Pensioenhervorming - Hervorming volstaat niet voor werkgevers Ondernemersorganisatie Unizo is "teleurgesteld" over de pensioenhervorming van de federale regering en ook Voka spreek over "slechts een kleine stap". VBO vindt de maatregelen wel symbolisch belangrijk.
|
Vakbonden en werkgevers kritisch voor Vlaamse activeringsplannen leefloners Vakbonden en werkgevers, verenigd in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), willen dat de Vlaamse regering haar plannen om leefloners sneller aan het werk te krijgen, herbekijkt. De Vlaamse regering doorkruist er haar eigen arbeidsmarktbeleid mee in plaats van het te versterken, luidt het in een advies.
|
Premie voor werkgevers voor herintegratie langdurig arbeidsongeschikten Een werkgever die zijn organisatie aanpast om een langdurig zieke gedeeltelijk aan de slag te laten gaan, kan voortaan rekenen op een werkhervattingspremie van 1.000 euro. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag het licht op groen gezet.
|
Werkgevers moeten strooien met extra's in strijd om personeel Werknemers belonen als ze nieuwe collega's binnenhalen, nieuw personeel hoger in de loonschaal plaatsen: alles wordt door werkgevers uit de kast gehaald om personeel aan te trekken. Maar die extraatjes die nodig zijn in de strijd tegen hoog personeelsverloop, zorgen er tegelijkertijd ook voor dat werknemers sneller vertrekken.
|
Helft streekvervoer rijdt niet door stakingen, werkgevers en vakbonden in gesprek Reizigers ondervinden ook vrijdag hinder van stakingen in het streekvervoer in Friesland, Groningen, de Achterhoek en Limburg. Er rijden vooral minder bussen. Werkgevers en vakbonden gaan weer in gesprek na een oproep van reizigersorganisatie Rover. Werkgevers riepen eerder op de dag al op tot een adempauze en een tijdelijke stop van de stakingen.
|
|
Loononderhandelingen - Vakbonden en werkgevers onderhandelen op 7 november voort De vakbonden en de werkgevers onderhandelen op 7 november voort over de lonen. Donderdag bespraken ze een rapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), dat geen marge voor opslag laat.
|
VBO: "Werkgevers willen wel degelijk akkoord over uitkeringen" De werkgevers zijn wel degelijk bereid te onderhandelen over de uitkeringen. Maar er moet ook over de actieven worden gesproken. Dat zegt Monica De Jonghe, directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).
|
Meer uren werken lost krapte op de arbeidsmarkt op, volgens werkgevers Werknemers moeten meer uren werken. Dat is de manier om op korte termijn de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen, zeggen ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN. Volgens de ondernemers moet arbeidsduurverlenging vaker onderwerp van gesprek zijn in bedrijven en bij de cao-onderhandelingen.
|
Vakbonden en werkgevers kibbelen over potje van 900 miljoen euro Vakbonden en werkgevers liggen opnieuw op ramkoers. Ditmaal over een potje van 900 miljoen euro bedoeld om de laagste uitkeringen op te trekken.
|
Concurrentie tussen werkgevers is groot: meer loon en extra vrije dagen De concurrentie tussen verschillende sectoren om personeel aan te trekken is zo groot dat werkgevers steeds vaker bereid zijn tot een extra loonsverhoging. "Werknemers worden gevraagd over te stappen voor meer loon en vrije dagen. Ook bieden bedrijven vaker een hoger salaris aan om werknemers te behouden. Met de hoge energieprijzen, duurdere grondstoffen en oplopende lonen zijn we bang voor een verder effect op de inflatie", zegt voorzitter Ingrid Thijssen van werkgeversvereniging VNO-NCW in gesprek met NU.nl.
|
FNV ziet kentering bij werkgevers en komt binnenkort met forse looneis Werkgevers zijn steeds vaker bereid te investeren in hun werknemers, onder meer via flinke loonsverhogingen en meer zeggenschap. De FNV is dan ook van plan om in het komend cao-seizoen een forse looneis neer te leggen. "Steeds meer bedrijven zien het licht, er is sprake van een kentering. Dat hebben we onlangs teruggezien op Schiphol, in het primair onderwijs en in de zorg", zegt vicevoorzitter Zakaria Boufangacha.
|
Amerikaanse schaapherders beschuldigen werkgevers van kartelvorming Schaapherders in de Verenigde Staten hebben een rechtszaak aangespannen tegen hun werkgevers. De herders beschuldigen hen ervan samen te spannen in een illegaal 'schapenkartel', dat hun lonen kunstmatig laag houdt.
|
Grote werkgevers doen korte zakelijke vliegreizen steeds vaker in de ban Steeds meer grote werkgevers verplichten hun werknemers om de trein of auto te nemen voor korte zakelijke reizen, in plaats van het vliegtuig. Nederlandse multinationals zeggen in een rondgang van NU.nl vrijwel allemaal dat ze het aantal zakelijke vluchten willen terugdringen.
|
Werkgevers blijven lonen verhogen: terug op niveau van voor coronacrisis Werkgevers blijven de lonen verhogen en daarmee is sprake van een opwaartse trend. De gemiddelde loonstijging lag afgelopen maand op 3,1 procent en daarmee zijn we terug op het niveau van voor de coronacrisis, blijkt uit voorlopige cijfers van werkgeversvereniging AWVN.
|
Werkgevers: 'Rekening wordt opnieuw bij bedrijfsleven neergelegd' Werkgeversorganisaties zijn niet te spreken over de lastenverhogingen die het kabinet wil doorvoeren om het gat in de begroting te dichten. VNO-NCW, MKB-Nederland en Ondernemersvereniging Nederland (ONL) vrezen dat de rekening grotendeels bij het bedrijfsleven wordt gelegd.
|
Werkgevers willen dat kabinet voortouw neemt in klimaatregels voor bedrijven Ingrid Thijssen, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW, roept de regering op snel klimaatregels op te stellen voor het bedrijfsleven. Daardoor ontstaat duidelijkheid en kunnen bedrijven gaan investeren, zei ze in het tv-programma WNL Op Zondag.
|
Lonen volgens werkgevers voldoende omhoog om prijsstijgingen op te vangen Werkgeversvereniging AWVN stelt dat de lonen dit jaar met zo'n 3 procent omhooggaan, tenminste voor wie onder een cao valt. Ook zouden veel werknemers nog een extraatje van de baas tegemoet kunnen zien, in de vorm van een bonus of een extra trede. Alles bij elkaar moet dat ervoor zorgen dat mensen er ondanks de hoge inflatie niet op achteruitgaan.
|
Lonen volgens werkgevers voldoende omhoog om prijsstijgingen op te vangen Werkgeversvereniging AWVN stelt dat de lonen dit jaar met zo'n 3 procent omhooggaan, tenminste voor wie onder een cao valt. Ook zouden veel werknemers nog een extraatje van de baas tegemoet kunnen zien, in de vorm van een bonus of een extra trede. Alles bij elkaar moet dat ervoor zorgen dat mensen er ondanks de hoge inflatie niet op achteruitgaan.
|
Jonge Amerikanen pikken het niet langer en gaan massaal op zoek naar fatsoenlijke werkgevers De ?Great Resignation? wordt het in de Verenigde Staten genoemd. Amerikanen die in groten getale hun baan opzeggen voor meer geld en waardering elders. Op TikTok delen ze horrorverhalen en advies. ?Twintigers en dertigers stellen steeds meer eisen aan hun werkgevers.?
|