NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Ziekenhuizen

2News.be / Trefwoorden / Ziekenhuizen

Coronavirus - Mondmaskers opnieuw verplicht in Spaanse ziekenhuizen
9 Januari, 00:04 Skynet
Vanaf woensdag geldt opnieuw een mondmaskerplicht in ziekenhuizen en openbare gezondheidscentra in Spanje als reactie op de uitbraak van wintervirussen, met name griep. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid maandagavond aangekondigd.


Websites ziekenhuizen niet toegankelijk voor mensen met beperking
1 December 2023, 00:08 NU.NL - Tech
Websites van Nederlandse ziekenhuizen zijn niet toegankelijk voor mensen met een beperking. Dat betekent dat een kwart van de Nederlanders online geen afspraak kan maken of medische informatie kan krijgen.


Vandenbroucke schakelt ziekenhuizen in voor asielopvang
5 November 2023, 00:01 De Tijd
11:34 In de zoektocht naar tijdelijke opvangplaatsen voor asielzoekers heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) een honderdtal ziekenhuizen aangeschreven. Een beperkt aantal gaf aan...


Scholen en ziekenhuizen mogen voorrang krijgen op overvol stroomnet
2 November 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Netbeheerders mogen op het stroomnet voorrang geven aan organisaties met belangrijke maatschappelijke taken in bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs of de veiligheid. Dat meldt toezichthouder ACM dinsdag.


Stakingsactie bij Brusselse Iris Ziekenhuizen op dinsdag 30 mei
27 Mei 2023, 00:04 Skynet Economie
De Brusselse Iris Ziekenhuizen zullen dinsdag 30 mei aan minimumdienst functioneren door een stakingsactie. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront vrijdag. Het personeel eist meer middelen en betere arbeidsomstandigheden.


Ziekenhuizen en zorgverzekeraars onderhandelen nog over vergoedingen
6 Januari 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Ook in het nieuwe jaar gaan de onderhandelingen tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen moeizaam door. Ze proberen afspraken te maken over vergoedingen van behandelingen in 2023. Veel consumenten kiezen voor een zorgverzekeraar die een contract heeft met nabijgelegen ziekenhuizen.


Drone vervoert voor het eerst in Europa menselijk weefsel tussen ziekenhuizen
29 Augustus 2022, 00:07 NU.NL - Tech
Een drone heeft dinsdag voor de eerste keer in Europa menselijk weefsel vervoerd tussen twee ziekenhuizen. De testvlucht in Antwerpen zou een stap moeten zijn naar breder medisch gebruik van drones, meldt het Belgische VRT NWS.


7 Juli 2022, 00:07 Volkskrant
Ziekenhuizen kwetsbaar voor cyberaanval: 'Wachten totdat het misgaat'
29 Januari 2022, 00:12 NU.NL - Tech
Veel Nederlandse ziekenhuizen zijn nog altijd kwetsbaar voor cyberaanvallen. Hoewel de zorginstellingen zich steeds bewuster zijn van de gevaren, neemt tegelijkertijd de dreiging van gijzelsoftware toe. Het is wachten totdat het misgaat, zeggen beveiligingsexperts tegen NU.nl.


Wie mag straks nog een kinderhart opereren? Een strijd tussen ziekenhuizen om expertise en aanzien
25 Januari 2022, 00:07 Volkskrant
Ziekenhuizen dreigen met een rechtszaak, de Kinderombudsman spreekt van schending van kinderrechten. Reden: slechts twee ziekenhuizen mogen in de toekomst nog kinderhartchirurgie uitvoeren, tegen vier nu. Het is een strijd om expertise en aanzien. En een voorbode van grote veranderingen die nog komen.


Ziekenhuizen beginnen met inhalen uitgestelde zorg: waarom kan dat weer, en welke operaties gaan voor?
17 Januari 2022, 00:08 Volkskrant
Ziekenhuizen kunnen weer langzaamaan beginnen met het inhalen van de eerste uitgestelde zorg. Dat maakte minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid vrijdagavond bekend. Welke operaties kunnen als eerste weer doorgaan? Vier vragen.


Ziekenhuizen bereiden zich voor op worstcasescenario: ?Alle mogelijkheden zijn zo goed als uitgeput?
8 Januari 2022, 00:03 HLN.BE
De zorgsector is, in overleg met federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), in de weer met het opstellen van een noodplan met verschillende fases. Op die manier hoopt men toch enigszins voorbereid de omikrongolf in de ziekenhuizen tegemoet te zien.


Levering van linnen aan ziekenhuizen in gevaar door hoge kosten
23 December 2021, 00:04 NU.NL - Economie
Bedrijven die textiel leveren aan de zorg komen in de problemen door de gestegen kosten voor energie, transport en het textiel zelf. Brancheorganisatie Federatie Textielbeheer Nederland (FTN) zegt woensdag dat de leveranciers de gestegen kosten niet mogen doorberekenen en pleit voor aanpassing van de regels.


Overheid sleurde ziekenhuizen door coronarampjaar
23 Oktober 2021, 00:03 De Tijd
01:05 De coronapandemie betekende ook voor de Vlaamse ziekenhuizen zelf een schok, maar de overheid gooide hen een reddingsboei toe. Ironisch genoeg werd 2020 financieel bekeken een van hun beste jaren, lee...


Personeel van academische ziekenhuizen staakt op 26 oktober opnieuw
29 September 2021, 00:03 NU.NL - Economie
Medewerkers van academische ziekenhuizen gaan dinsdag 26 oktober opnieuw staken, laat een woordvoerder van FNV Zorg aan NU.nl weten. "Dan volgt de tweede stakingsdag. Er worden dan weer zondagsdiensten gedraaid", aldus de zegsvrouw. Dit betekent dat alle planbare zorg vervalt en er alleen spoedeisende hulp beschikbaar is.


Zorgbonden dreigen met stakingen in universitaire ziekenhuizen
25 Augustus 2021, 00:03 NU.NL - Economie
Vakbonden FNV, FBZ, CNV en LAD dreigen met stakingen in academische ziekenhuizen als de NFU, de werkgeverskoepel van de academische ziekenhuizen, niet voor 6 september ingaat op een aantal eisen van de bonden. Dat kondigen de vakbonden maandag samen aan.


Besmettingscijfers stijgen licht, minder vaccinaties en weinig verandering in ziekenhuizen
21 Augustus 2021, 00:07 Volkskrant
De belangrijkste coronacijfers van vrijdag: de Nederlandse besmettingscijfers lijken enigszins gestabiliseerd, maar zijn hoger dan toen een jaar geleden de scholen opengingen. Ook de ziekenhuizen liggen voller, dus is de hoop gevestigd op de vaccins. Die worden intussen steeds minder toegediend.


Hackers probeerden meerdere keren in te breken bij Gelre ziekenhuizen
18 Augustus 2021, 00:08 NU.NL - Tech
In de afgelopen drie weken zijn er meerdere pogingen gedaan om in te breken in de computersystemen van Gelre ziekenhuizen. Dit schrijft de organisatie, die vestigingen in Apeldoorn en Zutphen heeft, maandag op haar website. Het is nog niet bekend wie achter de reeks aanvallen zit.


Volgende week geen nieuwe inentingen in ziekenhuizen
6 Februari 2021, 04:37 Gazet v. Antwerpen

In de ziekenhuizen is de vaart er helemaal uit. Welgeteld nul eerste dosissen worden volgende week toegediend aan het personeel. ?Dit krijgen we niet meer uitgelegd. Ik vrees voor burgerlijke ongehoorzaamheid?, zegt Margot Cloet, topvrouw van koepelorganisatie Zorgnet-Icuro.




Eerste vaccins in Wase ziekenhuizen zijn uitgedeeld: ?Dolblij dat we ons spuitje krijgen?
2 Februari 2021, 15:30 Gazet v. Antwerpen

Ook in het AZ Nikolaas en AZ Lokeren is de vaccinatiecampagne tegen corona in gang geschoten. Dinsdag kregen de eerste van de in totaal 3.704 medewerkers van AZ Lokeren en AZ Nikolaas hun coronaspuitje. In de loop van de volgende weken komen alle andere collega?s aan de beurt.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn