NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Wiebes

2News.be / Trefwoorden / Wiebes

Wiebes maakt hattrick vol en wint eindklassement in de RideLondon Classique
Lorena Wiebes heeft ook de slotrit in de RideLonden Classique (WWT) gewonnen. De Nederlandse van Team DSM haalde het na 85,3 km in de sprint in Londen voor wereldkampioene Elisa Balsamo en Lotte Kopecky. Het is haar derde zege op drie etappes. Ze pakt ook de eindwinst in de Britse rittenkoers.


Wiebes verovert eerste ritzege in Giro, Van der Breggen behoudt roze trui
7 Juli 2021, 00:04 NU.NL - Sport
Lorena Wiebes heeft dinsdag de vijfde etappe van de Giro Rosa op haar naam geschreven. Klassementsleidster Anna van der Breggen kwam niet in de problemen en behield de roze trui.


Bas van ?t Wout volgt Wiebes op als minister van Economische Zaken
19 Januari 2021, 11:02 Volkskrant
Demissionair staatssecretaris Bas van ?t Wout (Sociale Zaken) volgt Eric Wiebes op als minister van Economische Zaken en Klimaat, bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf. Wiebes zei afgelopen vrijdag niet verder te willen als demissionair minister, nadat het kabinet aftrad vanwege het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire.


Wiebes: discussie versterken huizen Groningen gaat niet over geld
23 Mei 2018, 10:57 NOS nieuws

Minister Wiebes ontkent dat het overleg met Groningen over het versterken van woningen in het aardbevingsgebied is vastgelopen, vanwege onenigheid over geld. "Dit gaat niet over geld, maar over veiligheid. Als het om geld zou gaan, zou dit beleid er heel anders uitzien."

Hij vraagt de Groningers dan ook om nog wat geduld. "Echt waar, als we uit waren geweest op geld waren we lekker doorgegaan met pompen. We hebben het ervoor over."

Wiebes en de regio zijn het niet eens over het versterken van 1588 woningen in Appingedam, Delfzijl, Ten Boer en Overschild. De regio wil dat de woningen snel worden versterkt, de minister wil eerst onderzoeken van onder meer het KNMI en TNO afwachten.

"Versterking blijft nodig, dat kunnen we aan onze klompen aanvoelen. Maar experts moeten eerst zeggen hoe we dat moeten aanpakken", aldus de minister. Het rapport "met de meest actuele veiligheidsinzichten", wordt in juli verwacht.

Onzekerheid

"Er zijn bewoners die de afgelopen jaren gewend zijn geraakt aan het idee dat hun huis versterkt zou gaan worden. Voor hen kan uitstel onzekerheid betekenen. Maar laten we eerst goed kijken of het echt nodig is, want het is ook heel vervelend als je huis gesloopt moet worden, terwijl dat niet nodig is."

In de tussentijd worden de onveiligste huizen met voorrang versterkt. Een team van specialisten is bezig vast te stellen welke huizen dat zijn. De versterking van huizen waarbij de uitvoering al was begonnen, wordt ook voortgezet. Dat geldt ook voor de aanpak van huizen waarvan de bewoners al een versterkingsadvies hadden ontvangen.

De Groningse commissaris van de koning René Paas zei gisteren dat hij wil dat bewoners duidelijkheid krijgen en dat gemaakte afspraken worden nagekomen.
Overleg tussen bevingsregio Groningen en minister Wiebes vastgelopen
22 Mei 2018, 22:00 NOS nieuws

Het overleg tussen minister Wiebes en Groningen over het versterken van woningen in het aardbevingsgebied is vastgelopen. "We hebben het gesprek met de minister opgeschort", zegt de Groningse commissaris van de koning René Paas tegen RTV Noord.

Wiebes en de regio zijn het niet eens over het versterken van 1588 woningen. De regio vindt dat deze woningen in Appingedam, Delfzijl, Ten Boer en Overschil snel aangepakt moeten worden.

Wiebes wil een pas op de plaats maken omdat hij verwacht dat het veiliger wordt in Groningen als de gasproductie wordt afgebouwd. Hij wil daarom eerst onderzoek hiernaar afwachten. De uitkomsten daarvan komen eind juni.

Afspraken nakomen

De regio wil dat bewoners duidelijkheid krijgen en dat gemaakte afspraken worden nagekomen. "Wij vinden dat het al te ver is bij deze groep. Je kunt niet meer terug. Dat is voor ons een breekpunt", zegt commissaris van de koning Paas.

De regio vindt dat uitstel van de versterkingsaanpak schadelijk is voor het vertrouwen. De provincie en de tien aardbevingsgemeenten gaan met elkaar in spoedoverleg om te bekijken hoe het nu verder moet.
Wiebes maakt toekomstige afspraken Shell en Exxon niet openbaar
16 Mei 2018, 03:24 NOS nieuws

De afspraken die minister Wiebes van Economische Zaken met oliebedrijven Shell en Exxon zal maken over het Groninger gas zullen niet openbaar worden gemaakt, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Wiebes hoopt op korte termijn de onderhandelingen met Exxon en Shell over het Groninger gas af te ronden. Er wordt onder andere gesproken over de verantwoordelijkheid voor de schade en de waarde van het achtergebleven gas.

Maar de inhoud van die afspraken zal dus niet bekendgemaakt worden, zegt Wiebes. "De overeenkomsten zijn gesloten met private partijen en zijn bedrijfsvertrouwelijk. Dat respecteer ik en om die reden maak ik deze niet openbaar."

De vaste Kamercommissie die over dit onderwerp gaat heeft wel gevraagd alle nieuwe en nadere afspraken openbaar te maken.

PvdA kamerlid Henk Nijboer noemt het 'belachelijk' dat de nieuwe afspraken met Shell, Exxon en de NAM niet openbaar worden. "Het gaat over vele miljarden, en op deze manier blijft het onder de pet wat de rekening voor de belastingbetaler zal worden."
Wiebes breekt bezoek aan Parijs af voor dividenddebat
25 April 2018, 12:54 NOS nieuws

Minister Wiebes van Economische Zaken heeft een bezoek aan Parijs afgebroken. Hij was daar voor internationaal overleg over het klimaatbeleid, maar is inmiddels weer in Nederland.

Wiebes zou vanmiddag in de Franse hoofdstad journalisten te woord staan over het klimaatbeleid, maar die afspraak werd afgezegd. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil hem bij het debat over de afschaffing van de dividendbelasting hebben.

Gaskraan

Wiebes is auteur van een van de stukken over de totstandkoming van dat besluit, die het kabinet gisteren openbaar maakte. Hij schreef dat stuk als staatssecretaris van Financiën, bedoeld voor zijn partij, de VVD. Hij suggereerde in het stuk dat Shell toegeeflijker zou kunnen zijn over het dichtdraaien van de Groningse gaskraan wanneer een nieuw kabinet de dividendbelasting zou afschaffen.

De oppositie in de Tweede Kamer wil het liefst dat Wiebes vanmiddag in de buurt is en als het nodig is naar de Kamer geroepen kan worden. De regeringspartijen voelen daar niets voor; zij vinden dat de minister gewoon vanaf het begin aan het debat moet meedoen.

Aanvankelijk stond het debat alleen gepland met premier Rutte.
Wiebes legt in dividend-notitie verband met Shell en gasbesluit
25 April 2018, 12:18 NOS nieuws

In een van de stukken over de afschaffing van de dividendbelasting die het kabinet openbaar heeft gemaakt wordt een verband gelegd met de aardgaswinning en Shell.

Het gaat om het VVD-partijdocument dat is opgesteld door toenmalig staatssecretaris Wiebes van Financiën, die later als minister van Economische Zaken in het huidige kabinet het historisch besluit nam te stoppen met de gaswinning in Groningen.

Hoewel het door premier Rutte een partijdocument wordt genoemd, heeft Wiebes gebruik gemaakt van informatie afkomstig van de ministeries van Financiën en Economische Zaken.

In het stuk staat: "Bovendien moeten met de grote beursfondsen, indien zij definitief voor Nederland kiezen, afspraken worden gemaakt over aanvullende investeringen in Nederland en gewijzigde arrangementen in de fiscaliteit of m.b.t. de aardgaswinning, waardoor wezenlijke extra belastinginkomsten te verwachten zijn."

Van de multinationals die genoemd worden in het dividendbelastingdossier is Shell het enige bedrijf dat ook bij de gaswinning betrokken is. Het kabinet voert op dit moment belangrijke onderhandelingen met Shell over de financiële gevolgen van het dichtdraaien van de gaskraan.

Shell loopt daardoor mogelijk inkomsten mis en moet ook de schade van de Groningers betalen. De NAM, waarvan Shell een van de eigenaren is, houdt rekening met 3 tot 6 miljard euro aan kosten in verband met aardbevingsschade.

De PvdA vindt de link die de VVD en Wiebes leggen tussen de dividendbelasting en het gasbesluit dubieus. "De veiligheid van Groningers lijkt door middel van onfrisse koehandel door Wiebes te zijn verknoopt met een dikke belastingbonus voor Shell", zegt Kamerlid Nijboer. "Het kabinet moet ook hierover opheldering geven."

De meeste andere fracties in de Tweede Kamer willen nog niet reageren op dit deel van de memo's.
Wiebes gaat alle klimaatkosten 'onzichtbaar platslaan'
18 April 2018, 15:54 Volkskrant
Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag. Rutte III doopte zichzelf voor het gemak al om tot 'het groenste kabinet ooit', maar hoeveel gaat dat ambitieuze klimaatbeleid kosten? Minister Eric Wiebes verklaarde vandaag op 'een heilige missie' te zijn om de kosten te drukken. En daarna gaat hij ze onzichtbaar maken.En verder: de stijging van de AOW-leeftijd moet beperkt worden, vindt nu ook de PvdA.Hier


Wiebes: gesprek met Shell en Exxon gaat over ingewikkeld dossier
13 April 2018, 10:24 NOS nieuws

Minister Wiebes zegt dat de gesprekken met Shell en Exxon over het dichtdraaien van de gaskraan constructief zijn, maar dat het nog wel even kan duren voor ze eruit zijn. "Alles wat de afgelopen 55 jaar is afgesproken, moet nu anders. Dat kost even tijd."

Bronnen zeggen tegen de NOS dat er achter de schermen een gevecht wordt gevoerd over de rekening voor het afbouwen van de gaswinning in Groningen. Maar volgens Wiebes is van een gevecht geen sprake. "De sfeer aan tafel is prima. Er valt geen onvertogen woord."

Als de plannen van het kabinet doorgaan, blijft er voor 50 tot 125 miljard euro aan gas in de grond zitten. Dat geld is door de oliebedrijven wel ingeboekt.

'Realistische inzet'

Wiebes zegt dat zijn inzet is dat er geen "claim" komt over het gas dat overblijft. Hij noemt die inzet realistisch. Ook Shell zegt in een reactie dat een schadeclaim niet aan de orde is.
De empathische Wiebes mag de gaskraan dichtdraaien
29 Maart 2018, 16:12 Volkskrant
Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag. De empathische Wiebes is de man die vandaag het nieuws mocht brengen: de gaskraan gaat écht, volledig, helemaal dicht. In 2030. Minister Kaag deed ondertussen inzichten op in Libië. En minister Hoekstra herinnerde zich dat hij al eerder had gehoord van ING-baas Hamers' salarisverhoging.Hier zijn uw Dagkoersen. Wilt u deze nieuwsbrief per mail ontvangen? Regel


Kamer: ?Historisch besluit? om gaskraan helemaal dicht te draaien
29 Maart 2018, 13:48 NOS nieuws

De Tweede Kamer reageert positief op het besluit van het kabinet om de gaskraan in Groningen volledig dicht te draaien. Premier Rutte zei vandaag dat de gaswinning terug moet naar 0 kuub, omdat de gevolgen niet meer aanvaardbaar zijn.

Oppositiepartij PvdA vindt het afbouwen van de Groningse gaswinning een "historische stap". Kamerlid Nijboer vindt het nu zaak om "de Groningers recht te doen, schades zonder rompslomp te vergoeden en perspectief te bieden voor het gebied".

Goed nieuws

GroenLinks spreekt van het einde van het fossiele tijdperk en wil snel in debat met minister Wiebes van Economische Zaken over hoe zijn plannen werkelijkheid worden. "De Groningers moeten er zeker van kunnen zijn dat het niet bij plannen blijft", aldus Kamerlid Van Tongeren van GroenLinks. De SP twittert: "Eindelijk goed nieuws uit Groningen!" en benadrukt dat de partij hier lang en hard voor heeft gestreden.

Historisch besluit

De coalitiepartijen D66 en ChristenUnie zijn blij dat Groningen en "de veiligheid van de Groningers echt op de eerste plaats worden gezet". Ook zij spreken over een historisch besluit. "De gaskraan gaat dicht en alles wordt in het werk gezet om dat op de snelst mogelijke manier te doen", zegt Kamerlid Mulder van het CDA.
Wiebes: besluit Unilever is opsteker
15 Maart 2018, 07:36 NOS nieuws

Minister Wiebes van Economische Zaken reageert verheugd op het besluit van Unilever om het hoofdkantoor volledig in Rotterdam te vestigen. In het NOS Radio 1 Journaal noemde hij het een opsteker.

"Het bewijst dat Nederland een aantrekkelijk land is voor zogeheten topholdings als Unilever", zei Wiebes. Het is volgens hem belangrijk zo'n duurzaam bedrijf in Nederland te hebben.

Volgens de minister is het moeilijk te zeggen hoeveel extra banen het vertrek van Unilever uit Londen voor Nederland oplevert, "maar voor de lange termijn maakt het wel uit".

Hij denkt niet dat het fiscale klimaat in Nederland, met de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting, de doorslag heeft gegeven. "Nederland heeft in den brede een aantrekkelijk vestigingsklimaat. We concurreren niet specifiek op één ding, dat is onze kracht."Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn