NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zwarte

2News.be / Trefwoorden / Zwarte

Turkse gasvoorraden in Zwarte Zee derde hoger
27 December 2022, 00:03 De Tijd
20:35 De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat de gasvoorraden van recente vondsten een derde hoger liggen dan eerder gezegd. Volgend jaar wil Turkije het eerste gas uit deze nieuwe bronnen aan lan...


Twaalf jaar cel voor Amerikaanse oud-agent die onschuldige zwarte vrouw doodschoot
21 December 2022, 00:05 NOS nieuws

Een voormalige politieagent uit de Amerikaanse staat Texas moet twaalf jaar de gevangenis in voor het doodschieten van de 28-jarige Atatiana Jefferson. De zwarte vrouw werd in 2019 in haar eigen huis om het leven gebracht.

De oud-agent hing een celstraf van maximaal twintig jaar boven het hoofd, maar een jury had in de rechtbank ook de mogelijkheid om hem te veroordelen tot alleen een proeftijd. Dat de agent veroordeeld is tot een lange gevangenisstraf is een zeldzaamheid; weinig Amerikaanse agenten zijn veroordeeld voor het doodschieten van iemand die een wapen bij zich droeg.

De witte politieagent kwam destijds af op een melding van een buurman van Jefferson. Die belde de politie omdat de voordeur van haar huis openstond. Jefferson was binnen met haar 8-jarige neefje videospelletjes aan het spelen. De deur van haar woning had ze uren daarvoor opengezet om het huis door te luchten nadat haar neefje hamburgers had laten aanbranden.

De agent en zijn collega liepen door de achtertuin van Jefferson. Toen zij ging kijken waar de vreemde geluiden in haar tuin vandaan kwamen, riep de agent dat ze haar handen omhoog moest doen. Vrijwel meteen daarna schoot hij haar dood.

Pistool op de vloer

In de rechtszaak tegen de politieagent was de vraag of hij had gezien dat Jefferson een wapen had cruciaal. Hij claimde dat de vrouw een pistool op hem richtte, maar gaf ook toe dat hij pas iets over een wapen zei tegen zijn collega toen ze binnen het pistool op de vloer zagen liggen. Uit camerabeelden bleek daarnaast dat de agenten zichzelf niet bekend hadden gemaakt toen ze de achtertuin van Jefferson binnengingen.

Verschillende Amerikaanse beroemdheden vroegen de afgelopen jaren aandacht voor het lot van de vrouw, onder wie predikant Jesse Jackson en CNN-commentator Van Jones.
VS zet nog eens 36 Chinese bedrijven op zwarte lijst
18 December 2022, 00:09 NU.NL - Tech
De Amerikaanse regering zet opnieuw Chinese bedrijven op een zwarte lijst. Het gaat om 36 ondernemingen, waaronder chipproducent Yangtze Memory Technologies (YMTC).


Bastille en Eagles of Death Metal treden op tijdens Zwarte Cross
18 December 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Bastille en Eagles of Death Metal treden volgend jaar op tijdens het festival Zwarte Cross. Ook de Nederlandse band Son Mieux, bekend van de hit Multicolor, is van de partij. De organisatie heeft donderdag een deel van de line-up van 2023 bekendgemaakt. De rest volgt later.


Ex-politieman die zwarte vrouw in haar woning in Texas doodschoot schuldig aan doodslag
17 December 2022, 00:05 Skynet Buitenland
In de Verenigde Staten heeft een jury de voormalige politieagent Aaron Dean donderdag schuldig bevonden aan de doodslag op Atatiana Jefferson. De 28-jarige zwarte vrouw werd in oktober 2019 door Dean, een witte politieman, doodgeschoten in haar eigen woning in Fort Worth, Texas. De ex-agent riskeert tot 20 jaar cel. De strafmaat wordt op een later tijdstip bepaald.


VU moet bewijzen dat antispieksoftware zwarte studente niet discrimineerde
12 December 2022, 00:02 NU.NL - Tech
De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) moet aantonen dat haar antispieksoftware een studente niet heeft gediscrimineerd vanwege haar donkere huidskleur. Zij heeft namelijk voldoende aannemelijk gemaakt dat dit wel gebeurde.


Schutter (19) bekent racistische moordpartij in Amerikaanse supermarkt: winkel specifiek uitgekozen om vooral zwarte mensen te doden
29 November 2022, 00:02 HLN.BE
Een 19-jarige Amerikaan geeft toe dat hij in mei tien mensen heeft vermoord in een supermarkt in Buffalo, New York. Schutter Payton Gendron bekende vandaag in de rechtbank schuldig te zijn aan onder andere moord en binnenlands terrorisme gemotiveerd door haat. De witte dader schoot bewust voornamelijk zwarte mensen dood.


24 November 2022, 00:09 Volkskrant
17 November 2022, 00:07 Volkskrant
10 November 2022, 00:06 Volkskrant
Myanmar derde land op "zwarte lijst" van taskforce tegen witwassen
24 Oktober 2022, 00:04 Skynet Buitenland
De Financial Action Task Force (FATF), een intergouvernementele organisatie voor de bestrijding van witwaspraktijken, heeft Myanmar toegevoegd aan haar "zwarte lijst" van landen met "ernstige onvolkomenheden" om onder meer witwassen en terrorismefinanciering te bestrijden.


Film Het paard van Sinterklaas wordt vanwege zwarte pieten niet meer vertoond
18 Oktober 2022, 00:07 NU.NL - Film
Het paard van Sinterklaas, een van de succesvolste Nederlandse familiefilms van de afgelopen twintig jaar, wordt op dit moment niet meer vertoond. Producent Burny Bos wil dat niet, omdat er zwarte pieten in voorkomen. De titel is ook niet opgenomen in het programma van festival Cinekid, dat komende week plaatsvindt en waar Bos de hoofdgast is.


Derde verdachte moord op zwarte jogger in de VS krijgt in beroep 35 jaar
9 Augustus 2022, 00:00 HLN.BE
Een federale rechter in de Amerikaanse staat Georgia heeft de 52-jarige William Bryan veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf vanwege zijn betrokkenheid bij de moord op Ahmaud Arbery in 2020, die de rechter bestempelde als een ?haatmisdrijf? (hate crime). Arbery, een zwarte man, werd neergeschoten toen hij door een grotendeels witte wijk jogde.


Antispieksoftware herkent zwarte VU-studente niet, daarom dient ze klacht in
18 Juli 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Een zwarte studente van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) dient een klacht in bij het College voor de Rechten van de Mens (pdf). Wanneer ze de verplichte antispieksoftware voor tentamens moest inschakelen, herkende het systeem haar alleen als ze met een lamp in haar gezicht scheen. De VU had volgens haar vooraf moeten controleren of studenten met een zwarte huidskleur even goed herkend zouden worden als witte studenten.


Zwarte Cross noemt afscheid Tante Rikie 'emotioneel hoogtepunt' editie 2022
18 Juli 2022, 00:07 NU.NL - Muziek
De Zwarte Cross-editie van 2022 zit er zondagavond weer op. Het hoogtepunt is volgens festivaldirecteur Ronnie Degen duidelijk: het afscheid van Tante Rikie, het gezicht van het festival in Lichtenvoorde.


Vanaf 6 juli moet elke nieuwe wagen in EU zwarte doos en snelheidsbegrenzer hebben
19 Mei 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Vanaf 6 juli moeten alle nieuwe auto?s in de Europese Unie uitgerust zijn met een zwarte doos. Daarnaast zullen fabrikanten ook verplicht zijn een snelheidsbegrenzer toe te voegen.
Nieuws: Big Brother rijdt mee: zwarte doos vanaf 6 juli verplicht op nieuwe auto's
8 Mei 2022, 00:00 Auto55
Nieuwe auto?s zijn binnenkort allemaal uitgerust met een ?zwarte doos? die allerlei rijgegevens registreert. Met deze verplichting wil Europa de oorzaken van ongevallen achterhalen en de verkeersveiligheid verbeteren, al roept het ook vragen op. Het principe van de zwarte doos is uiteraard niet nieuw en wordt al lang toegepast in bijvoorbeeld de vliegtuigindustrie. Ook heel wat...

Lees meer


Politie geeft video vrij van doodschieten zwarte arrestant in Michigan
14 April 2022, 00:03 NOS nieuws

De politie van Grand Rapids in de Amerikaanse staat Michigan heeft een video vrijgegeven waarop te zien is dat een witte politieagent een zwarte arrestant die op zijn buik op straat ligt, van achteren in het hoofd schiet.

Daar ging een lange worsteling aan vooraf. De arrestant zou daarbij de taser van de agent bemachtigd hebben, maar dat is op de video niet goed te zien. Dan trekt de agent die inmiddels bovenop de arrestant zit zijn wapen en haalt de trekker over.

De opname is op 4 april door iemand met een telefoon gemaakt. De politie had het slachtoffer, de 26-jarige Patrick Lyoya, aangehouden omdat er iets mis zou zijn met zijn kentekenplaat. Lyoya ging er te voet vandoor. Op de eerste beelden waarop hij te zien is, probeert de agent de man te overmeesteren. Nadat het schot is gevallen, telefoneert de agent met iemand, vermoedelijk met een collega.

Politiecommandant Eric Winstrom beloofde diezelfde dag dat hij volledige opening van zaken zou geven. Vorige week heeft hij de vader van Lyoya bezocht en samen met hem gerouwd. "Het is hartverscheurend", zei hij.

Vandaag gaf Winstrom de video vrij met daarbij de waarschuwing dat het taalgebruik en de beelden schokkend zijn. Er is autopsie op het lichaam van Lyoya verricht. De resultaten van het bloedonderzoek zijn nog niet binnen. Pas daarna wordt het volledige onderzoek naar de dood van Lyoya vrijgegeven.

Bij het politiebureau van Grand Rapids zijn versperringen aangebracht, omdat rekening wordt gehouden met ongeregeldheden.
Ketanji Brown Jackson benoemd in Amerikaanse Hooggerechtshof
8 April 2022, 00:07 NOS nieuws

In de VS heeft de Senaat ingestemd met de benoeming van Ketanji Brown Jackson tot lid van het Hooggerechtshof. Met 53 stemmen voor en 47 stemmen tegen werd haar voordracht goedgekeurd.

De Senaat is precies verdeeld tussen 50 Democratische en 50 Republikeinse leden. Alle Democraten steunden Jackson, maar veel Republikeinen zijn niet blij met haar. Zij vinden Jackson te progressief.

Als voorzitter van de Senaat zou vicepresident Kamala Harris de beslissende stem kunnen uitbrengen, maar dat bleek niet nodig. Drie Republikeinse senatoren hadden dinsdag al gezegd Jackson te zullen steunen en zij hebben zich aan hun woord gehouden.

Voor het leven

Door de benoeming is Ketanji Brown Jackson (51) de eerste zwarte vrouw in het Hooggerechtshof en het eerste lid dat door president Biden is voorgedragen.

De politieke balans binnen het Hooggerechtshof verandert niet door de komst van Brown Jackson. Zes van de negen leden zijn min of meer conservatief. Wel is Biden er nu in geslaagd een relatief jonge rechter te benoemen die mogelijk tientallen jaren lid zal blijven van het college. Leden van het Hooggerechtshof worden benoemd voor het leven.
Zwarte doos kan vliegtuigongelukken soms verklaren: zo werkt dat
29 Maart 2022, 00:12 NU.NL - Tech
In China stortte afgelopen maandag een vliegtuig neer met aan boord meer dan honderd passagiers. Alle inzittenden kwamen om het leven, maar een gedeelte van de zwarte doos van het vliegtuig werd woensdag door reddingswerkers gevonden. Die doos, eigenlijk het logboek van het vliegtuig, kan onderzoekers helpen achter de oorzaak van het ongeluk te komen. Maar dat is niet altijd zeker, vertelt luchtvaartdeskundige Joris Melkert van de TU Delft.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn