NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zal


Alec Baldwin zegt dat hij zal meewerken aan uitlezen telefoon
Vrijdag, 00:08 NU.NL - Film
Acteur Alec Baldwin weerspreekt de suggestie dat hij niet meewerkt aan het onderzoek naar de fatale schietpartij op de filmset van Rust, waarbij een cameravrouw om het leven is gekomen. Eerder werd bekend dat hij weken na een gerechtelijk bevel zijn mobiele telefoon nog niet aan de onderzoekers had afgestaan.


Coronavirus - Canadese provincie Quebec zal ongevaccineerden "beboeten"
Donderdag, 00:05 Skynet Buitenland
Niet-gevaccineerde inwoners van de Canadese provincie Quebec zullen een "boete" moeten betalen. Volwassenen die de komende tijd de eerste dosis van een vaccin weigeren, moeten een nieuwe zogenoemde gezondheidsbijdrage betalen, kondigde de regionale regering aan. "Het vaccin is de sleutel in de strijd tegen het virus", zo klinkt het.


Sterren herdenken overleden Oscarwinnaar Sidney Poitier (94): "Een ziel die ik voor altijd zal koesteren?
8 Januari, 00:02 HLN.BE
Verschillende sterren hebben op sociale media een laatste eerbetoon aan de overleden acteur en Oscarwinnaar Sidney Poitier geplaatst. De Bahamaans-Amerikaanse acteur overleed 7 januari op 94-jarige leeftijd. Hij was de eerste zwarte acteur die de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol won.


Vanthourenhout rekent op lange titelstrijd: "Zal knokken worden tot het einde"
7 Januari, 00:00 Skynet Sport
Michael Vanthourenhout mocht al tweemaal huiswaarts met de bronzen BK-medaille bij de profs. In Meulebeke (2021) nadat hij het onderspit moest delven tegen Wout van Aert en Toon Aerts en in Kruibeke (2019) toen Toon Aerts en Wout van Aert de rollen omdraaiden en de zege weggelegd was voor Aerts. De 28-jarige naar Wetteren uitgeweken West-Vlaming viel in zijn laatste cross voor het BK van komende zondag, woensdag in Herentals, net naast het podium en werd er vierde. Vanthourenhout zegevierde dit seizoen wel al twee keer. Hij eigende zich de Berencross in Meulebeke toe en de wereldbekercross van Namen. Op het BK mikt hij op een podiumplaats.


Guido (62) ontsnapte als bij wonder aan ramp in Turnhout: ?Eindejaarsperiode zal nooit meer hetzelfde zijn?
3 Januari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

?Ik zag pas later foto?s van de ravage. Toen dacht ik meteen: godverdoeme, hemmekik sjans gehad?. Guido Henderickx (62) is nog steeds aan het bekomen na de explosie. Hij woonde in het getroffen appartementsgebouw, maar als bij wonder bleef zijn appartement volledig gespaard. En dat terwijl zijn buurvrouw Diane pas na een reddingsactie van bijna vijftien uur vanonder het puin werd gehaald en de living van zijn bovenburen voor de helft werd weggeblazen.
Bakmixproducent vergeet gist in oliebollenmix: 'Beslag zal niet rijzen'
31 December 2021, 00:02 NU.NL - Economie
Wie voor Oudjaar zelf oliebollen wil bakken en een bakmix van Koopmans heeft gekocht, moet dit jaar even opletten. De bakmixproducent maakte woensdag via een landelijke advertentie bekend dat in een aantal bakmixen geen gist is toegevoegd. Wie er toch nog oliebollen mee maakt, krijgt bakstenen.


Ooit zal ook corona geschiedenis zijn. Wat zullen toekomstige historici schrijven over de pandemie?
26 December 2021, 00:06 Volkskrant
Ooit zal ook corona geschiedenis zijn. Toekomstige historici zullen zich wellicht vooral verbazen over de maatschappelijke neveneffecten van de pandemie.


Brusselse politie zal bioscopen die open blijven niet controleren
26 December 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene zullen zondag geen controle uitvoeren op de bioscopen die beslist hebben om wel open te blijven. Dat wordt bevestigd aan Belga.
?Het zal een mirakel zijn als we elke minderjarige een slaapplaats kunnen geven?
19 December 2021, 00:02 De Tijd
04:00 Meer dan vierduizend minderjarigen zonder ouders kwamen dit jaar aan in ons land. Een historisch hoog cijfer dat doet denken aan de asielcrisis van 2015. Ze zijn opmerkelijk jong, soms amper negen jaa...


Hoekstra: CDA zal geluid luider laten klinken in nieuw kabinet
12 December 2021, 00:04 NOS nieuws

Het CDA gaat zich in het volgende kabinet anders opstellen dan in het huidige kabinet. Dat zei partijleider Hoekstra in zijn afsluitende speech op het partijcongres. "We formuleren scherper waar we staan en waarom we daar staan. Compromissen sluiten we vanuit onze CDA-idealen. Ons eigen geluid zal helder en herkenbaar zijn."

Wanneer er een coalitieakkoord is, zei Hoekstra, die namens het CDA onderhandelt, niet te weten. "Maar ik hoop en verwacht dat het er snel ligt." De vier onderhandelende partijen zitten in de laatste fase en praten maandagochtend verder.

Over de inhoud van het aanstaande akkoord wilde Hoekstra ook niets kwijt. "Ik zou u heel graag willen vertellen dat ik er ontzettend trots op ben. Dat het akkoord een stevig fundament legt onder de toekomst van ons land. (...) Maar ik kan er helaas, inhoudelijk, nog niets over zeggen."

Dansleraar

Naast de formatie ging Hoekstra in op de coronacrisis en de polarisatie die erdoor ontstaat, ook in de politiek. De CDA-leider hekelde "de politiek waarin de mening van een dansleraar evenveel aandacht krijgt als een doorwrocht wetenschappelijk onderzoek", verwijzend naar de voorman van actiegroep Viruswaarheid, Willem Engel.

Volgens Hoekstra zijn er politici die "het vergroten van de chaos als politiek verdienmodel gebruiken". Hij noemde ze "politieke relschoppers" die spelen met de levens van anderen. "Het is aan ons om perspectief te schetsen en bruggen te bouwen."

Resoluties en voorzitter

Eerder op het online congres haalde een aantal opvallende voorstellen om de CDA-Kamerfractie op een bepaalde koers te zetten het niet. Het ging om resoluties tegen de coronapas op werk, tegen een 2G-beleid en voor verhoging van het minimumloon. Over alle voorstellen had Hoekstra van tevoren gezegd dat de leden geduld moeten hebben en de fractie moeten vertrouwen.

Verder werd Hans Huibers gekozen als nieuwe partijvoorzitter. Begin jaren 90 was Huibers Tweede Kamerlid, ook zat hij al een tijd in het landelijk bestuur en was hij voorzitter van de jongerenbeweging CDJA. Huibers volgt interim-voorzitter Marnix van Rij op.
Kabinet zal soepeler omgaan met fouten in uitkeringsaanvraag
25 November 2021, 00:01 NU.NL - Economie
Uitkeringsgerechtigden die bij het aanvragen van een uitkering een fout hebben gemaakt, hoeven het geld niet meer automatisch terug te betalen. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Dennis Wiersma (Sociale Zaken) in een Kamerbrief, meldt de Volkskrant. De maatregel gaat met terugwerkende kracht in per 15 november.


Mel Gibson zal vijfde deel van 'Lethal Weapon' regisseren
17 November 2021, 00:06 Skynet Buitenland
Na meer dan 23 jaar komt er nu toch nog een vervolg op de actiekomedie 'Lethal Weapon'. De vijfde film in de reeks zal geregisseerd worden door de 65-jarige acteur Mel Gibson, een van de hoofdrolspelers in de films. Dat meldt de Britse tabloidkrant The Sun.


Wit-Russische president Loekasjenko: "Wit-Rusland zal niet knielen voor Europa"
10 November 2021, 00:05 Skynet Buitenland
Rusland heeft het Westen de schuld gegeven van de gespannen situatie door de duizenden vluchtelingen en migranten aan de Pools-Wit-Russische grens. "Westerse staten hebben jarenlang geprobeerd om hun levenswijze op te dringen aan mensen in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika", zei Sergej Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, dinsdag in Moskou. Ook Wit-Rusland houdt het been stijf en gaf aan "niet te zullen knielen voor Europa".


Frankrijk zal 2 nieuwe kernreactoren bouwen
10 November 2021, 00:05 Skynet
Frankrijk zal twee nieuwe kernreactoren bouwen op zijn grondgebied. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron dinsdag aangekondigd in een televisietoespraak.


Het leven wordt duurder, maar een broodje zal niet ineens 100 euro kosten
27 Oktober 2021, 00:03 NU.NL - Economie
De coronacrisis heeft het leven de afgelopen maanden veel duurder gemaakt, en daar zal volgens experts nog niet meteen een einde aan komen. Jack Dorsey, de CEO van Twitter, verwacht wereldwijd zelfs hyperinflatie. Dat betekent dat de prijzen zo hard stijgen dat normale zaken onbetaalbaar worden, wat de afgelopen jaren al gebeurde in onder meer Venezuela. Economen denken echter dat het in Nederland zo'n vaart niet zal lopen.


Flandrien - Wout van Aert weet nog niet of hij WK veldrijden zal rijden: "Moeten beslissing nog nemen"
27 Oktober 2021, 00:00 Skynet Sport
Wout van Aert genoot de voorbije twee weken van vakantie, maar richtte op het Gala van de Flandrien ook al weer de blik naar 2022. Er wacht de kopman van Jumbo-Visma opnieuw een erg druk wegseizoen. Eerst is er echt nog de crosswinter. "Ik heb nog geen concrete datum wanneer ik herbegin", zei hij dinsdag. "Of ik het WK rijd? Dat moeten we nog bekijken."


?Nieuwe BMW 3 Serie zal naast de oude verkocht worden?
19 Oktober 2021, 00:02 AutoBlog

En de nieuwe BMW 3 Serie zou over vier jaar al gepresenteerd worden. Je kunt de aandrijflijn al raden. Een elektrische auto komt het beste tot zijn recht als deze vanaf de grond zodanig ontworpen wordt. Nu is het nog geregeld zo dat sommige EV’s hun aandrijflijn delen met een auto die er ook als […]

The post ‘Nieuwe BMW 3 Serie zal naast de oude verkocht worden’ appeared first on Autoblog.nl.
?Veel hoger zal de vaccinatiegraad in de bijbelgordel niet worden?
2 Oktober 2021, 00:06 Volkskrant
De overheid zet een ?aanvalsplan? in voor groepen met een lagere vaccinatiegraad, onder meer gericht op gereformeerden. Maar directeur Diederik van Dijk van de christelijke organisatie NPV - Zorg voor het leven, denkt dat het maximale er al wel is bereikt.


Onthoud zijn naam: renner uit Eritrea schrijft geschiedenis, maar dat zal Evenepoel niet verbaasd hebben
25 September 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Filippo Baroncini (21) kroonde zich vrijdag in Leuven tot wereldkampioen bij de beloften (U23). ?Een droom?, vertelde de Italiaan na afloop. Maar de nummer twee was misschien nog meer in de wolken.
"Biden zal VN duidelijk maken dat hij niet gelooft in nieuwe Koude Oorlog"
21 September 2021, 00:04 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden, die morgen de Algemene Vergadering van de VN in New York toespreekt, zal zeggen dat hij niet gelooft in het idee van een nieuwe Koude Oorlog. Dat heeft een hoge ambtenaar van de Amerikaanse regering vandaag gezegd.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn