NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zuid


Explosie op ?t Zuid in Antwerpen: verdachte kan ontkomen na achtervolging
Woensdag, 00:01 HLN.BE
In de Edward Pecherstraat in Antwerpen, in de buurt van de Waterpoort op ?t Zuid, is donderdagavond rond 22.30 uur uur een explosief tot ontploffing gebracht aan een woning. Enkele agenten in de buurt konden een verdachte achtervolgen richting kaaien, maar de vermoedelijke gooier kon ontkomen.


Zuid-Afrikaans vaccin tegen schapenziekte blauwtong definitief afgekeurd
23 Februari, 00:03 NOS nieuws

Voorlopig komt er in Nederland geen vaccin tegen de schapenziekte blauwtong. Het Zuid-Afrikaanse Blu-Vax-vaccin, een van de weinige vaccins tegen blauwtong, wordt definitief niet in Nederland toegestaan.

Demissionair minister Adema van Landbouw zegt, op basis van diverse onderzoeken, dat er te veel onzekerheden zijn over de veiligheid en de effectiviteit van dit vaccin.

Vorig jaar brak in Nederland blauwtong uit, waarbij schapen massaal ziek werden en stierven. Het virus is niet besmettelijk, maar wordt overgedragen door de knut - een kleine mug. In 2023 zijn zo'n 37.500 schapen door blauwtong gestorven, 4 procent van de ruim 900.000 in Nederland levende schapen.

Schapenboeren drongen aan op de toelating van het Zuid-Afrikaanse vaccin, maar Adema had zijn twijfels. Nu heeft hij definitief besloten om dit vaccin niet toe te laten.

De minister is wel in gesprek met Nederlandse producenten over een blauwtongvaccin. Hij hoopt dat er voor de zomer een veilig vaccin is.

Te laat

Dat komt te laat voor een nieuwe uitbraak, vreest boerenorganisatie LTO. Volgens Saskia Duives, voorzitter van de vakgroep die zich bezighoudt met schapenhouderij, is de kans groot dat in het voorjaar als het warmer wordt, de mugjes die blauwtong verspreiden weer terug zijn en daarmee het virus.
Zuid-Limburgse Vaals blijft op route grote wielertochten staan
20 Februari, 00:03 NU.NL - Sport
Grote wielertochten mogen toch door de Zuid-Limburgse gemeente Vaals blijven rijden. De gemeenteraad verwierp maandagavond een voorstel om wielertochten met duizenden deelnemers te weren uit de gemeente.


LIVEBLOG NIGERIA-ZUID-AFRIKA (18u). Stunt Broos opnieuw en bereikt hij finale Afrika Cup?
7 Februari, 00:00 HLN.BE
Bereikt Hugo Broos met Zuid-Afrika de finale van de Afrika Cup? Dan moet hij voorbij Nigeria, een topland. Maar Broos gelooft in een nieuwe stunt: ?De favoriet wint niet altijd.? Volg de wedstrijd in onderstaande liveblog.


AFRIKA CUP. Stunt van formaat: Hugo Broos en Zuid-Afrika knikkeren topfavoriet Marokko uit toernooi
31 Januari, 00:01 HLN.BE
In Ivoorkust is de Afrika Cup bezig. 24 landen strijden om de eindzege, de finale staat gepland op zondag 11 februari. In onderstaande liveblog zit u op de eerste rij voor alle uitslagen en het belangrijkste nieuws.


Sneeuwpret in Zuid-Limburg: snowboardend de heuvel af
19 Januari, 00:03 NOS nieuws

Naast wat overlast op de weg door de sneeuw in Zuid-Limburg, waren er vandaag ook veel mensen die genoten van het winterse weer. Op sommige plekken viel plaatselijk tussen de 15 en 25 centimeter sneeuw, en dat betekent: sneeuwpret!

Een hoop scholen waren dicht, leerlingen kregen ijsvrij of moesten online lessen volgen. In Kerkrade gingen kinderen van basisschool Diabolo wel naar school. De gymlessen maakten plaats voor een buitenprogramma: er werden iglo's gebouwd en sneeuwballen gegooid en er werd gesleed, schrijft regionale omroep 1Limburg.

In Oirsbeek, dat ten noordoosten van Maastricht ligt, ging snowboarder Jesse Augustinus de heuvel af en hij kon het niet laten om de trapleuning mee te nemen.

En ook verder in de provincie was er veel sneeuwpret:

Op andere plekken in Zuid-Limburg gingen mensen op pad om mooie plaatjes te maken:

Om grote problemen te voorkomen, werden in Limburg verschillende maatregelen genomen. Zo reden bussen van Arriva niet en gingen sneeuwschuivers op pad om wegen vrij te maken. Het busverkeer is inmiddels weer op gang gekomen, zegt een woordvoerder.

Verder bleef het rustig in ziekenhuizen, er was geen extra drukte op de spoedeisende hulp. Een woordvoerder van de politie zegt dat het aantal verkeersongelukken niet hoger is dan normaal op een donderdag.

Rijkswaterstaat blijft in het zuiden wel zout strooien vanavond en vannacht, omdat het glad kan worden door de sneeuw die er nog ligt, die kan bevriezen. Code geel blijft tot morgenmiddag 12.00 uur van kracht.

Er wordt nog wel sneeuw verwacht in de nacht van donderdag op vrijdag, maar veel minder dan vandaag.
Aardbeving Japan - Twee doden na aardbevingen in Japan
Bij een reeks aardbevingen in Japan zijn volgens de Japanse omroep NHK twee doden gevallen. Tientallen huizen raakten beschadigd en meer dan 30.000 Japanners kwamen zonder elektriciteit te zitten.


Zuid-Koreaanse Parasite-acteur Lee Sun-kyun dood aangetroffen
28 December 2023, 00:49 NU.NL - Film
De Zuid-Koreaanse acteur Lee Sun-kyun is dood aangetroffen. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag op basis van politie-informatie. Tegen Lee, die vooral bekend is van de Oscar-winnende film Parasite, loopt een onderzoek vanwege illegaal drugsgebruik.


Zuid-Koreanen stappen in bij Lightyear na bankroet en doorstart
22 December 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Twee Zuid-Koreaanse bedrijven gaan investeren in autofabrikant Lightyear uit Helmond. Beide investeerders zijn al actief in de Zuid-Koreaanse auto-industrie.


Spanje kiest voor Zuid-Duitse Donaueschingen als uitvalsbasis tijdens het EK 2024
14 December 2023, 00:04 Skynet Buitenland
Spanje slaat volgende zomer tijdens het EK zijn tenten op in het Zuid-Duitse Donaueschingen, vlakbij de grens met Zwitserland, zo maakte de Spaanse voetbalfederatie RFEF woensdag bekend.


President Zuid-Korea komt naar Nederland om te praten over halfgeleiders
12 December 2023, 00:01 Tweakers
Yoon Suk Yeol, de president van Zuid-Korea, vertrekt op maandag richting Nederland voor een staatsbezoek. De president gaat het hebben over halfgeleiders en gaat onder meer op bezoek bij ASML in Veldhoven, zo schrijft persbureau Reuters.


Zuid-Koreaanse meidengroep BLACKPINK gaat met elkaar verder
8 December 2023, 00:05 NU.NL - Muziek
De Zuid-Koreaanse meidengroep BLACKPINK blijft bij elkaar. De vier leden van de succesvolle K-popgroep hebben allemaal een nieuw contract getekend bij hun label YG Entertainment, werd woensdag bekend.


Na Noord-Korea lanceert ook Zuid-Korea zijn eerste spionagesatelliet
2 December 2023, 00:03 HLN.BE
Zuid-Korea heeft vandaag met de lancering van zijn eerste spionagesatelliet de eerste stap gezet om de bordjes in evenwicht te hangen. Vorige week had Noord-Korea al zo?n spionagetuig gelanceerd.


Pyongyang schort militaire overeenkomst met Zuid-Korea op
23 November 2023, 00:01 Skynet
Noord-Korea heeft een militaire overeenkomst met Zuid-Korea opgeschort, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. De beslissing komt er nadat Zuid-Korea de deal een dag eerder al deels on hold zette als reactie op de lancering van een Noord-Koreaanse spionagesatelliet.


Wateroverlast - Brandweerzone Zuid-West Limburg verwerkte dertigtal interventies voor wateroverlast
15 November 2023, 00:03 Skynet
De brandweer van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg heeft dinsdag vanaf de middag tot 20 uur 's avonds ongeveer dertig interventies te verwerken gekregen inzake wateroverlast. Zo staat het waterpeil van de Demer in het centrum van Hasselt hoog. Sinds zaterdag is het met een meter gestegen.


Vijftiger omgekomen in kanaal Zuid-Willemsvaart in Rotem
8 November 2023, 00:02 Skynet
Een vijftiger is dinsdag omgekomen nadat hij in het kanaal Zuid-Willemsvaart in Rotem (Dilsen-Stokkem) was terechtgekomen.


Toch wereldbekergoud shorttracksters: Zuid-Korea schaatste rondje te weinig
2 November 2023, 00:04 NU.NL - Sport
De Nederlandse shorttracksters hebben toch goud gekregen voor de relay van zondag in Montreal. Na een chaotische race werd Zuid-Korea als winnaar uitgeroepen, maar het land schaatste een rondje te weinig.


Nederlandse cricketers stunten tegen Zuid-Afrika met derde WK-zege ooit
19 Oktober 2023, 00:06 NU.NL - Sport
De Nederlandse cricketers hebben dinsdag op het WK in India voor een sensatie gezorgd. De ploeg van bondscoach Ryan Cook won met een marge van 38 runs van Zuid-Afrika en boekte zo een zeldzame WK-zege.


Schaderegeling voor 10.000 huizen met kleine mijnschade in Zuid-Limburg
14 Oktober 2023, 00:03 NOS nieuws

Bijna 50 jaar na de sluiting van de laatste steenkolenmijn in Zuid-Limburg komt er definitief een schaderegeling voor kleinere mijnbouwschade, zoals scheuren en verzakkingen. Naar verwachting komen zo'n 10.000 huizen in aanmerking voor een schadevergoeding.

De regeling is een initiatief van de tien mijnstreekgemeenten, de provincie Limburg en het Calamiteitenfonds Mijnschade Limburg. Dat fonds werd in 2015 opgericht, maar vergoedde tot nu toe alleen ernstige mijnbouwschade.

De nieuwe schaderegeling voor kleinere mijnbouwschade verandert dat. "Het is heel erg laat, maar beter laat dan nooit. Heb je een scheur in de muur of loopt je vloer wat af, dan kun je nu ook geholpen worden", zegt wethouder Casper Gelderblom van Heerlen namens de tien mijnstreekgemeenten.

Instituut

Voor de afhandeling van de kleinere mijnschade wordt het Instituut Mens, Milieu en Mijnbouw Limburg opgericht. Het instituut, dat de gevolgen van mijnbouw voor mens en milieu gaat onderzoeken, was de wens van de regio. Mensen met schade aan hun huis kunnen dit bij het instituut melden. Daarna wordt besloten of ze recht hebben op de schaderegeling, meldt L1.

Het is de bedoeling dat het toekennen van de vergoeding op basis van aannemelijkheid gaat. "Dus geen eindeloze procedures met heel veel bureaucratie zoals dat in Groningen is geweest", zegt Gelderblom.

Hoewel er al sinds eind 1974 geen steenkool meer wordt gewonnen in Limburg, veroorzaken oude mijngangen nog steeds schade aan gebouwen. Door instortende mijnschachten en mijnwater kunnen verzakkingen in de bodem ontstaan, met scheuren in muren of verzakte panden tot het gevolg. Hoeveel geld er voor de schaderegeling beschikbaar wordt gesteld, is nog niet bekend.
Zuid-Korea waarschuwt Apple en Google om 'misbruik marktpositie'
8 Oktober 2023, 00:01 Tweakers
De Korea Communications Commission, ofwel KCC, heeft Google en Apple een waarschuwing gegeven. De autoriteit zegt dat de techgiganten misbruik maken van hun gunstige marktposities en dreigt daarom met boetes die kunnen oplopen tot 68 miljard won (47 miljoen euro).

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn