NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Waarom

2News.be / Trefwoorden / Waarom

Veel vacatures, waarom kunnen vooral jonge mannen toch geen baan vinden?
Zaterdag, 00:04 NOS nieuws

Werk vinden op een krappe arbeidsmarkt zou simpel moeten zijn. Maar toch zitten vooral jonge mannen thuis op de bank met een uitkering, meldde het Centraal Planbureau vandaag op basis van eigen onderzoek. Het afgelopen half jaar is de arbeidsparticipatie van jonge mannen licht toegenomen. Toch verwacht het planbureau een blijvende daling van het totaal aantal jonge mannen dat werkt, ondanks veel openstaande vacatures. Hoe kan het dat specifiek die groep het lastig vindt om een baan te vinden?

"Nu schijnt de zon, maar er komt ook weer regen. Het huidige personeelstekort is naar verwachting tijdelijk, de trend die we de afgelopen twintig jaar hebben gezien is dat sectoren waarin relatief veel mannen werken steeds minder banen aanbieden", zegt Egbert Jongen, onderzoeker bij het planbureau.

Socioloog Tanja Traag van het Centraal Bureau voor de Statistiek ziet dat vooral onder laaggeschoolde mannen de arbeidsparticipatie afneemt. "En in het algemeen geldt: mensen zonder diploma komen moeilijker aan de bak. Ook in een krappe arbeidsmarkt."

Daar sluit jongerencoach Neda Saleh van De Kandidatenmarkt zich bij aan. Bij haar komen veel jonge mannen terecht, die moeite hebben met het vinden van een baan. "In de ICT-sector is momenteel sprake van personeelstekort, maar toch vinden jonge mannen daar geen baan, omdat de gevraagde functie niet overeenkomt met het opleidingsniveau."

'Opstapeling van problemen'

Ook ziet Saleh dat veel jonge mannen moeite hebben met sociale vaardigheden of niet zo goed weten wat ze willen. "Ik zie gewoon dat zij vastlopen en dat zij een stukje arbeidsontwikkeling hebben gemist. Ook ligt het soms aan hun eigenwaarde."

Een specifieke reden noemen is dus lastig. "Eigenlijk zie je een opstapeling van problemen voor jonge mannen, waardoor zij moeilijk een baan vinden", zegt socioloog Traag. "Zij zijn de vorige crisis van 2008 nog niet te boven en het is de vraag hoe dat zich in de toekomst verder gaat ontwikkelen."

Volgens Jens van Tricht, auteur van het boek Waarom feminisme goed is voor mannen, speelt er op de achtergrond een veel groter fenomeen. "Waar meisjes en vrouwen toegang hebben gekregen tot arbeid in traditionele mannendomeinen, is er geen werk gemaakt om dat andersom ook aan te moedigen."

"Er is succes geboekt met meisjes door het glazen plafond te krijgen en richting de techniek te helpen, maar niet met mannen richting zorg en onderwijs", zegt Van Tricht.

Jobcoach Saleh hoopt dat jonge mannen meer de kans krijgen om zich te ontwikkelen, juist omdat ze anders zijn. Meer sociale ondersteuning en scholing is belangrijk. "Geef ze de ruimte om mee te doen, want dat wordt ook in de snelle wereld van tegenwoordig verwacht, dus geef ze ook die kansen."
Squid Game is een hit: waarom Zuid-Koreaanse film niet meer weg te denken is
13 Oktober, 00:07 NU.NL - Film
Je kan geen sociaal medium openen of er komt wel een bericht of meme over Squid Game voorbij. De Netflix-hit is voor de verandering een keer niet van Amerikaanse of Engelse origine, maar gemaakt in Zuid-Korea. Het succes van de serie zorgt ervoor dat Zuid-Koreaanse films en series ook in de rest van de wereld een vaste plek in het kijkaanbod hebben veroverd.


Waarom de huidige gascrisis zowel de noodzaak als de risico?s van de energietransitie blootlegt
9 Oktober, 00:07 Volkskrant
De energiecrisis drukt Europa keihard met zijn neus op de feiten: het continent is nog altijd afhankelijk van aardgas. Er is dus nog een lange weg te gaan met de energietransitie. Kan deze crisis daarbij een handje helpen of werkt ze vooral averechts?


WhatsApp, Instagram en Facebook slecht bereikbaar
5 Oktober, 00:02 Emerce
Facebook kampt met een grote storing die alle diensten heeft platgelegd, dus inclusief Instagram, WhatsApp en Facebook zelf.


Video | Terugblik: Waarom Ajax met 'slechts' 2-0 zichzelf tekort heeft gedaan
29 September, 00:05 NU.NL - Sport
Ajax won dinsdagavond in Amsterdam eenvoudig van Besiktas in de Champions League. De wedstrijd eindigde in 2-0, maar toch was Ajax-trainer Erik ten Hag na afloop niet helemaal tevreden over de effectiviteit van zijn ploeg. NU.nl-verslaggever Rypke Bakker legt uit waarom deze uitslag later in de groepsfase nog een puntje van zorg kan worden.


Waarom Rusland de laatste tijd steeds harder optreedt tegen techbedrijven
22 September, 00:08 NU.NL - Tech
Google en Apple hebben een verkiezingsapp van de Russische oppositieleider Alexei Navalny verwijderd uit hun appwinkels, zo werd vrijdag bekend. Het is de zoveelste maatregel die het land neemt tegen techbedrijven. Waarom doet Rusland dit en waarom juist nu?


Waarom je 's nachts wel naar een concert mag, maar niet mag dansen
22 September, 00:06 NU.NL - Muziek
Met de nieuwe coronaregels mogen mensen na middernacht nog wel bij een concert of buitenevenement aanwezig zijn, maar in de club moeten bezoekers om klokslag 0.00 uur hun jassen pakken en naar huis. Demissionair premier Mark Rutte legde dinsdagavond op een coronapersconferentie uit waarom.


Waarom mag je klanten wel om een coronapas vragen en personeel niet?
15 September, 00:03 NU.NL - Economie
Nu iedereen die kan en wil gevaccineerd worden in principe beide prikken gekregen zou moeten hebben, woedt het debat over verplichte vaccinatie steeds feller. Werkgevers zouden graag de vaccinatiestatus van hun personeel kennen, maar juridisch gezien mogen ze dat niet weten. Dat roept bij velen de vraag op waarom klanten wel verplicht zijn om de CoronaCheck-app te gebruiken en werknemers niet.


Artiesten toegevoegd aan line-up Dutch Grand Prix: dj's komen betaald draaien
1 September, 00:07 NU.NL - Muziek
Het entertainmentprogramma van de Dutch Grand Prix is aangepast, laat een woordvoerder maandagmiddag aan NU.nl weten. Naast Davina Michelle, die op 5 september het Wilhelmus ten gehore brengt, zal ook een aantal dj's een show geven tijdens het race-evenement. Zij worden betaald voor hun optreden.


Waarom zijn tech start-ups zo belangrijk en waar staat Nederland?
31 Augustus, 00:01 Emerce
Nederland als ecosysteem voor start-ups begint vorm te krijgen. Toch valt er nog veel te verbeteren. Drie belangrijke uitdagingen die echt beter moeten.


Waarom evenementen met 750 bezoekers niet werken voor festivalorganisaties
18 Augustus, 00:06 NU.NL - Muziek
Eendaagse festivals mogen buiten of in een open tent met maximaal 750 mensen plaatsvinden. Deze coronamaatregel geldt tot ten minste 19 september. Festivalorganisaties lichten toe waarom dit voor hen op korte termijn niet haalbaar is.


Waarom mag zo?n massa-evenement als de Formule 1 wel doorgaan en veel kleinere festivals niet?
14 Augustus, 00:06 Volkskrant
De Dutch Grand Prix in Zandvoort mag begin september doorgaan: 210 duizend bezoekers in drie dagen. Is dat wel veilig en verantwoord?


Sophia Bush legt uit waarom ze het niet langer over haar ex Chad Michael Murray wil hebben: ?Het is mijn tijd niet waard?
12 Augustus, 00:01 HLN.BE
Sophia Bush (39) en Chad Michael Murray (39) vormden niet alleen een duo in ?One Tree Hill?, maar de twee acteurs waren ook in het echte leven een tijdje een koppel. Een periode die Bush liever achter zich wil laten, zo blijkt. Tijdens een nieuwe aflevering van de podcast ?Inside of You? maakte de actrice duidelijk dat ze het niet langer over haar ex wil hebben.


Waarom Max Verstappen een enorm dik linkerbeen heeft
10 Augustus, 00:02 AutoBlog

Zoals sommige mensen wat meer eelt op hun rechterhand hebben, zo heeft Max een enorm dik linkerbeen. Het F1 circus geniet na een machtig mooie eerste seizoenshelft momenteel van een welverdiende zomerstop. Althans, op papier tenminste, want reken maar dat Mercedes en Red Bull stiekem alles zullen doen wat ze kunnen om net dat voordeeltje […]

The post Waarom Max Verstappen een enorm dik linkerbeen heeft appeared first on Autoblog.nl.
Ventileren, mensen. Waarom versoepelt het kabinet dan ventilatie-eisen voor de horeca?
31 Juli, 00:05 Volkskrant
Ventileren mensen, ventileren. Thuis, in de winkels en in de horeca. Dat was in juli de oproep van minister-president Mark Rutte. Tegelijk werden de wettelijke ventilatieverplichtingen per 1 juli voor de horeca versoepeld, terwijl het juist in de nachthoreca goed mis ging met de besmettingen.


De lambdavariant is de schrik van Zuid-Amerika, waarom krijgt hij hier geen voet aan de grond?
24 Juli, 00:05 Volkskrant
Alweer zorgt een nieuwe virusvariant voor ophef ? zij het aan de andere kant van de wereldbol, in Zuid-Amerika. Wat is er toch aan de hand met de ?lambdavariant?, die inmiddels in Peru haast alle besmettingen veroorzaakt?


Waarom vallen de Olympische Spelen altijd duurder uit dan verwacht?
24 Juli, 00:05 Volkskrant
Ook in Tokio wordt de begroting weer ruim overschreden. Waarom vallen de Olympische Spelen telkens zoveel duurder uit dan aanvankelijk gedacht?


Trop is te veel, dus waarom gaan mensen te ver met botox? Cosmetisch chirurg: ?Ook fillers zijn niet zo onschuldig?
22 Juli, 00:03 HLN.BE
?Ik wil niet gemeen zijn, maar wat is er gebeurd met het gezicht van Kristin Davis?? Op Twitter raken mensen niet uitgepraat over de actrice die Charlotte speelt in de reboot van ?Sex and the City?. Waarschijnlijk heeft ze iets te veel botox en fillers laten inspuiten, klinkt het. Cosmetisch chirurg Jan Vermeylen is voorstander van zulke rimpelbestrijders, maar waarschuwt voor overconsumptie. Hij legt uit waarom mensen tegen beter weten in niet kunnen stoppen, en wat daar de gezondheidsrisico?s van zijn.


Waarom 143 ufomeldingen (nog) niet betekenen dat marsmannetjes bestaan
30 Juni, 00:09 NU.NL - Tech
De Amerikaanse regering maakte vrijdag bekend dat er sinds 2004 in totaal 143 zogenoemde ufo's zijn gezien. Dat betekent echter nog niet dat er (bijvoorbeeld) marsmannetjes zijn gespot. NU.nl legt het verschil uit tussen de woorden die gebruikt worden om rondvliegende mysteries te beschrijven.


Waarom iedere vrouw een rode handtas in haar leven nodig heeft
8 Februari, 08:04 HLN.BE
Een rode handtas is misschien niet je eerste keuze. En toch is het de tas die nooit verveelt en waar je jarenlang plezier aan beleeft. Vier redenen waarom het rode accessoire een plek in je hart verdient. Ninashop.be selecteert haar favoriete rode handtassen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn