NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Zorgen

2News.be / Trefwoorden / Zorgen

Platenlabels maken zich zorgen over kunstmatige intelligentie in muziekindustrie
19 Maart, 00:08 NU.NL - Muziek
Platenmaatschappijen kijken met gemengde gevoelens naar het gebruik van kunstmatige intelligentie in de muziekindustrie. De labels zijn voorzichtig optimistisch over de opkomst van AI, maar maken zich ook zorgen.


5 Maart, 00:10 NU.NL - Tech
NU+ | Bedenkers The Last Airbender stapten op: waren hun zorgen terecht?
27 Februari, 00:07 NU.NL - Film
Fans houden hun hart vast, nu de liveactionserie van Avatar: The Last Airbender verschijnt. Niet alleen omdat een eerdere verfilming rampzalig uitpakte, maar ook omdat de originele makers afstand namen van het Netflix-project. Waren hun zorgen terecht? NU.nl keek het eerste seizoen en maakt de balans op.


Steeds meer zeehonden raken verstrikt, Pieterburen maakt zich zorgen
23 Februari, 00:05 NOS nieuws

Zeehondencentrum Pieterburen maakt zich zorgen over de toename van het aantal zeehonden dat verstrikt raakt in bijvoorbeeld netten. Sinds begin dit jaar gebeurde dat al twaalf keer: drie keer zo vaak als in dezelfde periode de afgelopen jaren.

Vanochtend werd op Vlieland opnieuw een zeehond bevrijd door een zeehondenwachter. Dat zijn speciaal getrainde professionals of vrijwilligers. Eerder deze week werd ook op Ameland een verstrikte zeehond gevonden. De jonge grijze zeehond sleepte een net met zich mee dat groter was dan het dier zelf, schrijft RTV Noord.

Beide dieren raakten niet ernstig gewond en konden na het lossnijden direct vrijgelaten worden in zee. De verstrikte zeehond op Vlieland was de derde in drie dagen, zegt een woordvoerder van Pieterburen. "Enerzijds is het een momentopname, anderzijds is het wel heel tekenend voor de start van het jaar."

De verstrikte zeehond op Ameland kon snel weer worden vrijgelaten in zee:

Vorig jaar werden in totaal 38 verstrikte zeehonden gevonden, in 2021 waren dat er 23. Dat het er nu in de eerste twee maanden van het jaar al twaalf zijn, baart het zeehondencentrum zorgen. Het aantal verstrikte zeehonden is de afgelopen tien jaar verviervoudigd. Pieterburen is bang dat dit patroon doorzet.

Visnetten en scheepstouwen

De grote oorzaak van de verstrikkingen is volgens de woordvoerder de grote hoeveelheid zwerfaval in zee. "De stormen van de afgelopen tijd hebben ervoor gezorgd dat van alles loskomt van de bodem", zegt hij. "Daar ligt vaak zwerfafval." Vooral in visnetten en scheepstouwen kan een zeehond makkelijk verstrikt raken.

Dat kan ook onder water gebeuren, maar daar heeft het zeehondencentrum geen zicht op. "Visnetten blijven vaak achter rotsen of wrakken hangen in zee. Een perfect buffet voor een zeehond, omdat veel dieren zich daar nestelen. Maar als ze dan achter een net blijven hangen, raken ze verstrikt." Het opvangcentrum ontving een tijd geleden een foto van een amateurduiker van een visnet aan een wrak met daarin het skelet van een zeehond.
Rivian vermorzelt vangrail, leger maakt zich zorgen
5 Februari, 00:01 AutoBlog

Een vangrail is helaas niet in staat om een meer dan 3.100 kg zware Rivian te stoppen, en dat begint zorgwekkend te worden. Dat Amerikanen gelijk verzot zijn op elektrische pickups, dat hoeft geen verrassing te zijn. Het is nog steeds het populairste autotype aldaar, dus wanneer al meer dan vijf merken beloven jouw dagelijkse […]

Dit artikel Rivian vermorzelt vangrail, leger maakt zich zorgen verscheen eerst op Autoblog.nl.
Kan RWDM voor een stunt zorgen bij Union?
30 Januari, 00:00 Skynet Sport
In de 23e speeldag van de Jupiler Pro League, die tijdens de midweek gespeeld wordt, krijgen we een Brusselse derby voorgeschoteld tussen Union SG en RWDM. Een duel met ongelijke wapens, tenzij Union zijn tegenstander onderschat.


Kou en oude cv-ketels zorgen voor drukte bij verwarmingsbedrijven
10 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
Het is druk bij Nederlandse verwarmingsbedrijven. Door het koude weer draaien cv-ketels op volle toeren en dat zorgt vooral bij oude ketels voor problemen. Installateurs maken overuren om klanten te helpen die in de kou zitten.


Boeren maken zich grote zorgen over oogst vanwege wateroverlast
28 December 2023, 00:31 NU.NL - Economie
In verschillende delen van het land zorgt de verhoogde waterstand voor overlast. Boeren maken zich grote zorgen over de gevolgen van het hoge water. De oogst van aardappelen en suikerbieten dreigt in gevaar te komen.


Ajax gaat af tegen amateurs Hercules: 'Onze zwaktes werden pijnlijk zichtbaar'
22 December 2023, 00:04 NU.NL - Sport
Ajax verloor donderdagavond voor het eerst in de clubgeschiedenis van een amateurploeg in het bekertoernooi. De teleurstelling na de nederlaag bij Hercules (3-2) was groot bij coach Michael Valkanis, die de taken van de afwezige John van 't Schip overnam.


Adobe ziet af van miljardenovername Figma wegens zorgen toezichthouders
19 December 2023, 00:00 Tweakers
Adobe en Figma hebben hun overnameplannen geschrapt. Adobe zou Figma voor 20 miljard dollar overnemen, maar de twee bedrijven zien 'geen manier' om wettelijke toestemming voor de deal te krijgen. Markttoezichthouders uitten eerder hun zorgen over de overname.


Topman chipbedrijf Arm uit zorgen over verliezen menselijke controle over AI
15 December 2023, 00:08 NU.NL - Tech
De topman van het grote Britse chipconcern Arm Holdings maakt zich er zorgen over dat de menselijke controle over kunstmatige intelligentie (AI) verloren kan gaan. Die zorgen sprak hij uit in een interview met persbureau Bloomberg.


NU+ | Zorgen over Chemours: 'Durf brief met bloeduitslag niet te openen'
15 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Hoeveel groenten kunnen we uit de moestuin eten? En is de omgeving wel gezond voor onze kinderen? Zulke vragen leven bij omwonenden van Chemours in Dordrecht. Een eenduidig antwoord ontbreekt vaak. Daarvoor is nog te veel onduidelijk.


NU+ | Instagram-abonnementen zorgen voor verwarring: 'Niemand gaat betalen'
16 November 2023, 00:12 NU.NL - Tech
Voortaan krijg je de keuze op Facebook en Instagram: betalen voor een versie zonder reclames, of gratis doorgaan met gerichte advertenties. Deze optie kwam er na bemoeienis van Europa. Toch blijft er verwarring. Leeft Meta de regels nu wel correct na?


Billie Eilish wilde Olivia Rodrigo beschermen: 'Ik maakte me zorgen om haar'
16 November 2023, 00:10 NU.NL - Muziek
Toen Olivia Rodrigo doorbrak als actrice (High School Musical) en zangeres (Drivers License) maakte Billie Eilish zich zorgen om haar jongere collega. Ze wilde Rodrigo beschermen tegen schadelijke invloeden in de entertainmentindustrie.


Minister Adriaansens: 'Geen zorgen over recessie, wel over boodschappen'
16 November 2023, 00:07 NU.NL - Economie
De Nederlandse economie krimpt al drie kwartalen op rij en zit dus nog in een recessie. Maar volgens demissionair minister van Economische Zaken Micky Adriaansens is er geen reden tot paniek, omdat er nog veel werk is. Wel is ze bezorgd over de koopkracht.


Privacytoezichthouder maakt zich zorgen over AI-chatbots voor kinderen
20 September 2023, 00:08 NU.NL - Tech
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft bij een techbedrijf navraag gedaan naar een chatbot in een app. De privacytoezichthouder wil weten hoe de chatbot persoonsgegevens verwerkt. Om welke app het gaat, zegt de toezichthouder niet. Wel is duidelijk dat de chatbot populair is bij kinderen.


Dodental aardbeving Marokko stijgt tot 2.946 - Italiaanse ?toeristen? zorgen als hulpverleners voor ophef
14 September 2023, 00:01 HLN.BE
Een groepje Italianen dat naar het rampgebied in Marokko is gegaan om te helpen, heeft volgens de pers tot wrijving tussen beide landen geleid. Rome zou hen volgens Italiaanse en Marokkaanse media hebben verzocht het land te verlaten na klachten uit Rabat. Woensdagavond laat meldt het Marokkaanse persbureau ?MAP? nog dat er zeker 2.946 mensen zijn omgekomen en 5.674 personen gewond zijn geraakt door de aardbeving.


NU+ | Steeds meer bedrijven gaan failliet: moeten we ons zorgen maken?
13 September 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Al zestien maanden op rij gaan er meer bedrijven op de fles dan een jaar eerder. In augustus was er zelfs een stijging van 80 procent vergeleken met vorig jaar. Is dit de start van een faillissementsgolf of valt het wel mee?


LIVE VUELTA. Vlakke etappe naar Zaragoza voor zwaar weekend, maar wind kan voor onrust zorgen
7 September 2023, 00:01 HLN.BE
De twaalfde etappe in de Vuelta richting Zaragoza is overwegend vlak en vaak zelfs in dalende lijn. Welgekomen voor het loodzware weekend dat komt, maar er schuilt een addertje onder het gras: de wind kan opnieuw voor chaos zorgen. Komt Remco Evenepoel de dag goed door? Mis geen pedaalslag van de rit in onze liveblog!


2 September 2023, 00:05 VolkskrantGerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn