NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zomer


Luigi's Mansion 2 HD komt volgende zomer naar de Nintendo Switch
17 September, 00:01 Tweakers
Luigi's Mansion 2 HD verschijnt in de zomer van volgend jaar voor de Nintendo Switch. Dat bevestigde de ontwikkelaar op donderdag tijdens zijn Direct-presentatie. Nintendo kondigde de remaster van Luigi's Mansion 2 eerder al aan.


ANWB Alarmcentrale heeft het verschrikkelijk druk deze zomer
5 September, 00:02 AutoBlog

Ze zijn er maar druk mee deze zomer bij de ANWB Alarmcentrale. Wie deze zomer met de auto op vakantie is geweest in Europa heeft allerlei weersomstandigheden kunnen meemaken. Van extreme hitte tot extreme hagel. Eigenlijk uitzonderlijk veel extremen. Dat hebben ze ook gemerkt bij de ANWB Alarmcentrale deze zomer tot nu toe. De zomer […]

Dit artikel ANWB Alarmcentrale heeft het verschrikkelijk druk deze zomer verscheen eerst op Autoblog.nl.
Gerucht: Dragon Age: Dreadwolf verschijnt 'op zijn vroegst' in de zomer van 2024
27 Augustus, 00:00 Tweakers
BioWare en EA brengen Dragon Age: Dreadwolf 'op zijn vroegst' volgend jaar in de zomer uit. Dat melden ingewijden aan Giant Bomb-journalist Jeff Grubb, die vaker vroegtijdig correcte informatie deelt over komende EA-games. De game wordt mogelijk verder opgeschoven.


In deze landen tank je deze zomer het goedkoopst
9 Augustus, 00:05 NU.NL - Economie
Wie deze zomer met de auto op vakantie gaat, doet er goed aan om in het buitenland te tanken. Maar in welk land ben je het goedkoopst uit?


Een bezoek aan Autoworld loont ook deze zomer de moeite
31 Juli, 00:04 Autosport
Voor de komende dagen voorspelt men regen en slecht weer, misschien het uitgelezen moment om een bezoek te brengen aan het Autoworld museum in Brussel. Naast het ontdekken van de vaste collectie aan wagens kan men tot september ook nog genieten van drie tijdelijke expo's: Mahy a family of cars. The Barnfind collection, No time to die - Bond in motion en Chevrolet Corvette, a legend turns 70.

Lees meer: Een bezoek aan Autoworld loont ook deze zomer de moeite


Basisscholen nemen na zomer besluit over mobieltjes: 'Gemiste kans'
6 Juli, 00:04 NOS nieuws

Een richtlijn over mobieltjes in de klas op basisscholen volgt waarschijnlijk pas na de zomervakantie. Gisteren werd duidelijk dat er zo'n richtlijn komt voor het voortgezet onderwijs.

Een woordvoerder van de PO-raad, de sectorvereniging voor het primair onderwijs, zegt dat het tijd vergt om tot een besluit te komen. "Het moet nog met de schoolorganisaties besproken worden. Dat zal na de zomervakantie zijn."

Het ministerie van Onderwijs kwam gisteren met een dringend advies aan scholen om leerlingen geen mobieltjes, tablets of smart-horloges mee de klas in te laten nemen. Volgens de richtlijn mag dat alleen nog als daar een speciale reden voor is. Er komt geen wettelijk verbod.

De richtlijn gaat per 1 januari 2024 in en geldt vooralsnog alleen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Voor het mbo en de hogescholen geldt het dringende advies uit Den Haag niet.

'Gemiste kans'

Minister Dijkgraaf wil dat ook het basisonderwijs wordt meegenomen in de besluitvorming. "Onze inzet is helder: geen mobieltjes in de klas in het funderend onderwijs", zei Dijkgraaf vandaag in een reactie tegen de NOS. De minister zegt na de aankondiging van de afspraken gisteren veel positieve reacties vanuit het veld te hebben ontvangen van leraren en ouders.

"De afspraak klinkt niet gek", zei voorzitter van de PO-Raad Freddy Weima gisteren. "Maar in het PO moeten we het er eerst nog over hebben. Het probleem is in onze sector gewoon veel kleiner. En als we meegaan, moeten we wel weer extra regels met elkaar gaan afspreken. En er moet al best veel. Het is daarbij een formalisatie van wat in de meeste scholen allang gebeurt."

Die reactie valt Dijkgraaf tegen. "Het is wat ons betreft teleurstellend en een gemiste kans dat de PO-raad besloten heeft nu nog niet mee te doen met deze afspraken. We kunnen niet vroeg genoeg beginnen met het uitbannen van het verstorende effect van mobieltjes in de klas, dus ook in het primair onderwijs."

Na zomervakantie

Dijkgraaf zegt dat een lesomgeving met alle aandacht voor het onderwijs in het belang is "van al onze kinderen". Hij zegt te hopen dat de PO-raad zich alsnog aansluit bij alle organisaties die wel meedoen, waardoor de afspraken vanaf 1 januari 2024 ook in het primair onderwijs gelden.

De PO-woordvoerder herhaalt dat het probleem met mobieltjes ook veel kleiner is dan in het voortgezet onderwijs. Hij zegt niet te kunnen voorspellen of het besluit wordt overgenomen.

Gisteren vroegen we deze leerlingen wat ze vinden van de nieuwe richtlijn:
President Bundesbank verwacht renteverhoging ECB na de zomer
18 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) zal de rente na de zomer mogelijk verder verhogen om de hoge inflatie in de eurozone tegen te gaan. Dat zegt president Joachim Nagel van de Bundesbank.


14 Juni, 00:04 Volkskrant
Ratchet & Clank: Rift Apart komt deze zomer uit voor pc's
1 Juni, 00:01 Tweakers
Ratchet & Clank: Rift Apart komt op 26 juli uit voor pc's. De game was tot nu toe alleen beschikbaar voor de PlayStation 5. De pc-versie van het spel krijgt onder meer ondersteuning voor ultrawidemonitors en verschillende upscalingtechnieken.


Gasprijs in duikvlucht: gas is al twaalf keer zo goedkoop als vorige zomer
28 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
De marktprijs voor gas blijft maar dalen en is donderdag gezakt naar 25 euro per megawattuur. Dat is vier keer zo laag als begin dit jaar en zelfs twaalf keer lager dan in augustus 2022. Uiteindelijk zien we dat ook terug op de energierekening.


Bitwarden krijgt deze zomer ondersteuning voor passkeys
25 Mei, 00:00 Tweakers
Wachtwoordmanager Bitwarden krijgt deze zomer ondersteuning voor passkeys. Vanaf dan kunnen gebruikers passkeys opslaan in hun Bitwarden-vault en ook bij Bitwarden zelf inloggen met passkeys. Het bedrijf deelt geen exacte releasedatum voor de functie.


Ook KLM moet in de zomer vluchten schrappen door technische problemen
14 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
KLM moet de komende maanden vluchten schrappen. Het gaat om een "beperkt aantal" vluchten met de Cityhopper-toestellen, die binnen Europa vliegen.


Nothing Phone (2) verschijnt in de zomer en krijgt eerste beelden
4 Mei, 00:00 Tweakers
Nothing heeft zijn Phone (2) officieel aangekondigd middels een teaserfilmpje. Daarop valt te zien dat het apparaat net als de Phone (1) een transparant design krijgt. De opvolger moet deze zomer verschijnen.


Pilot met monitoringskastje start deze zomer
22 April, 00:01 AutoBlog

Big Brother, Gordon Sumner, Andy Summers, Stewart Copeland en Alexander Pechtold are watching you, met een pilot met monitoringskastje. Ht CBR start deze zomer met een nieuwe pilot om jou […]

Dit artikel Pilot met monitoringskastje start deze zomer verscheen eerst op Autoblog.nl.
Nederlandse ING-klanten kunnen vanaf deze zomer geld opnemen met ING-app
20 April, 00:00 Tweakers
Klanten van de Nederlandse ING-bank kunnen 'vanaf deze zomer' geld opnemen bij Geldmaat-automaten met een transactiecode die door de ING-app wordt aangemaakt. Daardoor hoeven klanten geen fysieke bankpas meer te gebruiken om te pinnen.


Elon Musk verwacht dat geldzorgen bij Twitter voor de zomer zijn opgelost
9 Maart, 00:57 NU.NL - Economie
Twitter verdient mogelijk voor de zomer al meer geld dan het socialemediabedrijf uitgeeft. Volgens eigenaar Elon Musk balanceerde het bedrijf de afgelopen tijd op de rand van de afgrond. De miljardair zegt een faillissement te hebben voorkomen door duizenden werknemers te ontslaan en flink in andere kosten te snijden.


Guns N' Roses geeft deze zomer concert in Landgraaf
24 Februari, 00:06 NU.NL - Muziek
Guns N' Roses komt komende zomer naar Nederland voor een optreden in Megaland te Landgraaf. De Amerikaanse hardrockband treedt op 11 juli op in het kader van een wereldtournee.


Christian zoekt kerstbomen zodat dieren genoeg schaduw hebben tijdens hete zomer: ?We hebben onze eigen dierentuin?
8 Januari, 00:07 Gazet v. Antwerpen

Hij heeft er al twintig beet, maar het mogen er gerust een pak meer zijn. Christian De Clippele zoekt kerstbomen met wortel die hij in zijn weiland kan planten zodat de dieren in de zomer meer schaduw krijgen. ?Uiteraard is het nog een paar jaar wachten alvorens de bomen voldoende groot zijn?, zegt de dierenliefhebber.
Ondanks hogere prijzen hielden we nog steeds veel geld 'over' in de zomer
6 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
In de maanden juli, augustus en september van dit jaar hielden we 12,2 miljard euro over om uit te geven, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS. Dat is iets minder dan in dezelfde maanden vorig jaar. De oorzaak is de inflatie.


3,5GHz-frequenties voor 5G na zomer 2023 geveild
24 December 2022, 00:02 Emerce
Minister Micky Adriaansens verwacht na de zomer van 2023 de 3,5GHz-frequenties voor 5G te kunnen veilen. Op zijn vroegst zijn ze dan begin 2024 te gebruiken.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn