NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Woensdag

2News.be / Trefwoorden / Woensdag

Spoor in Brabant woensdag weer open na oponthoud door dassen
Woensdag, 00:31 NU.NL - Economie
Het spoor tussen Eindhoven en Den Bosch gaat woensdagochtend definitief weer open. Het treinverkeer was er dagenlang gestremd door dassen die tunnels hadden gegraven. De treinen kunnen daardoor woensdag weer volgens de normale dienstregeling rijden, meldt ProRail dinsdag.


Woensdag meer duidelijkheid over nieuwe cao voor streekvervoer
23 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
De stakingen in het streekvervoer zijn voor een aantal dagen opgeschort. Twee verkenners proberen de cao-onderhandelingen weer op gang te krijgen. Woensdag moet er meer duidelijkheid komen.


Personeel streekvervoer stopt na woensdag tijdelijk met staken
16 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Het personeel in het streekvervoer stopt na woensdag tijdelijk met staken. De stakingspauze duurt tot volgende week vrijdag. De vakbonden willen de nieuwe onderhandelingen met de werkgevers een kans geven.


Syrische president ontmoet Poetin woensdag in Moskou
15 Maart, 00:05 Skynet Buitenland
De Syrische president Bashar al-Assad is dinsdagavond laat aangekomen in de Russische hoofdstad Moskou. Woensdag heeft hij er een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin, meldt het kantoor van de Syrische president.


Busvervoer woensdag flink ontregeld door staking
24 Februari, 00:04 NU.NL - Economie
Reizigers hebben in sommige delen van het land veel hinder van de staking van buschauffeurs en treinpersoneel op regionale lijnen. Een deel van de werknemers van bedrijven als Arriva, Connexxion, Keolis en Qbuzz staakt om een hoger loon af te dwingen. Het ov in onder meer Noord-Brabant, Limburg, de Zaanstreek en Utrecht is daardoor geraakt.


Woensdag en vrijdag opnieuw stakingen in streekvervoer, begin nieuwe reeks
20 Februari, 03:03 NU.NL - Economie
Medewerkers in het streekvervoer leggen woensdag en vrijdag het werk neer. Volgens bestuurder Marijn van der Gaag van FNV Streekvervoer is "de grens bereikt".


Spontane actie Aviapartner - Bagageafhandeling verloopt zondag opnieuw normaal
20 Februari, 02:07 Skynet Economie
Op de luchthaven van Zaventem verloopt de bagageafhandeling door Aviapartner zondag opnieuw normaal. Dat bevestigen de socialistische transportbond BTB en Brussels Airport zondagochtend. Woensdag worden de onderhandelingen tussen personeel en directie wel voortgezet.


Streekvervoer staakt woensdag en vrijdag opnieuw om uitblijven cao
20 Februari, 00:42 NOS nieuws

Medewerkers in het streekvervoer gaan woensdag en vrijdag opnieuw staken voor een betere cao. Dat melden vakbond CNV en FNV. De bonden waarschuwen dat de stakingen van komende week het begin zullen zijn van een nieuwe reeks stakingen, die volgens CNV wel minimaal 48 uur van tevoren worden aangekondigd.

Twee weken geleden werd het werk in het regionale openbaar vervoer al stilgelegd voor vijf dagen, maar die staking leidde niet tot resultaat. Volgens de FNV was de actiebereidheid bij onder meer buschauffeurs in die periode hoog en reden veel bussen niet.

"Nog liever dan staken, willen werknemers in het streekvervoer gewoon op een fijne manier tegen een goed salaris hun werk doen", zegt FNV-bestuurder Marijn van der Gaag in een verklaring." Ze vinden het dan ook verschrikkelijk dat reizigers weer overlast moeten ervaren. Maar de oplossing daarvoor ligt echt bij de werkgevers."

De FNV wil een loonsverhoging die meestijgt met de inflatie en maatregelen tegen de werkdruk. Eergisteren zei Fred Kagie namens de werkgevers in het openbaar vervoer dat dat geld er niet is. De werkgevers bieden 8 procent loonsverhoging dit jaar.

"Vakbonden vinden dat we toch over deze eisen in gesprek moeten gaan, onder dreiging en druk van een al aangekondigde staking. Dat is voor ons geen basis om te praten. Staken brengt ons niet aan tafel", zei Kagie toen.

FNV-bestuurder Van der Gaag vindt dat de grens bereikt is. "De werkdruk is te hoog door de onregelmatige roosters en krappe rittijden. Als er niks verandert, is dat heel slecht voor de toekomst van het openbaar vervoer." Onder de cao Streekvervoer vallen zo'n 13.000 mensen.
Afgelast sneeuwduel RKC-Go Ahead Eagles wordt woensdag 1 februari ingehaald
25 Januari, 00:28 NU.NL - Sport
De KNVB heeft een nieuwe datum gevonden voor de Eredivisie-wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles, die zaterdag vanwege sneeuwval werd afgelast. De twee ploegen treffen elkaar woensdag 1 februari.


EU plant gemeenschappelijke reactie op reizigers uit China
2 Januari, 00:02 De Tijd
08:41 De lidstaten van de Europese Unie buigen zich woensdag over een gemeenschappelijke reactie op reizigers uit China, waar de corona-epidemie momenteel uit de hand lijkt te lopen.


Helft van de treinen rijdt vandaag
4 December 2022, 00:05 Skynet Economie
De alternatieve treindienst verloopt vandaag zoals aangekondigd: zowat de helft van de treinen rijdt. Dat werd vernomen bij spoorwegmaatschappij NMBS.


Donderdagfile verdwijnt niet vanzelf: 'Lok personeel op woensdag naar kantoor'
21 November 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Steeds vaker zijn er op donderdagen zeer lange files. Nu we deels thuis en deels buitenshuis werken, gaan werkenden vooral op dinsdagen en donderdagen de weg op. En dat heeft lange files tot gevolg. Werkgevers moeten ingrijpen om een wekelijks verkeersinfarct te voorkomen, vindt hoogleraar mobiliteit Henk Meurs. "Verleid mensen om juist op woensdag naar kantoor te gaan."


Vakbonden bereiken akkoord na twee dagen chaos op Charleroi: vliegveld blijft ook woensdag gesloten voor vertrekkende reizigers
19 Oktober 2022, 00:00 HLN.BE
De luchthaven van Charleroi blijft, ondanks een protocolakkoord, ook woensdag nog gesloten voor alle vertrekkende passagiers als gevolg van een stakingsactie. Dat bevestigde luchthavenbaas Philippe Verdonck dinsdag aan VTM NIEUWS. Het rondpunt richting het luchthavengebouw was gisteren hele dag afgesloten. Mensen die buiten stonden te wachten, mochten nog naar binnen, maar daarna gingen de deuren onherroepelijk dicht. Aan de luchthaven was het ? net als maandag ? pure chaos. In het tumult raakten vijf agenten gewond, zo vernam de luchthavenbaas van de politie.


CL-duel tussen Rangers en Napoli in poule Ajax verplaatst naar woensdag
12 September 2022, 00:06 NU.NL - Sport
De Champions League-wedstrijd tussen Rangers FC en Napoli in de poule van Ajax is van dinsdag naar woensdag verplaatst. Wegens het overlijden van koningin Elizabeth zijn er te weinig politieagenten beschikbaar om alles rond het duel in goede banen te leiden.


21 Juli 2022, 00:07 Volkskrant
Woensdag treinstaking in Frankrijk: al enkele treinen tussen Brussel en Franse bestemmingen afgeschaft
5 Juli 2022, 00:01 HLN.BE
Er dreigt woensdag stevige hinder op het Franse spoornet door een staking. Er zijn ook al enkele treinen tussen Brussel en Franse bestemmingen afgeschaft.


Brussels Airport verwacht morgen en woensdag groot aantal reizigers door omboekingen, gestrande passagiers overnachten in vertrekhal
21 Juni 2022, 00:01 HLN.BE
Brussels Airport verwacht morgen en woensdag een groot aantal passagiers door de omboekingen van vluchten die aanvankelijk voorzien waren op maandag, de nationale actiedag van de vakbonden. Ondertussen brengen een aantal gestrande passagiers noodgedwongen de nacht door in de vertrekhal, zo kon VTM Nieuws ter plaatse vaststellen.


Woensdag geen boerenactie in Den Haag, maar een protest op de Veluwe
16 Juni 2022, 00:06 NOS nieuws

Boeren gaan volgende week toch geen actie voeren in Den Haag, zoals boerenactiegroep Agractie van plan was. De protestactie wordt nu verplaatst naar de Veluwe.

Een groep boeren was van plan om woensdag in Den Haag te betogen tegen de stikstofplannen van het kabinet, die in hun ogen veel te ver gaan. Maar dat idee werd niet door iedereen gedragen. "Tijdens besprekingen vanaf begin deze week bleek dat de laatste partijen die we verzochten ook aan te haken om zo eendrachtig te vechten voor onze toekomst hier een andere mening over hebben", meldt Agractie in een persbericht.

Volgens de boerenactiegroep voelen andere betrokken partijen meer voor een "positief getoonzette manifestatie op de Veluwe".

Wim Brouwer van LTO Gelderse Vallei zegt dat er politici aanwezig zullen zijn bij de boerenactie en dat er nog gesproken wordt met grondeigenaren over de precieze locatie. "Het wordt een actie met alles erop en eraan", zegt hij. "In Den Haag hebben we niets te zoeken, want daar zitten alleen maar politici die een ander beeld hebben van de boeren."

In deze gebieden moet de stikstofuitstoot omlaag:

Gisteren meldde voorman Mark van den Oever van boerenprotestgroep Farmers Defence Force al in een videobericht dat de organisatie zich niet zou aansluiten bij de boeren die naar Den Haag zouden gaan.

Hij kondigde in die boodschap aan dat er meer acties volgen. "Totdat het lijntje in Den Haag knapt", zei hij. In de video sprak Van den Oever ook de verwachting uit dat verantwoordelijk stikstofminister Van der Wal zal gaan "wieberen". "Ik denk binnen twee weken."

Opgehangen pop

Eerder vandaag liet een groep boeren een opgehangen pop bungelen bij de A35/A1 bij Azelo. Volgens RTV Oost hielden zo'n twintig boeren een minuut stilte, als reactie op de stikstofplannen.

"De pop staat symbool voor de boer die geslachtofferd wordt", zei een van de aanwezigen tegen de regionale omroep. "Een heftig symbool, maar het is ook heftig wat de boeren wordt aangedaan." Gisteren blokkeerden boeren enige tijd het spoor tussen Lievelde en Winterswijk in de Achterhoek.
Nederlandse basisscholen zingen woensdag We Are The World voor Giro555
15 Maart 2022, 00:08 NU.NL - Muziek
Een groot aantal Nederlandse basisscholen zingt komende woensdag op het schoolplein een Nederlandse variant van het bekende nummer We Are The World van USA for Africa. Het initiatief komt van docent Jiska Noortman van een basisschool in Heiloo.


Vrije-uitloopeieren vanaf woensdag in de schappen als scharrelei
17 Februari 2022, 01:10 NU.NL - Economie
Vrije-uitloopeieren moeten vanaf woensdag worden verkocht als scharreleieren, omdat kippen al sinds 26 oktober binnen moeten blijven vanwege de vogelgriep. Om aan het predicaat vrije uitloop te voldoen, hadden kippen binnen zestien weken weer naar buiten gemoeten. Die limiet is nu bereikt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn