NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Wet


Frankrijk onderzoekt of Apple wet overtreedt met bemoeilijken iPhone-reparaties
18 Mei, 00:01 Tweakers
De openbaar aanklager in Parijs onderzoekt of Apple wetten overtreedt door het repareren van iPhones moeilijker te maken. Zo beperkt Apple de functionaliteit van iPhones die door reparateurs zijn voorzien van reserveonderdelen van andere bedrijven.


Stapje dichter bij Europese AI-wet, akkoord komt pas in 2024
14 Mei, 00:09 NU.NL - Tech
Hoe houden we kunstmatige intelligentie (AI) onder controle? In Brussel wordt al twee jaar gewerkt aan regels die het gebruik van AI in goede banen moeten leiden. Maar het duurt nog even voordat de richtlijnen er zijn, terwijl de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen.


AI-wet haalt grote meerderheid bij eerste stemming Europees Parlement
14 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
Het Europees Parlement heeft donderdag voor het eerst gestemd over de aanstaande AI-wet. Het voorstel is door een grote meerderheid goedgekeurd. Toch duurt het nog een tijdje voordat de Europese regels in werking treden.


Europa komt met ?s werelds eerste AI-wet
13 Mei, 00:00 Emerce
Europa werkt aan regels die het gebruik van kunstmatige intelligentie moeten reguleren. Hoe bedreigender een model, hoe zwaarder de regulering. In juni stemt het Parlement.


WhatsApp en Signal dreigen gebruikers in VK af te sluiten vanwege nieuwe wet
4 Mei, 00:00 Tweakers
Chatapps WhatsApp en Signal dreigen op zwart te gaan in het Verenigd Koninkrijk als gevolg van een nieuwe wet die chatapps verplicht chats te scannen op materiaal van kindermisbruik. WhatsApp en Signal zeggen liever weg te gaan uit het VK dan te voldoen aan de nieuwe wet.


Eerste Kamer stemt in met Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg
20 April, 00:00 Tweakers
De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel waarmee elektronische gegevensuitwisseling in de zorg verplicht wordt. Daarmee kan de wet binnenkort ingaan. Deze 'Wegiz' moet per 1 juni 2023 worden ingevoerd.


China wil meer controle over kunstmatige intelligentie met nieuwe wet
16 April, 00:09 NU.NL - Tech
China heeft een wetsvoorstel gepubliceerd waarmee het land meer controle wil krijgen over de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI). Bedrijven moeten volgens de wet grondige veiligheidscontroles doorlopen voordat ze software met AI mogen uitbrengen.


Intel-oprichter Gordon Moore (94) die wet van Moore bedacht overleden
29 Maart, 00:53 NU.NL - Tech
Medeoprichter Gordon Moore van chipmaker Intel is vrijdag op 94-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan is vooral bekend om de wet van Moore, zijn voorspelling over de rekenkracht van computerchips.


Intel-medestichter en vader van de 'wet van Moore' overleden
26 Maart, 00:02 De Tijd
09:42 De 94-jarige Gordon Moore is vooral bekend voor zijn voorspelling dat de rekenkracht van microchips elke paar jaar verdubbelt.


Facebook overtrad tien jaar lang de wet met verwerking persoonsgegevens
16 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
Facebook heeft de wet overtreden bij de verwerking van persoonsgegevens van Nederlandse gebruikers, oordeelt de rechtbank Amsterdam woensdag. Het socialemediabedrijf gebruikte de gegevens voor advertentiedoeleinden en verstrekte ze aan andere bedrijven, terwijl dat niet mocht.


Kabinet komt met nieuwe wet om extra woningbouw af te dwingen
19 Februari, 00:27 NU.NL - Economie
De overheid kan gemeenten en provincies per 1 januari 2024 of begin 2025 dwingen zich te houden aan afspraken over extra woningbouw. Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) kondigde dat al eerder aan en heeft dat nu samengevat in een nieuw wetsvoorstel. Dat meldt de Volkskrant donderdag.


Spaans parlement zorgt met wet over menstruatieverlof voor Europese primeur
18 Februari, 00:08 Skynet Economie
In Spanje heeft het parlement definitief groen licht gegeven voor een wet die "menstruatieverlof" in het leven roept voor vrouwen die af te rekenen hebben met pijnlijke maandstonden. Daarmee is Spanje het eerste Europese land waar menstruatieverlof wettelijk wordt verankerd.


15 Februari, 00:08 Volkskrant
Hulpverleners leggen kruispunt Kunst-Wet in centrum Brussel lam
30 Januari, 00:15 Skynet Economie
Op het kruispunt Kunst-Wet aan de kleine ring in Brussel voeren vakbondsleden van VSOA en hulpverleners, grotendeels brandweerlieden, sinds 9 uur actie. Ze blokkeren de verkeersas om de problemen van de hulpdiensten en een algemeen gebrek aan financiering aan te kaarten.


20 Januari, 00:08 Volkskrant
Bedenker Kijkwijzer: 'Leeftijdsadvies bij films moet geen wet zijn'
15 Januari, 00:06 NU.NL - Film
De recente herziening van het leeftijdsadvies voor Pietje Bell leverde Kijkwijzer veel kritiek op, maar niet iedereen vindt dat terecht. Het werkelijke probleem zou bij de wetgeving liggen, vertelt een van de bedenkers van het hulpmiddel.


Britten broeden op wet die impact van stakingen moet beperken
6 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
De Britse premier Rishi Sunak maakt waarschijnlijk vandaag nieuwe wetgeving bekend die stakingen moet kunnen beperken, zodat de maatschappij niet te zeer ontwricht raakt. Dat schrijft The Times.


Europees Parlement publiceert wet die bedrijfsleven strenge securityeisen oplegt
28 December 2022, 00:00 Tweakers
Het Europees Parlement heeft de tekst gepubliceerd van de NIS2-verordening. Die wet wordt over drie weken actief en verplicht Europese bedrijven die als vitale infrastructuur worden aangemerkt om bepaalde beveiligingsmaatregelen door te voeren.


EU-ministers zijn akkoord met wet voor reguleren van kunstmatige intelligentie
8 December 2022, 00:43 Tweakers
De telecomministers van de EU-lidstaten hebben een akkoord bereikt over de Artificial Intelligence Act, een wetsvoorstel met als doel om te verzekeren dat AI-systemen in de EU veilig zijn en de fundamentele vrijheden en Unie-waarden eerbiedigen.


Amerikaans Congres neemt wet aan om spoorstaking te voorkomen
4 December 2022, 00:05 Skynet Economie
Het Amerikaanse Congres heeft een wetsvoorstel goedgekeurd waarmee een dreigende spoorstaking bij het goederentransport wordt vermeden. Na het Huis van Afgevaardigden werd er donderdag ook in de Senaat een meerderheid gevonden voor de tekst, die een in september voorgesteld regeringscompromis afdwingt. De politieke demarche voorkomt een staking die vanaf 9 december zou ingaan en de logistieke ketens tijdens de kerstperiode dreigde te verlammen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn