Pinproblemen in winkels werden toch door betaaldienstverlener veroorzaakt De pinstoring van dinsdagmiddag werd toch veroorzaakt door een betaaldienstverlener, bevestigt Betaalvereniging Nederland aan NU.nl. Vanwege de problemen ontstonden rijen aan de kassa's bij onder meer Albert Heijn, Lidl en Blokker.
|
Grote pinstoring die lange rijen in winkels veroorzaakte is voorbij Een landelijke pinstoring waardoor dinsdagmiddag lange rijen ontstonden in verschillende winkels is grotendeels opgelost. Mensen kunnen weer gewoon afrekenen met hun (digitale) betaalpas.
|
|
Meeste supers en winkels laten Ied-al-Fitr links liggen Supermarktketens en winkeliers hebben weinig oog voor de vastenperiode van moslims en Ied-al-Fitr (Suikerfeest). Doordat sommige filialen bepaalde producten niet verkopen, lopen ze veel omzet mis.
|
Weer meer omzet voor winkels dankzij hoge prijzen Nederlandse winkels hebben in februari 8,5 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat komt vooral doordat de prijzen nu veel hoger zijn, meldt statistiekbureau CBS vrijdag op basis van nieuwe cijfers. Vooral bij de supermarkten was de omzet hoog.
|
Delhaize - Meer eigen winkels van Delhaize gesloten op zaterdag dan tijdens de week Zaterdag zijn 73 eigen winkels van Delhaize gesloten vanwege een staking van het personeel. Dat zijn er meer dan tijdens de week, meldt woordvoerder Roel Dekelver zaterdag. 55 winkels in eigen beheer zijn wel open. Er worden zaterdag geen depots geblokkeerd.
|
Meer dan honderd Delhaize-winkels blijven zaterdag dicht 11:49 De acties tegen de verzelfstandiging van de Delhaize-winkels gaan ook dit weekend voort. 113 van de 128 eigen Delhaize-vestigingen houden de deuren dicht.
|
Winkels verkochten minder, maar behalen meer omzet door hogere prijzen De detailhandel heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar 7 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode in 2021 door hogere prijzen. De winkels verkochten wel minder producten. Het is voor het derde kwartaal op rij dat de detailhandel minder verkocht dan in dezelfde kwartalen een jaar eerder.
|
Vakbonden blokkeren logistieke centrale van Mestdagh-winkels De vakbonden in gemeenschappelijk front hebben een stakingspost opgezet voor de logistieke centrale van de Mestdagh-supermarkten in Villers-le-Bouillet (Luik). Dat maakte de vakbond CNE bekend. De site is geblokkeerd, klinkt het.
|
Webwinkel Etrias opent drie fysieke winkels Webwinkelketen Etrias heeft drie fysieke winkels geopend in Bilthoven. Drie populaire concepten uit de Etrias portefeuille maken hiermee de stap van online naar de winkelstraat.
|
Etos-winkels gesloten vanwege stakingen personeel De stakingen bij drogisterijketen Etos duren voort, omdat een nieuwe branche-cao uitblijft. In Haarlem waren woensdag maar liefst twintig filialen gesloten, aangezien een deel van de werknemers actievoert.
|
Albert Heijn slaat slag bij Limburgse keten: Jan Linders-winkels worden AH's De zuidelijke supermarktketen Jan Linders gaat tientallen winkels met de Albert Heijn-formule uitbaten. Het bestaande personeel kan in de winkels blijven werken.
|
Aantal leegstaande woningen, kantoren en winkels daalt Het aantal woningen, kantoren en winkels dat leegstaat is vorig jaar afgenomen in vergelijking met het jaar ervoor. Op 1 januari van dit jaar stonden er ruim 10.000 minder panden leeg dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Begin dit jaar werden 219.000 panden niet gebruikt. De totale leegstand was daarmee 4,5 procent lager dan het jaar ervoor, toen er 230.000 panden leegstonden. Het jaar daarvoor waren het er 222.000. Kantoren stonden met 10 procent relatief het vaakst leeg, maar ook bij die panden nam de leegstand af, naar ruim 8000. Woningen stonden relatief gezien het minst vaak leeg: dat gold voor ruim 2 procent van de huizen. Maar in absolute aantallen waren de meeste leegstaande panden wel woningen, omdat die 87 procent van alle verblijfsobjecten uitmaken. Begin dit jaar stonden bijna 180.000 huizen leeg. Gekeken naar regionale verschillen staan aan de oostgrens van het land relatief veel panden leeg. Dat geldt vooral voor winkels en kantoren in Limburg, zoals in de gemeente Bergen waar 28 procent van de winkels niet wordt benut. De gemeente met de meeste leegstaande woningen was Appingedam in Groningen (8 procent). In Doetinchem stonden de meeste kantoren leeg (28 procent),
|
We kopen minder, maar winkels zien omzet stijgen toch door hogere prijzen Nederlanders kochten de afgelopen maanden minder in bijvoorbeeld de supermarkt, meubelwinkels, elektronicazaken en slagers. Toch hadden de winkeliers meer inkomsten, doordat ze de prijzen verhoogden. Dat meldt statistiekbureau CBS.
|
Emerce E-Commerce Platforms: geen fysieke winkels Zalando in Nederland Zalando gaat geen fysieke winkels openen in Nederland. Dat vertelt Megan Maley van het platform in de videocollectie Emerce E-Commerce Platfotms, die vanaf donderdag 3 november beschikbaar is. De winkels zijn er alleen voor de (Duitse) thuismarkt.
|
Zara verkoopt Russische winkels aan bedrijf uit Emiraten Ook modeketen Zara zegt Rusland vaarwel. Het Spaanse moederconcern Inditex verkoopt zijn activiteiten in Rusland aan Daher, een retailbedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten.
|
Klanten blijven weg uit winkels vanwege stijgende inflatie We kopen steeds minder kleding en woonartikelen als vazen, potten en meubels nu de energie- en voedselprijzen verder stijgen. "We merken dat consumenten terughoudender worden sinds de laatste vier weken", zegt algemeen directeur Jan Meerman van INretail, de brancheorganisatie voor de sport-, mode- en schoenenbranche, in gesprek met NU.nl.
|
Handpalmherkenning in meer dan 65 Whole Foods-winkels 14 Augustus 2022, 00:03 EmerceAmazons handpalm betaaltechnologie zal binnenkort beschikbaar zijn in veel meer Whole Foods-winkels in de Verenigde Staten.
|
Bol.com heeft nu spullen van 50.000 winkels op de site Via bol.com brengen nu 50.000 winkels hun producten aan de man. Het aantal artikelen is inmiddels gegroeid tot 41 miljoen, meldt het dochterbedrijf van Ahold Delhaize donderdag.
|
Winkels verkopen minder, maar hebben hogere omzet door gestegen prijzen De detailhandel zag zijn inkomsten vorige maand stijgen met gemiddeld 0,7 procent. Dat kwam door hogere prijzen, want het aantal verkochte producten nam juist af met 6,3 procent. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van statistiekbureau CBS.
|