NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zegt


Van Bommel kwaad na verlies in Union: ?Ik zeg niets over arbitrage. Dat zegt genoeg? - Alderweireld: ?Dramatisch?
16 Januari, 00:02 HLN.BE
?Ik spreek normaal niet over arbitrage. En daarmee heb ik eigenlijk al genoeg gezegd?, zei Van Bommel. Veelzeggend is het wel. Scheidsrechter Nicolas Laforge maakte volgens die van Antwerp geen te beste beurt in de topper tegen Union.


Autobiografie prins Harry wereldwijd snelst verkopende non-fictieboek, zegt uitgever
11 Januari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Het boek Spare (?Reserve?) van de Britse prins Harry is volgens uitgever Transworld Penguin Random House het snelst verkopende non-fictieboek ooit, meldt de Britse zender Sky News. Het boek kwam dinsdag uit en de uitgever zegt dat er inmiddels ruim 400.000 exemplaren van zijn verkocht.
FTX-oprichter en 'cryptokoning' zegt onschuldig te zijn aan fraude
6 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
FTX-oprichter Sam Bankman-Fried heeft dinsdag verklaard onschuldig te zijn aan fraude. De voormalige techmiljardair verscheen voor een rechtbank in New York, waar hij zich moet verantwoorden voor zijn rol in de ondergang van cryptobeurs FTX.


Sony zegt dat tekort aan PlayStation 5 na twee jaar voorbij is
6 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
De PlayStation 5 moet vanaf nu veel beter leverbaar zijn. Dat heeft Sony-topman Jim Ryan donderdag gezegd tijdens een presentatie op elektronicabeurs CES.


2 Januari, 00:07 Volkskrant
Grensblokkades worden binnen de 48 uur weggehaald, zegt Servische president
30 December 2022, 00:04 Skynet Buitenland
De versperringen die Servische militanten in het noorden van Kosovo hebben opgeworpen zullen binnen '24 tot 48 uur" worden weggehaald. Dat heeft de Servische president Aleksandar Vucic donderdagochtend meegedeeld aan de nationale omroep RTS.


27 December 2022, 00:07 Volkskrant
Nick Schilder zegt dat band met Simon Keizer weer goed is: 'Sfeer is prima'
25 December 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Volgens Nick Schilder is zijn band met Simon Keizer weer goed, nadat het duo eerder op initiatief van Keizer bekend had gemaakt te stoppen. In gesprek met LINDA. vertelt Schilder dat hij aanvankelijk moeite had met het besluit van zijn zangpartner, maar dat hij er inmiddels berusting in heeft gevonden.


21 December 2022, 00:07 Volkskrant
Elton John zegt dat optreden op Glastonbury zijn laatste show in VK is
5 December 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Elton John is volgend jaar headliner op het Glastonbury-festival. Volgens de 75-jarige zanger is dit zijn laatste optreden in het Verenigd Koninkrijk.


Willem Engel zegt dat Viruswaarheid stopt nu ING rekening heeft opgeheven
28 November 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Actiegroep Viruswaarheid stopt, meldden voorman Willem Engel en jurist Jeroen Pols vrijdag op een persconferentie. De reden is een recente rechtszaak waaruit bleek dat ING de bankrekening van Viruswaarheid mocht opheffen.


Uitspraak Raad van State toont nog eens urgentie stikstofaanpak, zegt kabinet
3 November 2022, 00:06 NOS nieuws

"Dit laat nog eens zien hoe urgent de aanpak van de stikstofproblemen is. En die aanpak moet stevig en duidelijk zijn." Dat zei minister Van der Wal voor Stikstof in een eerste reactie op de uitspraak die de Raad van State vanochtend deed. De hoogste bestuursrechter oordeelt dat stikstof die bij de bouw van projecten vrijkomt niet buiten beschouwing mag worden gelaten en dat de zogeheten 'bouwvrijstelling' in strijd is met Europese regels.

Van der Wal en haar collega De Jonge voor Volkshuisvesting noemden de uitspraak een tegenvaller, maar ze erkenden dat ze al bang waren dat het deze kant zou opgaan. "De uitspraak is klip en klaar en we kunnen niet meer op de pof leven", zei Van der Wal. "Het betekent dat je werkelijk minder stikstof moet uitstoten en werkelijk de natuur moet herstellen. Dan pas heb je de ruimte om voluit vergunningen te verlenen." Ze voegde eraan toe dat de tijd van 'geitenpaadjes' echt voorbij is.

De Jonge benadrukte dat de uitspraak niet betekent dat er niet meer gebouwd kan worden en dat Nederland niet op slot gaat. Maar hij erkende wel dat dit tot vertraging zal leiden. "Het betekent ook dat bouwen in een deel van Nederland heel erg veel ingewikkelder gaat worden, namelijk dat deel dat dichter bij natuurgebieden ligt of dat deel waar minder mogelijkheden zijn voor stikstofcompensatie".

De Jonge blijft bij zijn doelstelling om tot en met 2030 ruim 900.000 woningen bij te bouwen. "We moeten alles op alles zetten, want we hebben het gewoon nodig. Maar het is er met de uitspraak niet makkelijker op geworden om voldoende tempo te maken."

Morgen debatteert de Tweede Kamer over het rapport van stikstofbemiddelaar Remkes en nog voor dat debat wil het kabinet een eerste duiding van de uitspraak van de Raad van State geven, zoals de Kamer ook had gevraagd. Van der Wal kondigde verder voor later deze maand een plan van aanpak aan. Dan moet ook duidelijk worden wat precies de gevolgen van de uitspraak zijn en welke maatregelen daarbij horen.

Wat is stikstof eigenlijk en waarom is het een probleem? NOS op 3 legt het uit in deze video:
Dodelijke stormloop Seoel - Al 151 doden, "ramp had niet mogen gebeuren", zegt president
31 Oktober 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Na de dodelijke stormloop in Seoel zijn nu al 151 doden en 82 gewonden geteld. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap. President Yoon Suk-yeol spreekt van een "tragedie en een ramp die niet had mogen gebeuren".


Elon Musk wil na overname Twitter drie kwart van het personeel ontslaan
25 Oktober 2022, 00:06 NU.NL - Tech
Zodra hij eigenaar van Twitter is, wil Elon Musk drie kwart van het personeel ontslaan, meldt The Washington Post. Dat betekent dat ruim 5.600 mensen hun baan verliezen en slechts 2.000 medewerkers mogen blijven.


Luchthaven Charleroi zal morgen weer normaal draaien, zegt CEO
24 Oktober 2022, 00:04 Skynet Economie
De activiteiten op de luchthaven van Charleroi zullen vanaf morgenochtend weer zoals normaal verlopen. Dat zegt CEO Philippe Verdonck aan Belga. De stakers krijgen hun zin: er komt voorlopig geen tweede bedrijf voor de veiligheidscontroles van de passagiers.


Maker van Stadia-exclusive Outcasters zegt geen plannen te hebben voor port
15 Oktober 2022, 00:00 Tweakers
De ontwikkelaar van Outcasters, een game die exclusief voor Google Stadia beschikbaar is, meldt dat het spel waarschijnlijk niet naar andere platformen zal komen. Nadat Stadia offline is gegaan, zal de game dus niet meer speelbaar zijn.


Gehackt IT-bedrijf zegt dat gegevens Kamerleden niet zijn buitgemaakt
11 Oktober 2022, 00:07 NU.NL - Tech
IT-toeleverancier ID-ware ontkent dat door een hack de persoonsgegevens van Eerste en Tweede Kamerleden zijn gestolen. Het bedrijf spreekt in een met persbureau ANP gedeelde verklaring tegen wat staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) in een brief aan de Tweede Kamer schreef, nadat de Volkskrant vrijdag over de hack had gepubliceerd.


Acteur T.J. Miller zegt niet terug te keren in Deadpool vanwege ruzie met Reynolds
11 Oktober 2022, 00:05 NU.NL - Film
Acteur T.J. Miller zegt niet meer mee te werken aan nieuwe Deadpool-films. Hij wil niet meer samenwerken met Ryan Reynolds, zo legt hij uit in de podcast Adam Carolla Show. Op de set van Deadpool (2016) en Deadpool 2 (2018), waar ze samen in speelden, zou Reynolds zich vreemd tegen hem hebben gedragen.


Justin Bieber zegt tournee af en komt in januari niet meer naar Nederland
11 Oktober 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Justin Bieber heeft alle resterende optredens van zijn wereldtournee geannuleerd en schuift de shows door naar een later moment in 2023. Dit betekent dat de Canadese zanger in januari niet naar Nederland komt. Hij zou op 11, 13 en 14 januari concerten geven in het Ziggo Dome in Amsterdam.


22 September 2022, 00:08 VolkskrantGerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn