NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zaak


Alec Baldwin vraagt rechtbank om zaak rond schietincident Rust te seponeren
19 Maart, 00:09 NU.NL - Film
Alec Baldwin wil dat de rechtszaak over de schietpartij op de set van de film Rust wordt geseponeerd. Het juridisch team van Baldwin zegt dat de aanklagers "bijna elke regel" van de wet hebben "overtreden".


?Aanklaagster Horner brengt zaak ook naar de rechter?
19 Februari, 00:00 AutoBlog

De aanklaagster van Christian Horner brengt de zaak naar verluidt nu ook voor de rechter. Het is voorlopig nog niet klaar met de zaak rondom Christian Horner. De ontwikkelingen volgen zich in rap tempo op. Eerst was er de mededeling dat er ‘een onderzoek’ was. Eergisteren werden enkele zaken meer concreet gemaakt door de Telegraaf. […]

Dit artikel ‘Aanklaagster Horner brengt zaak ook naar de rechter’ verscheen eerst op Autoblog.nl.
Alec Baldwin ontkent schuld in zaak rond schietincident op set van western
6 Februari, 00:09 NU.NL - Film
De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft woensdag gezegd niet schuldig te zijn aan onvrijwillige doodslag in verband met de dood van cameravrouw Halyna Hutchins op de set van de western Rust in 2021. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten.


Vakbond vindt vervolging Alec Baldwin voor schietincident onterecht
30 Januari, 00:07 NU.NL - Film
Acteursvakbond SAG-AFTRA heeft steun uitgesproken voor Alec Baldwin in zijn komende rechtszaak. De acteur wordt vervolgd voor dood door schuld, maar volgens SAG-AFTRA is dat onterecht.


Zaak over moord op Run-DMC-dj Jam Master Jay na ruim twintig jaar van start
30 Januari, 00:05 NU.NL - Muziek
De zaak over de moord op Jam Master Jay gaat maandag van start in New York, meldt het Franse persbureau AFP. De dj van hiphopgroep Run-DMC werd op 30 oktober 2002 op 37-jarige leeftijd neergeschoten in zijn studio.


Greenpeace start zaak tegen staat om uitblijven klimaatactie Bonaire
12 Januari, 00:04 NOS nieuws

Inwoners van Bonaire en milieuorganisatie Greenpeace dagen de Nederlandse staat voor de rechter. Ze vinden dat de overheid te weinig doet om de bewoners van het Caribische eiland te beschermen tegen klimaatverandering en willen snel actie.

Zes mensen die op Bonaire wonen hebben zich bij de dagvaarding aangesloten, net als twee mensen die in Europees Nederland wonen. Bonaire maakt deel uit van Nederland en heeft een aparte status, als bijzondere gemeente.

"Voor Europees Nederland ligt er een klimaatadaptiestrategie, een deltaplan en een waterprogramma. Maar voor Bonaire heeft de Nederlandse overheid geen concrete beschermingsplannen. Midden in de klimaatcrisis is dat onverantwoord", zo zegt de milieuorganisatie.

De eisers willen ook dat Nederland de CO2-uitstoot veel sneller naar beneden brengt. Uiterlijk in 2040 zou die op nul moeten uitkomen. Dat is tien jaar eerder dan nu is vastgelegd in de klimaatdoelen.

Eigen klimaatplannen

Vorig jaar november kondigde het demissionaire kabinet al wel aan dat Bonaire en de twee andere bijzondere gemeenten, Saba en Sint-Eustatius, dit jaar een eigen klimaatplan krijgen. Maar volgens Greenpeace en de inwoners is er "urgent actie" nodig en zijn de acties die tot nu toe zijn genomen "(ruim) onvoldoende", staat in de dagvaarding.

"De achterstanden moeten snel worden ingelopen en de inwoners van Bonaire moeten adequaat beschermd worden tegen klimaatverandering, op ten minste hetzelfde niveau als alle andere inwoners van Nederland. Pas dan zal er sprake zijn van klimaatrechtvaardigheid", stellen de partijen. Ze noemen het gebrek aan effectief klimaatbeleid voor Bonaire een inbreuk op de mensenrechten.

Bonaire gevoelig voor klimaatverandering

Eerder bleek al uit onderzoek van de Vrije Universiteit in opdracht van de milieuorganisatie dat Bonaire hard geraakt dreigt te worden door de gevolgen van klimaatverandering. Een deel van het eiland kan door de zeespiegelstijging verdwijnen in zee. Ook kunnen koraalriffen verdwijnen. Die beschermen het eiland nu tegen overstromingen.

Het KNMI constateerde al eerder dat de Caribische eilanden gevoelig zijn voor klimaatverandering.
Champions League basket - Michael Gilmore doet met PAOK Saloniki slechte zaak in play-in
3 Januari, 00:01 Skynet Sport
Michael Gilmore staat met zijn Griekse club PAOK Saloniki voor een loodzware opdracht om de top 16 van de Champions League basket te halen. Dinsdag verloor het team de heenwedstrijd van de play-in tegen het Turkse Bursa met 63-95.


Ali B in juni voor rechter in zaak rond verkrachting en aanranding van 3 vrouwen
28 December 2023, 00:48 NU.NL - Muziek
De rechtszaak tegen Ali B gaat naar verwachting op 12 en 13 juni van start in de rechtbank van Haarlem. Dan vindt de inhoudelijke behandeling plaats, meldt het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Holland.


Lizzo verzoekt rechtbank zaak over intimidatie en discriminatie te laten vallen
22 December 2023, 00:06 NU.NL - Muziek
De advocaten van Lizzo hebben de rechtbank in Los Angeles verzocht om de rechtszaak die tegen de zangeres is aangespannen wegens intimidatie en discriminatie te laten vallen. Dat meldt tijdschrift People, dat juridische documenten in handen heeft.


UEFA wijt verlies in Super League-zaak aan technische fout, blijdschap bij clubs
22 December 2023, 00:04 NU.NL - Sport
Volgens de Europese voetbalbond UEFA is het verlies in de rechtszaak over de omstreden Super League te wijten aan een technische fout in het eigen proces. Wereldvoetbalbond FIFA reageert gelaten op de uitspraak. FC Barcelona en Real Madrid zijn verheugd dat de oprichting van een competitie voor Europese topclubs toch mogelijk lijkt.


Zitting Italiaans Antidopingtribunaal in zaak Pogba uitgesteld
21 December 2023, 00:03 Skynet Buitenland
De zitting van het Italiaanse Antidopingtribunaal in de zaak rond de Franse international Paul Pogba, die voorzien was op 18 januari, is op vraag van de advocaten van Pogba uitgesteld, zo vernam nieuwsagentschap AFP woensdag uit goede bron. Een nieuwe datum is er nog niet.


Romain Grosjean heeft nieuwe baan en auto van de zaak
21 December 2023, 00:01 AutoBlog

Prima arbeidsvoorwaarden ook denk ik. Romain Grosjean gaat aan de slag bij Lamborghini. Formule 1 is al een tijdje verleden tijd voor Romain Grosjean. De coureur, die met name wereldberoemd werd door een crash met zo’n grote vuurbal te overleven, heeft na zijn avontuur bij Haas het racen zeker niet opgegeven. Romain Grosjean naar Lamborghini […]

Dit artikel Romain Grosjean heeft nieuwe baan en auto van de zaak verscheen eerst op Autoblog.nl.
Meer inkomensgerelateerde kinderopvang is ook "goede zaak" voor werknemers, zegt ACV Puls
14 December 2023, 00:04 Skynet Economie
ACV Puls noemt de 2.000 bijkomende inkomensgerelateerde kinderopvangplaatsen in Vlaamse steden en gemeenten "een goede zaak". Maar de christelijke vakbond eist ook dat de overige middelen, bestemd voor de verdere omschakeling van bestaande kinderopvangplaatsen die een basissubsidie genieten, naar inkomensgerelateerde kinderopvangplaatsen, snel besteed worden.


Turkse rechter spreekt rapper Murda vrij in zaak rond songteksten
24 November 2023, 00:11 NU.NL - Muziek
De Nederlands-Turkse rapper Murda is in Turkije in hoger beroep vrijgesproken in de zaak over zijn songteksten waarin hij cannabisgebruik zou aansporen. Dat laten de advocaat en de manager van de rapper weten.


Rechter verplicht Bayer tot betaling van 1,5 miljard in Roundup-zaak
19 November 2023, 00:00 De Tijd
19:18 Monsanto, een onderdeel van Bayer, moet 1,5 miljard dollar schadevergoeding betalen aan drie Amerikanen, zo oordeelt een Amerikaanse rechter.


Stan Van Samang blikt terug op zaak-Eveline: ?Het moeilijkste? Dat m?n gezin eronder te lijden had, heeft en zal hebben?
17 November 2023, 00:01 HLN.BE
Op z?n negentiende wandelde Stan Van Samang, intussen 44, op z'n eentje van het Ierse Dublin naar County Carlow, een tocht van bijna 130 kilometer. Vijfentwintig jaar later deed de zanger de excursie over voor het VRT1-programma ?Mijn eerste reis?. Donderdagavond blikte hij terug op de voorbije kwarteeuw en stond hij ook stil bij de zaak-Eveline. ?Da?s niet iets waar je trots op bent.?


Verdachte in zaak overleden Amerikaanse ijshockeyer op borgtocht vrijgelaten
16 November 2023, 00:08 NU.NL - Sport
De verdachte in de zaak rond de tragische dood van ijshockeyer Adam Johnson is op borgtocht vrijgelaten. Het is nog steeds niet bekend wie deze persoon is.


Gerard Butler schikt met filmproducent in zaak over misgelopen miljoenen
19 Oktober 2023, 00:09 NU.NL - Film
Gerard Butler heeft een schikking getroffen met de producent van de actiefilmreeks Olympus Has Fallen. De acteur meent recht te hebben op omgerekend ruim 9,4 miljoen euro, die de producent naar zijn mening ten onrechte in eigen zak hield.


Disney en groot Amerikaans agentschap aangeklaagd in nieuwe zaak Weinstein
11 Oktober 2023, 00:09 NU.NL - Film
Julia Ormond heeft een rechtszaak aangespannen tegen Harvey Weinstein, maar ook tegen haar voormalige agentschap en filmmaatschappij Disney. De actrice houdt de bedrijven verantwoordelijk omdat ze niet hebben ingegrepen terwijl Weinstein zich schuldig maakte aan seksueel wangedrag.


Waarom e-commerce niet meer alleen een zaak van de e-commerce-afdeling is
3 Oktober 2023, 00:00 Emerce
Al 53 jaar is Wasco succesvol als technische groothandel, maar hoe ben – en blijf – je onderscheidend? Met het […]

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn