NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Waarom

2News.be / Trefwoorden / Waarom

Waarom de Rode Duivels U21 in een stunt mogen geloven tegen Spanje
26 Maart, 00:00 Skynet Sport
De Belgische beloften zetten hun kwalificatiecampagne voor het EK van 2025 verder met een moeilijke verplaatsing naar Spanje op dinsdag 26 maart. Als we hun eerste wedstrijd tegen de groepsleider erbij halen, weten we dat er nog niets verloren is.


NU+ | Europese AI-wet komt eraan: waarom is vandaag zo'n belangrijke dag?
19 Maart, 00:11 NU.NL - Tech
Het Europees Parlement stemt vanmiddag over de wet waarmee Europa meer grip moet krijgen op kunstmatige intelligentie. Na jaren onderhandelen over de precieze invulling van die wet, volgt vandaag de eindstemming.


19 Maart, 00:08 NU.NL - Muziek
Waarom doet het zoveel pijn als je jouw elleboog stoot? Expert legt uit: ?Het is een hoofdzenuw van je arm?
13 Maart, 00:02 HLN.BE
Iedereen kan ervan meespreken: je stoot het puntje van je elleboog met een felle en tintelende pijn als gevolg. Maar wat is dat ?elektrisch beentje? precies? Waarom doet een botsing op dat plekje zoveel pijn? En wanneer ga je het beste naar een dokter? Schouder- en elleboogchirurg Alexander Van Tongel (UZ Gent) legt het uit. ?Het is storend, maar kan meestal geen kwaad.?


NU+ | Waarom vinden we Zuid-Koreaanse producties als Parasite zo goed?
5 Maart, 00:08 NU.NL - Film
Thrillers, horrors en K-drama: Zuid-Koreaanse films en series als Parasite en Squid Game zijn wereldwijd razend populair. Wat is kenmerkend voor het werk van Zuid-Koreaanse makers? En wat verklaart het grote succes van de producties uit het Aziatische land?


Waarom ik dacht dat ChatGPT schrijvers overbodig maakt (en waarom dat niet zo is)
26 Februari, 00:00 Emerce
Middels een ChatGPT-tool probeerde ik mezelf als schrijver overbodig te maken. Dat bleek verrassend goed te lukken. Dacht ik. Nu denk ik er anders over.


Waarom steeds minder auto's en motoren worden gestolen
23 Februari, 00:04 NOS nieuws

Al jaren daalt het aantal diefstallen van auto's en motoren. Ook begin dit jaar zet deze trend door. Gestolen voertuigen worden ook vaker teruggevonden. Hoe kan dit?

De diefstalcijfers worden bijgehouden dooor het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Criminelen namen in januari 624 auto's en motoren mee. Dat is 20 procent minder dan een jaar eerder.

Meer controle in havens

Als voornaamste oorzaak van de afname noemt het LIV de toegenomen havencontroles. "Wat we zien is dat heel veel gestolen auto's in een container worden gestopt. Vervolgens worden ze verscheept, vooral naar Afrika. Daar is de laatste twee jaar veel controle op geweest", zegt Edwin Karelsenk directeur van Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV).

Daarnaast is van belang dat de anti-diefstalsystemen steeds beter worden. "Steeds meer voertuigen hebben volg- en terugvindsoftware. Hierdoor zijn ze makkelijker op te sporen", aldus Karelsen.

Gestolen auto's en motoren worden dan ook vaak binnen een dag teruggevonden. Het afgelopen jaar werd ruim 60 procent teruggevonden, een record. Daarom hebben dieven het dan ook steeds vaker gemunt op oudere modellen zonder beveiliging. Het LIV ziet het aantal gestolen voertuigen van twintig jaar en ouder snel toenemen.

Sleutels met slaapstand

Verder speelt een rol dat fabrikanten van auto's die veel werden gestolen aanpassingen hebben doorgevoerd. Dat is bijvoorbeeld gebeurd bij de Toyota RAV4, de meest gestolen auto van 2023. "Het lukte dieven om via de bedrading van de koplamp signalen naar de centrale computer te sturen. Zo konden ze auto ontgrendelen", vertelt Karelsen. "Toyota heeft dit aangepast. Dat zie je meteen terug in de diefstalcijfers."

Datzelfde geldt voor voertuigen die starten zonder dat de sleutel in het contactslot hoeft. Zo'n sleutel zendt continu een signaal uit en ontgrendelt de auto zodra deze in de buurt is. Dieven weten dat signaal met antennes op te pikken, waarna ze op afstand de auto ontgrendelen. "Veel fabrikanten zijn gestopt met dit soort sleutels of hebben een slaapstand toegevoegd. Hierdoor kan het signaal niet altijd meer worden opgepikt", aldus Karelsen.
?Waarom kan jij niet tegen kritiek??: eerste ruzie gooit roet in het eten van Regi en Kristel in ?Regi gaat trouwen?
21 Februari, 00:02 HLN.BE
De weg naar het altaar is niet zonder slag of stoot voor Regi Penxten (47) en Kristel Hubeny (35), letterlijk dan. De ietwat roekeloze rit naar hun huwelijkschef mondt uit in een eerste ruzie voor de aanstaande bruid en bruidegom. ?Ik rijd nooit meer. Trek uw plan?, klinkt het koppig bij Kristel, een antwoord dat niet in goede aarde valt bij Regi. ?Mag ik er zelfs niets meer van zeggen??


Maakte Ajax wel of geen 3-3? Waarom er geen doellijntechnologie in Eredivisie is
13 Februari, 00:03 NU.NL - Sport
Zat de bal er wel of niet in? Ajax leek zondag tegen Heerenveen in de slotfase de 3-3 te maken, maar niemand kon met zekerheid zeggen of de bal over de lijn was. Dit is waarom er geen doellijntechnologie in de Eredivisie is.


NU+ | Waarom Duitse boeren massaal demonstreren tegen landbouwbeleid
10 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
Boeren die demonstreren tegen het landbouwbeleid van de regering, dat herkennen we in Nederland wel. Deze week is in Duitsland uitgeroepen tot de Wutwoche, een protestweek van Duitse boeren. Maar waarom demonstreren deze boeren precies?


Kersvers wereldkampioen Humphries als symbool: waarom gezondheid steeds belangrijker wordt op het dartscircuit
4 Januari, 00:00 HLN.BE
Een darter geen atleet, zegt u? Kersvers wereldkampioen Luke Humphries staat symbool voor de nieuwe generatie, waar gezondheid door een deel van het circuit steeds hoger in het vaandel wordt gedragen. En ook onze Belgische toppers gaan mee in dat verhaal. Heeft dat ook impact op hun prestaties?


Dit is waarom Mercedes met turquoise lampjes mag rijden
21 December 2023, 00:01 AutoBlog

Een nieuwe stylingtrend of is er iets anders aan de hand? Mercedes kiest voor turquoise LED-verlichting op de EQS. Gaat de zelfrijdende auto er ooit komen? Als het aan verscheidende merken ligt wel. Zo is Mercedes nog steeds bloedserieus over auto’s die zonder bestuurder op pad kunnen. Er wordt ook al volop getest om Mercedes […]

Dit artikel Dit is waarom Mercedes met turquoise lampjes mag rijden verscheen eerst op Autoblog.nl.
Onderzoek toont aan waarom zwangere vrouwen misselijk worden
16 December 2023, 00:03 HLN.BE
Wetenschappers hebben ontdekt waarom veel zwangere vrouwen (ochtend)misselijkheid ervaren. Een hormoon dat de foetus aanmaakt kan bij de moeder zorgen voor misselijkheid en braken. Dat blijkt uit onderzoek dat eerder deze week is gepubliceerd. Hierdoor kan er gerichter worden gezocht naar een mogelijk geneesmiddel tegen misselijkheid tijdens de zwangerschap.


NU+ | Waarom een klimaatschadefonds hard nodig is: 'Dit dorp was een paradijs'
15 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De klimaattop in Dubai begon met het officieel oprichten van een klimaatschadefonds. Inmiddels is ruim 700 miljoen euro toegezegd, vooral door Europese landen. Drie klimaatactivisten uit ontwikkelingslanden vertellen waarom zo'n fonds volgens hen nodig is.


Waarom de Sprinter L2H2 de ideale bedrijfswagen is
14 December 2023, 00:00 AutoBlog

De Mercedes Sprinter L2H2 is de bedrijfswagen die je wil hebben. De Mercedes Sprinter is een van de populairste bestelwagens in Nederland. Dat is niet zonder reden, want de Sprinter is een briljante bestelwagen. Bovendien heb je heel veel keuze: de Mercedes Sprinter is in talloze varianten te krijgen. Qua formaat is de Sprinter te […]

Dit artikel Waarom de Sprinter L2H2 de ideale bedrijfswagen is verscheen eerst op Autoblog.nl.
Is een verbod op uitfans mogelijk? En waarom werkt bestraffen soms averechts? Zeven vragen na de rellen in Anderlecht
9 December 2023, 00:02 HLN.BE
Vuurwerk- en stoeltjesgooiende Standard-fans legden de wedstrijd tegen Anderlecht lam. Wie moet dat hooliganisme indijken: de clubs of de politie? Kunnen de relschoppers zelf opdraaien voor de kosten? En zijn strengere straffen een optie? De meest prangende vragen voor u opgelijst.


NU+ | Waarom Spotify na zeventien jaar verlies nu de broekriem aantrekt
8 December 2023, 00:09 NU.NL - Tech
Spotify heeft maandagochtend de grootste reorganisatie in zijn geschiedenis aangekondigd. Ruim vijftienhonderd mensen verliezen hun baan. Maar de muziekdienst draait al zeventien jaar verlies. Waarom wordt juist nu ingegrepen?


NU+ | Steeds langere bioscoopfilms: waarom je je wc-bezoek niet moet uitstellen
8 December 2023, 00:08 NU.NL - Film
Met je handen vol snacks kom je goed voorbereid in de bioscoopzaal aan. De lichten gaan uit en dan gebeurt het: je moet naar de wc. Moet je het ophouden of juist niet? "Er is altijd een wc in de buurt, dus gebruik die ook."


NU+ | Waarom gaat iPhone nu pas de opvolger van sms ondersteunen?
24 November 2023, 00:13 NU.NL - Tech
Hoewel de opvolger van sms al vijftien jaar bestaat, gaat de iPhone deze techniek vanaf volgend jaar ondersteunen. Waarom dan pas?


Hamilton ontkent benaderen Red Bull: 'Snap niet waarom Horner dit doet'
24 November 2023, 00:08 NU.NL - Sport
Lewis Hamilton ontkent eerder dit seizoen Red Bull-baas Christian Horner te hebben benaderd voor een stoeltje bij het team van Max Verstappen. De Mercedes-coureur vraagt zich af waarom dit verhaal naar buiten wordt gebracht.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn