NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zal


OFFICIEEL. Galatasaray kondigt komst van Dries Mertens aan en verklapt ook dat hij 2,9 miljoen euro netto plus premie van 1,1 miljoen zal verdienen
Dinsdag, 00:01 HLN.BE
Zijn nieuw avontuur bij Galatasaray kan beginnen. Met een beetje vertraging. Nadat Dries Mertens (35) maandagvoormiddag in het Liv Hospital slaagde voor zijn medische tests, kondigde de club om 20.15 uur zijn transfer officieel aan. Ho? geldin. Welkom in de hel van Istanboel. ?In Napels zijn de fans ook gek?, zegt Mertens. ?Maar tegelijk hangt er ook een familiale sfeer. Daarom ben ik naar hier gekomen. Ik wil hier een legende worden.? Hij gaat er 2,9 miljoen netto verdienen en krijgt ook een tekenpremie van 1,1 miljoen.


Eric Franken gaat bij Vlimmeren toch opnieuw als trainer aan de slag: ?Vrienden en familie denken dat ik niet zal kunnen aarden in vierde provinciale?
14 Juli, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Vlimmeren zette tijdens de coronacrisis vrijwillig twee stappen terug, maar de doorstart in vierde provinciale verliep niet zonder slag of stoot met een voorlaatste plaats tot gevolg. Na dat lastige overgangsjaar wil wit-zwart definitief komaf maken met het verleden. Om de weg naar boven in te zetten, trok Vlimmeren good old Eric Franken aan als nieuwe coach.
Fabio Jakobsen wint slotrit, Mauro Schmid pakt eindzege in Baloise Belgium Tour
Quick-Step Alpha Vinyl was dubbel aan het feest in de 91e Baloise Belgium Tour (2.Pro). Met de 25-jarige Nederlander Fabio Jakobsen won het de vijfde en laatste rit, met de 22-jarige Zwitser Mauro Schmid stak het de eindzege op zak.


Ronde van Zwitserland - Eindwinnaar Geraint Thomas: "Ik zal alles geven in de Ronde van Frankrijk"
20 Juni, 00:02 Skynet Sport
De Brit Geraint Thomas, Tourwinnaar in 2018, zegt klaar te zijn om met zijn team INEOS Grenadiers de strijd aan te gaan in de Ronde van Frankrijk. Hij boekte een meer dan geslaagde generale repetitie met de eindzege in de Ronde van Zwitserland.


China zal niet aarzelen om oorlog tegen Taiwan te ontketenen, zegt defensieministerie
12 Juni, 00:08 Skynet Buitenland
China zal "niet aarzelen om een oorlog te ontketenen" als Taiwan de onafhankelijkheid uitroept. Dat heeft de woordvoerder van het Chinese ministerie van Defensie gezegd na de eerste ontmoeting tussen defensieminister Wei Fenghe en zijn Amerikaanse ambtgenoot Lloyd Austin in Singapore.


2 Juni, 00:08 Volkskrant
Xi belooft dat China "open zal blijven voor de wereld"
22 Mei, 00:09 Skynet Economie
De Chinese president Xi Jinping heeft woensdag verzekerd dat China "open zal blijven voor de wereld". De coronamaatregelen, vooral die in Shanghai, wegen op buitenlandse bedrijven.


Volgens producent zal film ?Rust? ondanks dodelijk ongeval toch afgewerkt worden
17 Mei, 00:02 HLN.BE
Zeven maanden geleden stierf cameravrouw Halyna Hutchins tijdens de opnames van de western ?Rust?. De opnames werden meteen stilgelegd, maar volgens producent Anjul Nigam zal de film wel degelijk afgewerkt worden. Dat schrijft ?The Hollywood Reporter?.


5 Mei, 00:08 Volkskrant
Twee jaar na hun strijd tegen de kilo?s: hoe staan burgemeesters er nu voor? ?Een summerbody zal ik nooit krijgen?
5 Mei, 00:03 Gazet v. Antwerpen

Volgens een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft bijna zeven op de tien Belgische volwassen mannen overgewicht. Vlak voor corona vonden drie burgemeesters ook dat er wel een kilootje afkon. Daarom namen ze het tegen elkaar op in een ?afvalrace?. Het doel? Zo veel mogelijk vermageren. Maar waar staan Bart Tommelein (Oostende), Bert Maertens (Izegem) en Ward Vergote (Moorslede) meer dan twee jaar later? ?De tweede coronagolf heeft me genekt.?
Nieuwe celstraf voor oud-leider Myanmar Suu Kyi, 'zal nooit meer vrijheid kennen'
28 April, 00:05 NOS nieuws

"De dagen van Aung San Suu Kyi als vrije vrouw zijn definitief voorbij." Met die woorden reageert mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch op de nieuwe gerechtelijke veroordeling van de vroegere politieke leider van Myanmar. In een tweede rechtszaak tegen Suu Kyi veroordeelde de rechter in de Myanmarese hoofdstad Naypyidaw haar tot vijf jaar celstraf wegens corruptie.

Er wachten de 76-jarige Nobelprijswinnares nog negen rechtszaken. In totaal kan ze tot 190 jaar celstraf worden veroordeeld.

De populaire Suu Kyi werd op 1 februari vorig jaar afgezet door het leger. De junta wierp haar verkiezingsfraude voor na de stembusgang van eind 2020 die ze overtuigend won. Sindsdien zit ze vast, eerst in de gevangenis, daarna kreeg ze huisarrest opgelegd. Waar ze nu wordt vastgehouden, is niet bekend.

Mensenrechtenorganisaties en ook de Europese Unie spreken van een oneerlijke rechtsgang en een politiek proces. In Brussel werd de nieuwe uitspraak weggezet als politiek gemotiveerd en een slag voor de democratie. En de directeur van de Aziatische afdeling van Human Rights Watch, Phil Robertson, ziet in de reeks processen de opzet van de junta om Suu Kyi voor altijd aan het publieke oog te onttrekken.

In de zaak die vandaag speelde, werd Suu Kyi ervan beschuldigd 600.000 dollar en zeven goudstaven te hebben gekregen van een partijprominent. Volgens haar advocaten noemt Suu Kyi de aanklacht absurd. Eerder werd ze al veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor het illegale bezit van walkietalkies, overtreding van de coronaregels en opruiing.

Suu Kyi, dochter van onafhankelijkheidsstrijder Aung San, werd in 2015 politiek leider van Myanmar, binnen de ruimte die het machtige leger haar toestond. De verkiezingszege in 2020 voor haar partij NLD overtrof zelfs het succes van vijf jaar eerder.

In het buitenland klonk ook kritiek op haar, omdat ze niet ingreep bij de harde legeroperaties in 2017 tegen de islamitische Rohingya-gemeenschap. In publieke optredens bagatelliseerde ze het ingrijpen, dat door mensenrechtenorganisaties als genocide werd betiteld.

De staatsgreep door het leger, begin vorig jaar, die een eind maakte aan de politieke rol van Suu Kyi, werd gevolgd door protesten in het hele land. Het leger maakte daar met harde hand een eind aan, mogelijk 1800 burgers kwamen daarbij om.
21 April, 00:07 Volkskrant
Afscheid van ?Samson & Gert? zal te zien in speciale aflevering van ?De Verhulstjes?
19 April, 00:01 HLN.BE
Gert Verhulst nam afgelopen weekend definitief afscheid van Samson. In ?De Cooke & Verhulst Show? werden exclusief de eerste beelden van ?De Verhulstjes?-special rond dat afscheid getoond. ?En dan is het echt gedaan?, verzekert Gert Verhulst de kijkers.


Nieuw gebouw Aquafin zal helemaal verwarmd worden door rioolwater
8 April, 00:04 Gazet v. Antwerpen

Terwijl iedereen zijn gas- en elektriciteitsfactuur ziet stijgen, gaat Aquafin een heel andere richting uit. De Vlaamse waterzuiveraar bouwt een nieuw kantoor in Aartselaar, en dat zal helemaal verwarmd worden met rioolwater.
Jan Fabre zal niet aanwezig zijn op tweede procesdag
1 April, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Jan Fabre zal vrijdag niet aanwezig zijn op de tweede dag van zijn proces. Dat bevestigt zijn advocate Eline Tritsmans. Op de eerste dag, vorige week vrijdag, stuurde de kunstenaar ook al zijn kat.
Nieuws: Stellantis-baas over nieuwe auto?s: ?Middenklasse zal zich geen auto meer kunnen permitteren?
14 Maart, 00:00 Auto55
Het is al gezegd. Het zijn opvallend interessante, maar ook moeilijke tijden voor de autosector. Aan uitdagingen geen gebrek. Om te beginnen is er het historische anti-autobeleid van veel Europese overheden, vaak zonder een werkbaar alternatief te voorzien. Dan zijn er steeds strenger wordende veiligheids- en milieueisen. Er is de aangekondigde verplichte elektrificatie, er was coro...

Lees meer


China ontkent dat raketbooster die op maan zal crashen van Chinese missie is
22 Februari, 00:08 NU.NL - Tech
De oude raketbooster die al zeven jaar door de ruimte zweeft en begin maart op de maan gaat storten, is volgens China geen oude booster van een Chinese raket. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent iets met de situatie te maken te hebben.


Pairi Daiza krijgt grootste indoor jungle ter wereld, en je zal er ook in kunnen overnachten
18 Februari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Dierenpark Pairi Daiza is begonnen met de bouw van de grootste indoor jungle ter wereld. In een serre van 200 op 200 meter en van 23 meter hoog komt er tegen 2024 een ?Amazonegebied? waarin aapjes, vogels, vlinders maar ook lamantijnen zullen leven. Familie van de zeekoeien, jawel, want er komen ook heuse waterpartijen in. Kostprijs? 100 miljoen euro. En dat na twee coronajaren.
Designer toont slimme bureaulamp die Google niet te koop zal aanbieden
15 Februari, 00:00 Tweakers
Een designer heeft dLight getoond, een slimme bureaulamp van Google die alleen beschikbaar is voor medewerkers en die nooit te koop zal zijn. De lamp is aan te sturen via Google Assistent en is bedoeld om verlichting bij videovergaderingen te verbeteren.


Het stinkende verhaal achter het spectaculaire landschap waar snowboardster Evy Poppe straks zal springen
14 Februari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Vannacht om half twee begint snowboardster Evy Poppe aan haar olympische Big Air-competitie. Verwacht u aan spectaculaire beelden van onze 17-jarige landgenote die via een grote schans door de lucht vliegt voor de immense koeltorens van de Capital Steel fabriek.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn