NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Woning

2News.be / Trefwoorden / Woning

Vermogen huiseigenaar exclusief woning veertien keer groter dan van huurder
Vandaag, 00:03 NU.NL - Economie
Het verschil in eigen vermogen tussen woningbezitters en huurders is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dinsdag dat het vermogen van huizenbezitters - hun woning niet meegerekend - inmiddels veertien keer zo groot is als dat van mensen in een huurwoning.


Brand in woning Astridlaan snel onder controle
Zaterdag, 00:01 Gazet v. Antwerpen

In een woning in de Astridlaan in Balen heeft het vrijdagavond heel even gebrand. De brandweer had de brand snel onder controle.
CD&V blijft ijveren voor afschaffing belastingvoordeel op tweede woning
Donderdag, 00:01 HLN.BE
Hoewel de maatregel het huidig begrotingsakkoord niet heeft gehaald, blijft regeringspartij CD&V ijveren voor de afschaffing van het fiscaal voordeel op de aankoop van een tweede woning. Dat zei fractieleider Servais Verherstraeten deze avond in de Kamer. ?Ik krijg dat aan niemand uitgelegd?, was hij stellig.


Braziliaanse politie vindt 3 miljoen euro aan nazi-memorabilia in woning van man verdacht van pedofilie
7 Oktober, 00:01 HLN.BE
In Rio de Janeiro is een lading nazi-memorabilia en -wapens ter waarde van naar schatting drie miljoen euro aangetroffen in het huis van een Braziliaanse man die verdacht wordt van verkrachting van een minderjarige. Dat meldt de Braziliaanse politie.


Opnieuw woning beschoten in Rotterdam
14 Augustus, 00:02 NOS nieuws

In Rotterdam is gisteravond een woning beschoten. De politie zegt dat er rond 22.30 uur meldingen binnenkwamen dat er schoten waren gehoord op de Feijenoordhaven in de wijk Feijenoord.

Niemand raakte gewond. Wel was een ruit van een woning gesneuveld, laat de politie weten.

Wie er heeft geschoten is niet bekend. Ook het motief is onduidelijk.

Reeks schietincidenten

De beschieting in Feijenoord is het zoveelste schietincident van de afgelopen weken in Rotterdam. Begin deze maand werd in meerdere straten geschoten. Onder meer een auto werd geraakt.

Buurtbewoners zijn bezorgd over het aantal schietincidenten in de stad. Maar volgens de politie is er geen verband tussen de incidenten en wordt er niet meer geschoten dan in andere jaren. Wel snapt de politie dat mensen het gevoel hebben dat er iets aan de hand is omdat de schietpartijen qua tijd en locatie zo dicht bij elkaar hebben plaatsgevonden.
Vrouw (47) dood aangetroffen in woning: overlijden wordt als verdacht gezien
22 Juli, 00:03 HLN.BE
Het parket onderzoekt een verdacht overlijden van een 47-jarige vrouw in de Rumbeeksesteenweg in Roeselare. Het was haar partner die woensdagmorgen de hulpdiensten verwittigde. Het parket stelde een onderzoeksrechter en een wetsdokter aan om de oorzaak van het overlijden te onderzoeken.


Steeds meer huizenkopers houden oude woning aan voor verhuur
7 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Het aantal particuliere woningkopers dat hun oude woning in bezit houdt om te kunnen verhuren zit in de lift. Het fenomeen, ook wel keep-to-let genoemd, was de afgelopen tien jaar goed voor 4 procent van alle transacties, becijfert het Kadaster. Dat komt neer op zo'n 62.000 woningen.


Woning onbewoonbaar na dakbrand
7 Februari, 13:56 Gazet v. Antwerpen

Een dakbrand heeft zondagvoormiddag behoorlijk wat schade aangericht op de eerste verdieping van een woning aan de Sint-Lenaartsesteenweg in Rijkevorsel.
Ouderlijk huis Panamarenko wordt beschermd erfgoed: ?Uitzonderlijke woning?

De woning en het atelier van de in 2019 overleden Panamarenko wordt beschermd als erfgoed. Dat raakte vrijdag bekend op de dag dat de Antwerpse kunstenaar 81 jaar zou geworden zijn.
Explosie en brand in woning Hoensbroek, bewoner aangehouden
4 Februari, 19:13 NOS nieuws

In een woning in het Limburgse Hoensbroek is vanmiddag na een explosie brand uitgebroken. Twee kinderen die in het huis wonen, zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een van de andere bewoners aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de brand. Het gaat om een man, zegt een woordvoerder.

De explosie in de twee-onder-een-kapwoning was rond 13.30 uur. Daarna brak er brand uit, meldt 1Limburg. De gezinsleden die in de woning waren, moesten hun huis uit.

De schade aan de woning is groot:

Door de explosie raakte het pand zwaar beschadigd. Omdat het binnen niet veilig was, bestreed de brandweer het vuur van buitenaf. Het vuur is inmiddels geblust.

Een bouwkundige die was opgeroepen om te kijken hoe groot de schade is, concludeerde dat ook de buurwoning niet meer veilig is door de klap. De buurman, die alleen woont, wordt ook elders opgevangen. De politie onderzoekt de gebeurtenissen.
Brandweer moet uitrukken voor smeulbrand in woning
4 Februari, 15:12 Gazet v. Antwerpen

De brandweer van Geel werd donderdagnamiddag naar Elsum gestuurd. Bij werkzaamheden in een woning in aanbouw was een smeulbrand ontstaan van de isolatie in een spouwmuur. De brandweer heeft stenen uit de voorgevel moeten verwijderen om het brandje te kunnen blussen en te controleren of alle vlammen gedoofd waren.
Uitslaande brand in leegstaande pas verkochte woning: deskundige onderzoekt hoe huis kon vuur vatten
4 Februari, 08:42 Gazet v. Antwerpen

Een uitslaande brand heeft woensdagnacht een leegstaand huis verwoest in de Broekstraat in Beveren. Het vuur werd kort voor 1 uur ?s nachts opgemerkt. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen gingen de vlammen al door het dak. Hoe de brand is kunnen ontstaan is nog niet duidelijk.
Auto belandt tegen gevel van woning
3 Februari, 22:48 Gazet v. Antwerpen

In de Kerkhofstraat in Niel is woensdagavond een auto tegen de gevel van een woning terechtgekomen. Daarbij raakte niemand gewond, maar er is wel schade aan de gevel.
Twee gaten in raam van Berchemse woning: politie voert onderzoek
3 Februari, 20:00 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse politie voert een onderzoek naar een incident in de Velodroomstraat in Berchem. Daar werden twee mogelijke kogelgaten aangetroffen in een raam op de eerste verdieping, maar er werden geen kogelhulzen gevonden en er is ook geen sprake van verdere schade.
Met zijn zessen op 47 vierkante meter: ?Er is een woning voor u. Over vijftien jaar?
3 Februari, 15:57 Volkskrant
Fatima en Mohamed wonen met vier kinderen op twee tochtige kamers in Amsterdam-West. Na twaalf jaar wachten krijgen ze misschien over drie jaar een grotere sociale huurwoning. Amsterdam wil als eerste stad in Nederland zelf sociale huurwoningen gaan opkopen om de krapte te bestrijden.


Debbie (31) en Kevin (34) lieten hun in 2018 gekochte en pas gerenoveerde woning schatten: ?Deze prijs hadden we niet verwacht?
1 Februari, 14:07 HLN.BE
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert neemt de proef op de som. Deze week stuurt hij Nele Demeyer van Vastgoed Demeyer naar het huis van Debbie (31) en Kevin (34) in Roeselare. Zij kochten de ruime woning in 2018 voor 300.000 euro, en staken 50.000 euro in de renovatie. Wat is ze vandaag waard bij een eventuele verkoop?


Debbie (31) en Kevin (34) investeerden stevig in een verbeterde energiescore: hoeveel is de waarde van hun woning daardoor gestegen?
1 Februari, 13:24 HLN.BE
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert neemt de proef op de som. Deze week stuurt hij Nele Demeyer van Vastgoed Demeyer naar het huis van Debbie (31) en Kevin (34) in Roeselare. Zij kochten de ruime woning in 2018 voor 300.000 euro, en staken 50.000 euro in de renovatie. Wat is ze vandaag waard bij een eventuele verkoop?


Woning van premier De Croo beklad met hakenkruisen

In het Oost-Vlaamse Brakel is de woning van premier Alexander De Croo in de nacht van zondag op maandag beklad met hakenkruisen. Het onderzoek loopt, zegt het parket Oost-Vlaanderen, dat nog geen details kan geven.
Subsidie helpt eigenaars bij restauratie woning in Mechels Groot Begijnhof
28 Januari, 18:12 Gazet v. Antwerpen

In het Groot Begijnhof in Mechelen gaat er opnieuw een woning in restauratie. De eigenaars van begijnenwoning Sint-Rumoldus kunnen daarvoor rekenen op een subsidie van de Vlaamse overheid van bijna 135.000 euro.
Woning isoleren fors duurder
26 Januari, 00:30 De Tijd
01:10 Door corona vliegen we minder en rijden we minder met de auto. Daardoor stijgen de prijzen van de belangrijkste isolatiematerialen voor woningen fors en worden de levertermijnen langer.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn