NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Zee


Infographic: Conflict in de Rode Zee verstoort goederenvervoer
5 Februari, 00:00 Emerce
Voortdurende aanvallen op de scheepvaart door Houthi-militanten in de Rode Zee hebben de handel over zee via de strategische waterweg op zijn kop gezet. De containerscheepvaart krijgt de grootste klap, met veel omleidingen via Kaap de Goede Hoop die de reistijden en vrachtkosten aanzienlijk verhogen, terwijl de regionale vraag naar scheepsbrandstof wordt verdrongen. De situatie heeft ook gevolgen voor leveringen aan de Europese detailhandel.


Petra De Sutter (Groen) gaat lokaal in zee met N-VA
19 Januari, 00:01 De Tijd
21:37 Groen-boegbeeld Petra De Sutter vormt een 'open lijst' met N-VA in het Oost-Vlaamse Horebeke, haar thuisbasis. De samenwerking moet een einde maken aan ruim 60 jaar hegemonie van de lokale partij Volk...


Vrachtschepen met vloeibaar gas uit Qatar stoppen vlak voor Rode Zee met varen
16 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
Zeker vier vrachtschepen uit Qatar die vloeibaar aardgas (lng) vervoeren hebben besloten hun tocht te staken voordat ze aankwamen op de Rode Zee. De pauze volgt op de luchtaanvallen van de Amerikanen en Britten op Houthi-doelen in Jemen.


Aanvallen Rode Zee - Productie Volvo Car Gent volgende week drie dagen stil door toeleveringsproblemen
15 Januari, 00:03 Skynet Economie
De productie in de Gentse fabriek van de Zweedse autobouwer Volvo ligt volgende week maandag, dinsdag en woensdag stil, omdat onderdelen niet tijdig geleverd kunnen worden door de aanvallen van Houthi-rebellen op schepen in de Rode Zee. Dat bevestigt Barbara Blomme, woordvoerster van Volvo Car Gent, vrijdag aan Belga.


Aanvallen Rode Zee - Media Jemen: Houthi-gebied voor derde dag op rij aangevallen
15 Januari, 00:01 Skynet Buitenland
Het westen van Jemen, waar de Houthi-rebellen de macht hebben, is voor de derde dag op rij aangevallen, schrijven Jemenitische media. Vrijdag en zaterdag beschoten de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk doelen van de rebellenbeweging, omdat die de afgelopen maanden schepen op de Rode Zee onder vuur bleef nemen.


Aanvallen Rode Zee - Geen enkele Amerikaanse aanval zondag in Jemen, zegt hoge Amerikaanse legerfunctionaris
15 Januari, 00:01 Skynet Buitenland
De Verenigde Staten en hun bondgenoten in de strijd tegen de Houthi-rebellen in Jemen hebben zondag geen aanvallen uitgevoerd op de havenstad Hodeida, zo heeft een hoge functionaris van het Amerikaanse leger gezegd.


Ondanks onrust Rode Zee daalt wereldwijd aantal aanvallen op schepen verder
9 Januari, 00:07 Skynet Economie
Vorig jaar is het aantal piratenaanvallen op schepen verder gedaald, ondanks de toegenomen spanning in de Rode Zee en de Indische Oceaan. Er werden 295 gevallen van piraterij en roverij geregistreerd, het laagste aantal sinds het begin van de tellingen in 2008. Dat meldt het Franse centrum voor maritieme veiligheid MICA Center maandag.


Maersk vaart 48 uur niet op Rode Zee vanwege nieuwe aanval op schip
3 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
Het Deense scheepvaartconcern Maersk zal 48 uur niet op de Rode Zee varen. Het bedrijf legde het vervoer via die route stil, nadat Houthi-rebellen opnieuw een van zijn schepen hadden aangevallen.


Containervervoer in rap tempo duurder door onrust op Rode Zee
3 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
In enkele weken tijd zijn de tarieven voor containertransport tussen China en Europa verdriedubbeld. Oorzaak is de gespannen situatie op de Rode Zee na meerdere aanvallen van Houthi's op zeeschepen. Daarom varen reders nu grote omwegen.


Aanvallen Rode Zee - Deense regering wil fregat sturen
2 Januari, 00:05 Skynet Economie
De Deense regering wil een fregat naar de Rode Zee sturen om de koopvaardijschepen in de regio te beschermen tegen de recente aanvalsgolf van Houthi-rebellen uit Jemen. Dat heeft het Deense ministerie van Defensie vrijdagnamiddag aangekondigd.


Aanvallen Rode Zee - Maersk werkt aan hervatting scheepvaart door Rode Zee
28 December 2023, 00:20 Skynet Economie
Containervervoerder Maersk bereidt zich voor om de scheepvaart door de Rode Zee te hervatten. Volgens het Deense concern, een van de grootste scheepvaartbedrijven ter wereld, is dat mogelijk dankzij een nieuwe maritieme taskforce om schepen te beschermen tegen aanvallen van Houthi-rebellen uit Jemen.


Aanvallen Rode Zee - Maersk werkt aan hervatting scheepvaart door Rode Zee
28 December 2023, 00:20 Skynet Economie
Containervervoerder Maersk bereidt zich voor om de scheepvaart door de Rode Zee te hervatten. Volgens het Deense concern, een van de grootste scheepvaartbedrijven ter wereld, is dat mogelijk dankzij een nieuwe maritieme taskforce om schepen te beschermen tegen aanvallen van Houthi-rebellen uit Jemen.


Collega's herdenken Linda van Dyck: 'Iedereen wilde met haar in zee'
22 December 2023, 00:06 NU.NL - Film
Linda van Dyck heeft haar sporen nagelaten in de film-, televisie- en theaterwereld. Dat blijkt wel uit de reacties na het overlijden van de 75-jarige actrice. Collega's blikken terug op hun samenwerking met haar.


NU+ | Scheepvaart wordt aangevallen op de Rode Zee: komt je pakketje nu later?
22 December 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Rebellen in Jemen vallen de laatste dagen op de Rode Zee regelmatig voorbijvarende schepen aan. Veel rederijen varen daarom niet meer via het Suezkanaal maar gaan om Afrika heen, een tocht die duizenden kilometers langer is. Wat ga jij daarvan merken?


Ook CMA CGM mijdt Rode Zee na dreiging rebellen Jemen
18 December 2023, 00:01 De Tijd
16/12 Het Franse logistiekbedrijf CMA CGM heeft zaterdag besloten om zijn containerschepen niet langer via de Rode Zee te laten varen, vanwege de dreiging van geweld door Houthi-rebellen uit Jemen.


Zeecontainers met vertraging naar Europa nu schepen Rode Zee mijden: te gevaarlijk door vele aanvallen
16 December 2023, 00:03 HLN.BE
Grote containerrederijen Maersk en Hapag-Lloyd varen tijdelijk niet meer door de Rode Zee. En ook andere scheepsbedrijven overwegen het gevaarlijke gebied te mijden. Aanleiding zijn de vele aanvallen van rebellen in Jemen. Dat betekent dat schepen niet door het snelle Suezkanaal in Egypte gaan, en met vertraging in Europa aankomen.


Vector Sport gaat niet in zee met Isotta Fraschini
29 November 2023, 00:01 Autosport
Vector Sport is het team dat in 2024 de Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione zou inzetten in het FIA WEC. Het Britse team liet echter weten dat de Italiaanse constructeur zijn verplichtingen niet heeft nageleefd en dat het alzo per direct een einde maakt aan de samenwerking. Zo dicht bij de start van het nieuwe seizoen is het voor Vector Sport onmogelijk om tot een overeenkomst te komen met een andere constructeur en het team ziet dus af van een deelname aan het FIA WEC in 2024.

Lees meer: Vector Sport gaat niet in zee met Isotta Fraschini


Vrees voor duurdere stroom door hogere kosten windparken op zee
19 Oktober 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De kosten om windenergie van zee naar land te krijgen, vallen de komende decennia veel hoger uit dan verwacht. Gevreesd wordt dat huishoudens daardoor meer moeten betalen om stroom geleverd te krijgen. Dat meldt demissionair minister Rob Jetten van Klimaat en Energie.


DEME-CEO: ?Het beste moet nog komen voor windenergie op zee?
9 September 2023, 00:00 De Tijd
01:00 De problemen van enkele grote spelers in offshore windenergie, zoals Orsted, baren de Belgische specialist in maritieme werken DEME geen zorgen. ?De groei zal nog versnellen?, zei topman Luc Vandenbul...


Filipijnen roepen China op het matje voor incident in Zuid-Chinese Zee
8 Augustus 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De Filipijnen hebben maandag de Chinese ambassadeur ontboden nadat de Chinese kustwacht in het weekend Filipijnse schepen had beschoten met een waterkanon in de betwiste Zuid-Chinese Zee. Dat heeft de Filipijnse president Ferdinand Marcos maandag gezegd.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn