NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Wolf


Ursula von der Leyen waarschuwt voor oprukkende wolf
5 September, 00:04 Skynet Buitenland
De oprukkende wolvenpopulatie in bepaalde delen van Europa vormt een steeds groter gevaar voor de plaatselijke veestapel en mogelijk ook voor de mensen die er wonen. Dat zegt Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen maandag. Ze overweegt om de wetgeving die de wolf beschermt, aan te passen.


Wolf vijf keer gezien in Gooreind in half uur tijd: Welkom Wolf roept op om foto?s te sturen
30 Maart, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Welkom Wolf kreeg woensdagmiddag tussen 11.30u en 12u vijf onafhankelijk van elkaar staande waarnemingen binnen over een wolf in Gooreind (Wuustwezel). Omdat de beschrijvingen van het gedrag van het dier echt wel op een wolf wijzen, is Jan Loos van Welkom Wolf vrij zeker. Hij roept op om foto?s door te sturen, want een goed beeld ontbreekt nog.
Wolf bedreigt man in Zuid-Frankrijk
18 Februari, 00:06 Skynet Buitenland
In het bergachtige hinterland van de Zuid-Franse stad Nice heeft een wolf een man bedreigd. Dat heeft de prefectuur van het departement Alpes-de-Haute-Provence meegedeeld.


Provincie Gelderland mag voorlopig niet schieten op wolf met paintballgeweer
17 November 2022, 00:06 NOS nieuws

De provincie Gelderland mag voorlopig niet met paintballgeweren laten schieten op wolven. De voorzieningenrechter heeft het verboden. Volgende week behandelt de rechtbank de zaak inhoudelijk, dan wordt besloten of het alsnog mag.

Gelderland vindt het onwenselijk dat wolven op de Veluwe dicht in de buurt komen van mensen. Handhavers mochten sinds eind oktober op wolven schieten om hen af te schrikken. "We hebben te maken met een wolf die te tam is. Dus we moeten hem afschrikken van mensen", zei de provincie over het plan.

Yellowstone

Met het afschrikken van wolven met paintballgeweren zijn positieve ervaringen opgedaan in Yellowstone National Park in de Verenigde Staten. De felle pijn die de paintballgeweren veroorzaken, zorgt ervoor dat wolven mensen voortaan mijden.

Tot nu toe hebben handhavers in Gelderland nog geen schot gelost op wolven. De provincie zegt dat de wolven in de gaten worden gehouden en pas wordt ingegrepen als dat nodig is. Handhavers lopen wel al rond met paintballgeweren.

Ernstige verwondingen

De Faunabescherming was het er niet mee eens en spande begin deze maand een rechtszaak aan. Omdat het schieten met een paintballgeweer ernstige verwondingen kan veroorzaken, heeft een voorzieningenrechter nu direct een beslissing genomen. De inhoudelijke behandeling van de zaak is volgende week woensdag.
10 November 2022, 00:06 Volkskrant
Minister wil maatschappelijke dialoog over de wolf in Nederland
10 November 2022, 00:03 NOS nieuws

Minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) wil dat er een brede maatschappelijke dialoog op gang komt over de wolf in Nederland. In de Tweede Kamer kondigde ze aan dat ze daarvoor in gesprek gaat met de Raad voor Dieraangelegenheden, een adviesorgaan van het kabinet.

Het stijgende aantal wolven in Nederland leidt tot een verhit debat. Natuurbeschermers vinden het prachtig dat het dier terug is in Nederland, maar anderen vrezen voor de veiligheid van mensen, vee en huisdieren en roepen op tot het verjagen of afschieten van 'probleemwolven'.

"Vooral op sociale media verschijnen berichten die gericht zijn op het voeden van angst. Daar maak ik me zorgen over", zei Van der Wal. "De hele discussie is nu gebaseerd op angst en ophef en dat is niet zorgvuldig. Het polariseert ook."

In de maatschappelijke dialoog, waar alle belanghebbenden aan mee kunnen doen, moet de vraag aan de orde komen of de angst voor de wolf terecht is, welke positie het dier kan hebben in de Nederlandse natuur en hoe voorkomen kan worden dat vee en huisdieren het slachtoffer worden van de wolf.

Verrijking van de biodiversiteit

"Het is een ingewikkeld probleem met veel dillema's en botsende belangen", zei de minister. Ze wil er alles aan doen om de angst weg te nemen bij mensen dat zij of hun dieren aangevallen worden door een wolf. "Maar tegelijkertijd is het ook een verrijking van de biodiversiteit. De wolf is een inheems dier en heeft zelf de weg naar ons land teruggevonden. En het is een beschermde diersoort."

De laatste tijd zijn er vaker berichten over wolven die contact met mensen niet uit de weg gaan en zelfs opzoeken. Partijen als de VVD, de SGP en BBB zien daarin aanleiding om in te grijpen. "Het is een kwestie van tijd voordat de wolf een kind aanvalt", waarschuwde Caroline van der Plas van BBB. "Roodkapje? Het is straks geen sprookje meer in Nederland."

Maar volgens de minister mag je een wolf die probleemgedrag vertoont alleen maar verjagen of afschieten als het echt niet anders kan. Preventie door een goede afrastering of honden die het vee bewaken en de wolven afschrikken heeft de voorkeur. Daar hebben ze in het buitenland goede ervaringen mee.

Vlees neergelegd voor foto

Kamerlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren is bang dat mensen probleemgedrag gaan uitlokken om te kunnen ingrijpen. Ze wees op berichten dat er op de Veluwe vlees wordt neergelegd om wolven te lokken voor een mooie foto.

De wolf is van nature mensenschuw, benadrukte Vestering. "Hoe komt het dat een dier die schuwheid heeft verloren? Het lijkt erop dat hij erop getraind is."

Kamerlid Thom van Campen van de VVD is niet zo enthousiast over het plan van zijn partijgenote Van der Wal voor een maatschappelijk debat over de wolf. "Dat is allemaal heel nobel, maar wat betekent dat voor de boer die 's ochtends wakker wordt en ziet dat zijn schapen of kalveren doodgebeten en verscheurd zijn?"

"Ik kan me voorstellen dat je schrikt van wat een wolf met vee doet", zei Vestering van de Partij voor de Dieren daarover. "Maar ik schrik ook van wat mensen met vee doen. Jaarlijks worden er 600.000 schapen gedood in de veehouderij."
3 November 2022, 00:06 Volkskrant
Natuurmonumenten sluit bezoekerscentrum Ruinen na bedreigingen om wolf
28 Oktober 2022, 00:05 NOS nieuws

Natuurmonumenten sluit zondag het bezoekerscentrum in het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe. Er zou die dag een bijeenkomst worden gehouden over de wolf, maar volgens Natuurmonumenten wil een groep mensen de bijeenkomst aangrijpen om te demonstreren tegen de wolf. Volgens de natuurorganisatie zijn berichten die op sociale media rondgaan over de demonstratie intimiderend en bedreigend.

Tijdens de bijeenkomst zou filmmaker Cees van Kempen een lezing geven over zijn film Wolf, die hij onlangs uitbracht. De film gaat over de terugkeer van de wolf in Nederland. De aankondiging dat Van Kempen langs zou komen, maakt veel los, zegt een woordvoerder van Natuurmonumenten tegen RTV Drenthe.

"Er worden fysieke bedreigingen gedaan richting ons, ook aan de regisseur. Die nemen we zo serieus dat we de bijeenkomst van zondag annuleren." Wat de fysieke bedreigingen inhouden, wil Natuurmonumenten niet zeggen.

Veiligheid niet te garanderen

De natuurorganisatie spreekt van een domper, maar ziet geen andere optie. "Sinds de aankondiging is er veel ophef op sociale media. We hebben signalen gekregen dat er mogelijk een protest zou plaatsvinden, maar het gaat veel verder dan dat", zegt de woordvoerder.

"De fysieke bedreigingen die we binnen krijgen, hebben ervoor gezorgd dat we deze keuze nu maken. Het is anders niet mogelijk om de veiligheid van medewerkers, vrijwilligers en bezoekers te garanderen."

Uit voorzorg wordt het hele bezoekerscentrum in Ruinen gesloten, zegt Natuurmonumenten na gesprekken met de veiligheidsregio. Volgens de woordvoerder is zondag vaak een drukke dag, met veel bezoekers.

"Ze maken vaak een wandeling en hebben soms vragen over een paddenstoel of iets anders. Met die vragen kunnen ze dan in het bezoekerscentrum terecht", legt de woordvoerder uit. "Het lijkt ons echter niet verstandig om het centrum te openen. Dat is gewoon niet verantwoord met wat er nu speelt."
Dode wolf gevonden op A2 bij Weert
18 Februari 2022, 00:07 NOS nieuws

Op de A2 bij Weert is in de nacht van dinsdag op woensdag een dode wolf gevonden. Het gaat om een mannetje, meldt BIJ12, het bureau dat voor de provincies onder meer wolvenzaken bijhoudt.

Hoe de wolf precies om het leven is gekomen en waar hij vandaan komt is niet bekend. Dat zal verder onderzoek uit moeten wijzen, aldus BIJ12.

Het dier is vandaag overgebracht naar de universiteit van Utrecht voor onderzoek. Daarbij proberen de onderzoekers de leeftijd, maaginhoud en conditie in kaart te brengen. Uit dna-onderzoek zal in maart duidelijk worden om welke wolf het precies gaat, meldt 1Limburg.

In Nederland worden vaker dode wolven gevonden. Eind vorig jaar werd een mannelijke wolf doodgereden op de provinciale weg N310 bij het Gelderse Elspeet. Een andere wolf die in oktober bij het Gelderse Stroe werd gevonden, was doodgeschoten.
Vrijdag nog gespot nabij Belgische grens, nu loopt wolf over straat in Zeeland: ?Indrukwekkende afstand afgelegd?
19 December 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

In Schouwen-Duiveland in Zeeland liep zaterdag een wolf over de straat. Vrijdag was hij of zij nog in Steenbergen bij Roosendaal in Noord-Brabant, niet zo heel ver van Essen en Kalmthout. Mogelijk gaat het om Klaas(je) die rond de sinterklaasperiode in de regio Kalmthout vertoefde.
Antwerpse natuurliefhebber schiet unieke beelden van spelende wolf in Limburg
12 December 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Yente De Maesschalck (20) vertoeft de jongste tijd veel in Limburg. De jonge natuurliefhebber uit Schelle jaagt er op de wolf. Deze week had hij prijs. Hij schoot uitzonderlijke beelden van de wolf.
Boeren organiseren fakkeltocht tegen wolf in Oudsbergen
21 September 2021, 00:05 Skynet Economie
Boeren organiseren vrijdag 24 september een fakkeltocht tegen de wolf in Limburg, zo meldt de organisatie op Facebook. Op de Facebookpagina van 'De grote boze wolven fakkeltocht' is een opvallende foto van een brandende wolf te zien.


Wolf ontsnapt in DierenPark Amersfoort
31 Augustus 2021, 00:04 Skynet Buitenland
In DierenPark Amersfoort in Nederland is maandagmorgen een wolf ontsnapt. Bezoekers van de dierentuin zijn via de omroepinstallatie van het park en via een Burgernetmelding opgeroepen om naar binnen te gaan. De wolf loopt los door het park.


Dertigtal schapen slachtoffer van wolf in regio Jalhay
24 Augustus 2021, 00:08 Skynet Economie
Sinds 23 juli zijn een dertigtal schapen slachtoffer geworden van aanvallen van een wolf in de regio rond het Luikse Jalhay. Dat heeft Violaine Fichefet, bioloog verantwoordelijk voor het monitoren van wilde dieren bij de Waalse openbare dienst (SPW), gezegd.


Welkom Wolf lanceert crowdfunding voor getroffen schapenhouder
4 Augustus 2021, 00:02 Skynet Belgie
Welkom Wolf, de campagne van natuurvereniging Landschap vzw, lanceert dinsdag een crowdfundingscampagne om kuddebeschermingshonden te kopen voor een schapenhouder waarbij vorige week schapen werden doodgebeten. De honden moeten de landbouwdieren beschermen tegen aanvallen door wolven.


Oscar and the Wolf komt in oktober met nieuw album
28 Juli 2021, 00:07 NU.NL - Muziek
De Belgische band Oscar and the Wolf komt met een nieuw album. Op 22 oktober komt de groep met The Shimmer, de opvolger van het populaire album Infinity uit 2018.


Philippe Verellen, CEO van Wolf Oil en ?onbekende? investeerder op het Kiel
6 Februari 2021, 04:42 Gazet v. Antwerpen

In de schaduw van voorzitter Francis Vrancken en prins Abdullah Bin Mosaad stelde Beerschot vorige zomer met Philippe Verellen (67) een derde investeerder voor. De CEO van Wolf Oil zit dan wel minder aan de knoppen, hij leeft zich uit als een kind in een speelgoedwinkel. ?Die spelers op het veld ontmoeten... Mijn hartje klopte alsof het wereldsterren waren.?
Football Talk. De Wolf en Avenatti meteen in Antwerp-selectie voor bekermatch - Mourinho brengt hoopvol nieuws over Kane
1 Februari 2021, 17:25 HLN.BE
De Pro League heeft aan zes clubs een boete opgelegd voor inbreuken op het coronaprotocol op speeldag 23 van de Jupiler Pro League en speeldag 17 in 1B. Dat maakte de Pro League bekend. In totaal gaat het om 13.000 euro. Dat bedrag gaat integraal naar Tele-Onthaal. Beerschot en Club NXT moeten elk 5.000 euro boete betalen.


Wolf bijt damhert dood in Eksel
31 Januari 2021, 18:12 HLN.BE
In een weide aan de Kiefhoekstraat in Eksel heeft een wolf toegeslagen. Het dier beet een damhertje dood.


Antwerp klaar om komst De Wolf af te ronden
30 Januari 2021, 21:24 Gazet v. Antwerpen

Antwerp is klaar om de komst van Ortwin De Wolf (23) te officialiseren.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn