NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zuid


Onze vaccinstrategie blijft ongewijzigd, ook al werkt het AstraZeneca-vaccin niet tegen de Zuid-Afrikaanse variant
7 Februari, 22:56 HLN.BE
Zuid-Afrika schort de vaccinatiecampagne tijdelijk op. Bedoeling was om de komende dagen van start te gaan met een miljoen AstraZeneca-vaccins. Uit een studie blijkt nu echter dat het middel maar een beperkte bescherming biedt tegen de milde ziekteverschijnselen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. ?Het gaat belangrijk zijn om deze variant zo veel mogelijk uit ons land te houden?, stelt viroloog Marc Van Ranst op Twitter. Van Ranst zegt in een gesprek met onze redactie ook dat dit nog geen gevolgen heeft voor onze vaccinatiestratgie.


Zuid-Afrika stopt met AstraZeneca-inentingen, vrees voor minder bescherming
7 Februari, 22:26 NOS nieuws

Zuid-Afrika heeft het inenten met het AstraZeneca-vaccin opgeschort. Uit eerste testresultaten zou blijken dat het vaccin beperkte bescherming biedt tegen milde en matige symptomen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. Dat heeft de minister van Volksgezondheid Zweli Mkhize bekendgemaakt.

Het nieuws is voor het Afrikaanse land, dat vorige week nog een miljoen doses van het vaccin ontving, een behoorlijke tegenslag. Zuid-Afrika was van plan om midden februari te starten met het inenten van zorgmedewerkers.

Uit het kleinschalige onderzoek, dat nog geen peer review heeft ondergaan, kon niet worden opgemaakt of het vaccin beschermt tegen ernstigere symptomen. Dat komt omdat de 2000 deelnemers personen vooral jonge en gezonde volwassenen waren.

Hervatten met prikken

Als uit volgende onderzoeken blijkt dat het AstraZeneca-vaccin wel werkt bij hevigere gevallen, overwegen Zuid-Afrikaanse gezondheidsautoriteiten te hervatten met de vaccinaties. Ondertussen zullen in Zuid-Afrika andere vaccins worden uitgerold, beloofde Mkhize.

Ontwikkelaars van het AstraZeneca-vaccin verwachten dat ze de prik tegen de herfst zo hebben aangepast, dat die wel voldoende bescherming biedt tegen symptomen deze variant.

De Zuid-Afrikaanse mutatie is de meest voorkomende in Zuid-Afrika en hij is inmiddels al in 32 landen opgedoken. Meer dan 46.000 Zuid-Afrikanen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
Saharazand kleurt hemel in Zuid- en Oost-Frankrijk geel
6 Februari, 20:13 Skynet
Deeltjes zand uit de Saharawoestijn kleuren de hemel boven een groot deel van het zuiden en oosten van Frankrijk zaterdag geel. Het zand wordt richting onze zuiderburen geblazen door een stevige wind uit het zuiden.


Steven Van Gucht: ?16% van besmettingen veroorzaakt door Britse variant?

In de laatste twee weken van januari werden zowat 16 procent van de coronabesmettingen veroorzaakt door de Britse variant. Dat zei viroloog Steven Van Gucht vrijdag op de persconferentie van Sciensano. De gemuteerde versie is daarmee nog wel in opkomst, maar de toename lijkt te vertragen in vergelijking met de eerste weken.
Neushoornhoorns ter waarde van 3 miljoen euro in beslag genomen in Zuid-Afrika
4 Februari, 17:48 HLN.BE
De Zuid-Afrikaanse douane heeft vandaag neushoornhoorns ter waarde van 3,5 miljoen dollar (3 miljoen euro) in beslag genomen. De hoorns werden gecamoufleerd als inktpatronen voor printers. Het gaat om de vierde dergelijke vondst in zeven maanden tijd.


Iran laat bemanning Zuid-Koreaanse tanker vrij
2 Februari, 15:50 Skynet
De bemanning van een Zuid-Koreaanse tanker die al meer dan een maand aan de ketting ligt in Iran, mag het schip verlaten. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld.


Coronavirus - Zuid-Afrikanen mogen weer alcohol kopen
1 Februari, 21:20 Skynet
Het totaalverbod op de verkoop van alcohol in Zuid-Afrika wordt versoepeld nu het coronavirus iets meer onder controle is. De avondklok wordt met 3 uur ingekort en gaat nu pas om 23 uur in. Stranden, parken en meren die eind vorig jaar werden gesloten, mogen weer open en religieuze bijeenkomsten zijn ook weer mogelijk.


?Historisch?: eerste lading vaccins is in Zuid-Afrika aangekomen
1 Februari, 16:14 Volkskrant
In Zuid-Afrika, het Afrikaanse land dat het meest te verduren heeft van het coronavirus, zijn maandag eindelijk de eerste vaccins gearriveerd. De aankomst van de 1 miljoen doses, op het vliegveld van Johannesburg, is volgens lokale media ?historisch?. Wel is het zo dat Zuid-Afrika nog veel meer vaccins nodig heeft, wil het zijn bevolking van 60 miljoen mensen goed kunnen beschermen.


200 minder neushoorns gestroopt in Zuid-Afrika, dankzij coronamaatregelen
1 Februari, 15:24 HLN.BE
Stropers hebben een derde minder neushoorns gedood voor hun hoorn in Zuid-Afrika. Dat is vooral te danken aan de beperkingen op verplaatsingen vanwege Covid-19, heeft de regering maandag bekendgemaakt.


Oud-president Zuid-Afrika Jacob Zuma weigert te getuigen voor anticorruptiecommissie
1 Februari, 12:32 Skynet
De voormalige president van Zuid-Afrika Jacob Zuma is niet van plan zich aan te bieden bij de anticorruptiecomissie, hoewel het Grondwettelijk Hof vorige week oordeelde dat hij moet getuigen. De commissie voert onderzoek naar de wijdverbreide corruptie ten tijde van Zuma's tijd als president. "De commissie moet geen enkele medewerking van mij verwachten, ook niet in procedures die nog op komst zijn", aldus de 78-jarige Zuma, die het land leidde van 2009 tot 2018.


Eerste geval van Zuid-Afrikaanse variant in Vietnam
31 Januari, 10:21 Skynet
Vietnam heeft het eerste geval van de Zuid-Afrikaanse coronavirusvariant vastgesteld. Dat melden de Vietnamese autoriteiten vandaag.


Overleden Zuid-Koreaanse zanger herleeft door kunstmatige intelligentie
29 Januari, 12:42 NOS nieuws

Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) is in Zuid-Korea de stem van een overleden artiest nagebootst. Folk- en rock-zanger Kim Kwang-seok overleed 25 jaar geleden, maar fans kunnen nu weer naar zijn stem luisteren.

Het systeem Singing Voice Synthesis leerde meer dan 700 liedjes, waaronder twintig van de zanger. Op basis van deze kennis kan het systeem een nieuw nummer in Kim's stijl maken, zegt het bedrijf tegen persbureau AP.

Een ballad van een andere zanger uit 2002 met de nagemaakte stem van Kim is vanavond, Zuid-Koreaanse tijd, te horen in het programma Competition of the Century: AI vs Human.

AI Songfestival

Voor de producenten was nog even spannend of de familie Kim wel toestemming zou geven. "Toen we het ze in de studio lieten horen, waren ze eerst op hun hoede, maar nadat ze het resultaat hadden beluisterd, zeiden ze dat het was alsof Kim Kwang-seok weer was langsgekomen", zegt een van zijn familieleden.

Kunstmatige intelligentie werd al eerder gebruikt in de muziekwereld. Vorig jaar werd voor het eerst het AI Songfestival georganiseerd, waarbij dertien Europese landen het tegen elkaar opnamen met liedjes die met behulp van AI waren gecomponeerd.
Zuid-Koreaanse triatloncoach moet 7 jaar cel in na zelfmoord triatlete die hij mentaal en fysiek misbruikte
29 Januari, 11:06 HLN.BE
Een Zuid-Koreaanse triatlontrainer is veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar omdat hij triatlete Choi Suk-hyeon, die vorig jaar zelfmoord pleegde, ?mentaal en fysiek? misbruikt heeft.


Besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant coronavirus nu ook in VS
28 Januari, 19:24 HLN.BE
Een besmettelijkere, in Zuid-Afrika ontdekte variant van het coronavirus is nu ook opgedoken in de Verenigde Staten. De mutatie werd vastgesteld bij twee volwassenen in de staat Zuid-Carolina.


Studie: Pfizer-vaccin slechts klein beetje minder effectief tegen belangrijke Zuid-Afrikaanse mutaties
28 Januari, 07:24 HLN.BE
Het vaccin dat Pfizer en BioNTech ontwikkeld hebben lijkt slechts een klein beetje van zijn effectiviteit te verliezen tegen een virus met drie belangrijke mutaties van de besmettelijke ?Zuid-Afrikaanse? variant, dat in een laboratorium werd ontwikkeld. Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse medicijnenfabrikant.


Loop- en fietspiste op dak van woonblok Havn Nieuw Zuid
27 Januari, 09:46 Gazet v. Antwerpen

Het woonblok Havn, bijna klaar aan de Michiel De Braeystraat op Nieuw Zuid in Antwerpen, pakt uit met een nieuwigheid: een loop- en wandelpiste van 160 meter op het dak. Rondjes lopen met zicht op Linkeroever en, als het meezit, een ondergaande zon moet er de nieuwe bewoners in vorm houden.
Wordt de Zuid-Afrikaanse variant het zorgenkind van onze vaccinatie? Al uw vragen over varianten en vaccinaties beantwoord
26 Januari, 04:31 HLN.BE
De Zuid-Afrikaanse variant is het zorgenkind van onze vaccinatiestrategie. De huidige vaccins beschermen mogelijk minder goed tegen de versie van het coronavirus dat recentst voet aan wal zette in ons land. Maar betekent dat dan dat onze bestelde vaccins waardeloos zijn? En hoelang duurt het om de inentingen opnieuw op punt te zetten? Uw vragen beantwoord.


Spanning tussen China en VS door Amerikaans vliegdekschip in Zuid-Chinese Zee
25 Januari, 13:06 HLN.BE
De spanningen tussen de Verenigde Staten en China lopen reeds in de eerste dagen van de ambtstermijn van Joe Biden hoog op. Beide landen bestoken elkaar met waarschuwingen in verband met de escalerende situatie omtrent Taiwan. Maandag bekritiseerde Zhao Lijian, de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, de Amerikaanse beslissing om het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt naar de Zuid-Chinese Zee te sturen.


'Kwart van vastgestelde besmettingen door Britse variant'
24 Januari, 14:30 De Tijd
15:15 Een kwart van alle vastgestelde besmettingen is momenteel aan de Britse coronavariant toe te schrijven. Bovendien zijn ook steeds meer uitbraken in scholen aan de variant te linken. Het doet de vraag ...


Na de uitbraak in Oostende: wat weten we over de Zuid-Afrikaanse variant?

De Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus waart rond in een ziekenhuis, woonzorgcentrum en revalidatiecentrum in Oostende. Het lijkt een kwestie van tijd voor ook elders in ons land gevallen gesignaleerd worden. Maar hoeveel zorgen moeten we ons daarom maken? En is die variant echt besmettelijker dan het ?normale? coronavirus?Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn