NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Waarschuwt

2News.be / Trefwoorden / Waarschuwt

Reddingsbrigade waarschuwt: kinderen raken snel zoek vanwege drukte op strand
Donderdag, 00:06 NOS nieuws

Vanwege de warmte is het druk op de Nederlandse stranden. Verschillende parkeerplaatsen zijn vol en kinderen raken snel zoek in de drukte, waarschuwen reddingsbrigades.

Op het Noorderstrand en Zuiderstrand van Scheveningen wappert sinds ongeveer 14.00 uur de gele vlag vanwege de sterke stroming. Dat betekent dat zwemmen of baden wordt afgeraden.

Kinderen zoek

De reddingsbrigade in de regio Haaglanden waarschuwt dat kinderen snel zoek raken vanwege de drukte. Daarom geldt het advies om kinderen een polsbandje om te doen met een naam en telefoonnummer erop. Die zijn gratis te krijgen bij de reddingsbrigade. Rond 13.15 uur was een 3-jarig meisje op het Noorderstrand van Scheveningen vermist. Ze werd snel weer gevonden.

Verschillende toegangswegen naar parkeerterreinen in Scheveningen zijn sinds 14.00 uur afgesloten vanwege de drukte. Met het openbaar vervoer naar het strand komen, kan nog wel. De parkeerplaatsen in Noordwijk waren al om 13.00 uur vol, meldt Omroep West.

De Reddingsbrigade in Wassenaar is vandaag vooral bezig met mensen met hitteverschijnselen en kinderen die hun ouders kwijt zijn.
Sony waarschuwt: we verkopen minder PlayStation-games
1 Augustus, 00:07 NU.NL - Tech
Sony heeft zijn verwachtingen voor 2022 omlaag bijgesteld. Het bedrijf waarschuwt dat Sony's PlayStation-games waarschijnlijk minder geld zullen opbrengen. Vergeleken met vorig jaar komen er dit jaar minder exclusieve PlayStation-spellen uit. Ook ziet het bedrijf dat mensen sowieso minder zijn gaan spelen.


Xi waarschuwt Biden om "niet met vuur te spelen" wat Taiwan betreft
De Chinese president Xi Jinping heeft tijdens een ruim twee uur durend telefoongesprek zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden gewaarschuwd om "niet met vuur te spelen" wat Taiwan betreft. Zo meldt een Chinees staatsmedium donderdag. Volgens Amerikaanse diplomaten hebben de twee leiders ook afgesproken om elkaar persoonlijk te ontmoeten.


Microsoft waarschuwt voor toename in IIS-aanvallen op webservers
28 Juli, 00:06 Techzine
Volgens Microsoft komen IIS-extensies steeds vaker voor in aanvallen op webservers. Web shells blijven het populairst, maar juist daarom gaan IIS-extensies aan de radar voorbij. De techgigant waarschuwt administrators voor de trend. Webservers zijn leidend voor de cybersecurity van een bedrijf. Misconfiguraties kunnen toegang geven tot vertrouwelijke informatie. In het ergste geval staat de server […]


EU moet zich voorbereiden op migratiegolven vanwege voedselonzekerheid, waarschuwt Frontex
17 Juli, 00:07 Skynet Economie
De Europese Unie moet zich voorbereiden op de komst van nieuwe migratiestromen als gevolg van de onzekerheid over de wereldwijde voedselbevoorrading. Daarvoor heeft directrice ad interim Aija Kalnaja van het Europese grensbewakingsagentschap Frontex gewaarschuwd bij haar aankomst op een informeel beraad van de Europese ministers van Binnenlandse Zaken in Praag.


Logistiekconcern waarschuwt voor vertragingen door boerenprotest maandag
4 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Het grote logistiekbedrijf Jan de Rijk heeft klanten ervoor gewaarschuwd dat er maandag mogelijk sprake is van vertragingen bij ritten met vrachtwagens. Boerenorganisaties hebben namelijk aangekondigd dat ze die dag het land plat willen leggen. Ze zouden onder meer actie willen voeren bij distributiecentra.


Nft-marktplaats OpenSea waarschuwt gebruikers dat mailadressen gelekt zijn
1 Juli, 00:00 Tweakers
Nft-marktplaats OpenSea heeft gebruikers gewaarschuwd dat e-mailadressen zijn uitgelekt. Dat gebeurde via de maker van de mailsoftware van het bedrijf. OpenSea lijkt ervan uit te gaan dat alle gebruikers zijn getroffen.


Wall Street: Fed-voorzitter Powell waarschuwt voor recessie
30 Juni, 00:02 De Tijd
22:15 'Er is geen garantie dat de centrale bank de inflatie onder controle kan brengen zonder een recessie te veroorzaken.' Dat zei Fed-voorzitter Jerome Powell op een bijeenkomst voor centraal bankiers in ...


Microsoft waarschuwt gebruikers voor einde van Windows 8.1
27 Juni, 00:12 NU.NL - Tech
Mensen die nog Windows 8.1 gebruiken, worden vanaf volgende maand gewaarschuwd dat Microsoft vanaf 10 januari 2023 stopt met de ondersteuning van het besturingssysteem, zo schrijft ZDNet.


Rerum Novarum - Voorzitter beweging.net waarschuwt voor collectieve verarming
29 Mei, 00:07 Skynet Economie
Peter Wouters, voorzitter van beweging.net, waarschuwt naar aanleiding van Rerum Novarum voor "een trend die steeds meer zichtbaar wordt: een totaal onevenwicht tussen grote bedrijven die woekerwinsten maken, en de gewone burger die het steeds moeilijker krijgt om zijn facturen te betalen". "Een gevaarlijke cocktail", aldus Wouters. "De tijd is rijp om grondig bij te sturen tegen een collectieve verarming van de maatschappij."


ACV-voorzitter waarschuwt dat middenklasse alsmaar dieper wegzakt: ?Er is nood aan meer herverdeling?
26 Mei, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De verdeling van de welvaart trekt steeds schever, waardoor ook het onderste deel van de middenklasse alsmaar dieper wegzakt. Dat heeft ACV-voorzitter Marc Leemans woensdagavond gezegd in zijn toespraak naar aanleiding van Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging. Er is nood aan meer herverdeling, zei hij.
Nu hervormen of toestanden zoals in de jaren tachtig, waarschuwt De Bleeker
22 Mei, 00:09 Skynet Economie
Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) roept de bevoegde PS-ministers op snel werk te maken van de hervormingen op de arbeidsmarkt en op het vlak van de pensioenen. In een interview met Het Laatste Nieuws waarschuwt ze dat beide hervormingen broodnodig zijn om het hele systeem betaalbaar te houden.


Snelle Belg waarschuwt Hamilton: ?Aftakeling gaat snel?
15 Mei, 00:04 AutoBlog

Moet Hamilton zich zorgen maken voor snelle aftakeling? Aftakeling, is een onvermijdelijke realiteit voor ieder mens, maar zeker ook voor iedere sporter. Men zegt wel eens dat een topsporter in zijn (m/v) leven twee keer sterft. De eerste keer, als onontkenbaar wordt dat het benodigde niveau niet meer gehaald kan worden om topsporter te blijven. […]

The post Snelle Belg waarschuwt Hamilton: “Aftakeling gaat snel” appeared first on Autoblog.nl.
Minder wachttijd op Schiphol, luchthaven waarschuwt voor extra drukte op zondag
25 April, 00:04 NU.NL - Economie
Hoewel de drukte op Schiphol zaterdag afneemt, staat er voor de ingang van een van de vertrekhallen nog altijd een lange rij met honderden mensen. Volgens de luchthaven moeten mensen ook zondag rekening houden met eventuele vertragingen of annuleringen. Eerder op de dag waren de vertrekhallen volgelopen als gevolg van een staking van KLM-medewerkers.


Nog een milieucrisis? Minister waarschuwt voor gevolgen slechte waterkwaliteit
21 April, 00:04 NOS nieuws

Naast de stikstofcrisis waar Nederland nog steeds mee worstelt dreigt een tweede milieucrisis: de Nederlandse waterkwaliteit is niet op orde. Nederland gaat de Europese doelen die binnen vijf jaar bereikt moeten worden waarschijnlijk niet halen, schrijft minister Harbers van Infrastructuur en Milieu aan de Kamer.

Dat kan straks "potentieel ingrijpende gevolgen" hebben voor projecten en besluiten, aldus Harbers. Er dreigen niet alleen Europese boetes, maar ook kunnen projecten en ontwikkelingen in de knel komen. Harbers verwacht niet dat hele sectoren op slot zullen moeten, zoals bij de stikstofcrisis.

Eerder schreven de ministers Staghouwer (Landbouw) en Van der Wal (Natuur) al aan de Kamer dat boeren waarschijnlijk niet alleen vanwege de stikstofproblemen met ingrijpende maatregelen te maken krijgen maar ook vanwege de slechte waterkwaliteit.

De waterkwaliteit is de afgelopen tijd erg achteruitgegaan. Ondanks maatregelen en extra geld om de problemen aan te pakken voorziet Harbers dat Nederland zijn zaak niet op tijd op orde heeft. Hij spreekt van een "stevige uitdaging".

Volgens de Europese Kaderrichtlijn Water moet al het grond- en oppervlaktewater in Europa in 2027 van goede kwaliteit zijn. Beken, sloten, meren, rivieren: ze moeten aan meerdere eisen voldoen. Zo zijn er voorschriften op het gebied van de waterkwaliteit voor planten en dieren maar ook normen voor giftige stoffen. Een sloot of meer voldoet pas aan de eisen als alle onderdelen in orde zijn.

Vanaf 2027 geldt dat waar een voorgenomen project of economische activiteit de kwaliteit van een beek of meer of ander water aantast, iemand het project via de rechter kan aanvechten.

'Vergelijkingen kloppen niet'

Op dit moment is er bijna geen enkel Nederlands water dat aan alle eisen voldoet, schrijft Harbers. Maar hij bestrijdt dat de Nederlandse waterkwaliteit in zijn geheel niet goed zou zijn. Ook vergelijkingen, waarbij Nederland er ten opzichte van andere landen slecht uit komt, kloppen volgens hem niet.

"Nederland kiest er steeds voor om zo volledig mogelijk te meten en te beoordelen en daarbij gebruik te maken van de meest recente normen. Dit geeft namelijk het beste weer welke aanvullende maatregelen nodig zijn. Doordat sommige lidstaten hier andere keuzes in maken, wordt een vergelijking tussen lidstaten bemoeilijkt."

Harbers wijst er verder op dat alle maatregelen die genomen worden om de stikstofuitstoot te verminderen ook zullen helpen om de waterkwaliteit te verbeteren. De regeringspartijen spraken eerder af 25 miljard uit te trekken voor natuurverbetering.
Microsoft waarschuwt voor aanvallen op Windows
14 April, 00:07 Techzine
Chinese staatshackers van de Hafnium-groep voeren een aanval uit met Tarrask-malware op Windows. Hierbij wordt de Windows-security omzeild via de Windows Task Scheduler. Microsoft waarschuwt dat de Chinese staatshackers van Hafnium het opnieuw op Windows hebben voorzien en een aanval uitvoeren met Tarrask-malware. Deze malware is ontworpen voor het kunnen vermijden van beschermingsmogelijkheden in het […]


Vereniging voor huiseigenaren waarschuwt dat nieuwbouw onbetaalbaar wordt
12 April, 00:04 NU.NL - Economie
Nieuwbouwwoningen zijn voor grote groepen mensen niet meer te betalen, zegt de Vereniging Eigen Huis (VEH). De organisatie voor huiseigenaren wijst erop dat in de woningbouwplannen van het kabinet de NHG-grens van 355.000 euro als betaalbaar wordt beschouwd. Maar dat is volgens de VEH voor veel huishoudens niet haalbaar.


VMware waarschuwt voor ernstige kwetsbaarheden in meerdere producten
8 April, 00:10 Techzine
VMware heeft klanten gewaarschuwd voor meerdere kwetsbaarheden in meerdere producten. Deze kwetsbaarheden zouden hackers kunnen gebruiken voor remote code execution (RCE)-aanvallen. De kwetsbaarheden treffen een reeks producten. Dit zijn onder meer VMware Workspace ONE Access (Access), VMware Identity Manager (vIDM), VMware vRealize Automation (vRA), VMware Cloud Foundation en VMware vRealize Suite Lifecycle Manager. VMware geeft […]


Van Ranst waarschuwt Van Aert
5 April, 00:01 Skynet Sport
Komt Wout van Aert aan de start van Parijs-Roubaix? De Amstel Gold Race die dit jaar tussen de Ronde en Roubaix ligt, zal wellicht nog te vroeg komen. Maar Parijs-Roubaix is pas binnen twee weken...


GGD-koepel waarschuwt voor valse e-mail met uitnodiging voor testafspraak
17 Februari, 01:42 NU.NL - Tech
Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland waarschuwt woensdag voor valse e-mails. Daarin staat dat mensen een coronatest moeten ondergaan om ervoor te zorgen dat de coronamaatregelen worden versoepeld.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn