NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Windows

2News.be / Trefwoorden / Windows

Oude Windows Servers open deur voor indringers, kwart organisaties moet snel upgraden
2 September, 00:05 Techzine
In oktober stopt Microsoft met het leveren van updates voor Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2. Hoewel dat al sinds mei bekend is, moeten duizenden organisaties nog upgraden naar een nieuwere oplossing of in het uiterste geval drie jaar aan verlengde security-updates aanschaffen. Lansweeper onderzocht 1,3 miljoen instances van Windows Server bij meer […]


Microsoft waarschuwt voor blue screen of death na recente Windows-previewupdate
27 Augustus, 00:01 Tweakers
Een recente update voor Windows 10 en 11 zorgt bij een onbekend aantal gebruikers voor een blue screen of death. Het is niet bekend hoe dat komt. Er is nog geen oplossing beschikbaar, maar een van de updates de-installeert zichzelf soms om het probleem alsnog op te lossen.


MSI deelt workaround voor BSOD op LGA1700-moederborden na Windows 11-update
27 Augustus, 00:00 Tweakers
MSI heeft een tijdelijke oplossing gedeeld tegen BSOD's op zijn moederborden met een Intel 600- of 700-serie chipset. Eerder deze week bleek dat sommige van die moederborden met de nieuwste bios last hebben van dergelijke crashes. Dat gebeurde na Windows 11-update KB5029351.


Microsoft lijkt Windows 10 te laten vallen bij upgrade naar WiFi 7
26 Augustus, 00:06 Techzine
Een gelekt Intel-document verraadt dat het nieuwe WiFi 7 niet door Windows 10 ondersteund zal worden. Alleen Windows 11, Linux en ChromeOS komen op de compatibility-lijst voor van een nieuwe WiFi-module van Intel. Zo lijkt het voor gebruikers van Windows 10 steeds lastiger te worden om de upgrade niet te maken. Het snelheidsverschil tussen WiFi […]


Microsoft test ondersteuning voor hdr-achtergronden in Windows 11
6 Augustus, 00:01 Tweakers
Microsoft gaat ondersteuning voor hdr-achtergronden toevoegen aan Windows 11. Het bedrijf test die functionaliteit momenteel in een Windows 11 Insider Preview-build. De feature komt later beschikbaar voor alle gebruikers.


Microsoft gooit het roer om voor notificaties in Windows 11
29 Juli, 00:04 Techzine
In de nieuwe Windows 11 preview build verandert Microsoft de manier waarop het notificaties toont in de taakbalk. Het gaat om Build 23511, die voor Insiders in de Dev Channel beschikbaar is. Microsoft probeert in de build nieuwe functies, met de intentie om ze over een aantal maanden uit te rollen naar het grote publiek. […]


Explosieve stijging Mallox-ransomware gericht op Windows
22 Juli, 00:05 Techzine
Ransomwaregroep Mallox is bezig met een flinke opmars. De aanval gericht op Windows-systemen kent een stijging van bijna 174 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. Dat blijkt uit data van Palo Alto Networks. Mallox misbruikt onbeveiligde Microsoft SQL-servers om ransomware te verspreiden. De strain is actief sinds juni 2021 en blijft zoeken naar manieren […]


Terug in de tijd #22 - Spamkosten, Games for Windows Live en Chromecast
17 Juli, 00:01 Tweakers
Op Tweakers verschijnen dagelijks tientallen nieuwsberichten, maar bij het schrijven weten we zelden hoe het afloopt met de producten, technieken en ontwikkelingen die we bespreken. In deze rubriek lezen we oude berichten terug en kijken we hoe het verderging.


Windows 11 23H2 verschijnt in vierde kwartaal
16 Juli, 00:05 Techzine
Microsoft heeft de release van de komende grote update van Windows 11 aangekondigd. De versie wordt in het vierde kwartaal van dit jaar uitgerold en beschikt over nieuwe features, zoals de Copilot AI-assistent. Heel erg drastisch nieuw wordt de Windows 11 23H2-release niet, geeft Microsoft aan. De komende release heeft de code base en servicing […]


Microsoft komt mogelijk met optie om Teams-chatapp van Windows te verwijderen
8 Juni, 00:00 Tweakers
Microsoft gaat gebruikers mogelijk de optie geven om de Teams-chatfunctie volledig van de computer te verwijderen. Momenteel is het enkel mogelijk om deze applicatie, die standaard aan de taakbalk vastzit, te verbergen.


Apple brengt Proton-achtige tool uit om DX12-Windows-games op macOS te draaien
8 Juni, 00:00 Tweakers
Apple komt met een tool waarmee DirectX 12-Windows-games op MacOS gedraaid kunnen worden. De tool, die vergelijkbaar is met Valves Proton-tool voor Linux-systemen, is al te gebruiken door ontwikkelaars.


Windows 11 verplicht SMB-ondertekening
7 Juni, 00:06 Techzine
Microsoft gaat op de vuist met NTLM-relaying. Daartoe verplicht het SMB-ondertekening voor alle Windows 11-toestellen. In het Insider-kanaal rolt een Windows 11-functie uit die SMB-ondertekening verplicht. Het gaat om een beveiligingshandtekening die voorkomt dat hackers kunnen knoeien met een bericht tijdens de verzending. NTML-geknoei Het doel is het stoppen van NTLM-relay-aanvallen. NTLM is een set […]


Zo gaat Windows Copilot eruitzien
31 Mei, 00:07 Techzine
Microsoft onthulde Windows Copilot tijdens de eigen Build-conferentie. We nemen een kijkje in de AI-assistent die de techgigant uit Redmond in juni voor Preview-gebruikers gaat introduceren. Wie de ontwikkelingen rondom GitHub en Microsoft 365-producten volgt, zal al bekend zijn met het concept van een copilot. Dit is de Microsoft-benaming voor wat we simpelweg een AI-bot […]


Windows 11 op Arm krijgt dezelfde databescherming als x86-versie
31 Mei, 00:07 Techzine
In een preview-versie van Windows 11 op Arm zitten nu ook Endpoint Data Loss Protection (DLP)-beleidsopties. Deze feature geeft gebruikers de mogelijkheid om gevoelige gegevens te beschermen. Windows 11 Insider Preview Build 25375 borduurt voort op het bestaande assortiment aan configuratieopties op het besturingssysteem. Microsoft Purview DLP biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld e-mails met creditcardnummers […]


Microsoft zet AI centraal in Windows 11 met persoonlijke assistent Copilot
28 Mei, 00:11 NU.NL - Tech
Microsoft brengt dit jaar een chatbot voor Windows 11 uit met kunstmatige intelligentie. De Copilot AI werkt binnen het Windows-besturingssysteem en kan helpen bij allerlei taken op de computer. Verder heeft Microsoft nog veel meer plannen met AI, maakte het bedrijf dinsdag bekend.


Google maakt Android-spelletjes speelbaar op Windows-computers
28 Mei, 00:11 NU.NL - Tech
Ruim honderd spelletjes voor Android-smartphones zijn vanaf vandaag ook speelbaar op Windows-computers. Google heeft de software waarmee dit mogelijk is nu ook uitgebracht in Europa. Volgens het techbedrijf gaat het nog om een test.


Microsoft integreert slimme Bing-assistent genaamd Copilot in Windows 11
25 Mei, 00:01 Tweakers
Microsoft gaat een slimme assistent integreren in Windows 11. Copilot is gebaseerd op Bing Chat, dat weer werkt met OpenAI's ChatGPT. Gebruikers kunnen in een zijbalk van het OS vragen stellen en acties uitvoeren.


Microsoft brengt Moment 3-update voor Windows 11 woensdag uit
25 Mei, 00:01 Tweakers
Microsoft brengt de Moment 3-update voor Windows 11 woensdag uit. De derde grote update voor het besturingssysteem heeft onder andere een aantal nieuwe privacyinstellingen, integratie voor Pluton-processoren en verbeterde widgets voor nieuws.


'Microsoft werkt aan eigen Arm Silicon-chips voor Windows 12'
4 Mei, 00:00 Tweakers
Microsoft zou werken aan eigen Arm-chips die bedoeld zijn voor Microsofts eigen hardware. Het bedrijf wil Windows 12 optimaliseren voor die chips, blijkt uit verschillende vacatures waarover Windows Latest schrijft.


Microsofts kwartaalwinst stijgt ondanks dalende omzet hardware en Windows
27 April, 00:00 Tweakers
Microsoft heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. Het bedrijf draaide afgelopen kwartaal 7 procent meer winst, hoewel het 30 procent minder omzet uit hardware als Xbox-consoles noteerde. Ook de omzet uit de verkoop van Windows-licenties daalde.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn