NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zetten

2News.be / Trefwoorden / Zetten

SPD-leden zetten licht op groen voor coalitie, FDP en Groenen nu aan zet
Vandaag, 00:06 NOS nieuws

De leden van de Duitse SPD hebben ingestemd met deelname aan de 'verkeerslichtcoalitie', bestaande uit SPD, de Groenen en de liberale FDP. Op een partijcongres stemde 98,8 procent van de aanwezige sociaaldemocraten voor. Na de uitslag volgde een lang applaus.

"We hebben nu de kans. Er kan een nieuwe dageraad voor Duitsland aanbreken", zei SPD-leider en beoogd bondskanselier Scholz. Hij benadrukte dat hij langer dan vier jaar samen wil werken met de FDP en de Groenen.

De leden van de twee andere partijen moeten nog hun fiat geven. Morgen is het de beurt aan de FDP-leden en de Groenen houden momenteel een peiling. De uitslag daarvan wordt maandag bekend. Als de leden van die twee partijen ook instemmen, zou het regeerakkoord dinsdag kunnen worden ondertekend en kan Scholz woensdag tot kanselier worden verkozen.

Minimumloon omhoog

In het regeerakkoord hebben de drie partijen afgesproken dat ze veel meer gaan doen om de klimaatdoelen te halen. Ook gaat het minimumloon omhoog van 9,60 naar 12 euro per uur en wordt er veel geld gestoken in digitalisering. De infrastructuur voor internet is in Duitsland in vergelijking met andere West-Europese landen gebrekkig.

Ook wordt er werk gemaakt van het aanpakken van de woningnood: per jaar willen de partijen 400.000 nieuwe huizen laten bouwen.

De SPD van Scholz won in september de verkiezingen, ten koste van de christendemocratische CDU/CSU van Armin Laschet.

Waarom de Duitse verkiezingen ook voor Nederland belangrijk zijn, legt correspondent Wouter Zwart uit in deze video:
Vijfduizend Feyenoord-fans zetten Berlijn op scherp: ?O, waren dat voetbalfans??
6 November, 00:05 Volkskrant
Lang waren Feyenoordfans niet in het buitenland geweest. Donderdag mochten ze in groten getale naar Berlijn. De stad wachtte met angst en beven op wat komen zou ? een goede reputatie hebben de Rotterdammers niet. ?O, waren dat voetbalfans??


Epic verzoekt Apple om Fortnite in Zuid-Korea weer in de App Store te zetten
12 September, 00:00 Tweakers
Epic Games wil zijn Apple-ontwikkelaarsaccount in Zuid-Korea weer terug om Fortnite daar weer in de App Store aan te kunnen bieden. Het bedrijf heeft Apple verzocht het account weer te activeren, met een verwijzing naar nieuwe wetgeving in het land.


In deze S-klasse hoef je je hoge hoed niet af te zetten
7 September, 00:03 AutoBlog

Vind je het ook altijd zo irritant dat je je hoge hoed moet afzetten in de auto? In deze S-klasse is dat probleem verholpen! Als je shopt in het absolute topsegment moet het je aan niets ontbreken. Ook niet aan ruimte. Daarom bieden vrijwel alle merken die topklassesedans bouwen verlengde versies daarvan aan. Wat ze […]

The post In deze S-klasse hoef je je hoge hoed niet af te zetten appeared first on Autoblog.nl.
The Rolling Stones-tour gaat door na overlijden Charlie Watts
1 September, 00:07 NU.NL - Muziek
De Amerikaanse tour van The Rolling Stones gaat ondanks het overlijden van drummer Charlie Watts door. Dat bevestigt het muziektijdschrift Rolling Stone donderdag.


Evenementenbranche protesteert: 'Als er niks gebeurt, gaan we stappen zetten'
25 Augustus, 00:05 NU.NL - Muziek
Artiesten, evenementenorganisatoren, leveranciers en bezoekers demonstreren zaterdagmiddag tijdens de protestmars Unmute Us! in zes verschillende steden tegen het in hun ogen willekeurige kabinetsbeleid. Zij eisen dat evenementen per 1 september 2021 weer plaatsvinden met volledige capaciteit. Als de evenementenbranche na de demonstratie toch aan dezelfde strenge regels gebonden blijft, dan worden er andere stappen ondernomen, zegt een van de initiatiefnemers, Jasper Goossen, tegen NU.nl.


Marnix Broer (StuDocu): ?We zetten met 50 miljoen aan investering in op snelle groei?
10 Augustus, 00:01 Emerce
Het internationale platform StuDocu.com biedt studie-aantekeningen van studenten aan en wist onlangs 50 miljoen dollar aan investeringen binnen te halen.


Rallye du Rouergue: Tom Rensonnet en Renaud Herman zetten leerschool verder
12 Juli, 00:02 Autosport
De Renault Clio in de kleuren van het RACB National Team heeft zaterdag het einde gehaald van een heel zware editie van de Rallye du Rouergue. Tom Rensonnet en Renaud Herman zetten in de twaalf chronoritten, goed voor 212 kilometer tegen de klok, hun leerschool verder.

Lees meer: Rallye du Rouergue: Tom Rensonnet en Renaud Herman zetten leerschool verder


Microsoft adviseert Print Spooler uit te zetten na misbruik PrintNightmare-lek
4 Juli, 00:00 Tweakers
Microsoft heeft workarounds gepubliceerd om het risico op misbruik van een recent ontdekte kwetsbaarheid met betrekking tot de Print Spooler Service van Windows tegen te gaan. Het lek maakte onder omstandigheden het uitvoeren van code met systeemrechten mogelijk.


Rockstar-oprichter Dan Houser lijkt nieuwe gamestudio op te zetten
4 Juli, 00:00 Tweakers
Dan Houser, de Rockstar Games-oprichter die na twintig jaar bij zijn studio vertrok, lijkt een nieuwe gamestudio opgezet te hebben. 'Absurd Ventures in Games' is in het Verenigd Koninkrijk gevestigd en gaat volgens de lokale KvK games maken.


Het grote geld van gratis games - Uitgevers zetten in op free-to-play
27 Juni, 00:01 Tweakers
Game-uitgevers verdienen steeds meer aan 'terugkerende uitgaven' zoals microtransacties in free-to-play games. Hoe is de game-industrie daardoor veranderd?


Formatie gaat fase van radiostilte in. Wat gaan VVD en D66 in ?concept-regeerakkoord? zetten?
26 Juni, 00:05 Volkskrant
De luiken gaan dicht en de fase van complete radiostilte in de formatie breekt aan. Aan VVD en D66 de taak een ?proeve van een regeerakkoord? te schrijven die het precaire proces weer in beweging moet krijgen. Hoe gaan zij praktisch te werk en wat moet er in dit document komen te staan?


Anderlecht zet met twee goals in vier minuten scheve situatie recht in Genk en is nu alleen vierde
7 Februari, 19:26 HLN.BE
Anderlecht heeft in Genk een gouden zaak gedaan in de strijd om play-off 1. Paars-wit zette er via Amuzu en El Hadj een scheve situatie recht, waardoor het nu met 41 punten alleen vierde is in de stand. Genk is derde met twee punten meer.


Karim en Roshina uit ?Temptation Island? zetten punt achter relatie: ?Ik had haar niet mogen bedriegen?
6 Februari, 15:23 HLN.BE
Karim en Roshina, die vorig jaar als koppel deelnamen aan ?Temptation Island?, hebben hun relatie verbroken. Dat maakt de spierbundel zelf bekend op Instagram. ?Onze relatie was niet gezond?, schrijft hij in z?n Stories. ?Door mijn overspel is Roshina depressief geworden en kampte ze met agressieproblemen.?


Karim en Roshina uit ?Temptation Island? zetten punt achter relatie: ?Ik had haar niet mogen bedriegen?
6 Februari, 15:23 HLN.BE
Karim en Roshina, die vorig jaar als koppel deelnamen aan ?Temptation Island?, hebben hun relatie verbroken. Dat maakt de spierbundel zelf bekend op Instagram. ?Onze relatie was niet gezond?, schrijft hij in z?n Stories. ?Door mijn overspel is Roshina depressief geworden en kampte ze met agressieproblemen.?


Supermarkten zetten extra personeel en auto's in vanwege winterweer
5 Februari, 14:43 NU.NL - Economie
Vanwege de aangekondigde lage temperaturen zetten supermarkten komend weekend extra personeel en wagens in om de bezorging en levering aan winkels niet in gevaar te brengen, maar eigenlijk voorzien ze geen grote problemen. Bezorgdiensten zijn bezorgder en verwachten "een sneeuwbaleffect".


Coronavirus - Twintig procent van toekomstige specialisten overweegt opleiding stop te zetten
5 Februari, 00:08 Skynet
Bijna 2 op 10 van de arts-specialisten in opleiding overweegt zijn opleiding stop te zetten. Dat blijkt uit een bevraging van de Vlaamse vereniging voor arts-specialisten in opleiding (VASO) over de impact van COVID-19 op het persoonlijke en professionele leven van de toekomstige specialisten. De resultaten worden vrijdag toegelicht op een hoorzitting van de federale bijzondere commissie belast met de evaluatie van de aanpak van de COVID-19-pandemie.


Sarah (35) en Ludo (50) kunnen aan het eind van de maand amper iets opzij zetten: ?Morgen kan het gedaan zijn. Wij profiteren graag van het leven?
4 Februari, 07:12 HLN.BE
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Op een onverwachte opslag moeten ze niet hopen, want bij de politie wordt hun inkomen bepaald volgens een strikt barema. Daar tegenover staat dat Sarah (35) en Ludo (50) wel elke zes jaar zeker zijn van een loonsverhoging. ?Onze grootste uitgave is onze hypotheek van 1.500 euro?, zeggen ze. ?Met onze twee lonen lukt dat, maar in je eentje kan je dat niet dragen. Bovendien zijn we geen van beiden erg spaarzaam.? Ze vertellen hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knopen.


Hoge stand Seine dreigt delen Parijs onder water te zetten
2 Februari, 01:42 HLN.BE
Voor Parijs is door de autoriteiten een waarschuwing uitgevaardigd voor overstromingen. De waterstand van de Seine is gestegen tot vier meter, waardoor de rivier op diverse plaatsen uit zijn oevers is getreden.


NOS: 25 Nederlandse gemeenten gebruiken algoritmes voor risicoprofilering
1 Februari, 09:41 Tweakers
Zeker 25 Nederlandse gemeenten gebruiken algoritmes om zelfstandig fraude of criminaliteit op te sporen. Het is in sommige gevallen niet duidelijk hoe dit algoritmes werken, schrijft de NOS na navraag bij gemeenten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn