NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Werk


Niet meer in het donker naar het werk fietsen: oppositie wil dat straatverlichting in ochtendspits weer aan gaat
Gisteren, 10:30 Gazet v. Antwerpen

Tijdens de donkere maanden moet er meer straatverlichting komen dan nu het geval is in Sint-Gillis-Waas. Dat wil alvast oppositiepartij N-VA. Volgens burgemeester Maaike De Rudder (CD&V) is er nog geen enkele klacht gekomen over te weinig verlichting in de centrumstraten.
Zwanger? Zo zorg je voor een vlekkeloze overdracht op het werk
Gisteren, 07:30 HLN.BE
Een zwangerschap is natuurlijk een leuke gebeurtenis. Voor de baby er is, moet er meestal nog veel geregeld worden, zowel thuis als op het werk. Een zwangerschapsverlof brengt op de werkvloer wel wat uitdagingen met zich mee. Jobat.be legt uit hoe jij de overdracht vlot kan laten verlopen, zodat je zonder zorgen in verlof kan gaan.


LIVE (18u30). Trekt STVV de goede lijn door tegen Moeskroen?
Vrijdag, 23:24 HLN.BE
? 23ste speeldag Jupiler Pro League ? Aftrap: 18u30 ? Stayen ? STVV pakte de afgelopen weken 15/18


?Blijf thuis?, is het motto. Toch gaat ruim tweederde van de werkenden naar het werk
Vrijdag, 14:32 Volkskrant
?Blijf thuis?, is het motto. Toch gaat ruim tweederde van de mensen naar het werk. Een deel omdat ze daartoe worden gedwongen door hun baas. Daar moet het kabinet harder tegen optreden, vinden partijen in de Tweede Kamer. Maar dat is nog niet zo makkelijk.


Laatste kans om te gaan kijken naar expo over werk Nicole Van Goethem
Donderdag, 18:18 Gazet v. Antwerpen

In het MUHKA gaat de expositie met het werk van Nicole Van Goethem haar laatste dagen in. Nog tot zondag kan u gaan kijken naar originele tekeningen en schetsen van de enige Belgische oscarwinnaar ooit. De erfgename van Van Goethem schenkt de collectie aan het MUHKA. De verzameling bevat niet alleen originele tekeningen uit ?Een Griekse tragedie? maar toont ook minder bekende kanten van Van Goethem.
Maarten van Rossem, Neelie Kroes, Erica Terpstra: net als Biden (78) zijn zij gewoon nog aan het werk
Woensdag, 08:44 Volkskrant
Met zijn 78 jaar wordt Joe Biden woensdag de oudste president van de Verenigde Staten. Vijf Nederlandse (bijna-)leeftijdgenoten die net als hij nog actief zijn vertellen wat zij daarvan denken en hoe zij er zelf in slagen door te blijven gaan.


Dr. Dre weer aan het werk in studio na hersenbloeding
18 Januari, 06:00 NU.NL - Muziek
Dr. Dre is dit weekend weer aan het werk gegaan nadat hij eerder deze maand werd getroffen door een hersenbloeding. Dat blijkt uit een foto op Instagram van producent Focus.


Coronavirus - Slovaken hebben binnenkort negatieve test nodig om naar het werk te gaan
18 Januari, 00:19 Skynet
Slovakije verstrengt de coronamaatregelen nog verder. Premier Igor Matovic kondigde zondagavond aan dat er vanaf maandag opnieuw massaal getest zal worden in heel het land. Als die testcampagne afgelopen is, zal een verplaatsing naar het werk enkel nog mogelijk zijn met een negatieve coronatest.


LIVE. Werk aan de winkel in tweede helft: Genk moet met z?n tienen achterstand goedmaken op Moeskroen
16 Januari, 18:24 HLN.BE
? 21ste speeldag Jupiler Pro League ? Le Canonnier ? Moeskroen is de laatste in de stand ? Genk verloor vorig weekend bij Kortrijk


Fransen voelen zich betutteld door vroege avondklok: ?Ze verbieden alles, behalve werk?
16 Januari, 11:37 Volkskrant
Volgens de regering is een nieuwe vroege avondklok de enige manier om het ?sociale virus? te remmen. De Franse bevolking voelt zich, niet voor het eerst, betutteld. Ze geloven bovendien dat de borrels op straat door blijven gaan, maar dan vroeger.


?Constant bereikbaar zijn voor werk slecht voor welzijn?
12 Januari, 08:46 Emerce
Continu bereikbaar zijn via digitale media heeft een negatief effect op het welzijn van mensen. Ze worden minder fit wakker en voelen zich minder actief, ontspannen en opgewekt. Dat blijkt uit onderzoek van professor Claartje ter Hoeven van Erasmus School of Social and Behavioural Sciences.


Pelosi wil haast maken met het afzetten van Trump
11 Januari, 13:16 Volkskrant
Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, wil snel een afzettingsprocedure in gang zetten tegen president Donald Trump, als hij niet binnen enkele dagen uit zijn ambt wordt gezet. Dat schreef ze zondag in een brief aan haar collega?s.


Fors meer klachten over discriminatie op het werk bij zwangerschap en moederschap
29 Mei 2018, 08:30 Skynet Belgie
Het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen heeft vorig jaar fors meer klachten gekregen over discriminatie op het werk van moeders of zwangere vrouwen. Het aantal meldingen is verdubbeld in vergelijking met 2016, zegt het instituut in een mededeling.


Man komt niet naar werk: "Ik heb het te druk als reïncarnatie van god Vishnu"
29 Mei 2018, 06:18 Skynet
Een ingenieur uit Gujarat, een deelstaat in West-India, heeft wel een heel opvallend excuus gegeven om niet te komen werken. "Ik ben de tiende reïncarnatie van de hindoeïstische god Vishnu", was zijn reden voor afwezigheid.


Warm op het werk: mogen korte rokken, topjes en sandaaltjes?
28 Mei 2018, 14:24 Gazet v. Antwerpen

Het zwoele weer vraagt om lichte kledij, maar op het werk houd je het best zo zedig mogelijk. ?Je wil immers een professionele indruk wekken als je in contact komt met klanten?, zegt etiquetteconsultant en schrijfster van ?Zij heeft stijl? Brigitte Balfoort.
Werk kunstenaar Stanley Brouwn toch niet naar Biënnale Venetië
25 Mei 2018, 19:42 NOS nieuws

Het werk van de vorig jaar overleden kunstenaar Stanley Brouwn wordt toch niet opgenomen in de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië in 2019. Vorige week meldde het Mondriaan Fonds dat er werk van de kunstenaars Remy Jungerman, Iris Kensmil en Brouwn was geselecteerd voor het kunstfestival, maar na bezwaar van Brouwns weduwe is besloten zijn werk niet in te sturen.

In plaats daarvan is besloten om alleen het werk van Jungerman en Kensmil te tonen. Volgens het Mondriaan Fonds wordt zo recht gedaan aan de inspiratiebron die hij was voor de twee andere Surinaams-Nederlandse kunstenaars. Brouwn zou zelden groepstentoonstellingen hebben gedaan, omdat hij vond dat dat de waarneming verandert.

Het Mondriaan Fonds schrijft in een schriftelijke verklaring dat Brouwns weduwe achter het plan staat. "Ik ben tevreden dat niet alleen Stanleys artistieke positie gerespecteerd wordt, maar ook die van de twee andere kunstenaars", citeert het Fonds haar.

'Houding herijken'

"De inzending voor Venetië gaat over het herijken van je houding", zegt curator en directeur Benno Tempel van het Gemeentemuseum Den Haag, die samen met de kunstenaars het nieuwe plan heeft ontwikkeld. "Het werk van Jungerman en Kensmil geeft daarin de maat aan. Niet door de les te lezen, maar door mogelijkheden te tonen."

Remy Jungerman maakt voor de Biënnale een nieuwe installatie. Het wordt een zogenaamde 'kabra tafra', een tafel die kan dienen als altaar om met voorouders in gesprek te gaan. Iris Kensmil maakt in samenwerking met The Black Archives een installatie van portretten van zwarte utopisten, in de stijl van modernistische kunstenaars als Mondriaan.
Antwerpen maakt werk van nieuwe bouwcode
25 Mei 2018, 17:00 Gazet v. Antwerpen

De stad Antwerpen heeft een ontwerp klaar voor een vernieuwde bouwcode die na een openbaar onderzoek eind dit jaar van kracht zou worden. De bestaande onderwijscapaciteit wordt beter beschermd, er worden minimale groottes vastgelegd voor appartementen, en eengezinswoningen kleiner dan 350 m2 mogen niet langer opgesplitst worden in appartementen. Veoorts moet de ?te arbitraire? hoogbouwnota wijken voor het principe van ?dissonante harmonie?.
Almere bewijst: gemeenten kunnen werkloze ouderen wél aan het werk krijgen
25 Mei 2018, 00:24 Volkskrant
De gemeente Almere is er de ­afgelopen twee jaar in geslaagd 150 van een groep van 300 (langdurige) werkloze 45-plussers aan een baan te helpen. De werkzoekenden kregen daarbij extra begeleiding. Het succes van Almere laat volgens deskundigen zien dat gemeenten meer kunnen doen om werkloze ouderen aan het werk te krijgen.


Het is simpel, zegt het CPB: geef een asielzoeker een huis daar waar werk is
23 Mei 2018, 19:48 Volkskrant
Asielzoekers hebben meer kans op een baan als bij de toewijzing van een huis rekening wordt gehouden met hun persoonlijke achtergrond. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) dat woensdag is verschenen. Waarom gebeurt dat nog niet?


Kans op werk vluchteling mede bepaald door woonplaats
23 Mei 2018, 07:54 NOS nieuws

Waar asielzoekers met een verblijfsvergunning een huis aangeboden krijgen, maakt verschil voor hun kans op een baan. Vluchtelingen plaatsen op plekken waar migranten met een vergelijkbaar profiel het goed hebben gedaan, kan ertoe leiden dat ze makkelijker aan de slag komen.

Dat is de conclusie van een onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB). Het CPB bepleit het gebruik van 'big data' bij het plaatsen van vluchtelingen. Dat zijn grote hoeveelheden statistische gegevens, op basis waarvan voorspeld kan worden hoe groot de kans op werk is voor bepaalde groepen migranten. Het onderzoek wordt vanmiddag gepresenteerd.

De onderzoekers hebben gekeken waar asielzoekers die in de tweede helft van de jaren 90 naar Nederland kwamen terecht zijn gekomen. Van die groep is bijna de helft aan het werk. In de gunstigste regio's is de kans dat ze een baan hebben bijna anderhalf keer zo groot als in de minst gunstige regio's, stelt het CPB.

Vaak een baan

De verschillen zijn voor een deel te verklaren uit de regionale werkloosheid, maar ook vanuit eigenschappen zoals leeftijd, geslacht en land van herkomst. Zo hebben vluchtelingen uit de voormalige Sovjet-Unie en Joegoslavië opvallend vaak een baan in Amsterdam, Rotterdam en Limburg, terwijl statushouders uit andere landen in deze regio's juist moeilijker aan de slag komen.

Nu worden vluchtelingen verdeeld op basis van de grootte van gemeenten. In plaatsen met meer inwoners komen dus meer asielzoekers terecht. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, het COA, voert daarnaast de laatste jaren gesprekken met vluchtelingen om hun kwaliteiten in beeld te brengen.

Op basis daarvan worden ze geplaatst in een regio waar de kans op werk voor hen het grootst wordt geacht. Met behulp van 'big data' kunnen dus nog betere resultaten worden gehaald, zeggen de CPB-onderzoekers.

"Maar dat is op papier. Het is een rekensom met wat in het verleden behaald is. Als je echt zou willen weten wat deze methode oplevert zou je een pilot moeten uitvoeren, waarbij je sommige mensen plaatst volgens het huidige beleid en andere volgens de nieuwe methode", zegt onderzoeker Wouter Vermeulen in het NOS Radio 1 Journaal.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn