NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zandvoort

2News.be / Trefwoorden / Zandvoort

Jos Verstappen naar ziekenhuis tijdens GP Zandvoort
7 September, 00:03 AutoBlog

Heel zuur: terwijl heel Nederland feest vierde, lag Jos Verstappen in het ziekenhuis. Max Verstappen is heel hard bezig zijn vader te overschaduwen, maar dat zal Verstappen Senior vast niet erg vinden. Hij heeft zijn zoon van jongs af aan klaargestoomt voor de Formule 1 en dat werpt zijn vruchten af. En hoe. Max Verstappen […]

The post Jos Verstappen naar ziekenhuis tijdens GP Zandvoort appeared first on Autoblog.nl.
Zandvoort: Powell en Chadwick op gelijke hoogte
6 September, 00:04 Autosport
Alice Powell (Racing X) behaalde op het circuit van Zandvoort haar derde zege in de W Series en komt daarmee in de tussenstand op gelijke hoogte met Jamie Chadwick (Veloce Racing), die de race als tweede afsloot.

Lees meer: Zandvoort: Powell en Chadwick op gelijke hoogte


?Het leek in Zandvoort om half 8 vanochtend wel Koningsdag, zo druk was het?
4 September, 00:05 Volkskrant
Zandvoort stroomt vol. Bij de normaliter veel minder populaire Formule 3 zaten vrijdagochtend al 25.000 fans op de tribune. Onze verslaggever Fleur Damen: ?Ik ben totaal geen racefan, maar het enthousiasme werkt aanstekelijk.?


Dutch Grand Prix en Zandvoort tevreden over eerste Formule 1-dag
4 September, 00:03 NOS nieuws

De eerste dag van het Formule 1-weekend is volgens de organisator Dutch Grand Prix (DGP) "ordentelijk" verlopen. De organisatie reageert met een statement op de kritiek op de drukte rondom het circuit in Zandvoort. "De instroom van de oranje-fans verliep vloeiend. Er zijn geen files ontstaan en bezoekers arriveerden, zoals verwacht, voornamelijk te voet, met de fiets en met het openbaar vervoer", is te lezen.

Ook de gemeente Zandvoort vindt de dag "soepel verlopen", zegt een woordvoerder tegen persbureau ANP. "Buiten enkele hele drukke piekmomenten is het goed gegaan. Ook de uitloop lijkt heel ordentelijk te verlopen."

Er werden vandaag 65.000 bezoekers ontvangen op het circuit. Tijdens de vrije trainingen van de Formule 1 zat iedereen op zijn vaste zitplaats op de tribune, zegt DGP. Na de trainingen ging een groot deel van het publiek richting de horeca van het circuit of het toilet.

"De periode waarin deze publieksbeweging ontstaat, duurt ongeveer een uur. Tijdens deze pauze vielen als gevolg van een technische storing de kassa's uit bij een kwart van de horecaverkooppunten, met als gevolg grotere drukte dan voorzien."

Zo zag die drukte eruit:

Na de eerste vrije training werden daarom volgens DGP extra maatregelen getroffen voor een betere spreiding door de organisatie en de gemeente. De bezoekers werden erop gewezen dat ze hun vaste zitplaats moesten gebruiken. "Additioneel zijn honderden vrijwilligers ingezet om de mensen hier ook op te wijzen en horecapersoneel heeft bezoekers instructies gegeven om consumpties op de tribune te nuttigen."

Volgens de organisatie is mede daardoor de uitstroom na de tweede training beter gereguleerd. Ook kregen bezoekers na afloop een bericht met een verzoek om niet meteen naar huis te vertrekken, maar bijvoorbeeld richting het strand of de horecagelegenheden van Zandvoort te gaan. "Ten tijde van het versturen van dit bericht was de piek van de uitstroom al achter de rug en zeer succesvol verlopen."

Demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid zei dat "de praktijk schuurt met wat de regels zijn". Volgens hem is er geen sprake van een dubbele standaard: "De regels zijn voor alle sectoren gelijk." Over de handhaving vanuit de gemeente van de drukte op straat liet hij zich niet uit: "Ik laat het eventjes daar."

Maar de horecabranche en festivalorganisatie ID&T hopen dat de drukte een voorbode is voor wat er weer mag in de andere branches. "We gunnen het de F1-organisatie, Zandvoort en de fans van harte", aldus KHN tegen persbureau ANP. "Maar voor veel ondernemers voelt het als meten met twee maten. De ongelijkheid tussen de sectoren moet worden opgeheven."

Ritty van Straalen, ceo van ID&T, noemde het "fantastisch dat zulke aantallen mensen weer kunnen". Volgens hem geeft dat hoop voor de entertainmentsector. "Mooi om zo veel mensen bij elkaar te zien die zich zichtbaar verheugen op iets dat ze met elkaar gaan beleven."

Eerste reactie prins Bernhard

Het doorgaan van de grand prix, terwijl festivals met veel bezoekers zijn afgeblazen, heeft ook de afgelopen weken al geleid tot verontwaardiging in de entertainmentbranche. Vooral prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit, kreeg veel kritiek, ook omdat namens hem muzikanten werden uitgenodigd voor een optreden in Zandvoort zonder dat daar betaling tegenover staat.

Bij Ziggo Sport reageerde de prins voor het eerst zelf op het feit dat er kritiek is, maar hij ging er niet inhoudelijk op in. Bernhard, met mondneusmasker alleen over zijn mond, zei dat er vooral een heleboel mensen voor het doorgaan van de grand prix zijn: "En er zijn soms ook mensen die, ook met een goede reden, ergens tegen zijn. Die krijgen natuurlijk ook een podium. En je ziet nu dat de mensen die voor zijn echt aan het genieten zijn en dat je ook ziet hoe blij ze zijn."
Video: F1-teams komen aan op Circuit Zandvoort
31 Augustus, 00:02 AutoBlog

In deze video zie je hoe de F1-teams arriveren op Circuit Zandvoort. Het komt steeds dichterbij..

The post Video: F1-teams komen aan op Circuit Zandvoort appeared first on Autoblog.nl.
Artiesten gevraagd gratis op te treden tijdens Grand Prix van Zandvoort. ?Au. What de fuck?
28 Augustus, 00:06 Volkskrant
Prins Bernhard junior van Oranje, mede-eigenaar van het circuit van Zandvoort, heeft artiesten gevraagd gratis op te treden rondom de Grand Prix van 3 september. De organisatie van de Formule 1-race ontkent dat de prins de mail zelf heeft verstuurd, maar bevestigt dat artiesten onbetaald optreden. Ze krijgen wel een onkostenvergoeding en viptickets.


Geen vliegshow bij GP Zandvoort: 'Ongepast wegens situatie in Afghanistan'
25 Augustus, 00:04 NU.NL - Sport
Het ministerie van Defensie heeft dinsdag besloten om de zogenoemde fly past tijdens de Grand Prix in Zandvoort te annuleren. De vliegshow met jachtvliegtuigen gaat niet door vanwege de ontwikkelingen in Afghanistan.


Belcar-nieuwssprokkels vanop de Historic Grand Prix
23 Augustus, 00:03 Autosport
Met de Historic Grand Prix Zijn we toen aan de vierde Belcar-meeting van het seizoen 2021. Nadat er niet geracet werd tijdens de Spa Euro Race, programmeerde Circuit Zolder een extra manche over 125 minuten tijdens deze laatste afspraak voor de 24 Hours of Zolder. Met een deelnemersveld van 26 wagens, lijkt de Belcar op de goede weg richting de 24 Hours of Zolder. Autosport.be sprokkelde enkele nieuwtjes in de paddock.

Lees meer: Belcar-nieuwssprokkels vanop de Historic Grand Prix


?Kom slapen naast het circuit!? Maar een meerdaags festival is Zandvoort niet
21 Augustus, 00:07 Volkskrant
Terwijl meerdaagse festivals met overnachting verboden zijn, adverteert de organisatie van de Formule 1-race in Zandvoort enthousiast met ?slaapplekken direct naast het circuit, de enige mogelijkheid om het Dutch Grand Prix-weekend van zo dichtbij mee te maken?. Met name in de cultuursector is de verontwaardiging groot. ?Dit is meten met twee maten.?


Zandvoort: Zege voor Dries Vanthoor en Charles Weerts
12 Juli, 00:01 Autosport
Na een vijfde plaats op zaterdag in de eerste race van de ADAC GT Masters, hebben Dries Vanthoor en Charles Weerts de tweede race op Circuit Zandvoort met klasse gewonnen. Audi domineerde gans het weekend met een zege voor de Montaplast by Land-Motorsport Audi R8 LMS GT3 Evo van Ricardo Feller en Christopher Mies op zaterdag en de overwinning van de Team WRT bolide op zondag.

Lees meer: Zandvoort: Zege voor Dries Vanthoor en Charles Weerts


Zandvoort: dubbele winst voor Lucas Wijnant
28 Juni, 00:04 Autosport
Voor het derde raceweekend van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup trokken de heren naar het virtuele Zandvoort. Aan de Nederlandse kust was het Lucas Wijnant die de manche domineerde met een pole en twee overwinningen. Hierdoor maakt Wijnant een grote sprong, al deed kampioenschapsleider Maarten Kerfs het evenmin slecht in de duinen. Dat terwijl we wederom getrakteerd werden op interessante gevechten in Klasse 2 en waar de overwinningen verdeeld werden in Klasse 1.

Lees meer: Zandvoort: dubbele winst voor Lucas Wijnant


Zandvoort: Nicolas Baert scoort punten in Nederlandse manche van TCR Europe
24 Juni, 10:17 Autosport
Na een mooie start van het seizoen en uiterst moeilijke tweede meeting van de TCE Europe, zorgde de derde afspraak van de TCR Europe in de Nederlandse duinen, niet voor de verhoopte podiumplaatsen, maar wel voor een behoorlijk aantal punten. In de eerste race, op zaterdag, werd Nicolas Baert van een topresultaat gehouden? door zijn eigen ploegmaat en op zondag zat hij wat gevangen in het pak, op een omloop waar elk inhaalmanoeuvre de nodige risico?s met zich meebrengt. De volgende afspraak is de belangrijkste van het seizoen, met de manches in het kader van de 24 uur van Spa. Rendez-vous in de Belgische Ardennen op 30 en 31 juli!

Lees meer: Zandvoort: Nicolas Baert scoort punten in Nederlandse manche van TCR Europe


Fred Caprasse naar BMW M2 CS Racing Cup Benelux
24 Juni, 10:17 Autosport
Het worden drukke tijden voor Fred Caprasse. Onze landgenoot neemt deel aan het Franse TC kampioenschap met een Peugeot 308 en kondigde recent nog aan dat hij deelneemt aan de Stellantis Rally Cup Belux met een Peugeot 208 Rally4. Of dit nog niet voldoende is zal hij ook het stuur nemen van de BMW M2 CS Racing van Bilia Emond tijdens de twee volgende manches op het circuit van Spa-Francorchamps.

Lees meer: Fred Caprasse naar BMW M2 CS Racing Cup Benelux


Zandvoort: Street-Art Racing verovert eerste podium van 2021
24 Juni, 10:16 Autosport
Een derde en een vierde plaats in de Am Cup: dat is de meer dan positieve balans die Street-Art Racing na afloop van de derde manche van de GT4 European Series in Zandvoort mag opmaken. Het eerste podium voor Paul Theysgens en Pascal Bachmann vormt de best mogelijke motivatie voor de start van de tweede seizoenshelft, eind juli op het Circuit van Spa-Francorchamps.

Lees meer: Zandvoort: Street-Art Racing verovert eerste podium van 2021


Zandvoort: Tom Coronel boekt zijn beste resultaat met Honda CIVIC (+ video)
23 Mei 2018, 10:12 Autosport
Als onderdeel van de door meer dan 100.000 enthousiaste mensen bezochte Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen op Circuit Zandvoort, reed ook de FIA WTCR presented by Oscaro. Het vierde raceweekend van deze competitieve toerwagenklasse bracht verdeeld over het Pinksterweekend de 27 bolides in drie races aan de start. Voor Tom Coronel met een Honda Civic Type R TCR van het Belgische Boutsen Ginion Racing Team was dit een heuse thuisrace.


Zandvoort: Cupra en Honda zegevieren aan de Noordzeekust
22 Mei 2018, 13:12 Autosport
Mikel Azcona (PCR Sport ? Cupra TCR) en Josh Files (KCMG ? Honda Civic TCR) hebben de twee TCR Europe-races in het kader van de Jumbo Racedagen in Zandvoort op hun naam geschreven. In de tussenstand blijft Dusan Borkovic (Target Competition ? Hyundai i30 N TCR) vooraan standhouden dankzij zijn twee overwinningen in Paul Ricard, maar de jonge Spanjaard Mikel Azcona (Cupra) komt na het weekend in Nederland wel op gelijke hoogte. Maxime Potty (ComToYou Racing - VW Golf GTI TCR) scoorde zijn eerste punt.


Zandvoort: Eerste succes voor Aurélien Comte en de Peugeot 308 TCR van DG Sport
21 Mei 2018, 12:00 Autosport
De Fransman Aurélien Comte (DG Sport Compétition) heeft aan een sterke start voldoende gehad om met zijn Peugeot 308 TCR de tweede wedstrijd van het WTCR (World Touring Car Cup) op Circuit Zandvoort te winnen. Zowel voor de rijder, het team als de wagen is het de eerste overwinning in het nieuwe toerwagenkampioenschap. Yann Ehrlacher (Honda Civic TCR - Münnich Motorsport) maakte dankbaar gebruik van de kommer en kwel bij Hyundai om op één punt te komen van leider Yvan Muller (Hyundai i30 N TCR - YMR).


Zandvoort: Yann Ehrlacher wint incidentrijke eerste wedstrijd
20 Mei 2018, 17:24 Autosport
Yann Ehrlacher (All.Inkl.Com) lukte zondagnamiddag op Circuit Park Zandvoort zijn tweede WTCR-zege van het seizoen. De Fransman ging in een tot tweemaal toe geneutraliseerde race snelstarter Aurélien Comte (Peugeot) en VW-vertegenwoordiger Rob Huff vooraf. WRT-rijders Gordon Shedden en Jean-Karl Vernay grepen spijts verwoede pogingen naast een stek op het podium. Een podium waarop Benjamin Lessennes mogelijk aanspraak had kunnen maken zonder een drive through wegens jumpstart. Fred Vervisch had pech en haalde de finish niet, Denis Dupont viel met een elfde plaats net buiten de punten. Yvan Muller die in de openingsronde uit de race crashte na contact met Michelisz, blijft niettemin leider.


Zandvoort: Rob Huff pakt pole voor race 1
20 Mei 2018, 09:00 Autosport
Rob Huff snelde zondagmorgen in Zandvoort tijdens de kwalificatiesessie voor race 1 naar de pole. De Sebastien Loeb Racing-rijder krijgt All.Inkl.Com-rijder Yann Ehrlacher (Honda Civic) naast zich op de eerste startrij. Het Belgische WRT monopoliseert met Gordon Shedden en Jean-Karl Vernay, beiden met Audi RS3 LMS, de tweede startrij. Benjamin Lessennes deed het prima met een vijfde chrono voor Nathanaël Berthon, de snelste van de vier Audi-Comtoyou-rijders. Aurélien Comte plaatste de DG Sport Peugeot 308 TCR op de achtste startplaats, de Fransman gaat Tom Coronel en Fred Vervisch, negende, vooraf. Esteban Guerrieri, nog sessiesnelste gisteren, moest vrede nemen met een tiende tijd. Denis Dupont vertrekt als dertiende en heeft hiermee uitzicht op puntenwinst.


Jaap van Lagen oppermachtig in kwalificatie Zandvoort
19 Mei 2018, 19:48 Autosport
In Paul Ricard, waar de openingsmanche van de TCR Europe plaatsvond, was hij er niet bij, maar die ervaring had Jaap van Lagen (Team Leopard WRT - Audi RS3 LMS) duidelijk niet nodig om met de vingers in de neus naar de pole positie te rijden op Circuit Zandvoort. Onze noorderbuur was maar liefst een halve seconde sneller dan zijn eerste achtervolger, Cupra-rijder Mikel Azcona (PCR Sport). Onze landgenoot Maxime Potty (ComToYouRacing VW Golf GTI TCR) start beide races in Nederland van op de veertiende plek.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn