NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Wet


Europees Hof: wet vingerafdrukken afstaan paspoort ongeldig, geen gevolgen
23 Maart, 00:01 Tweakers
Het Europese Hof van Justitie heeft geoordeeld dat de wet dat burgers vingerafdrukken moeten toestaan voor identiteitsbewijzen ongeldig is. Toch geldt de wet nog steeds, tot een betere wet eind 2026 ingaat. Daarom verandert er in de praktijk voorlopig niets.


Laatste horde voor Europese AI-wet genomen: parlement stemt in
19 Maart, 00:11 NU.NL - Tech
Het Europees Parlement heeft woensdagmiddag met een grote meerderheid de AI-wet aangenomen. De wet moet de opkomst van kunstmatige intelligentie in Europa beteugelen, zonder innovatie in de weg te zitten.


NU+ | Europese AI-wet komt eraan: waarom is vandaag zo'n belangrijke dag?
19 Maart, 00:11 NU.NL - Tech
Het Europees Parlement stemt vanmiddag over de wet waarmee Europa meer grip moet krijgen op kunstmatige intelligentie. Na jaren onderhandelen over de precieze invulling van die wet, volgt vandaag de eindstemming.


NU+ | Na nieuwe wet kun je straks iedereen bereiken vanuit je favoriete chatapp
12 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Dankzij een nieuwe Europese techwet kun je binnenkort berichten vanuit WhatsApp naar gebruikers van andere chatapps sturen. Brussel neemt die maatregel omdat het WhatsApp te machtig vindt en andere chatapps nauwelijks kans hebben om te groeien.


EU-landen alsnog akkoord met wet die maaltijdbezorgers moet beschermen
12 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
De lidstaten van de Europese Unie zijn maandag toch akkoord gegaan met de Europese wet die de rechtsbescherming van platformwerkers zoals maaltijdbezorgers en Uber-chauffeurs moet verbeteren.


Verenigd Koninkrijk importeert nog steeds Russische olie via maas in de wet
6 Februari, 00:04 NU.NL - Economie
Het Verenigd Koninkrijk importeert nog steeds Russische olie, meldt BBC News. Russische olie die in landen als India en China is geraffineerd, wordt ondanks de sancties tegen Moskou aan de Britten doorverkocht.


'Japanse overheid werkt aan wet die monopolies grote techbedrijven moet breken'
31 December 2023, 00:03 Tweakers
De Japanse overheid zou aan een nieuwe wet werken waardoor techbedrijven als Apple en Google alternatieve appwinkels en betaalmethoden moeten toelaten op hun mobiele platforms. De overheid wil zo iets doen aan de dominante positie van sommige bedrijven.


Ondanks 'bizarre lobby' bleef strenge Europese AI-wet grotendeels overeind
15 December 2023, 00:08 NU.NL - Tech
De Europese Unie kwam vrijdag na een uitzonderlijk lange onderhandeling tot een voorlopig akkoord om de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie aan banden te leggen. Vanuit de techindustrie werd zeer veel moeite gedaan om de nieuwe AI-wet iets af te zwakken. Deels met succes, maar de strengste regels bleven overeind.


Tweede Kamer krijgt uitleg over client-side scanning ter voorbereiding EU-wet
7 Oktober 2023, 00:08 Techzine
Op 11 oktober zal de Tweede Kamer worden ingelicht over client-side scanning. Dat zal verlopen via een rondetafelgesprek waarin verschillende hoogleraren aan het woord komen. Op vraag van D66 en PVV zal de Tweede Kamer volgende week worden ingelicht over de techniek client-side scanning, net als de impact en effectiviteit ervan. Dit is gebleken uit […]


NU+ | Wat gaan wij merken van de Europese wet voor grote techbedrijven?
30 Augustus 2023, 00:10 NU.NL - Tech
Apple, Google, Facebook moederbedrijf Meta, X (voorheen Twitter) en andere grote techbedrijven vallen vanaf nu onder een nieuwe Europese wet. Deze zogenoemde Digital Services Act (DSA) moet ervoor zorgen dat inwoners van de EU online beter zijn beschermd.


Frankrijk onderzoekt of Apple wet overtreedt met bemoeilijken iPhone-reparaties
18 Mei 2023, 00:01 Tweakers
De openbaar aanklager in Parijs onderzoekt of Apple wetten overtreedt door het repareren van iPhones moeilijker te maken. Zo beperkt Apple de functionaliteit van iPhones die door reparateurs zijn voorzien van reserveonderdelen van andere bedrijven.


Stapje dichter bij Europese AI-wet, akkoord komt pas in 2024
14 Mei 2023, 00:09 NU.NL - Tech
Hoe houden we kunstmatige intelligentie (AI) onder controle? In Brussel wordt al twee jaar gewerkt aan regels die het gebruik van AI in goede banen moeten leiden. Maar het duurt nog even voordat de richtlijnen er zijn, terwijl de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen.


AI-wet haalt grote meerderheid bij eerste stemming Europees Parlement
14 Mei 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Het Europees Parlement heeft donderdag voor het eerst gestemd over de aanstaande AI-wet. Het voorstel is door een grote meerderheid goedgekeurd. Toch duurt het nog een tijdje voordat de Europese regels in werking treden.


Europa komt met ?s werelds eerste AI-wet
13 Mei 2023, 00:00 Emerce
Europa werkt aan regels die het gebruik van kunstmatige intelligentie moeten reguleren. Hoe bedreigender een model, hoe zwaarder de regulering. In juni stemt het Parlement.


WhatsApp en Signal dreigen gebruikers in VK af te sluiten vanwege nieuwe wet
4 Mei 2023, 00:00 Tweakers
Chatapps WhatsApp en Signal dreigen op zwart te gaan in het Verenigd Koninkrijk als gevolg van een nieuwe wet die chatapps verplicht chats te scannen op materiaal van kindermisbruik. WhatsApp en Signal zeggen liever weg te gaan uit het VK dan te voldoen aan de nieuwe wet.


Eerste Kamer stemt in met Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg
20 April 2023, 00:00 Tweakers
De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel waarmee elektronische gegevensuitwisseling in de zorg verplicht wordt. Daarmee kan de wet binnenkort ingaan. Deze 'Wegiz' moet per 1 juni 2023 worden ingevoerd.


China wil meer controle over kunstmatige intelligentie met nieuwe wet
16 April 2023, 00:09 NU.NL - Tech
China heeft een wetsvoorstel gepubliceerd waarmee het land meer controle wil krijgen over de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI). Bedrijven moeten volgens de wet grondige veiligheidscontroles doorlopen voordat ze software met AI mogen uitbrengen.


Intel-oprichter Gordon Moore (94) die wet van Moore bedacht overleden
29 Maart 2023, 00:53 NU.NL - Tech
Medeoprichter Gordon Moore van chipmaker Intel is vrijdag op 94-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan is vooral bekend om de wet van Moore, zijn voorspelling over de rekenkracht van computerchips.


Intel-medestichter en vader van de 'wet van Moore' overleden
26 Maart 2023, 00:02 De Tijd
09:42 De 94-jarige Gordon Moore is vooral bekend voor zijn voorspelling dat de rekenkracht van microchips elke paar jaar verdubbelt.


Facebook overtrad tien jaar lang de wet met verwerking persoonsgegevens
16 Maart 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Facebook heeft de wet overtreden bij de verwerking van persoonsgegevens van Nederlandse gebruikers, oordeelt de rechtbank Amsterdam woensdag. Het socialemediabedrijf gebruikte de gegevens voor advertentiedoeleinden en verstrekte ze aan andere bedrijven, terwijl dat niet mocht.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn