NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Windows

2News.be / Trefwoorden / Windows

Microsoft brengt fix uit voor screenshot-bug in Windows
Vandaag, 00:00 Tweakers
Microsoft heeft een fix uitgebracht voor voor de zogenaamde aCropalypse-bug in Windows. Deze bug maakte het mogelijk om weggeknipte info uit afbeeldingen, terug te halen of te reconstrueren. De bug was eerder deze maand ook ontdekt in Android 10.


Microsoft wil keuze voor standaardapps in Windows 11 eenvoudiger maken
20 Maart, 00:00 Tweakers
Microsoft wil dat Windows 11-gebruikers binnenkort makkelijker de juiste standaardapplicatie kunnen aanduiden voor het openen van bepaalde bestandstypen. Het bedrijf wil ook dat ontwikkelaars eerst om toestemming vragen voordat een app vastgepind wordt op de taakbalk.


Word voor Windows en macOS krijgt toetsencombinatie voor plakken zonder opmaak
13 Maart, 00:01 Tweakers
Microsoft introduceert binnenkort een functie voor het plakken van tekst zonder opmaak in Word. De functionaliteit bestond al langer in de browserversie van Word en Microsoft Teams, maar de desktopversie van Microsofts tekstverwerker heeft dit nog niet.


Microsoft test functie die aanbevolen bestanden toont in verkenner Windows 11
10 Maart, 00:55 Tweakers
Microsoft test een functie die bestanden aanbeveelt in de verkenner van Windows 11. De feature toont relevante bestanden die gebruikers mogelijk willen openen bovenaan het Home-tabblad. Het is niet bekend wanneer de functie beschikbaar komt voor alle gebruikers.


Microsoft test functie die aanbevolen bestanden toont in verkenner Windows 11
10 Maart, 00:55 Tweakers
Microsoft test een functie die bestanden aanbeveelt in de verkenner van Windows 11. De feature toont relevante bestanden die gebruikers mogelijk willen openen bovenaan het Home-tabblad. Het is niet bekend wanneer de functie beschikbaar komt voor alle gebruikers.


AMD bevestigt bug in Radeon-gpu-drivers die Windows-installaties kan corrumperen
7 Maart, 00:00 Tweakers
AMD bevestigt het bestaan van een gpu-driverbug die Windows-installaties kan corrumperen. Het bedrijf zegt dat de bug zich voordoet in een 'extreem klein aantal gevallen'. De bug zit in de Adrenalin-driverversies uit februari.


Microsoft bood Windows 11-upgrades aan aan systemen die niet aan eisen voldeden
28 Februari, 00:01 Tweakers
Microsoft bood ten onrechte upgrades naar Windows 11 aan aan gebruikers met systemen die niet aan de minimumeisen voldoen. Naar verluidt gebeurde dat zelfs bij een vm zonder tpm-module en met 2GB ram, wat de helft van het minimum is.


Windows 11 on Arm nu officieel ondersteund op Apple Macs
20 Februari, 00:50 Techzine
Microsoft ondersteunt nu officieel het draaien van Windows 11 op devices met een op de Arm-architectuur gebaseerde processor. Daarmee wordt het draaien van Windows 11 on Arm in een VM op Apple Macs officieel ondersteund. Apple gebruikt sinds enkele jaren Arm-chips in zijn pc’s. Windows on Arm bestaat inmiddels al enkele jaren, maar wordt nog […]


Google Chrome 110.0.5481.78
9 Februari, 00:00 Tweakers
Google heeft versie 110 van zijn webbrowser Chrome uitgebracht. Google Chrome is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Er zijn ook versies voor Android en iOS, maar die volgen een iets ander releaseschema. In versie 110 , die niet meer op Windows 7 of 8.1 meer is te gebruiken, treffen we onder meer verbeteringen aan in de wachtwoordmanager, zijn er meer aanpasmogelijkheden voor Google Translate en is de Enhanced Safe Browsing-modus verbeterd. Meer informatie over de veranderingen die in deze uitgave zijn aangebracht, naast de gebruikelijke bug- en security fixes, kan bij How-to Geek worden gevonden. Password Manager Improvements


Microsoft breidt SDN-functionaliteit in Windows Admin Center uit
20 Januari, 00:09 Techzine
Microsoft heeft de SDN-functionaliteit in Windows Admin Center (WAC) 2211 uitgebreid. De nieuwe mogelijkheden moeten de Azure Stack HCI-dienst beter beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. De nu beschikbare SDN-functionaliteit is eind vorig jaar algemeen beschikbaar gemaakt, maar is dus vanaf nu daadwerkelijk te downloaden, geeft de techgigant aan. De mogelijkheden geven vooral bescherming voor Azure […]


Windows 7 en 8.1 krijgen geen beveiligingsupdates meer
12 Januari, 00:02 Tweakers
Microsoft brengt vanaf dinsdag geen beveiligingsupdates meer uit voor Windows 7 of 8.1. Voor de meesten stopte de Windows 7-ondersteuning al in 2020, maar bijvoorbeeld bedrijven konden nog drie jaar lang verlenging kopen. Dat Extended Security Update-programma is nu echter klaar.


Windows 7 en Windows 8.1 vanaf vandaag verleden tijd
11 Januari, 00:05 Techzine
De Microsoft-besturingssystemen Windows 7 en Windows 8.1 worden vanaf vandaag definitief niet meer ondersteund met security- en bug fixes. Gebruikers moeten upgraden naar Windows 11 of, indien niet mogelijk, naar Windows 10. Vandaag is een definitief einde gekomen aan de ondersteuning van Windows 7. Na vandaag ontvangen gebruikers van het besturingssysteem geen securityupdate en technische […]


Min EZ: ?Einde Windows 8.1 en Windows Server 2012(R2) aanstaande?
2 Januari, 00:07 Techzine
Nederlandse bedrijven moeten zich erop voorbereiden dat Windows 8.1 en Windows Server 2012 (R2) komend jaar hun end-of-life-status bereiken. Het Ministerie van Economische Zaken heeft hiervoor onlangs een waarschuwing gepubliceerd. In de waarschuwing geeft het ministerie aan dat Microsoft op 10 januari 2023 alle ondersteuning voor Windows 8.1 stopt vanwege de end-of-life-status. Er worden dan […]


Microsoft-werknemer onthult dat kladblok in Windows 11 tabbladen krijgt
28 December 2022, 00:01 Tweakers
Microsoft is van plan om tabbladen naar het kladblok van Windows 11 te brengen. Dat liet een medewerker van het bedrijf weten in een tweet, maar hij had dat nog niet vrij mogen geven. De vertrouwelijkheid van die update is zelfs te zien in de screenshot.


IBM vindt kritieke wormable kwetsbaarheid in Windows
21 December 2022, 00:07 Techzine
Onderzoekers van IBM Security ontdekken een Windows-kwetsbaarheid voor remote code execution (RCE). De vondst lijkt akelig veel op EternalBlue, een kwetsbaarheid die in 2017 werd gebruikt om WannaCry aan te wakkeren en netwerken wereldwijd plat te leggen. De nieuwe kwetsbaarheid staat bekend als CVE-2022-37958. Het probleem stelt aanvallers in staat om kwaadaardige code uit te […]


Microsoft test nieuwe mediaspeler voor Windows 10
15 December 2022, 00:01 Tweakers
Microsoft heeft een testversie van de Windows Media Player van Windows 11 uitgebracht voor Windows 10, zo spot Deskmodder. De app is nu beschikbaar voor leden van het Insider Program via het Release Preview Channel.


Ondersteuning voor Windows 7, 8 en Edge stopt in januari
14 December 2022, 00:17 Techzine
Het einde is nabij. Microsoft bevestigt dat Edge vanaf januari 2023 niet meer wordt ondersteund voor Windows 7 en 8. Beveiligingsupdates voor de besturingssystemen lopen in dezelfde maand af. Naast Windows 7, 8 en Edge brengt Microsoft een einde aan Microsoft Edge Webview2. De technologie gebruikt de rendering engine van Edge om webpagina’s in third-party […]


Windows Subsystem for Linux nu beschikbaar in Microsoft Store
24 November 2022, 00:09 Techzine
Microsoft laat weten dat Windows Subsystem for Linux nu via de Microsoft Store beschikbaar is voor Windows 11- en Windows 10-gebruikers. Windows Subsystem for Linux is een tool die Windows-gebruikers, met behulp van PowerShell of een Windows 10 command prompt, Linux binaries gewoon op Windows laat draaien. Tot nu toe werd deze tool (versie WSL-1) […]


Microsoft komt met stabiele versie Windows App SDK 1.2 die W11-widgets kan maken
18 November 2022, 00:01 Tweakers
Microsoft heeft een stabiele versie van Windows App SDK 1.2 uitgebracht. Deze versie van de softwareontwikkelingskit bevat tools voor ontwikkelaars om widgets voor Windows 11 te ontwikkelen en te testen.


Statcounter: 15 procent van alle Windows-computers draait Windows 11
4 November 2022, 00:00 Tweakers
Ongeveer 15,44 procent van alle pc?s die op Windows draaien, doen dat met Windows 11. Dat zegt Statcounter. In ongeveer 71 procent van de gevallen draait een pc Windows 10. Windows blijft wereldwijd het populairste besturingssysteem met 75,96 procent marktaandeel.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn