NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zuid


Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie heeft een voorstel: ?Zet speeltijd stil bij raadpleging VAR en geef beide teams mogelijkheid om aanvragen beelden?
Gisteren, 00:00 HLN.BE
De Conmebol, de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie, stelt voor om tijdens de raadpleging van de VAR (videoscheidsrechter) de klok stil te zetten zoals bij een time-out in andere sporten. Ook zou elk team de VAR een vast aantal keer kunnen inroepen, net zoals in het tennis.


OGC Nice haalt na Stengs en Kluivert ook Rosario naar Zuid-Frankrijk
Woensdag, 00:05 NU.NL - Sport
OGC Nice heeft dinsdag de komst van Pablo Rosario afgerond. De middenvelder komt over van PSV en is na Calvin Stengs en Justin Kluivert de derde Nederlander in korte tijd die zich aan de Zuid-Franse club verbindt.


De lambdavariant is de schrik van Zuid-Amerika, waarom krijgt hij hier geen voet aan de grond?
Zaterdag, 00:05 Volkskrant
Alweer zorgt een nieuwe virusvariant voor ophef ? zij het aan de andere kant van de wereldbol, in Zuid-Amerika. Wat is er toch aan de hand met de ?lambdavariant?, die inmiddels in Peru haast alle besmettingen veroorzaakt?


Zuid-Afrika verdubbelt inzet legermacht in strijd tegen rellen, vaccinaties deels opgeschort
15 Juli, 00:01 HLN.BE
Het Zuid-Afrikaanse leger heeft inmiddels 5.000 militairen ingezet tegen de rellen in het land. Dat is een verdubbeling van het maandag ingezette aantal. Volgens lokale media wil de minister van Defensie de troepenmacht nog vervijfvoudigen. Veiligheidstroepen hebben inmiddels ruim 1.750 mensen aangehouden in verband met de onlusten. De Zuid-Afrikaanse regering heeft in een deel van het land de vaccinaties tegen het coronavirus opgeschort wegens het geweld dat al aan 72 mensen het leven heeft gekost.


Helft agenten van interventieploeg Brussel-Zuid meldt zich ziek uit protest
13 Juli, 00:05 Skynet
Een vijftiental agenten van de politiezone Brussel-Zuid hebben zich maandag ziek gemeld om te protesteren tegen de reorganisatie van hun dienst. Ze zeggen extreem vermoeid te zijn. Dat hebben verschillende media gemeld en werd nadien bevestigd door korpschef Jurgen De Landsheer. Om het gebrek aan personeel te compenseren, werden politieagenten van andere diensten gemobiliseerd.


Een tienling in Zuid-Afrika! Het nepnieuws ging de wereld over, maar lokale media trapten er niet in
10 Juli, 00:06 Volkskrant
Het bericht ging de wereld over, maar de plaatselijke media trapten er niet in, ziet correspondent Mark Schenkel.


Zuid-Afrikaanse ex-president Zuma heeft zichzelf aangemeld aan gevangenis
8 Juli, 00:00 HLN.BE
De Zuid-Afrikaanse ex-president Jacob Zuma (79), die tot een celstraf van vijftien maanden is veroordeeld, heeft zichzelf woensdag dan toch aangemeld aan de gevangenis. Dat heeft zijn stichting bekendgemaakt.


Sterke stijging van coronabesmettingen in Zuid-Afrika
6 Juli, 00:06 Skynet Buitenland
In Zuid-Afrika is het aantal coronabesmettingen afgelopen weekend tot een recordhoogte gestegen. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten vandaag aangekondigd. Het aantal nieuwe coronagevallen op zaterdag was het hoogste sinds begin dit jaar, met in totaal 26.485 nieuwe besmettingen.


Noodweer - Wateroverlast in Zuid-Limburg door felle regenbuien
30 Juni, 00:02 Skynet Belgie
Hevige onweersbuien met felle regenval veroorzaken dinsdagavond wateroverlast op enkele plaatsen in Zuid-Limburg, zoals Wellen en Sint-Truiden. Onder meer de Zoutstraat in Sint-Truiden stond in een mum van tijd blank. In Wellen konden de mensen zandzakken afhalen bij de technische dienst. Bij burgemeester Els Robeyns (Vooruit) van Wellen had het water zich een weg gebaand tot binnen in haar woning.


Onze vaccinstrategie blijft ongewijzigd, ook al werkt het AstraZeneca-vaccin niet tegen de Zuid-Afrikaanse variant
7 Februari, 22:56 HLN.BE
Zuid-Afrika schort de vaccinatiecampagne tijdelijk op. Bedoeling was om de komende dagen van start te gaan met een miljoen AstraZeneca-vaccins. Uit een studie blijkt nu echter dat het middel maar een beperkte bescherming biedt tegen de milde ziekteverschijnselen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. ?Het gaat belangrijk zijn om deze variant zo veel mogelijk uit ons land te houden?, stelt viroloog Marc Van Ranst op Twitter. Van Ranst zegt in een gesprek met onze redactie ook dat dit nog geen gevolgen heeft voor onze vaccinatiestratgie.


Zuid-Afrika stopt met AstraZeneca-inentingen, vrees voor minder bescherming
7 Februari, 22:26 NOS nieuws

Zuid-Afrika heeft het inenten met het AstraZeneca-vaccin opgeschort. Uit eerste testresultaten zou blijken dat het vaccin beperkte bescherming biedt tegen milde en matige symptomen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. Dat heeft de minister van Volksgezondheid Zweli Mkhize bekendgemaakt.

Het nieuws is voor het Afrikaanse land, dat vorige week nog een miljoen doses van het vaccin ontving, een behoorlijke tegenslag. Zuid-Afrika was van plan om midden februari te starten met het inenten van zorgmedewerkers.

Uit het kleinschalige onderzoek, dat nog geen peer review heeft ondergaan, kon niet worden opgemaakt of het vaccin beschermt tegen ernstigere symptomen. Dat komt omdat de 2000 deelnemers personen vooral jonge en gezonde volwassenen waren.

Hervatten met prikken

Als uit volgende onderzoeken blijkt dat het AstraZeneca-vaccin wel werkt bij hevigere gevallen, overwegen Zuid-Afrikaanse gezondheidsautoriteiten te hervatten met de vaccinaties. Ondertussen zullen in Zuid-Afrika andere vaccins worden uitgerold, beloofde Mkhize.

Ontwikkelaars van het AstraZeneca-vaccin verwachten dat ze de prik tegen de herfst zo hebben aangepast, dat die wel voldoende bescherming biedt tegen symptomen deze variant.

De Zuid-Afrikaanse mutatie is de meest voorkomende in Zuid-Afrika en hij is inmiddels al in 32 landen opgedoken. Meer dan 46.000 Zuid-Afrikanen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
Saharazand kleurt hemel in Zuid- en Oost-Frankrijk geel
6 Februari, 20:13 Skynet
Deeltjes zand uit de Saharawoestijn kleuren de hemel boven een groot deel van het zuiden en oosten van Frankrijk zaterdag geel. Het zand wordt richting onze zuiderburen geblazen door een stevige wind uit het zuiden.


Steven Van Gucht: ?16% van besmettingen veroorzaakt door Britse variant?

In de laatste twee weken van januari werden zowat 16 procent van de coronabesmettingen veroorzaakt door de Britse variant. Dat zei viroloog Steven Van Gucht vrijdag op de persconferentie van Sciensano. De gemuteerde versie is daarmee nog wel in opkomst, maar de toename lijkt te vertragen in vergelijking met de eerste weken.
Neushoornhoorns ter waarde van 3 miljoen euro in beslag genomen in Zuid-Afrika
4 Februari, 17:48 HLN.BE
De Zuid-Afrikaanse douane heeft vandaag neushoornhoorns ter waarde van 3,5 miljoen dollar (3 miljoen euro) in beslag genomen. De hoorns werden gecamoufleerd als inktpatronen voor printers. Het gaat om de vierde dergelijke vondst in zeven maanden tijd.


Iran laat bemanning Zuid-Koreaanse tanker vrij
2 Februari, 15:50 Skynet
De bemanning van een Zuid-Koreaanse tanker die al meer dan een maand aan de ketting ligt in Iran, mag het schip verlaten. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld.


Coronavirus - Zuid-Afrikanen mogen weer alcohol kopen
1 Februari, 21:20 Skynet
Het totaalverbod op de verkoop van alcohol in Zuid-Afrika wordt versoepeld nu het coronavirus iets meer onder controle is. De avondklok wordt met 3 uur ingekort en gaat nu pas om 23 uur in. Stranden, parken en meren die eind vorig jaar werden gesloten, mogen weer open en religieuze bijeenkomsten zijn ook weer mogelijk.


?Historisch?: eerste lading vaccins is in Zuid-Afrika aangekomen
1 Februari, 16:14 Volkskrant
In Zuid-Afrika, het Afrikaanse land dat het meest te verduren heeft van het coronavirus, zijn maandag eindelijk de eerste vaccins gearriveerd. De aankomst van de 1 miljoen doses, op het vliegveld van Johannesburg, is volgens lokale media ?historisch?. Wel is het zo dat Zuid-Afrika nog veel meer vaccins nodig heeft, wil het zijn bevolking van 60 miljoen mensen goed kunnen beschermen.


200 minder neushoorns gestroopt in Zuid-Afrika, dankzij coronamaatregelen
1 Februari, 15:24 HLN.BE
Stropers hebben een derde minder neushoorns gedood voor hun hoorn in Zuid-Afrika. Dat is vooral te danken aan de beperkingen op verplaatsingen vanwege Covid-19, heeft de regering maandag bekendgemaakt.


Oud-president Zuid-Afrika Jacob Zuma weigert te getuigen voor anticorruptiecommissie
1 Februari, 12:32 Skynet
De voormalige president van Zuid-Afrika Jacob Zuma is niet van plan zich aan te bieden bij de anticorruptiecomissie, hoewel het Grondwettelijk Hof vorige week oordeelde dat hij moet getuigen. De commissie voert onderzoek naar de wijdverbreide corruptie ten tijde van Zuma's tijd als president. "De commissie moet geen enkele medewerking van mij verwachten, ook niet in procedures die nog op komst zijn", aldus de 78-jarige Zuma, die het land leidde van 2009 tot 2018.


Eerste geval van Zuid-Afrikaanse variant in Vietnam
31 Januari, 10:21 Skynet
Vietnam heeft het eerste geval van de Zuid-Afrikaanse coronavirusvariant vastgesteld. Dat melden de Vietnamese autoriteiten vandaag.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn