NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zullen

2News.be / Trefwoorden / Zullen

Guardiola prijst 'legendes' van kampioen City: 'We zullen altijd herinnerd worden'
Maandag, 00:05 NU.NL - Sport
Josep Guardiola is lyrisch over zijn spelers nu de vierde landstitel in vijf jaar een feit is voor Manchester City. De Spaanse manager vindt dat het kampioenschap volkomen verdiend is.


Reacties op overlijden van Nederlandse auteur Jeroen Brouwers: ?We zullen je scherpe pen missen?
12 Mei, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Vanuit verschillende hoeken wordt gereageerd op het overlijden van de Nederlandse schrijver Jeroen Brouwers. Hij stierf woensdag op 82-jarige leeftijd na een kort ziekbed, dat meldt zijn uitgeverij.
6H Spa: Vincent Vosse: "we zullen zien wat de toekomst brengt"
7 Mei, 00:03 Autosport
De Totalenergies 6 Hours of Spa is vandaag officieel op gang getrapt. Terwijl de motoren pas in de namiddag op volle toeren draaien, was er deze ochtend al een persconferentie. Onder meer Vincent Vosse werd er aan de tand gevoeld over het aankomende weekend, maar ook over wat de toekomst voor het team zal brengen. Een vraag die eveneens aan Philippe Sinault van Alpine gesteld werd.

Lees meer: 6H Spa: Vincent Vosse: "we zullen zien wat de toekomst brengt"


Russische ruimtevaartorganisatie zegt afspraken over ISS te zullen nakomen
12 April, 00:17 NU.NL - Tech
De Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos zegt alle internationale afspraken te zullen blijven nakomen, zelfs als de samenwerking met NASA over het ruimtestation ISS wordt opgezegd.


Nederland versoepelt coronaregels, maar Antwerpen blijft populaire uitwijkplaats: ?Ook na de lockdown zullen we blijven komen?
17 Januari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Op 18 december 2021 werd in Nederland een strenge lockdown ingevoerd. Als gevolg zochten onze noorderburen massaal hun heil in Antwerpen, een gegeven dat de lokale middenstand geen windeieren legde. Zaterdag werden de maatregelen opnieuw versoepeld. Zo mogen onder meer kledingwinkels er opnieuw de deuren openen. Maar de horeca blijft voorlopig dicht. Heeft dat een impact op de toestroom van Nederlandse bezoekers? We namen zondag een kijkje in de Antwerpse binnenstad.
Ooit zal ook corona geschiedenis zijn. Wat zullen toekomstige historici schrijven over de pandemie?
26 December 2021, 00:06 Volkskrant
Ooit zal ook corona geschiedenis zijn. Toekomstige historici zullen zich wellicht vooral verbazen over de maatschappelijke neveneffecten van de pandemie.


Coronazelftests zullen weer volop te koop zijn voor het sinterklaasweekend
2 December 2021, 00:02 NU.NL - Economie
Tegen het sinterklaasweekend zijn de schappen in drogisterijen weer goed gevuld met coronazelftests. Dat laat de koepel voor drogisterijen, het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) dinsdag weten.


Onderwijsbonden vragen zich af of maatregelen voldoende zullen zijn
1 December 2021, 00:07 Skynet Economie
Bij de onderwijsbonden is niet iedereen ervan overtuigd dat de maatregelen die vandaag na overleg zijn overeenkomen voldoende zullen zijn om de verspreiding van het coronavirus op scholen tegen te gaan. Dat blijkt uit reacties.


Grootste uitbater van tankstations in ons land vreest voor sociaal bloedbad: ?Vijftig locaties zullen snel moeten sluiten?
4 November 2021, 00:02 HLN.BE
Vanaf 2027 alle nieuwe wagens elektrisch? Dat betekent dat de 3.000 benzinestations in ons land zichzelf zullen moeten heruitvinden. Dirk Maes baat als ondernemer 320 tankstations uit. Hij vreest voor een sociaal bloedbad in zijn sector.


Politie-inspecteur John (49) laat het leven na tragisch ongeval: ?Zijn lach en optimisme zullen we voor altijd missen?
4 November 2021, 00:01 HLN.BE
Het korps van politie Balen-Dessel-Mol is in diepe rouw. Dinsdagochtend overleed inspecteur John Govers (49) aan verwondingen die hij de avond ervoor opliep bij een ernstig verkeersongeval.


Champions League - Philippe Clement na stuntzege: "We zullen ook in andere duels onze huid duur verkopen"
29 September 2021, 00:00 Skynet Sport
Philippe Clement was dinsdagavond erg tevreden na de 1-2 zege van zijn Club Brugge bij RB Leipzig op de tweede speeldag van de groepsfase van de Champions League. Clement bleef ook wel ambitieus voor de rest van de campagne. "Het is nog lang niet gedaan", liet hij noteren bij rechtenhouder Proximus.


VS zullen 125.000 vluchtelingen toelaten in 2022
21 September 2021, 00:02 Skynet
De Verenigde Staten zullen in 2022 125.000 vluchtelingen opnemen, een verdubbeling ten opzichte van dit jaar, om "tegemoet te komen aan de behoeften die zijn ontstaan door humanitaire crisissen overal ter wereld". Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag bekendgemaakt.


Steden zullen coronapas in horeca controleren, maar mondjesmaat
18 September 2021, 00:08 Volkskrant
De meeste grote steden zijn niet van plan na 25 september voortdurend horecaondernemers te controleren op het gebruik van de coronapas. Ze zullen dat slechts steekproefsgewijs doen en alleen bij excessen optreden.


Opgelet: maaltijdcheques knabbelen aan uw pensioen. Hoeveel pensioen zullen ze u later kosten?
2 September 2021, 00:02 HLN.BE
Verzacht de digitale maaltijdcheque ook bij u het afrekenen van die kostelijke winkelkar in de supermarkt? Almaar meer werknemers worden door hun baas met het populaire extralegale voordeel beloond. Weet wel dat dit alternatief loonvoordeel, net als de bedrijfswagen en de collectieve bonus, een invloed heeft op uw latere pensioen. Hoeveel pensioen kosten maaltijdcheques u later? En zijn ze uiteindelijk wel of niet interessant? Pieter Gillemon, pensioenexpert bij PwC, maakt de balans op.


Nog geen 30, maar al volop bezig met hun pensioen: deze 8 tonen hoeveel ze later zullen krijgen en hoe ze er het maximale uit halen
26 Augustus 2021, 00:02 HLN.BE
In 2030 wordt de wettelijke pensioenleeftijd opgetrokken naar 67 jaar, terwijl twintgers het liefst al op 55 jaar met pensioen willen. In vergelijking met 2017 raadpleegden vijf keer meer jongeren vorig jaar mypension.be om na te gaan wanneer ze mogen stoppen met werken en welk pensioenbedrag in het vooruitzicht wordt gesteld. Dat valt meestal tegen. Deze acht jongens en meisjes blijven niet bij de pakken zitten en zijn nu al bezig met pensioensparen, langetermijnspaarrekeningen en beleggingen. Simon (18), Floris (22), Robin (23), Tecumseh 23), Jonathan (24), Sofie (25), Kevin (27) en Eline (31) laten in hun portefeuille kijken. Zoveel mogen ze verwachten en zo willen ze er het maximale uit halen.


Erika Vlieghe: ?Ik denk dat mensen uit zichzelf voorzichtig zullen blijven?
21 Augustus 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Infectiologe Erika Vlieghe reageert vrijdag afwachtend op de aangekondigde versoepelingen. ?We zullen zien hoe de cijfers de komende weken evolueren. Ik denk dat de mensen uit zichzelf voorzichtig zullen blijven?, klinkt het.
Meer landen zullen multinationals gaan belasten, maar dat duurt nog wel even
3 Juli 2021, 00:05 NOS nieuws

Het wordt een historische deal genoemd en een eerste stap richting het uitbannen van de belastingcompetitie tussen landen: 130 landen hebben ingestemd met een minimumtarief voor winstbelasting van 15 procent voor bedrijven en een herverdeling van de belastingopbrengsten. Maar het kan nog even duren voordat we er echt wat van merken.

"Het is zeker een historische ontwikkeling in de belastingwereld", zegt Marlies de Ruiter, partner bij belastingadvieskantoor EY. "Maar als we kijken hoe ver we zijn, is dit het niet. Als we in een voetbalwedstrijd zouden zitten, is het nu rust."

'The devil is in the details'

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft laten weten dat de nieuwe regels in 2023 moeten ingaan. Het voorstel volgt uit jarenlange onderhandelingen die de organisatie voert met 139 landen om belastingconcurrentie aan te pakken. Die aanpak heeft twee doelen, ook wel pijlers genoemd: belastingheffing op zogeheten techreuzen en het invoeren van een minimumwinstbelasting voor bedrijven.

"In oktober wordt het uitgewerkte voorstel gepresenteerd en wordt duidelijker wat de regels zijn", zegt Arjan Lejour, hoogleraar belastingen aan Tilburg University. "Want we hebben het over een tarief, maar waarover dat belastingtarief wordt geheven, is nog niet bepaald. En dat is met name van belang, the devil is in the details."

Belastingontwijking wordt lastiger

De minimumwinstbelasting van 15 procent zal alleen gaan gelden voor bedrijven met een wereldwijde omzet van minstens 20 miljard euro en een winstmarge van 10 procent. Daarnaast mogen landen straks 'bijheffen' als een bedrijf in een ander land onder het minimumtarief is gebleven, waardoor multinationals er niet onderuit kunnen komen. Nu mag dat niet.

Het nu aangenomen voorstel heeft pas effect als landen individueel hun wetgeving aanpassen. Dat kan dus tot verschillen tussen landen leiden. "Landen zijn creatief in hun wetgeving, bijvoorbeeld door uitzonderingen en subsidies te geven. Zo belast Nederland en veel andere landen innovatieopbrengsten lager. De vraag is of dat zo mag blijven", zegt Edwin Heithuis hoogleraar fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Negen landen doen niet mee

Hoewel 130 landen hun handtekening onder het voorstel hebben gezet, steunen negen OESO-landen het voorstel niet. Zo houden Hongarije, Ierland, Estland, Barbados, Kenia, Nigeria, Peru, Saint Vincent en de Grenadines en Sri Lanka voet bij stuk.

"Het zijn de usual suspects en ik vind het wat kortzichtig dat zij niet hebben getekend, want ze komen er niet onderuit", zegt Heithuis verder. "Het is een kwestie van tijd totdat ook zij een minimum winstbelasting zullen moeten invoeren onder druk van de grote landen."

Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief, verantwoordelijk voor de Belastingdienst, vindt het zorgelijk dat negen landen niet instemmen, met name Ierland. "In Ierland staan veel hoofdkantoren. Op Europees niveau zullen we dus goede gesprekken met hen hebben over de minimumwinstbelasting. Het is een kwestie van leiden en verleiden."

Techbedrijven

Welke bedrijven worden geraakt door dit voorstel, hangt af van hun winstgevendheid. "Grote bedrijven in sectoren met minder winst krijgen hier niet mee te maken, denk bijvoorbeeld aan Albert Heijn. In ieder geval worden de techbedrijven wel geraakt", zegt hoogleraar Lejour.

De NOS heeft ook de grootste techbedrijven gevraagd om commentaar. Microsoft zegt een wereldwijde aanpak van internationale regels te steunen. Amazon laat weten nu niet inhoudelijk te willen reageren. Apple, Facebook en Google hebben nog geen reactie gegeven.

Kritiek

Toch kan een minimumtarief voor winstbelasting ook averechts werken. "Nederland heeft een winstbelasting van 25 procent. Het zou verrassend zijn en het zal er waarschijnlijk niet van komen, maar Nederland kan ook ervoor kiezen om die te verlagen naar 15 procent", zegt Heithuis.

Eerder gaven Oxfam Novib en Tax Justice Network kritiek op het voorstel, omdat het minimumtarief van 15 procent te laag zou zijn.

De OESO verwacht dat met het voorstal 125 miljard euro extra belasting wordt opgehaald. Hoewel deskundigen zich afvragen in hoeverre een minimumwinstbelasting wat voor de Nederlandse schatkist oplevert, zegt Vijlbrief dat de belasting voor de gewone burger naar beneden zou kunnen gaan. "Als Nederland extra belastinginkomsten ontvangt, zouden andere belastingen naar beneden kunnen. Dat zou mooi meegenomen zijn."

De G20 zal naar alle waarschijnlijkheid volgende week met het plan instemmen. "Maar dat is deels symbolisch", besluit Lejour. "Bij de G20 komen de politieke leiders bij elkaar en zij zullen nogmaals bekrachtigen dat deze ontwikkeling niet meer terug te draaien is."
Britse expert: ?Festivals en andere massabijeenkomsten zullen nog jaren rekening moeten houden met beperkende maatregelen?
7 Februari 2021, 18:49 HLN.BE
Voor grote massabijeenkomsten zullen ook de komende jaren beperkende maatregelen blijven bestaan. Dat voorspelt Tim Spector, een Britse professor epidemiologie. Hij denkt daarbij onder meer aan festivals en huwelijken met veel buitenlandse gasten.


Ondanks sneeuwval lijken wedstrijden in 1A gewoon te zullen doorgaan
7 Februari 2021, 10:45 Gazet v. Antwerpen

In Nederland en 1B werd besloten alle wedstrijden op zondag uit te stellen door de sneeuwval, maar voorlopig ziet het ernaar uit dat de vier wedstrijden die op het programma staan in 1A vandaag wel zullen doorgaan. De Pro League besloot immers niet over te gaan tot een algemene afgelasting, waardoor de aangestelde scheidsrechters wedstrijd per wedstrijd zullen beoordelen of er gespeeld kan worden.
Gilkinet: "Twijfel er niet aan dat we onze dialoog met NMBS zullen kunnen voortzetten"
4 Februari 2021, 16:56 Skynet
Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) blijft erbij dat de NMBS haar beslissing om tegen eind dit jaar loketten te sluiten in 44 stations, moet herzien. Tegelijkertijd wil hij de relatie met de spoorwegmaatschappij herstellen. "Ik twijfel er niet aan dat we onze dialoog de komende dagen en weken zullen kunnen voortzetten."

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn