NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zuid


Apple gaat alternatieve betaalsystemen voor apps toestaan in Zuid-Korea
Vrijdag, 00:09 NU.NL - Tech
Apple gaat tegen een gereduceerd tarief alternatieve betaalsystemen toestaan voor aankopen via de Zuid-Koreaanse App Store. Dat schrijft het Koreaanse persbureau Yonhap dinsdag. Wanneer de aanpassing wordt verwacht, is nog niet bekend.


Zestien mensen levend verbrand in minibus-taxi na botsing in Zuid-Afrika
Donderdag, 00:05 Skynet Buitenland
In het noordoosten van Zuid-Afrika zijn gisteren zestien mensen levend verbrand in een minibus-taxi na een botsing met een ander voertuig op een weg in de provincie Limpopo, zo is vandaag bij de plaatselijke autoriteiten vernomen.


Bij de Zuid-Koreaanse verkiezingen is kaalheid opeens een politiek thema
10 Januari, 00:06 Volkskrant
De Zuid-Koreaanse verkiezingen kennen een bijzonder thema dit jaar: kaalheid. Met dank aan de liberale presidentskandidaat Lee Jae-myung, die wil dat haartransplantaties gratis worden.


Zuid-Afrikaan Lategan rijdt met open deur naar eerste zege in Dakar Rally
7 Januari, 00:05 NU.NL - Sport
De Zuid-Afrikaan Henk Lategan heeft donderdag ondanks een probleem met de deur van zijn auto de vijfde etappe van de Dakar Rally op zijn naam geschreven. Nasser Al Attiyah werd achtste, maar blijft klassementsleider.


Persoon steekt zwaarbewaakte grens Zuid-Korea over naar Noord-Korea
3 Januari, 00:04 NOS nieuws

Een persoon heeft vanuit Zuid-Korea de zwaarbewaakte gedemilitariseerde zone die Noord- en Zuid-Korea van elkaar scheidt gepasseerd en is overgelopen naar Noord-Korea. Dat zegt het Zuid-Koreaanse leger. Het is zeer ongebruikelijk dat iemand naar het noorden overloopt.

De gedemilitariseerde zone wordt zwaar bewaakt en ligt vol met landmijnen. Het Zuid-Koreaanse leger weet niet of de persoon nog in leven is. Een legerfunctionaris zegt dat nog is geprobeerd de oversteker aan te houden. "Maar dat is niet gelukt, mede door het moeilijk begaanbare terrein", zei hij volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap tegen journalisten.

Over de identiteit van de persoon is verder niets bekend. De autoriteiten in Zuid-Korea proberen de identiteit van de oversteker te achterhalen. De Noord-Koreanen is via een militaire telefoonlijn gevraagd om de persoon te beschermen.

Oversteken verboden

Volgens Zuid-Korea hebben sinds 1953 meer dan 30.000 Noord-Koreanen de risicovolle oversteek naar het zuiden gewaagd. Slechts enkelen kozen daarbij voor de route via de grens.

Veel meer Noord-Koreanen zijn via China gevlucht en naar Zuid-Korea gegaan. Vaak gaan ze vanuit China eerst naar een ander land, en daarna door naar Zuid-Korea. China ziet Noord-Koreanen als illegale migranten en stuurt ze in veel gevallen terug.

Het oversteken van de grens naar Noord-Korea is in Zuid-Korea verboden. De twee landen zijn formeel nog met elkaar in oorlog. De Koreaanse Oorlog eindigde in 1953 in een staakt-het-vuren, dat tot op de dag van vandaag geldt. Een officieel vredesverdrag is nooit getekend.
Brand in het Zuid-Afrikaanse parlement voorlopig nog niet uit
3 Januari, 00:04 NOS nieuws

Het parlementscomplex van Zuid-Afrika in Kaapstad staat sinds vanochtend in brand. Rond 18.00 uur waren er nog zo'n zeventig brandweerlieden in de weer om het vuur te blussen. Dat gebeurt onder meer met een grote hijskraan. Volgens de brandweer is het vuur moeilijk te doven vanwege de vele kleden en houten vloeren in het complex, waarvan sommige delen al 138 jaar oud zijn.

De brand brak vanochtend uit in een deel van het complex waarin kantoren zijn gevestigd. Daarna sloeg het over naar het modernere gedeelte, waarin het Lagerhuis huist. Delen van het dak zijn ingestort. De autoriteiten vrezen voor veel schade en mogelijk instortingsgevaar.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Wel is volgens president Ramaphosa iemand gearresteerd, het gaat om een 49-jarige man. Hij wordt momenteel ondervraagd. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Het gebouw was vanwege het kerstreces gesloten.

Tientallen brandweermensen zijn bezig met het blussen van de brand.

Eerder was op beelden op sociale media te zien dat een grote rookpluim opsteeg vanuit het gebouw en dat de vlammen uit het dak sloegen.

"Het hele parlementaire complex is zwaar beschadigd, staat onder water en heeft rookschade", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Het dak boven de oude vergaderzaal is helemaal verdwenen en de aangrenzende kantoren zijn verwoest." Volgens de woordvoerder is ook het plafond van de vergaderzaal van het Lagerhuis naar beneden gekomen.

Het parlementsgebouw in Kaapstad bestaat uit drie delen, waaronder het originele en oudste gebouw dat in 1884 werd voltooid. De nieuwere toevoegingen, gebouwd in 1920 en 1980, huisvesten het Zuid-Afrikaanse parlement.
Rechter haalt streep door Shells zoektocht naar olie in Zuid-Afrika
31 December 2021, 00:02 NU.NL - Economie
Shell moet zijn zoektocht naar olie voor de kust van Zuid-Afrika toch afbreken. Eerder bepaalde een Zuid-Afrikaanse rechter dat het olie- en gasbedrijf met behulp van geluidsgolven naar olie in de zeebodem mocht zoeken, maar dinsdag floot het hooggerechtshof het concern terug.


President Zuid-Korea geeft corrupte voorganger gratie
26 December 2021, 00:06 Volkskrant
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft gratie verleend aan oud-president Park Geun-hye, die momenteel een 20-jarige gevangenisstraf uitzit wegens corruptie. Het ministerie van Justitie bevestigde de verleende gratie vrijdag. Begin dit jaar oordeelde het Hooggerechtshof in Zuid-Korea nog dat de 69-jarige politica tot 2039 vast moet blijven zitten.


?Mijn aandacht gaat nu uit naar Zuid-Afrika. Hoe de cijfers daar oplopen vind ik verontrustend?
5 December 2021, 00:08 Volkskrant
Ja, een piek in de coronacijfers is bereikt. Maar nee, onze datachef Xander van Uffelen zit niet bepaald van het uitzicht te genieten. ?Ik wil niet de boeman zijn, maar de omikronvariant lijkt erg verontrustend.?


Zuid-Afrikaanse rechter geeft Shell vrijbrief om naar olie te zoeken in walvisgebied
5 December 2021, 00:07 Volkskrant
Shell mag ondanks bezwaren van milieugroepen seismisch onderzoek gaan doen voor de oostkust van Zuid-Afrika. Dat heeft een Zuid-Afrikaanse rechter vrijdag bepaald. In het bij walvissen populaire gebied worden aanzienlijke oliereserves vermoed.


Zuid-Afrikanen zien hun leven instorten door nieuwe coronavariant
5 December 2021, 00:06 Volkskrant
De omikronvariant heeft Zuid-Afrika achter slot en grendel gezet. Vluchten zijn geschrapt, buitenlanders blijven weg. En dat veroorzaakt wat veel inwoners misschien nog wel meer vrezen dan de ziekte zelf: opnieuw een diep economisch dal. ?De afzeggingen vermoorden me.?


Verkeerschaos Zuid-Holland, GGD Hollands Midden stopt met boosterprik zonder afspraak
5 December 2021, 00:04 NOS nieuws

De GGD Hollands Midden stopt per direct met het aanbieden van de boosterprik zonder afspraak. Dat besluit is genomen vanwege de grote verkeersdrukte die is ontstaan rond de vaccinatielocaties. Er zijn vandaag 2110 boosterprikken gezet bij mensen die geen afspraak hadden.

In Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden stonden lange rijen bij de locaties waar mensen een boosterprik konden krijgen. Omdat de grote toestroom tot gevaarlijke verkeerssituaties leidde, is op advies van de veiligheidsregio besloten om het prikken zonder afspraak te stoppen. "Het is dus niet meer mogelijk om zonder afspraak langs te komen", zegt de GGD in een verklaring.

Gisteren liet de GGD weten dat er meer capaciteit beschikbaar was dan er prikafspraken waren, waardoor er plekken vrijkwamen voor 60-plussers zonder afspraak. Halverwege de ochtend bleek dat alle plekken voor de boosterprik zonder afspraak vol zaten.

Als er komende tijd toch weer ruimte is, wil de GGD mensen uit de regio die nog geen afspraak hebben gemaakt voor een boosterprik een sms sturen. Zij moeten wel voldoen aan de leeftijdseis voor mensen die aan de beurt zijn voor de booster (geboren in of voor 1961).

Mensen uit het hele land kwamen naar Zuid-Holland voor een boosterprik:
Squid Game-ster krijgt grote rol in Zuid-Koreaanse remake van La casa de papel
2 December 2021, 00:06 NU.NL - Film
Park Hae-soo, een van de hoofdrolspelers van Squid Game, heeft zijn volgende klus binnen: de veertigjarige acteur heeft een rol in de Zuid-Koreaanse remake van La casa de papel bemachtigd.


KLM biedt excuses aan voor chaos rond vluchten uit Zuid-Afrika
2 December 2021, 00:02 NU.NL - Economie
Luchtvaartmaatschappij KLM biedt excuses aan voor de gang van zaken rond de vluchten vanuit Kaapstad en Johannesburg van afgelopen vrijdag. Passagiers op die vluchten vanuit het gebied waar de nieuwe coronavirusvariant is vastgesteld, hebben toen uren vastgezeten in het vliegtuig en op de luchthaven.


Is de coronamutatie uit Zuid-Afrika nog te stoppen? Dit weten we over de omicronvariant
28 November 2021, 00:06 Volkskrant
Virologen en epidemiologen slaan alarm: de omicronvariant uit Zuid-Afrika zou de regels van het spel opnieuw helemaal kunnen veranderen. Wat weten we inmiddels? Een handleiding in zes vragen.


RIVM: vermoedelijk omikronvariant bij besmette reizigers Zuid-Afrika
28 November 2021, 00:02 NOS nieuws

Van de vrijdag teruggekeerde passagiers uit Zuid-Afrika zijn vermoedelijk een aantal mensen besmet met de omikronvariant. Dat meldt het RIVM, dat de positieve tests van 61 passagiers heeft onderzocht op de nieuwe coronavariant.

"Bij een aantal snelle testen is er een afwijking gevonden in het zogenoemde spike-eiwit, wat duidt op een afwijkende virusvariant", zegt RIVM-woordvoerder Coen Berends in een toelichting aan de NOS. "Daarom hebben wij een sterk vermoeden dat het om omikron gaat. Een sequentietest moet daarover uitsluitsel geven en die uitslag komt morgen in de loop van de dag binnen."

Alle positief geteste reizigers zitten in isolatie in een hotel op Schiphol of thuis. Ook benadert de GGD zo'n 5000 mensen die sinds maandag terug zijn gekeerd uit zuidelijk Afrika. Ook zij moeten zich laten testen.

Er is nog veel onduidelijk over de omikronvariant. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de nieuwe coronavariant B.1.1.529 ingedeeld in de categorie "zorgelijke varianten". De reden is dat deze variant die vooral in Zuid-Afrika en Botswana rondwaart zich sneller lijkt te verspreiden dan andere varianten, concludeert een WHO-werkgroep van coronaexperts.
Zuid-Korea: Apple houdt zich ondanks nieuwe wet niet aan de regels
18 November 2021, 00:11 NU.NL - Tech
Een Zuid-Koreaanse wetgever vindt dat Apple en Google niet genoeg doen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving in het land. Die moet een einde maken aan de machtspositie van de techgiganten op het gebied van betalingen op hun mobiele platforms.


Praten over vrede tussen Noord- en Zuid-Korea, terwijl Kim raketten afschiet
23 Oktober 2021, 00:07 Volkskrant
Intensief diplomatiek verkeer deze week tussen de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan over Noord-Korea. Zuid-Korea probeert de noorderbuur naar de onderhandelingstafel te krijgen, met als lokkertje een formeel einde aan de Korea-oorlog. Is er een kans dat na 68 jaar de vrede wordt getekend? Vijf vragen.


Olifant doodt stroper in Zuid-Afrikaans natuurpark
23 Oktober 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Een olifant heeft een stroper doodgetrapt in het beroemde Kruger National Park in Zuid-Afrika. Het verminkte lichaam werd ontdekt tijdens een patrouille tegen stroperij.
Zuid-Afrika schrapt Russisch coronavaccin uit angst voor hiv
19 Oktober 2021, 00:03 Skynet Buitenland
Zuid-Afrika heeft het Russische coronavaccin Spoetnik V afgewezen. Dat heeft het geneesmiddelenbureau Sahpra aangekondigd. "Het gebruik ervan in Zuid-Afrika, waar de incidentie van hiv hoog is, kan het risico verhogen dat gevaccineerde mannen hiv oplopen", klinkt het.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn