NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zwarte

2News.be / Trefwoorden / Zwarte

Derde verdachte moord op zwarte jogger in de VS krijgt in beroep 35 jaar
Dinsdag, 00:00 HLN.BE
Een federale rechter in de Amerikaanse staat Georgia heeft de 52-jarige William Bryan veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf vanwege zijn betrokkenheid bij de moord op Ahmaud Arbery in 2020, die de rechter bestempelde als een ?haatmisdrijf? (hate crime). Arbery, een zwarte man, werd neergeschoten toen hij door een grotendeels witte wijk jogde.


Antispieksoftware herkent zwarte VU-studente niet, daarom dient ze klacht in
18 Juli, 00:10 NU.NL - Tech
Een zwarte studente van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) dient een klacht in bij het College voor de Rechten van de Mens (pdf). Wanneer ze de verplichte antispieksoftware voor tentamens moest inschakelen, herkende het systeem haar alleen als ze met een lamp in haar gezicht scheen. De VU had volgens haar vooraf moeten controleren of studenten met een zwarte huidskleur even goed herkend zouden worden als witte studenten.


Zwarte Cross noemt afscheid Tante Rikie 'emotioneel hoogtepunt' editie 2022
De Zwarte Cross-editie van 2022 zit er zondagavond weer op. Het hoogtepunt is volgens festivaldirecteur Ronnie Degen duidelijk: het afscheid van Tante Rikie, het gezicht van het festival in Lichtenvoorde.


Vanaf 6 juli moet elke nieuwe wagen in EU zwarte doos en snelheidsbegrenzer hebben
19 Mei, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Vanaf 6 juli moeten alle nieuwe auto?s in de Europese Unie uitgerust zijn met een zwarte doos. Daarnaast zullen fabrikanten ook verplicht zijn een snelheidsbegrenzer toe te voegen.
Nieuws: Big Brother rijdt mee: zwarte doos vanaf 6 juli verplicht op nieuwe auto's
8 Mei, 00:00 Auto55
Nieuwe auto?s zijn binnenkort allemaal uitgerust met een ?zwarte doos? die allerlei rijgegevens registreert. Met deze verplichting wil Europa de oorzaken van ongevallen achterhalen en de verkeersveiligheid verbeteren, al roept het ook vragen op. Het principe van de zwarte doos is uiteraard niet nieuw en wordt al lang toegepast in bijvoorbeeld de vliegtuigindustrie. Ook heel wat...

Lees meer


Politie geeft video vrij van doodschieten zwarte arrestant in Michigan
14 April, 00:03 NOS nieuws

De politie van Grand Rapids in de Amerikaanse staat Michigan heeft een video vrijgegeven waarop te zien is dat een witte politieagent een zwarte arrestant die op zijn buik op straat ligt, van achteren in het hoofd schiet.

Daar ging een lange worsteling aan vooraf. De arrestant zou daarbij de taser van de agent bemachtigd hebben, maar dat is op de video niet goed te zien. Dan trekt de agent die inmiddels bovenop de arrestant zit zijn wapen en haalt de trekker over.

De opname is op 4 april door iemand met een telefoon gemaakt. De politie had het slachtoffer, de 26-jarige Patrick Lyoya, aangehouden omdat er iets mis zou zijn met zijn kentekenplaat. Lyoya ging er te voet vandoor. Op de eerste beelden waarop hij te zien is, probeert de agent de man te overmeesteren. Nadat het schot is gevallen, telefoneert de agent met iemand, vermoedelijk met een collega.

Politiecommandant Eric Winstrom beloofde diezelfde dag dat hij volledige opening van zaken zou geven. Vorige week heeft hij de vader van Lyoya bezocht en samen met hem gerouwd. "Het is hartverscheurend", zei hij.

Vandaag gaf Winstrom de video vrij met daarbij de waarschuwing dat het taalgebruik en de beelden schokkend zijn. Er is autopsie op het lichaam van Lyoya verricht. De resultaten van het bloedonderzoek zijn nog niet binnen. Pas daarna wordt het volledige onderzoek naar de dood van Lyoya vrijgegeven.

Bij het politiebureau van Grand Rapids zijn versperringen aangebracht, omdat rekening wordt gehouden met ongeregeldheden.
Ketanji Brown Jackson benoemd in Amerikaanse Hooggerechtshof
8 April, 00:07 NOS nieuws

In de VS heeft de Senaat ingestemd met de benoeming van Ketanji Brown Jackson tot lid van het Hooggerechtshof. Met 53 stemmen voor en 47 stemmen tegen werd haar voordracht goedgekeurd.

De Senaat is precies verdeeld tussen 50 Democratische en 50 Republikeinse leden. Alle Democraten steunden Jackson, maar veel Republikeinen zijn niet blij met haar. Zij vinden Jackson te progressief.

Als voorzitter van de Senaat zou vicepresident Kamala Harris de beslissende stem kunnen uitbrengen, maar dat bleek niet nodig. Drie Republikeinse senatoren hadden dinsdag al gezegd Jackson te zullen steunen en zij hebben zich aan hun woord gehouden.

Voor het leven

Door de benoeming is Ketanji Brown Jackson (51) de eerste zwarte vrouw in het Hooggerechtshof en het eerste lid dat door president Biden is voorgedragen.

De politieke balans binnen het Hooggerechtshof verandert niet door de komst van Brown Jackson. Zes van de negen leden zijn min of meer conservatief. Wel is Biden er nu in geslaagd een relatief jonge rechter te benoemen die mogelijk tientallen jaren lid zal blijven van het college. Leden van het Hooggerechtshof worden benoemd voor het leven.
Zwarte doos kan vliegtuigongelukken soms verklaren: zo werkt dat
29 Maart, 00:12 NU.NL - Tech
In China stortte afgelopen maandag een vliegtuig neer met aan boord meer dan honderd passagiers. Alle inzittenden kwamen om het leven, maar een gedeelte van de zwarte doos van het vliegtuig werd woensdag door reddingswerkers gevonden. Die doos, eigenlijk het logboek van het vliegtuig, kan onderzoekers helpen achter de oorzaak van het ongeluk te komen. Maar dat is niet altijd zeker, vertelt luchtvaartdeskundige Joris Melkert van de TU Delft.


Nederland herbergt 45 miljard euro aan tegoeden van Russen op zwarte lijst
22 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
In Nederland staat zeker 80 miljard euro aan Russisch vermogen geparkeerd. Zeker 45 miljard euro daarvan kan worden getraceerd naar organisaties en personen die op de Europese zwarte lijst staan, blijkt zondag uit onderzoek van het Het Financieele Dagblad (FD).


WeChat en AliExpress in VS op zwarte lijst vanwege nepartikelen
22 Februari, 00:08 NU.NL - Tech
De Verenigde Staten hebben de Chinese diensten WeChat en AliExpress op de zwarte lijst gezet. Daarop staan online marktplaatsen die berucht zijn omdat ze nepartikelen verkopen.


VS zetten WeChat en AliExpress op zwarte lijst voor namaakproducten
21 Februari, 00:07 Skynet Economie
WeChat, het grootste sociale netwerk van China, en webshop AliExpress zijn in de Verenigde Staten voor het eerst op een zwarte lijst gezet als "marktplaatsen waarvan bekend is dat ze namaakgoederen verkopen en inbreuken maken op intellectuele-eigendomsrechten".


Breyer van Hooggerechtshof gaat op pensioen, Biden benoemt zwarte vrouw als opvolger
28 Januari, 00:05 Skynet Buitenland
Stephen Breyer, de progressieve rechter bij het federaal Hooggerechtshof in de VS, heeft vandaag officieel aangekondigd dat hij met pensioen wil. Dat hebben Amerikaanse media gemeld.


Reacties op overlijden Oscarwinnaar Sidney Poitier (94): 'Absolute legende'
14 Januari, 00:08 NU.NL - Film
Sidney Poitier, de eerste zwarte acteur die een Oscar won en zo een weg baande voor andere acteurs van kleur in Hollywood, is vrijdag overleden. Zijn dood brengt een hoop reacties teweeg in Hollywood en de mediawereld.


Zwarte jogger achtervolgd en van dichtbij doodgeschoten met jachtgeweer: zoon, vader en buurman krijgen levenslang
8 Januari, 00:01 HLN.BE
Drie blanke Amerikanen zijn veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op Ahmaud Arbery in de Amerikaanse staat Georgia. Het drietal achtervolgde de zwarte jogger twee jaar geleden in pick-ups en schoot hem van dichtbij dood met een jachtgeweer. De zaak leidde tot veel ophef in de Verenigde Staten nadat beelden ervan op sociale media verschenen waren. In november werden de drie al schuldig bevonden.


Voormalige agente die in VS zwarte arrestant Daunte Wright doodschoot schuldig bevonden
24 December 2021, 00:01 HLN.BE
In de Verenigde Staten is een witte ex-agente door een jury schuldig bevonden aan doodslag op Daunte Wright, een zwarte arrestant. De 49-jarige Kim Potter schoot in april in een voorstad van Minneapolis de 20-jarige dood toen hij zich verzette tijdens een verkeerscontrole.


Verenigde Staten voegen acht Chinese techbedrijven toe aan zwarte lijst
16 December 2021, 00:06 NU.NL - Tech
De Verenigde Staten voegen deze week acht Chinese techbedrijven toe aan een zwarte lijst, meldt Financial Times woensdag. Amerikaanse ondernemingen mogen niet investeren in bedrijven op die lijst.


Hoe een ?kansloos? protest tegen Zwarte Piet vleugels kreeg
5 December 2021, 00:08 Volkskrant
Zwarte Piet leek decennialang een onschuldig figuur. Inmiddels vinden veel Nederlanders hem een kwalijk karakter bij het Sinterklaasfeest. Hoe kregen activisten dat voor elkaar? Een reconstructie van tien jaar strijd in zes sleutelmomenten.


Demonstratie Kick Out Zwarte Piet in Volendam, betogers weg onder politiebegeleiding
5 December 2021, 00:06 NOS nieuws

In Volendam heeft actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) vanmiddag gedemonstreerd tegen Zwarte Piet en "structureel racisme" in het dorp. De actie, die rond het middaguur begon en zo'n 50 minuten duurde, was volgens burgemeester Sievers van Edam-Volendam niet aangekondigd. De betoging was op een plein, waar op dat moment ook een markt was.

Sievers schrijft in een verklaring dat de actievoerders tijdens de demonstratie zijn belaagd. "Iedereen mag een mening hebben en die uiten, binnen de grenzen van onze rechtsstaat", schrijft ze. "En dat binnen de afgesproken spelregels. Zonder aankondiging demonstreren mag niet, bedreigen en belagen ook niet."

Rond 13.00 uur werd de demonstratie door de burgemeester ontbonden, zegt een woordvoerder van de politie. "Daarin hebben we als politie een ondersteunende rol gehad." Enkele tientallen demonstranten werden in hun eigen twee bussen onder politiebegeleiding uit het dorp weggereden.

Beelden van de demonstratie gefilmd door omstanders en uit de livestream van KOZP:

KOZP-voorman Jerry Afriyie zegt tegen NH Nieuws dat de demonstranten zijn belaagd en bekogeld. "Er werd met allerlei voorwerpen gegooid, we kregen alles over ons heen: waterflessen, van groente tot fruit, vuurwerk en spugen", vertelt hij. "Ook werden er mensen van ons fysiek aangevallen en geslagen."

Sjaak Oud, groenteboer op de markt, laat aan NH Nieuws weten dat de demonstranten onaangekondigd naar Volendam kwamen. "Wij denken er hier anders over. Wij geloven het wel. Wij vroegen vriendelijk en dringend of ze wilden vertrekken", vertelt hij. "Daar prakkiseerden ze niet over. Op een gegeven moment escaleerde het en begonnen ze met eieren en oliebollen te gooien. En niet zo'n beetje ook."

Maar een vrouw die wekelijks op de markt staat met Tupperware-artikelen zegt tegen de regionale omroep dat ze meteen twee dozen eieren kocht om de anti-zwartepietactivisten te bekogelen toen ze arriveerden. "Ik ben uit mijn dak gegaan."

Op sociale media gaan inderdaad video's rond waarop is te zien dat er met van alles wordt gegooid, maar de politie wil niets zeggen over de toedracht. Ook kon een woordvoerder niet zeggen hoeveel demonstranten en Volendammers die hen belaagden aanwezig waren.
IPXO waarschuwt voor IPv4-tekort, prijsstijging en zwarte markt
14 November 2021, 00:06 Techzine
Vincentas Grinius, CEO van IPXO, waarschuwt in een openbare brandbrief voor de securitygevaren van de prijsstijging en het tekort aan IPv4-adressen. Elk apparaat dat met het internet wil verbinden heeft een uniek IP-adres nodig. Dit adres wordt door een internetdienstverlener verstrekt. Adresprotocol IPv4 is sinds de vroege jaren ’80 de norm. Hier draait het meeste […]


Organisator van enige urban filmfestival: 'Wij laten zwarte filmmakers wel zien'
11 November 2021, 00:06 NU.NL - Film
Reguillo Wijngaarde ziet zeven jaar nadat hij de eerste editie van het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) organiseerde meer begrip voor wat hij doet. Maar volgens de festivalorganisator, die filmmakers van niet-westerse afkomst een podium wil bieden, is er nog altijd veel werk aan de winkel.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn