NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zegt


In Europa zegt niemand meer: 'Wir schaffen das'
Vandaag, 00:00 De Tijd
21:51 De aankomst van naar verwachting 1 miljoen migranten dit jaar doet een rechtser stemmend Europa verkrampen. Politici willen grip krijgen op de instroom, maar botsen op bedenkelijke regimes, de grenzen...


Wolven vormen geen gevaar voor vee en mensen in Europa, zegt WWF
12 September, 00:05 Skynet Buitenland
De groeiende wolvenpopulatie in bepaalde delen van Europa vormt geen gevaar voor vee of mensen. Dat zegt het Wereld Natuur Fonds (WWF) maandag in een reactie op een uitspraak van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.


Vodafone zegt aan ondersteuning voor e-sim op smartwatches te werken
3 September, 00:01 Tweakers
Vodafone werkt aan ondersteuning voor e-sim op smartwartches. De provider erkent dat in een reactie aan Tweakers nadat een forummoderator dat al schreef, maar wil geen details over de releasedatum geven.


Wagner-baas Prigozjin omgekomen - Nog geen datum voor begrafenis, zegt het Kremlin
29 Augustus, 00:02 Skynet Buitenland
Er is nog geen datum vastgelegd voor de begrafenis van Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin, aldus het Kremlin maandag. De Rus kwam vorige week om het leven na een vliegtuigcrash in de buurt van Moskou.


Florence + The Machine zegt om medische redenen af voor Lowlands
23 Augustus, 00:07 NU.NL - Muziek
Florence + The Machine is zaterdag niet te zien op Lowlands. Vanwege medische redenen kan de Britse band niet optreden, meldt het festival vrijdag op Instagram.


Moskou zegt Noors legervliegtuig te hebben onderschept in buurt van Russische grens
15 Augustus, 00:04 Skynet Buitenland
Het Russische leger zegt dat het maandag een straaljager heeft ingezet om een Noors legervliegtuig te onderscheppen. Het Noorse toestel zou boven de Barentszzee te dicht in de buurt van het Russische luchtruim zijn gekomen.


Staatsgreep Niger - Dreigen met vervolging van president Bazoum is een "nieuwe provocatie", zegt Ecowas
15 Augustus, 00:04 Skynet Buitenland
De aankondiging dat de omvergeworpen Nigerese president Mohamed Bazoum mogelijk zal worden vervolgd wegens hoogverraad, is "een nieuwe provocatie" van de coupplegers in Niamey. Dat staat maandag in een reactie van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (Ecowas).


Aarova Rally Oudenaarde: Els Delva, corijder van Dirk Vermeersch: ?Ik ben geboren en getogen in Ieper, dat zegt genoeg!?
14 Augustus, 00:00 Autosport
Op de vooravond van de Aarova Rally Oudenaarde zijn Dirk Vermeersch en corijder Els Delva nog steeds derde in de tussenstand van de Historic-punten. Het beveiligen van een plaats in de Top 3 is dan ook het belangrijkste doel van het duo van de LePlan-Vermeersch Wine & Beer 124 Spider Abarth in deze negende wedstrijd van het Historic Belgian Rally Championship. Voor Els Delva (41) is de afspraak in Oudenaarde bijzonder, want zij is een kind van de streek!

Lees meer: Aarova Rally Oudenaarde: Els Delva, corijder van Dirk Vermeersch: ?Ik ben geboren en getogen in Ieper, dat zegt genoeg!?


5 Augustus, 00:05 Volkskrant
Homo-ontmoetingsplekken staan onder druk, zegt actiegroep
29 Juli, 00:04 NOS nieuws

Er is een kat-en-muisspel gaande tussen de overheid en mannen die afspreken op mannenontmoetingsplekken. Althans, dat zegt stichting Platform Keelbos. Deze actiegroep komt op voor het behoud van plekken in de openlucht waar mannen elkaar ontmoeten voor anonieme seks of sociaal contact. Steeds meer van die plekken verdwijnen, stelt Platform Keelbos.

Het 'cruisen' gebeurt op parkeerplaatsen, bij meren of parken. De locaties worden gedeeld via online fora. Sommige mannenontmoetingsplekken zijn al tientallen jaren in gebruik. Seks hebben in de openlucht mag van de wet, mits ongezien. Als Rijkswaterstaat of de gemeente een bosje kapt, of een hek plaatst, verhindert dat mannen dus om af te spreken.

En zulke aanpassingen zijn er nogal eens. Platform Keelbos procedeert op meerdere plekken in het land tegen Rijkswaterstaat en gemeenten die locaties onder handen hebben genomen. Zoals parkeerplaats de Witte Molen in Groningen, aan de A28. Daar liep een pad vanaf de Rijksweg naar het bos erachter. Lange tijd was het een mannenontmoetingsplek, totdat Rijkswaterstaat het pad vorig jaar weghaalde met een beroep op verkeersveiligheid en sociale veiligheid.

Hans Scheffer van Platform Keelbos laat een ontmoetingsplek zien waar maatregelen genomen zijn:

"Wij worden actief geweerd, en dat is pure discriminatie", zegt Anthony Mathijsen van de actiegroep. De mannen doen niets illegaals, zegt hij. Toch voert de overheid volgens hem beleid tegen de ontmoetingsplekken. Hij wijst op een brief aan de gemeente Groningen.

Daarin schrijft Rijkswaterstaat dat er sprake is van een ontmoetingsplek tussen personen, "wat resulteert in ongewenst gedrag dat wij tot het minimum willen beperken op een verzorgingsplaats langs de rijksweg A28".

Platform Keelbos heeft beroep bij de rechtbank aangetekend, met de vraag of het pad afgesloten had mogen worden. Ook loopt er een bezwaar bij de gemeente Groningen. De stichting hoopt op deze manier de ontmoetingsplek weer bereikbaar te krijgen. "Cruising is onderdeel van onze cultuur", zegt Mathijsen. "We leven in een multi-seksuele samenleving, dat vergeet de overheid soms."

"Er heerst nog steeds een taboe op homoseksualiteit", zegt ook onderzoeker Laura Griffin van sociaal kenniscentrum Movisie. "Rond ontmoetingsplekken geldt soms een ontmoedigingsbeleid, terwijl ze een sociale functie hebben." Veel ontmoetingsplekken zijn te vinden op of rondom de Biblebelt, waar mannen lang niet altijd uit de kast durven komen.

Even stoom afblazen bij gelijkgestemden kan belangrijk zijn. "Dat is blijkbaar nog nodig in deze tijd", zegt Griffin. De plekken weren of weghalen helpt volgens haar niet: "ze poppen dan elders weer op".

Veiligheid in het geding

Rijkswaterstaat heeft geen specifiek beleid over mannenontmoetingsplekken, reageert een woordvoerder. Wel is er 'algemeen beleid' over hoe Rijkswaterstaat verzorgingsplaatsen inricht. "Dit zijn plekken aan de weg waar mensen hun reis tijdelijk kunnen onderbreken om bijvoorbeeld te rusten, te tanken, wat te eten of drinken, de hond uit te laten, een sanitaire stop te maken of de lading te inspecteren. Uitgangspunt is dat veilig en doelmatig gebruik van de verzorgingsplaats voorop staan."

Rijkswaterstaat kapt alleen bosjes of sluit wegen af als daarvoor een vergunningsaanvraag binnenkomt die niet geweigerd kan worden, of als de veiligheid in het geding is. En dat laatste was langs de A28 het geval, door het paadje dat naar de snelweg liep, zegt de woordvoerder.

Platform Keelbos vecht ook tegen de plannen voor parkeerplaats De Veenbult aan de A15 bij Gorinchem. Daar moeten bomen wijken voor een nieuwe zendmast, zo schreef de Volkskrant eerder, waarmee de homo-ontmoetingsplek die al tientallen jaar in gebruik is in gevaar komt. Ook hiervan zegt Rijkswaterstaat dat het als beheerder van het groen vergunningsaanvragen toetst aan de wet, en dat de mannen die op de locatie komen niet actief worden tegenwerkt.
NAVO-top - "Een goede dag voor Zweden", zegt premier Kristersson
11 Juli, 00:03 Skynet Buitenland
De Zweedse premier Ulf Kristersson is erg tevreden dat Ankara zich niet langer verzet tegen het NAVO-lidmaatschap van zijn land. "Dit was een goede dag voor Zweden", klinkt het maandagavond in de Litouwse hoofdstad Vilnius.


NAVO-top - "Een goede dag voor Zweden", zegt premier Kristersson
11 Juli, 00:01 Skynet
De Zweedse premier Ulf Kristersson is erg tevreden dat Ankara zich niet langer verzet tegen het NAVO-lidmaatschap van zijn land. "Dit was een goede dag voor Zweden", klinkt het maandagavond in de Litouwse hoofdstad Vilnius.


Rammstein ontkent beschuldiging van fan die zegt gedrogeerd te zijn bij concert
4 Juni, 00:08 NU.NL - Muziek
Rammstein ontkent het verhaal van een fan die zegt gedrogeerd te zijn bij een concert van de Duitse band. De vrouw denkt dat er iets in haar drankje is gedaan op een feestje voor vrouwelijke fans rondom een concert in Vilnius.


CEO JPMorgan zegt nooit contact te hebben gehad met Jeffrey Epstein
28 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
Jamie Dimon, CEO en bestuursvoorzitter van bankconcern JPMorgan Chase, heeft onder ede verklaard dat hij nooit contact heeft gehad met zedendelinquent Jeffrey Epstein. De zaak was door de Amerikaanse Maagdeneilanden en slachtoffers van Epstein aangespannen tegen het bedrijf.


Mediavrouw Linda Yaccarino gaat Elon Musk opvolgen als baas van Twitter
Linda Yaccarino wordt de nieuwe baas van Twitter, heeft Elon Musk vrijdag aangekondigd. Yaccarino is groot geworden in de wereld van de tv-reclame en werkte hiervoor bij mediabedrijf NBC Universal. Samen met haar gaat Musk werken aan "X , de alles-app".


Man die vlag van Delftse lhbti-vereniging in brand stak, zegt spijt te hebben
10 Mei, 00:02 NOS nieuws

De man die afgelopen weekend in Delft een regenboogvlag van lhbti-vereniging DWH in brand stak, zegt dat hij spijt heeft van zijn actie. Hij heeft zich bij de politie gemeld en wil in gesprek met de vereniging.

De vlag werd in de nacht van zaterdag op zondag aangestoken. Bestuurslid Dries Stuij van de vereniging zei eerder tegen Omroep West dat er rond 03.30 uur nog niets aan de hand was, toen een feest van DWH eindigde. In de uren daarna is de vlag dus waarschijnlijk in brand gestoken. De vereniging deed aangifte.

Degene die dit heeft gedaan, zegt er dus spijt van te hebben. Volgens de politie wil hij naast het gesprek met de vereniging ook de schade vergoeden. De politie geeft aan te willen bemiddelen tussen iedereen die bij de zaak betrokken is. "We hopen dat de partijen er samen uitkomen", zegt een woordvoerder tegen Omroep West.
ECB verhoogt rente nog met 25 basispunten: "we pauzeren niet", zegt Lagarde
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente donderdag opnieuw verhoogd, voor de zevende keer op rij, maar ditmaal slechts met 25 basispunten. Dat heeft de ECB in Frankfurt bekendgemaakt. Het belangrijkste rentetarief in de eurozone staat nu op 3,75 procent, het hoogste niveau sinds oktober 2008.


Bad Bunny zegt sorry tegen Harry Styles: 'Sneer was een foutje van mijn team'
30 April, 00:10 NU.NL - Muziek
Bad Bunny heeft zijn excuses aangeboden voor een tweet met een sneer richting Harry Styles. Het bericht was op 14 april te zien tijdens een optreden van de Puerto Ricaanse rapper. Volgens hem was het een foutje van zijn team.


Dante Vanzeir zegt dat hij blanke ref ?aap? noemde: ?Stond er niet bij stil dat spelers het woord aanvallend zouden opnemen, dat besef ik nu wel?
24 April, 00:02 HLN.BE
Neen, Dante Vanzeir heeft het n-woord niet gebruikt twee weken terug tijdens een wedstrijd met de New York Red Bulls. De 25-jarige Limburger zei aan Sporza dat hij de (blanke) scheidsrechter ?monkey? had genoemd, zonder stil te staan bij de racistische lading van dat woord.


Advocaat van Jonathan Majors zegt bewijs te hebben dat acteur onschuldig is
23 April, 00:06 NU.NL - Film
De advocaat van Jonathan Majors heeft een getuige en videobeelden die zouden bewijzen dat de acteur onschuldig is in de mishandelingszaak tegen hem. Een vrouw beweert dat de Amerikaanse Marvel-acteur haar heeft geslagen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn