NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Water


Eerste binnenvaartschip met verwisselbare batterij in Nederland te water gelaten
8 September, 00:04 NU.NL - Economie
Voor het eerst is in Nederland een binnenvaartschip dat van verwisselbare elektrische batterijen gebruikmaakt in de vaart genomen. De Alphenaar kan bij het laden en lossen een nieuwe batterijcontainer aan boord hijsen, waardoor het schip niet lange tijd aan de stekker hoeft te liggen.


Bestuurder rijdt achteruit in plaats van vooruit: auto belandt in het water
4 September, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Aan het Fort van Koningshooikt (Lier) in de Donderheide belandde vrijdagavond een auto in het water. De inzittenden, een jong koppel twintigers, konden zichzelf in veiligheid brengen en bleven ongedeerd. Het meisje was na het ongeval wel erg geschrokken en werd uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis.
Water van kerncentrale Fukushima wordt via pijpleiding in oceaan geloosd
31 Augustus, 00:04 Skynet Economie
Het water dat zich nu nog in de kerncentrale van Fukushima bevindt, zal via een ondergrondse pijpleiding in de oceaan geloosd worden. Dat heeft uitbater Tepco gemeld.


Van Rouwendaal zwemt als titelverdediger naar zilver op 10 kilometer open water
4 Augustus, 00:06 NU.NL - Sport
Sharon van Rouwendaal heeft woensdag bij de Olympische Spelen zilver gepakt op de 10 kilometer open water. De 27-jarige titelverdediger deelde haar race in Odaiba Marine Park goed in, maar moest haar meerdere erkennen in de Braziliaanse Ana Marcela Cunha.


Automobiliste belandt in kanaal, horeca-uitbater en klant springen water in om drenkeling te redden
22 Juli, 00:02 HLN.BE
Horecabaas Christiaan Bemelmans (30) uit Lanaken en klant Yoeri Boussekeyt uit het West-Vlaamse Moorsele hebben zondagnamiddag een vrouw uit een auto gered die in Vucht (Maasmechelen) in het kanaal Zuid-Willemsvaart was beland. De vrouw was met de wagen van haar zoon in het kanaal terechtgekomen.


Heeft Nederland zijn zaakjes wel op orde in de strijd tegen het water?
17 Juli, 00:07 Volkskrant
Na drie dagen extreme regenval stroomden in Limburg straten over en stortte een brug bij Valkenburg in. Heeft Nederland zijn zaakjes wel op orde in de strijd tegen het water? ?Er ligt een koele economische kosten-batenanalyse aan ten grondslag.?


Water van hogergelegen gebieden stroomt Leest en Hombeek binnen: ?Nu volop water wegpompen om erger te voorkomen?
17 Juli, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De brandweer heeft vrijdagavond zware pompen ingezet om overtollig water weg te krijgen uit delen van Leest en Hombeek. De hele dag liep er water uit hogergelegen gebieden via de velden richting de Mechelse deelgemeenten. ?We moesten ingrijpen om erger te voorkomen?, zegt de brandweer.
Weiland onder water? Niet getreurd, want in Kruibeke gaan ze dan suppen!
4 Februari, 18:30 Gazet v. Antwerpen

De voorbije dagen zijn er heel wat waterlopen in de streek uit hun oevers getreden, maar gelukkig bleef de schade beperkt en waren het voornamelijk straten en velden die onder water kwamen te staan. Voor Kruibekenaar Nick Van Raemdonck is dat het moment om zijn surfplank van onder het stof te halen.
?Even twijfelde ik, maar toen wist ik het zeker: er ligt een auto in het water.? Hoe visser Laurens (24) mee de verdwijningszaak uit 1990 hielp oplossen
4 Februari, 06:37 HLN.BE
Dat de familie van Ronny Lateste (38) eindelijk duidelijkheid heeft over wat er 31 jaar geleden met hem is gebeurd, is mede te danken aan een jonge visser. Laurens Neirinck (24) merkte de auto zondag op in het water en alarmeerde de hulpdiensten. ?Heel duidelijk was het niet, maar toch was ik redelijk overtuigd dat ik de contouren van een auto zag in het water. Maar een toevalstreffer? Neen, dat was het niet helemaal.?


Het water stijgt, dus stieren, koeien en paarden worden op het droge gebracht
3 Februari, 21:27 Volkskrant
Het water in de rivieren bereikt waarschijnlijk dit weekeinde zijn hoogste punt. Rijkswaterstaat en de gemeenten nemen maatregelen. Kuddebeheerder Tanja de Bode brengt vee uit de uiterwaarden bij Poederoijen naar hoger gelegen gebieden. ?We kunnen ze pas verplaatsen als het water echt dichtbij komt.?


Wateroverlast in het Waasland: vrouw zit vast met auto in het water
3 Februari, 15:12 Gazet v. Antwerpen

Ook in het Waasland heeft het zo hevig geregend dat de rivieren en beken het water niet meer konden slikken. Her en der is er wateroverlast ontstaan.
Hoge stand Seine dreigt delen Parijs onder water te zetten
2 Februari, 01:42 HLN.BE
Voor Parijs is door de autoriteiten een waarschuwing uitgevaardigd voor overstromingen. De waterstand van de Seine is gestegen tot vier meter, waardoor de rivier op diverse plaatsen uit zijn oevers is getreden.


Hoge waterstanden - Vijf wandelaars raken ingesloten door water in Esneux
1 Februari, 00:20 Skynet
Vijf wandelaars zijn zondagavond in Esneux, in de provincie Luik, geblokkeerd geraakt door de hoge waterstanden, die de Ourthe buiten haar oevers deden treden. Een persoon raakte lichtgewond, zo meldt de brandweer van Luik.


Tuinen van vijftien woningen in Leupegem staan al meer dan een maand onder water: ?De oorzaak is duidelijk, maar de oplossing?
31 Januari, 14:00 HLN.BE
Ons tuinhuis? Daar kunnen wij al meer dan een maand niet meer bij?, tonen bewoners van Diependaele in Leupegem. Al sinds half december staan zo goed als alle tuinen en enkele kelders tussen de straat en de spoorweg onder water. ?De oorzaak ligt hier achteraan en de oplossing zal van de stad moeten komen?, bedenken de slachtoffers van de wateroverlast.


Nooddijk moet water tegenhouden in Wichelen, verschillende huizen dreigen onder water te lopen
30 Januari, 13:06 HLN.BE
Door de aanhoudende regen van de afgelopen dagen, trad vrijdagavond de Bosbeek in Wichelen opnieuw buiten haar oevers en zette onder meer de gewestweg Bohemen onder water. Verschillende huizen werden bedreigd en de brandweer voerde zandzakken aan. De gemeentelijke crisiscel kondigde de noodfase aan en laat vandaag een nooddijk bouwen.


Man uit water gehaald die hond probeerde te redden
30 Januari, 03:50 NOS nieuws

Een reddingsboot van de KNRM heeft gisteravond in het Zeeuwse Hansweert een man uit het water gehaald die probeerde een hond te redden. De hond was van een schip gevallen bij de sluis aan de Kanaalweg, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Behalve de KNRM rukten ook de brandweer en een duikteam uit om de twee weer op het droge te krijgen.

De man is door ambulancepersoneel onderzocht. De hond die hij wilde redden is ook uit het water gehaald. Die was gewond aan zijn poot en wordt behandeld door medewerkers van de dierenambulance.
Volgende week in ?Lisa?: onmogelijke keuzes voor Lisa en overleeft Jonas een val in het diepe water?
29 Januari, 18:06 HLN.BE
Na een bewogen eerste week voor Lisa (Tinne Oltmans) en Jonas (Oscar Willems), om maar twee hoofdrolspelers in de nieuwe VTM-telenovelle ?Lisa? te noemen, dreigt het voor sommigen al meteen over en uit te zijn. Zo gaat Jonas letterlijk kopje onder bij een ongelukkige val in het water.


Afvalboot Cetacea ruimt dokken op: ?Meer mensen wonen aan water, dus meer afval?
26 Januari, 18:18 Gazet v. Antwerpen

De Stadshaven wil het water in de Antwerpse dokken proper maken. Daarom vaart de nieuwe Cetacea nu rond in de dokken om drijfvuil en waterpollutie op te vissen. De afvalboot kan zelfs olie uit het water filteren.
Ook Wereldbekermanche turnen in Bakoe valt in het water vanwege corona
26 Januari, 09:06 Gazet v. Antwerpen

De Wereldbekermanche turnen die van 4 tot 7 maart gehouden moest worden in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe, gaat vanwege de coronapandemie niet door. Dat bevestigde de Internationale Turnfederatie.
BOEK. Arnaldur Indridason - Boven water
25 Januari, 09:48 Gazet v. Antwerpen

We hebben het op deze pagina?s al meer dan eens geschreven en herhalen het nog eens graag. Wie zijn thrillers graag vol snelle actie en gewelddadige confrontaties heeft, moet niet bij Arnaldur Indridason zijn.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn