NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zuiden

2News.be / Trefwoorden / Zuiden

Minstens zeventien doden bij overstromingen in zuiden van Iran
Bij overstromingen door hevige regenbuien in het zuiden van Iran zijn minstens zeventien doden gevallen. Zes mensen zijn vermist. Dat heeft het Iraanse staatspersagentschap Irna zaterdag gemeld.


Bosbrand bedreigt buitenwijk ten zuiden van Athene
5 Juni, 00:08 Skynet Buitenland
Ano Voula, een zuidelijke buitenwijk van Athene, wordt zaterdag bedreigd door een bosbrand. Verschillende huizen moeten ontruimd worden, zo meldt de brandweer.


IJsbeer duikt op in zuiden van Canada
1 Mei, 00:05 Skynet
In het dorp Madeleine-Centre, in het zuiden van Canada, is zaterdag een ijsbeer gezien. De politie heeft de bewoners gewaarschuwd over het erg ongewone bezoek.


Proximus voorziet meer dan 65.000 woningen en bedrijven in het zuiden van West-Vlaanderen van glasvezel
4 April, 00:02 Emerce
In de komende twee jaar zal Proximus ruim 65.000 woningen en bedrijven in zeven steden en gemeenten in West Vlaanderen van een glasvezelaansluiting voorzien.


Felle rukwinden en regenbuien doorkruisen het weekend: mogelijk code oranje in het zuiden van het land
2 Oktober 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Het KMI waarschuwt voor rukwinden tussen 70 en 90 km/uur tussen zaterdagavond en zondagavond en aanzienlijke neerslag tot zondagnamiddag.
Prominente Libanese activist dood teruggevonden in zuiden van Libanon
4 Februari 2021, 12:46 Skynet
De Libanese sjiitische activist Lukman Sleim, een uitgesproken criticus van de pro-Iraanse beweging Hezbollah, is dood teruggevonden in het zuiden van Libanon, dat grotendeels onder de controle van Hezbollah staat, zo is van verwanten en uit politiebronnen vernomen.


Balans van cycloon Eloise in zuiden van Afrika loopt op tot 21 doden
29 Januari 2021, 10:56 Skynet
De balans van cycloon Eloise, die vorig weekend vooral Mozambique maar ook zijn buurlanden teisterde, is opgelopen tot 21 doden. Meer dan 270.000 mensen zijn door de cycloon getroffen, zo hebben de Verenigde Naties bekendgemaakt.


Verschillende toppolitici in zuiden van Afrika bezweken aan coronavirus
25 Januari 2021, 19:56 Skynet
Verschillende toppolitici in het zuiden van Afrika zijn de voorbije weken het slachtoffer geworden van het coronavirus. In onder meer Swaziland, Zimbabwe en Zuid-Afrika bezweken ministers aan de gevolgen van COVID-19.


Paar tiental oproepen in zuiden van West-Vlaanderen na onweer
29 Mei 2018, 06:42 Skynet Belgie
De brandweerzones Fluvia en Westhoek hebben in totaal een twintigtal oproepen te verwerken gekregen na het onweer van vanochtend. Het ging om wateroverlast en enkele blikseminslagen.


Zuiden van Israël bestookt met mortiergranaten uit Gazastrook
29 Mei 2018, 07:42 NOS nieuws

Vanuit de Gazastrook zijn meer dan 25 mortiergranaten afgevuurd op het zuiden van Israël. Volgens het Israëlische leger is dat het grootste spervuur sinds het conflict in de Gazastrook in 2014. Er vielen geen gewonden.

De meeste mortieren zijn onderschept door het mobiele antiraketsysteem. Volgens Israëlische media is een van de granaten in de buurt van een kindercrèche ontploft.

Mede door het controversiële besluit van de Verenigde Staten om de ambassade te verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem is het al een tijd onrustig aan de grens tussen Israël en de Gazastrook. Op 14 mei gingen Palestijnen massaal de straat op om te protesteren. Israëlische militairen grepen in omdat de Palestijnen dicht bij de grenshekken kwamen. Door Israëlisch vuur vielen er tientallen doden en duizenden gewonden.
Een trotse dochter van het diepe zuiden
25 Mei 2018, 16:24 Volkskrant
Met een progressieve agenda en verbindende boodschap strijdt Stacey Abrams om het gouverneurschap in Georgia.


Syrische militaire politie ontplooid in zuiden van Damascus
22 Mei 2018, 13:54 Skynet
De Syrische militaire politie heeft zich vandaag gepositioneerd in wijken in het zuiden van Damascus, een dag nadat het regeringsleger de controle over het zuiden van de hoofdstad heroverde op terreurgroep Islamitische Staat. Dat melden de Syrische media.


'Sportvliegtuigje neergestort ten zuiden van Gouda'
22 Mei 2018, 10:00 NOS nieuws

In een polder in de Krimpenerwaard is een sportvliegtuigje neergestort. Dat melden regionale media. Vermoedelijk ging het mis bij het maken van een looping.

Het ongeluk gebeurde rond 11.45 uur ten zuidwesten van het dorp Stolwijk vlak bij Gouda. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er in het toestel zaten en hoe ze eraan toe zijn.

Een traumahelikopter en ambulances zijn opgeroepen.
Onwaarschijnlijk: meer dan een halve meter sneeuw in het zuiden van Frankrijk
13 Mei 2018, 16:00 Gazet v. Antwerpen

In het zuiden van Frankrijk kregen ze dit weekend te maken met een uitzonderlijk weerfenomeen. In maar liefst vier departementen van de streek is code oranje afgekondigd, op sommige plaatsen viel er dit weekend al meer dan een halve meter sneeuw. Verschillende wegen zijn dichtgesneeuwd, heel wat bewoners zitten vast.
Elf kinderen omgekomen bij zelfmoordaanslag in zuiden van Afghanistan
30 April 2018, 10:12 Skynet
Een zelfmoordterrorist heeft zichzelf tot ontploffing gebracht nabij een moskee in het zuiden van Afghanistan. Daarbij zijn elf kinderen om het leven gekomen, zo zei een politiewoordvoerder vandaag. Er vielen ook zestien gewonden, onder wie burgers, agenten en Roemeense soldaten.


MIVB opent tramdepot in zuiden van Brussel
27 April 2018, 12:36 Skynet
De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB heeft vandaag haar nieuwe tramdepot, in het zuiden van Brussel, geopend. Er kunnen 75 trams worden gestald en nog eens 10 onderhouden, zo bleek tijdens een bezoek in aanwezigheid van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) en MIVB-topman Brieuc de Meeûs.


Kim Jong-un wandelt straks zelf de grens met Zuid-Korea over
26 April 2018, 06:18 Volkskrant
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in ontmoeten elkaar vrijdag op de grens van de gedemilitariseerde zone tussen de Korea's, meldt Seoel. Hun historische wandeling gaat vooraf aan een topontmoeting waar ook Japan aan deelneemt. Het is voor het eerst sinds het einde van de Korea-oorlog, nu 65 jaar geleden, dat een Noord-Koreaan in Zuid-Korea zal zijn. Kim


Vlaanderen geeft 1.350.000 euro steun voor startende en kleine ondernemers in het Zuiden
21 April 2018, 13:12 Skynet
Op voorstel van minister-president Geert Bourgeois, ook bevoegd voor Ontwikkelingssamenwerking, kent de Vlaamse regering 1.350.000 euro steun toe aan de vzw Exchange, die de uitwisseling van kennis en expertise tussen Noord en Zuid ondersteunt.


Invallen in het zuiden van het land vanwege drugs
16 April 2018, 08:06 NOS nieuws

De politie heeft invallen gedaan in meer dan vijftien panden in het zuiden van het land. Het gaat om een actie tegen drugscriminaliteit. Zes mensen zijn aangehouden.

In Echt werd een grote opslag van chemicaliën gevonden. In een loods stonden jerrycans met duizenden liters grondstoffen voor drugs. Volgens de politie was het een soort groothandel voor drugscriminelen.

Ook op andere locaties werden opgeslagen grondstoffen voor drugs gevonden. Verder ontdekte de politie enkele laboratoria waar drugs gemaakt werden. Het gaat om de productie van synthetische drugs zoals amfetamine.

Aan de politieactie deden zo'n honderd agenten mee. Zij vielen vanmorgen tegen 06.30 uur tegelijkertijd op alle locaties binnen. De invallen waren in Venlo, Sint Odiliënberg, Weert, Best, Eindhoven, Den Bosch, Echt en Zaltbommel, meldt 1Limburg.
Het weer: bewolkt, met af en toe zon en in het zuiden kans op een bui
12 April 2018, 20:00 Volkskrant
Vandaag heeft een aanzienlijk deel van het land te maken met een bewolkte hemel. Daarbij trekken vooral over het noordoosten van het land een paar flinke buien, mogelijk met onweer. Op een enkele plaats valt in korte tijd veel regen. In het zuiden van het land is er later op de dag ook kans op een bui. Toch hebben het midden en zuiden van het land duidelijk de betere papieren, met op veel plaatsen

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn