NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Welkom

2News.be / Trefwoorden / Welkom

Belgische vissers weer welkom in Britse wateren na verlenen nieuwe licenties
30 Januari, 11:09 NU.NL - Economie
Belgische vissers zijn voor het eerst sinds de nieuwe handelsafspraken met het Verenigd Koninkrijk weer welkom in Britse wateren. Dat meldt de Belgische ministerie van Landouw en Visserij Hilde Crevits zaterdag op Twitter. De minister schrijft dat de benodigde licenties zijn verleend voor zeventien van de achttien vissers die hun vissen vangen voor de Britse kust.


Ex-wielrenster Tara Gins niet welkom als ploegleider na 'ongepaste fotoshoot'
24 Januari, 14:55 NU.NL - Sport
Voormalig wielrenster Tara Gins gaat om een opmerkelijke reden toch niet aan de slag als ploegleider bij een mannenploeg. De dertigjarige Belgische, die de naam van de wielerploeg niet noemt, laat via Instagram weten dat ze vanwege een 'ongepaste fotoshoot' alsnog is geweigerd.


Welkom in de Prince: studentenhuis anno 2021 met 156 ?units?
20 Januari, 14:18 Gazet v. Antwerpen

De renovatie van de voormalige peda Ten Prinsenhove is klaar en blaast nieuw leven in het kotleven van Antwerpse studenten. De nieuwe studententoren Prince heeft 156 studentenwoningen waar naast traditionele studentenhuisvesting ook plaats is voor gastprofessoren. Ook short stays in de zomerperiode zijn mogelijk. De Prince ontvangt zijn eerste bewoners in februari.
'Trump van plan Steve Bannon gratie te verlenen'
20 Januari, 05:13 NOS nieuws

President Trump is van plan om in de laatste uren van zijn presidentschap zijn voormalig campagnestrateeg Steve Bannon gratie te verlenen. Dat melden verschillende persbureaus op basis van bronnen rond het Witte Huis.

Bannon werd in augustus aangehouden voor fraude. Hij wordt met drie anderen verdacht van een miljoenenzwendel. Ze zouden onder valse voorwendselen meer dan 25 miljoen dollar hebben opgehaald voor de aanleg van een grensmuur met Mexico.

De bronnen benadrukten aan CNN dat Trumps beslissing om Bannon gratie te verlenen pas definitief is als hij het papierwerk heeft getekend. De president zou het besluit hebben genomen na veel overleg.

Bannon zou met meer dan honderd anderen op een lijst staan van mensen die Trump een pardon gaat geven voordat zijn ambtstermijn vanmiddag afloopt. Trumps juridische adviseurs hebben de president aangeraden zichzelf en zijn familie geen gratie te verlenen omdat hem dat later kan achtervolgen.

Documenten Rusland-onderzoek

De president nam op zijn voorlaatste dag in het Witte Huis nog enkele last minute-beslissingen. Zo heeft hij een ordner met documenten over het FBI-onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 vrijgegeven. Trump stelt dat de Democraten dat onderzoek wilden gebruiken om hem weg te krijgen.

Trump heeft ook besloten dat Venezolanen de komende 18 maanden niet de VS uitgezet mogen worden, vanwege de omstandigheden in Venezuela. In een memo beschrijft Trump Venezuela als een voortdurende bedreiging voor de veiligheid van het Amerikaanse volk.
Armand Duplantis valt in de prijzen op Zweeds sportgala: ?Ik voel mij zo welkom?
19 Januari, 10:18 Gazet v. Antwerpen

Polsstokspringer Armand Duplantis was maandagavond de grote slokop tijdens het Zweedse sportgala. De 21-jarige wereldrecordhouder werd uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar en Sportman van het Jaar.
Vier randgemeenten voor vaccins welkom op Spoor Oost
14 Januari, 21:06 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse eerstelijnszones slaan de handen in elkaar voor de vaccinatie van hun inwoners. Daardoor zullen naast de inwoners van de ?t Stad ook mensen uit Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek op het vaccinatiedorp VacCovid op het Antwerpse Spoor Oost hun spuitje kunnen krijgen. Fons Duchateau (N-VA), Antwerps schepen voor Gezondheidszorg: ?Antwerpen wil als centrumstad zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen en ook buurgemeenten ondersteunen. Met gebundelde krachten gaan we voor de bevrijding van onze regio.? Wie niet goed te been is, wordt niet verplicht om grote afstanden af te leggen. Er worden vanop het vaccinatiedorp ?vliegende vaccinatoren? uitgestuurd naar tijdelijke vaccinatieplekken om dichter bij die mensen te komen.
Europees bezoek Pompeo afgeblazen: uit eigen beweging of niet meer welkom?
14 Januari, 06:32 Volkskrant
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft een bezoek aan Europa op het laatste moment afgezegd. Althans, dat meldt zijn eigen ministerie. Persbureau Reuters heeft een andere lezing: in Europa zat men niet te wachten op zijn komst.


Katelijnenaren wellicht ook welkom in vaccinatiecentrum Nekkerhal
12 Januari, 03:30 Gazet v. Antwerpen

De Mechelse Nekkerhal zal op korte termijn omgevormd worden tot vaccinatiecentrum. Dat heeft het Mechelse Covid-team beslist in samenspraak met de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne. De inrichting van de Nekkerhal zal verzorgd worden door de lokale evenementensector. ?Vandaag, dinsdag, starten we al met de opbouw?, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).
Veel sneeuw, maar ook dit weekend geen toeristen welkom in de Hoge Venen
8 Januari, 21:18 Gazet v. Antwerpen

Niettegenstaande het er heerlijk wandelen is in de vers gevallen sneeuw zijn ook komend weekend de Hoge Venen verboden voor toeristen. ?We willen absoluut grote concentraties mensen vermijden? zegt Michel Parotte, toerismeschepen van Jalhay. Ook elders in de Ardennen gelden beperkingen.
Verkouden kinderen niet meer welkom op noodopvang Bredase scholen
8 Januari, 13:30 NOS nieuws

Kinderen met verkoudheidsklachten zijn niet meer welkom op de noodopvang van 28 Bredase scholen. Dat schrijft de overkoepelende onderwijsorganisatie INOS aan ouders in een brief die in handen is van Omroep Brabant. De regels zijn aangescherpt uit angst voor de nieuwe Britse coronavariant.

Basisscholen door heel Nederland zijn tijdens de lockdown open voor de noodopvang van kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Zij kunnen hun kind overdag naar school brengen, ook als die kinderen verkoudheidsklachten hebben. Bij de scholen van koepel INOS kan dat nu dus niet meer.

Teugels aantrekken

Uit onderzoek is gebleken dat de Britse coronavariant een stuk besmettelijker is. Ook in Nederland is een kleine groep mensen besmet geraakt met de nieuwe variant.

Een groot deel van die besmettingen is te herleiden naar een basisschool in Bergschenhoek. Daar bleek na uitgebreid onderzoek dat dertig mensen besmet zijn geraakt met het Britse virus. In de brief van het schoolbestuur wordt deze gebeurtenis als aanleiding genomen de teugels aan te trekken.

"Omdat wij begrijpen dat er in deze onderzoeksfase mogelijk wat extra bezorgdheid bij u leeft, hebben wij, INOS, besloten om aanvullend op de huidige maatregelen voorlopig ook de leerlingen die verkouden zijn, niet toe te laten tot de noodopvang op school", staat in de brief. "Dit betekent dus dat de ouders van kinderen die met verkoudheidsklachten op school komen, verzocht zullen worden om hun kind op te halen."

Samenspraak met GGD

De school laat in de brief weten dat dit besluit is genomen in samenspraak met de GGD. De GGD West-Brabant laat aan Omroep Brabant weten niet in te gaan op individuele gevallen. "Er wordt altijd maatwerk geleverd", zei een woordvoerder. "Als een bepaalde school ergens mee zit en vragen heeft, kijken we daar specifiek naar."
?Studenten wel nog welkom in Zoersel op stille plek?
7 Januari, 17:12 Gazet v. Antwerpen

Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) en schepen van Jeugd Olivier Rul (Open Vld) laten weten dat er ook stille studeerplekken in de gemeente Zoersel voor alle studenten beschikbaar zijn. Uit eerdere communicatie leken die plekken enkel beschikbaar voor studenten die echt geen andere geschikte blokplek thuis hadden. Maar alle studenten die er nood aan hebben, kunnen er beroep op doen, benadrukken ze.
Geen gratis jenever, maar vereerders zijn op 16 januari welkom op ?Zalfenkermis?
7 Januari, 13:00 Gazet v. Antwerpen

Zalfenkermis gaat niet door, maar de kerkraad van Oostmalle zal de Sint-Antoniuskapel op Salphen op 16 januari wel speciaal open houden tussen 10u en 16u voor wandelaars.
In beeld: zo verliep de bestorming van het Capitool in Washington
7 Januari, 07:05 NOS nieuws

Washington heeft een tumultueuze dag achter de rug. Wat begon als een demonstratie van duizenden Trump-aanhangers in het centrum van de Amerikaanse hoofdstad, eindigde met de bestorming van het parlementsgebouw, het Capitool.

Beelden van pro-Trump-betogers in de gangen van het Congres, in kantoren van medewerkers en zelfs op de stoel van vicepresident Pence gingen de wereld over. Correspondent Lucas Waagmeester noemt de gebeurtenissen ongekend. "Voor zover ik weet, is dit nooit eerder gebeurd in de Amerikaanse geschiedenis."

Een overzicht in video's van een historische dag:

In het Capitool komt het Congres bijeen om formeel de uitslag van de presidentsverkiezingen vast te stellen. President Trump roept de demonstranten in een toespraak op om naar het parlementsgebouw te komen om een statement te maken tegenover het Congres. "We gaan wandelen naar het Capitool", zegt hij. "We kunnen ons land niet terugnemen met zwakheid."

De aanhangers luisteren naar hun president. Eenmaal aangekomen bij het Capitool, bestormen ze het gebouw. In een tweet vraagt Trump hen om nog geen geweld te gebruiken, maar daar wordt niet naar geluisterd.

De politie kan de relschoppers moeilijk tegenhouden. Via ramen en deuren dringen ze het gebouw binnen.

De chaos breekt uit. Het debat dat in de Amerikaanse Senaat wordt gehouden wordt afgebroken als blijkt dat de demonstranten binnen zijn. Alle politici worden in veiligheid gebracht.

Beveiligers trekken hun wapens als de betogers de zaal van het Huis van Afgevaardigden proberen binnen te dringen.

Congresleden krijgen gasmaskers om zichzelf te beschermen tegen traangas dat wordt afgevuurd door de politie.

Ondertussen eist Joe Biden dat president Donald Trump zijn aanhangers vraagt om de bestorming te stoppen.

Later op de middag, 's avonds laat in Nederland, reageert Trump in een video op de uit de hand gelopen situatie bij het Capitool. Hij roept z'n aanhangers op om naar huis te gaan en de vrede te bewaren. Maar hij houdt ook vol dat de verkiezingen van hem zijn gestolen.

De burgemeester van Washington heeft een avondklok ingesteld, maar daar trekken veel demonstranten zich niets van aan. Journalisten van persbureau Associated Press die verslag doen bij het Capitool, worden uitgescholden en weggejaagd. Ook wordt hun apparatuur vernield.

Als het eenmaal avond is, arriveren honderden leden van de Nationale Garde om de omgeving van het Capitool te ontruimen. Ook de politie is in de omgeving bezig met de ontruiming.

Een vrouw wordt geraakt door een kogel op een moment dat politieagenten en demonstranten samen in de gangen van het Capitool zijn.

Later op de avond komen de Congresleden weer samen in het Capitool om de verkiezingsuitslag te bevestigen. Zowel Republikeinse als Democratische senatoren zijn vastberaden om het werk voort te zetten.
Hybride wagens niet welkom op parkeerplaatsen van elektrische wagens
24 Mei 2018, 09:18 Skynet
Hybride voertuigen, die gedeeltelijk elektrisch rijden, mogen niet zomaar parkeren op een parkeerplaats voorbehouden voor elektrische wagens. Gemeenten kunnen er voor kiezen om dit wél toe te laten door een specifiek onderbord. Zo blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit François Bellot op een parlementaire vraag van CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh, waarover ook De Standaard bericht.


Vaarwel Option, welkom Crescent
22 Mei 2018, 17:48 De Tijd
19:30 De aandeelhouders keurden op een buitengewone vergadering de naamsverandering goed van Option in Crescent. Later dit jaar volgt een omgekeerde aandelensplit om het aandeel van zijn centjesimago af te ...


Chelsea-eigenaar Abramovitsj mogelijk niet langer welkom in Londen
20 Mei 2018, 16:36 NOS nieuws

Het visum van de Russische oliemiljardair Roman Abramovitsj wordt na vijftien jaar niet langer meer zonder slag of stoot verlengd. Het vorige verliep drie weken geleden en de afhandeling van een nieuwe aanvraag loopt op zijn minst vertraging op, meldt de BBC. Volgens The Financial Times is het verzoek van de Russische eigenaar van voetbalclub Chelsea zelfs afgewezen.

De visumproblemen speelden vermoedelijk al een paar dagen, want Abramovitsj was gisteren niet bij de FA Cup-finale, die zijn club won van Manchester United.

De Rus woont al sinds 2003 in Londen, maar heeft nooit een permanente verblijfsvergunning gekregen. Zijn visum werd wel steeds verlengd.

Russische dubbelspion

Dat Abramovitsj nu niet langer welkom zou zijn, wordt in verband gebracht met de zaak-Skripal. De Russische ex-dubbelspion Sergej Skripal werd ruim twee maanden geleden in kritieke toestand opgenomen, nadat hij en zijn dochter in de Britse stad Salisbury waren vergiftigd met zenuwgas.

Volgens de Britse regering en andere westerse landen zat Rusland achter die aanslag. Skripal was afgelopen vrijdag zover hersteld, dat hij uit het ziekenhuis werd ontslagen.

Sancties

De vergiftigingszaak leidde tot sancties van de Britten. Zo zette de regering-May 23 diplomaten uit en werd aangekondigd dat er actiever zou worden gejaagd op omstreden Russische oligarchen in Londen. Veel Russische miljardairs en politici met geld en vastgoed in Londen behoren tot de inner circle van president Poetin.

Bij de aankondiging van de sancties werd al meteen de naam van Abramovitsj genoemd, net als die van Alisher Oesmanov, een miljardair die rijk geworden is in de mijn- en metaalindustrie.

Weigering

Het Britse ministerie van Immigratie en minister Ben Wallace weigeren commentaar op de kwestie en zeggen er nooit mededelingen worden gedaan over individuele visumgevallen. Ook het kantoor van Abramovitsj in Londen wil er niets over kwijt.
IN BEELD. Ultralopers krijgen warm welkom in Mechelen
12 Mei 2018, 12:24 Gazet v. Antwerpen

Marathonlopers Sebastiaan Vandermolen en Weking Van Reeth zijn weer in het land. De twee Antwerpenaren liepen de afgelopen twee jaar maar liefst 590 marathons, van Alaska tot Ushuaia in Argentinië.
Man die dopingprogramma aan het licht bracht niet welkom op WK voetbal in Rusland
11 Mei 2018, 20:48 Gazet v. Antwerpen

De Duitse onderzoeksjournalist en dopingexpert Hajo Seppelt heeft van Rusland geen visum gekregen om deze zomer in het land het WK voetbal bij te wonen. Dat heeft televisiezender ARD, waarvoor Seppelt werkt, vrijdag bekendgemaakt. De journalist bracht in een documentaire een door de Russische staat aangestuurd dopingprogramma aan het licht.
Mollige vrouwen niet meer welkom bij Abercrombie & Fitch
8 Mei 2018, 12:30 Het Nieuwsblad Binnenland

Het Amerikaanse kledingmerk Abercrombie & Fitch stopt met het maken van vrouwenkledij boven maat 40/42. Ook de broeken zullen zich voortaan beperken tot maat 40. De keten wordt nu beschuldigd van het bewust uitsluiten van mollige klanten.
Studenten welkom in Ranstse bib
6 Mei 2018, 04:30 Gazet v. Antwerpen
De gemeente biedt de studerende jongeren een rustige ruimte om te blokken van 15 mei tot eind juni.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn