NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zee


Vector Sport gaat niet in zee met Isotta Fraschini
29 November, 00:01 Autosport
Vector Sport is het team dat in 2024 de Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione zou inzetten in het FIA WEC. Het Britse team liet echter weten dat de Italiaanse constructeur zijn verplichtingen niet heeft nageleefd en dat het alzo per direct een einde maakt aan de samenwerking. Zo dicht bij de start van het nieuwe seizoen is het voor Vector Sport onmogelijk om tot een overeenkomst te komen met een andere constructeur en het team ziet dus af van een deelname aan het FIA WEC in 2024.

Lees meer: Vector Sport gaat niet in zee met Isotta Fraschini


Vrees voor duurdere stroom door hogere kosten windparken op zee
19 Oktober, 00:02 NU.NL - Economie
De kosten om windenergie van zee naar land te krijgen, vallen de komende decennia veel hoger uit dan verwacht. Gevreesd wordt dat huishoudens daardoor meer moeten betalen om stroom geleverd te krijgen. Dat meldt demissionair minister Rob Jetten van Klimaat en Energie.


DEME-CEO: ?Het beste moet nog komen voor windenergie op zee?
9 September, 00:00 De Tijd
01:00 De problemen van enkele grote spelers in offshore windenergie, zoals Orsted, baren de Belgische specialist in maritieme werken DEME geen zorgen. ?De groei zal nog versnellen?, zei topman Luc Vandenbul...


Filipijnen roepen China op het matje voor incident in Zuid-Chinese Zee
8 Augustus, 00:04 Skynet Buitenland
De Filipijnen hebben maandag de Chinese ambassadeur ontboden nadat de Chinese kustwacht in het weekend Filipijnse schepen had beschoten met een waterkanon in de betwiste Zuid-Chinese Zee. Dat heeft de Filipijnse president Ferdinand Marcos maandag gezegd.


MSI RadiX AXE6600 Wi-Fi 6E - Firmwaredraak in een zee van licht
30 Juli, 00:02 Tweakers
Maakt MSI fijne routers om mee te werken? Welke opties biedt MSI in zijn firmware en hoe laten de prestaties van de RadiX AXE6600 zich vergelijken?


Waterhoos trekt over zee bij Hoek van Holland
22 Juli, 00:03 NOS nieuws

Meerdere mensen hebben vanochtend een waterhoos gespot bij Hoek van Holland. De hoos trok rond 11:00 uur over zee boven de Maasmond, waar de Nieuwe Waterweg uitstroomt in de Noordzee, schrijft Rijnmond. Het natuurverschijnsel ontstaat door een temperatuurverschil tussen de zee en de lucht.

Een waterhoos komt vaker voor, zegt weerman Gerrit Hiemstra, maar meestal niet in de zomer. "Je ziet ze vaker in het najaar. Dan is de zee het warmst."

Dit zijn amateurbeelden van de windhoos:

Een waterhoos ontstaat als het zeewater relatief warm is ten opzichte van de koude lucht. De lucht boven het water stijgt snel en er ontstaat een slurf die het wateroppervlak raakt en het water opzuigt.

In tegenstelling tot een windhoos komt een waterhoos niet aan land. Zodra het de kust raakt, valt het uiteen, schrijft de regionale omroep.
"Piraten" op Turks vrachtschip op Middellandse Zee, interventie van Italiaans commando
10 Juni, 00:03 Skynet Buitenland
"Piraten", mogelijk migranten, hebben vrijdag voor de kust van Napels geprobeerd een Turks schip te kapen dat op weg was naar Frankrijk, waardoor een interventie van speciale Italiaanse troepen nodig was, zo heeft het Italiaanse ministerie van Defensie bekendgemaakt.


"Piraten" op Turks vrachtschip op Middellandse Zee, interventie van Italiaans commando
10 Juni, 00:02 Skynet
"Piraten", mogelijk migranten, hebben vrijdag voor de kust van Napels geprobeerd een Turks schip te kapen dat op weg was naar Frankrijk, waardoor een interventie van speciale Italiaanse troepen nodig was, zo heeft het Italiaanse ministerie van Defensie bekendgemaakt. De kapers zijn gevangengenomen.


Recente hittegolf rond Middellandse Zee gevolg van klimaatopwarming
6 Mei, 00:02 Skynet Buitenland
De extreme hittegolf eind april rond het Iberische schiereiland en een deel van Noord-Afrika was onmogelijk geweest indien er geen klimaatopwarming zou zijn. Dat stelt een wetenschappelijk studie van World Weather Attribution (WWA) vrijdag.


Kabinet NL toont klimaatplan: accu's bij zonneparken en zonne-energie op zee
27 April, 00:00 Tweakers
Het Nederlandse kabinet wil dat er in 2030 3GW zonne-energie op zee wordt opgewekt, dat gascentrales worden omgebouwd naar waterstofcentrales en dat er een accuverplichting komt voor zonneparken. Deze maatregelen zijn onderdeel van een plan om de CO2-uitstoot te verlagen.


Italiaanse kustwacht redt nog eens 750-tal migranten in Middellandse Zee
24 Maart, 00:02 HLN.BE
De Italiaanse kustwacht heeft donderdag ongeveer 750 migranten gered van twee overbeladen vissersboten in de Middellandse Zee. Dat heeft de kustwacht zelf meegedeeld.


Duel stuntploeg Spakenburg met PSV bijna uitverkocht: 'Wordt een blauwe zee'
23 Maart, 00:06 NU.NL - Sport
SV Spakenburg heeft bijna alle zesduizend kaarten voor de halve finale tegen PSV op 4 april verkocht. Er zal om die reden geen vrije verkoop voor het bekerduel meer volgen, laat voorzitter Marc Schoonebeek van de stuntclub weten na de tweede verkoopavond.


Amerikaanse drone neergestort in Zwarte Zee - Moskou wijst verantwoordelijkheid drone-crash af
Het Russische ministerie van Defensie heeft elke verantwoordelijkheid voor de crash van een Amerikaanse drone in de Zwarte Zee van de hand gewezen. In een persbericht dat via het staatspersagentschap TASS werd verspreid, staat dat de drone niet onder vuur werd genomen of op een andere manier werd aangevallen.


3 Februari, 00:12 Volkskrant
Greenpeace-activisten hangen op volle zee aan tanker van oliereus Shell: ?Stop met boren, begin met betalen?
1 Februari, 00:01 HLN.BE
Een team van vier Greenpeace-activisten heeft een tanker van oliereus Shell op volle zee ?betreden? en ?bezet?. Dat heeft de klimaatorganisatie bekendgemaakt. Het schip was op weg naar een olieveld voor de kust van Schotland.


Turkse gasvoorraden in Zwarte Zee derde hoger
27 December 2022, 00:03 De Tijd
20:35 De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat de gasvoorraden van recente vondsten een derde hoger liggen dan eerder gezegd. Volgend jaar wil Turkije het eerste gas uit deze nieuwe bronnen aan lan...


ABT in zee met CUPRA voor het nieuwe seizoen
10 December 2022, 00:00 Autosport
Hoewel alle teams en constructeurs voor het komende Formule E seizoen bekend waren, sluipt er toch nog eentje extra binnen. ABT, dat terugkeert nadat het verdween uit de serie nadat Audi de stekker uit het fabrieksprogramma trok, heeft namelijk een nieuwe deal beet. Het gaat samenwerken met CUPRA, een ander merk van de VAG-groep en dat onder de banner ABT CUPRA.

Lees meer: ABT in zee met CUPRA voor het nieuwe seizoen


Russische straaljagers benaderen NAVO-schepen in Baltische Zee
20 November 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Twee Russische straaljagers hebben afgelopen donderdag tijdens een gevaarlijk manoeuvre schepen van de NAVO in de Baltische Zee benaderd, zo maakt het bondgenootschap zaterdag bekend. Een van de twee toestellen zou op een afstand van slechts 73 meter langs de marine-eenheid SNMG1 hebben gevlogen.


Jupiler Pro League - KV Oostende houdt punten aan zee in degradatietopper tegen Zulte Waregem
24 Oktober 2022, 00:02 Skynet
De afsluitende degradatietopper van de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League tussen KV Oostende en Zulte Waregem is zondagavond uitgedraaid in een 2-1 overwinning voor de Kustboys.


Gaat Iron Lynx in zee met Proton Competition volgend seizoen?
23 Oktober 2022, 00:05 Autosport
Dit weekend werkte Iron Lynx de finale van de European Le Mans Series in stijl af, onder meer de Iron Dames mochten eindelijk op het hoogste schavot staan met hun Ferrari. Maar was dit de voorlaatste keer dat het Italiaanse team uitkomt voor het merk met het Steigerend Paardje? Dat lijkt alzo, volgens Dailysportscar toch dat berichtte dat Iron Lynx een samenwerking zou aangaan met Proton Competition voor volgend seizoen.

Lees meer: Gaat Iron Lynx in zee met Proton Competition volgend seizoen?

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn