NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zomer


Reisbranche vreest andermaal een rampzalige zomer
17 Juli, 00:07 Volkskrant
Opnieuw dreigt een rampjaar voor de reisindustrie nu de kaart van Europa allengs weer oranje en rood kleurt. Reisorganisatie TUI schrapte woensdagavond alle vluchten naar de Balearen en Canarische eilanden, donderdag zette Sunweb een kruis door vakanties naar Spanje, Portugal en Cyprus. Het toerisme verkeert in een dermate kommervolle toestand dat de branche het kabinet oproept ?in vredesnaam? niet per 1 oktober met de coronasteun te stoppen.


Gedeeltelijke commercialisering Vlaamse zorg uitgesteld tot na de zomer
15 Juli, 00:00 HLN.BE
Het decreet dat een gedeeltelijke commercialisering van de Vlaamse zorg, waaronder de woonzorgcentra, mogelijk maakt, wordt uitgesteld tot na het zomerreces. De oppositie wil opnieuw advies van de Raad van State.


Directeur ID&T woedend op kabinet: 'De hele zomer gaat naar de knoppen'
14 Juli, 00:09 NU.NL - Muziek
"Dit is de waanzin voorbij, ik heb er geen woorden voor", zegt CEO Ritty van Straalen van de ID&T Group tegen NU.nl over de nieuwe coronamaatregelen. Het demissionaire kabinet kondigt vrijdagavond waarschijnlijk aan dat er minder bezoekers welkom zijn bij evenementen en slechts twee derde van de maximale capaciteit mag worden benut.


Rutte en Kaag op formatievakantie, maar of de zomer wat ?meer vrolijkheid? en chemie brengt is de vraag
10 Juli, 00:05 Volkskrant
Terwijl de Tweede Kamer vrijdag acht weken haar deuren sluit voor het zomerreces, is er nog steeds geen zicht op een nieuw kabinet. Een klein groepje VVD?ers en D66?ers schrijft gestaag door aan een conceptregeerakkoord. Hoever zijn Rutte en Kaag gevorderd?


Vrees voor ?gedoe? houdt toeristen deze zomer in Nederland: slechts 40 procent boekte reis
3 Juli, 00:08 Volkskrant
Nederlanders zijn ondanks versoepelingen nog huiverig om buitenlandse vakanties te boeken. Inreisvoorwaarden, die voor elk land anders zijn, veroorzaken onduidelijkheid. Wie wel op vakantie gaat, boekt last-minute of blijft in eigen land. Reisbureaus vrezen voor hun omzet.


KOPMAN. ?Op naar een Sloveens duel en een mooie zomer voor Van Aert?
26 Juni, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Geboren en getogen in de Kempense wielergrond en met meer dan een decennium ervaring in het peloton richt wielerjournalist Guy Van Den Langenbergh zijn eigenzinnige blik op de koers.
Antwerp Photo Festival: zomer lang foto?s kijken in Loodswezen
26 Juni, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De hele zomer lang loopt het tweede Antwerp Photo Festival in het Loodswezen. Het wordt een afscheid in schoonheid met tentoonstellingen van Erwin Olaf, Jimmy Kets en de beste Belgische portretfotografen. Volgend jaar zoekt het festival nieuwe oorden op.
Wat voor handtas draag jij deze zomer? Dit zijn de trends in 2021
24 Juni, 11:44 HLN.BE
Tijd om een frisse bries door je garderobe te laten waaien. Op zoek naar een snelle zomerboost? Trakteer jezelf dan op een zomerse handtas. Ninashop.be serveert je de 8 trends van het moment.


Tomorrowland gaat ook deze zomer definitief niet door
24 Juni, 11:40 NU.NL - Muziek
Dancefestival Tomorrowland gaat deze zomer toch niet door. De Belgische en Vlaamse regering probeerden plaatselijke burgemeesters nog te overreden hun verzet tegen het festival te staken. Maar de organisatoren zien dat niet meer gebeuren en hebben de moed opgegeven.


Transfers D1B Pro League: zomer 2021
24 Juni, 10:54 Skynet Sport
Wie doet zaakjes op de transfermarkt en welke spelers zien we in het nieuwe seizoen niet meer terug in 1B? Volg de transferverrichtingen van de acht 1B-teams op de voet via ons handige transferoverzicht.


#LikeMe-concerten in Sportpaleis uitgesteld naar zomer
4 Februari, 08:00 Gazet v. Antwerpen

De concerten van de formatie van de bekende Ketnet-reeks #LikeMe hebben hun concerten in het Sportpaleis opnieuw uitgesteld. Normaal zouden ze in maart vier keer in het Sportpaleis staan, dat is nu augustus geworden.
Brobbey weigert contractverlenging en vertrekt in zomer transfervrij bij Ajax
3 Februari, 17:37 NU.NL - Sport
Brian Brobbey vertrekt komende zomer bij Ajax. De negentienjarige spits heeft verschillende aanbiedingen om zijn contract te verlengen afgeslagen en mag transfervrij op zoek naar een nieuwe club.


Simen Juklerod verlaat Antwerp deze zomer en tekent tot 2025 bij Genk
3 Februari, 14:36 Gazet v. Antwerpen

KRC Genk heeft Simen Juklerod woensdag officieel voorgesteld als zomeraanwinst. De Noorse linkerflankverdediger ziet zijn contract bij Antwerp eind juni aflopen en stapt dus gratis over naar de Limburgse club, waar hij een vierjarig contract heeft getekend.
WGO gelooft niet dat coronavirus uit labo in Wuhan komt
4 Februari, 16:37 De Tijd
17:32 Het hoofd van het expertenteam van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) heeft donderdag de hypothese van tafel geveegd dat het coronavirus ontsnapt is uit een laboratorium. Hij noemt dat wel 'een fan...


Voorlopig verandert er helemaal niets aan de zomer- en wintertijd
2 Februari, 21:07 NOS nieuws

Er verandert voorlopig niets aan het twee keer per jaar verzetten van de klok. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken schrijft aan de Tweede Kamer dat het voorstel van de Europese Commissie om de zomertijd af te schaffen de ijskast in gaat.

De Europese Commissie deed in 2018 een voorstel om de klok niet meer te verzetten. Ook het Europees Parlement sprak zich uit voor het aanhouden van of alleen de wintertijd of alleen de zomertijd. Uit peilingen bleek dat ook veel Europese burgers ervanaf willen.

Het verzetten van de klok zou slecht zijn voor het bioritme van mensen. De uiteindelijke beslissing is aan de lidstaten in de Europese Raad.

Ollongren schijft dat de huidige voorzitter van de EU, Portugal, niet van plan is het voorstel van de commissie op de agenda te zetten. Ook de vorige voorzitter, Duitsland, liet het onderwerp ongemoeid.

Geen zicht op duur discussie

Op verzoek van het Europees Parlement heeft de Europese Raad laten weten nu "geen zicht te hebben op de duur en de uitkomst van de discussie". Verschillende landen willen eerst meer weten over de effecten van zo'n maatregel.

Nederland kent sinds 1977 zomertijd en in 1996 volgde de Europese Unie. De reden om ertoe besluiten was energiebesparing. Omdat het in de zomer zo vroeg licht wordt, gaat er veel daglicht verloren. Door de klok een uur vooruit te zetten, is het 's avonds een uur langer licht.
Uiterlijk na zomer prik voor iedere volwassene Duitser
1 Februari, 20:03 Skynet
Uiterlijk na de zomer heeft iedere volwassen Duitser een aanbod voor een coronaprik gekregen. Daarvan is de Duitse bondskanselier Merkel overtuigd na een coronatop in de Duitse hoofdstad Berlijn. Het beraad moest duidelijkheid verschaffen over de nu nog stroef verlopende vaccinatiecampagne in de Bondsrepubliek.


Sas 6 en 8 krijgen nog deze zomer nieuwe bruggetjes

De bewoners van de wijk Berkenrode zijn hun handige verbinding met de Brechtsebaan en de bushaltes aan de andere kant van de vaart kwijt. De Vlaamse Waterweg heeft sas 8, met bruggetje voor voetgangers en fietsers, voorgoed afgesloten.
Coronavirus - EU streeft nog steeds naar vaccinatie 70 procent van volwassenen tegen einde zomer
31 Januari, 21:32 Skynet
De Europese Unie heeft zondag gezegd dat ze bij haar streefdoel blijft om 70 procent van de volwassenen tegen "het einde van de zomer" te vaccineren. "We willen dat 70 procent van de volwassenen van de EU tegen het einde van de zomer gevaccineerd zijn", zei de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, aan de Duitse televisiezender ZDF.


Volgende week start vaccins van AstraZeneca: krijgt iedereen voor de zomer eerste prikje?

Als de grote leveringen van vaccins in het tweede en derde kwartaal geen vertragingen oplopen, blijft het haalbaar iedereen volgens planning te vaccineren. Aan die planning verandert het recente oponthoud dus niets. Dat heeft de taskforce vaccinatie zaterdag gezegd tijdens de wekelijkse persconferentie.
Nu een reis boeken voor deze zomer of wachten op lastminutes? Onze reisexpert bekijkt promo's en garanties: ?Grote kortingen vaak geldig tot 2023"
30 Januari, 06:26 HLN.BE
Ook in de belangrijkste boekingsperiode van het jaar blijft corona het nieuws domineren. En dus pakken reisorganisaties uit met vroegboekkortingen en garanties om klanten te overtuigen nu toch al die zomerreis vast te leggen. Soms geldt het aanbod zelfs tot in 2022. Onze reisexpert Johan Lambrechts pikt er enkele opvallende aanbiedingen uit en checkt de garanties mocht er in de tweede jaarhelft nog een negatief reisadvies of -verbod gelden.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn