NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vuurwerk

2News.be / Trefwoorden / Vuurwerk

Meer dan 50 mensen zwaargewond door vuurwerk in Nederland
5 Januari, 00:06 Skynet Buitenland
Tijdens deze jaarwisseling hebben de plastisch chirurgen in Nederland weer ongeveer evenveel vuurwerkslachtoffers met ernstig letsel behandeld als in de jaren voor de coronacrisis. In totaal ging het om 52 slachtoffers met ernstig letsel, meldt de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Iets minder dan de helft was een jongen onder de 18 jaar.


Ondanks woelige oudejaarsnacht ook veel blije kijklustigen tijdens vuurwerk in Antwerpen: ?Het was prachtig?
2 Januari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De eerste vrije oudejaarsnacht na twee jaar coronaperikelen zit er alweer op. Maar liefst 140.000 bezoekers zakten af naar de binnenstad om er met het uitzonderlijk warme weer de bloemetjes buiten te zetten. Ook het vuurwerk aan de Scheldekaaien was ondanks de wind in volle glorie terug. Dat viel bij veel kijklustigen bijzonder in de smaak.
OVERZICHT. Woelige oudjaar in Antwerpen en Mechelen: hulpdiensten bestookt met vuurwerk, brandstichtingen en relletjes

In Antwerpen en Mechelen is de oudejaarsnacht bijzonder onrustig verlopen. De politie arresteerde tientallen feestvierders wegens vandalisme, brandstichting of openbare dronkenschap. De brandweer en de politie werden in Antwerpen en Mechelen bekogeld met vuurwerkbommen of beschoten met vuurpijlen.
Klantenlijst leidt politie naar grote hoeveelheden illegaal vuurwerk
31 December 2022, 00:08 NU.NL - Tech
De politie heeft een lijst met kopers in handen gekregen die online professioneel vuurwerklont hebben gekocht. Alle kopers krijgen bezoek van de politie omdat het lont gebruikt kan worden om zwaar vuurwerk mee af te steken.


Jongen (13) zwaargewond na afsteken illegaal vuurwerk in Enschede
27 December 2022, 00:05 NOS nieuws

Een 13-jarige jongen uit Enschede is gisteren ernstig gewond geraakt bij het afsteken van zwaar vuurwerk. Waarschijnlijk gaat het om een 'cobra', illegaal knalvuurwerk. Het slachtoffer zal meerdere vingers moeten missen, meldt RTV Oost.

De jongen was vroeg in de middag samen met een vriendje buiten aan het spelen toen ze de cobra vonden. Door onbekende oorzaak ging het vervolgens mis. De politie gaat ervan uit dat de jongen de niet-ontplofte cobra heeft gevonden, waarna hij die alsnog heeft afgestoken.

Het ongeluk ging gepaard met een keiharde knal. Meerdere omstanders waren ooggetuige. De jongen is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar wat er precies is gebeurd.
UEFA opent disciplinaire procedure tegen Marseille en Frankfurt voor gooien van projectielen en vuurwerk
15 September 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Europese Voetbalconfederatie (UEFA) heeft woensdag een disciplinaire procedure geopend tegen Olympique Marseille en Eintracht Frankfurt, vanwege verschillende incidenten tijdens de Champions League-groepsmatch van dinsdagavond in Zuid-Frankrijk. Frankfurt won de partij met 0-1.
FC Utrecht spreekt schande van apengeluiden en vuurwerk in duel met Ajax
29 Augustus 2022, 00:05 NU.NL - Sport
Algemeen directeur Thijs van Es van FC Utrecht spreekt schande van het wangedrag van een deel van het FC Utrecht-publiek tijdens het Eredivisie-duel met Ajax (0-2) van zondagmiddag.


Hongaarse meteorologen ontslagen nadat vuurwerk afgelast werd op basis van ?foutieve? weersvoorspellingen
23 Augustus 2022, 00:02 HLN.BE
Kornelia Radics en Gyula Horvath, het hoofd van de Hongaarse weerdienst OMSZ en haar plaatsvervanger, zijn maandag ontslagen, meldt het Hongaarse staatspersagentschap MTI. Volgens de oppositie verloren de meteorologen hun job door een foutieve weersvoorspelling, waardoor een vuurwerkspektakel ter ere van de Hongaarse heilige Stefanus I werd afgelast.


Dua Lipa geschokt na afsteken vuurwerk bij haar concert: 'Wordt onderzocht'
1 Augustus 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Dua Lipa is "geschokt en in de war" over een incident met vuurwerk tijdens haar concert woensdagavond in Toronto. In het publiek werd siervuurwerk afgestoken. Daarbij zouden meerdere mensen gewond zijn geraakt. De zangeres laat via haar Instagram Stories weten dat wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren.


Laatste speeldag in Groep G belooft vuurwerk
9 December 2021, 00:01 Skynet Sport
Terwijl de eindstand in sommige poules op de laatste speeldag van de groepsfase al lang vastligt, is dat bij groep G nog helemaal niet het geval. Het is zelfs nog onduidelijk wie er eerste, tweede, derde en zelfs vierde zal eindigen. De laatste wedstrijden in deze fase van de competitie beloven dus vuurwerk op te leveren!


Opnieuw onrustig in Nederland: relschoppers gooien vuurwerk naar politie
21 November 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Het was zaterdagavond op verschillende plaatsen in Nederland onrustig door groepjes jongeren die vuurwerk afsteken. Via sociale media was er opgeroepen om samen te komen. In sommige gevallen werd er zwaar vuurwerk naar de politie gegooid. Daarbij werden mensen opgepakt.
Waarom Antwerpse derby voor Holzhauser klein bier is: in Weense derby werd hij bestookt met vuurwerk en waren er paraplu?s tegen projectielen
5 Februari 2021, 13:50 HLN.BE
Raphael Holzhauser mist de fans in het stadion, zeker nu Antwerp zondag komt. De derby tussen Beerschot en Antwerp kan verhit zijn, maar verbleekt bij wat Holzhauser met Austria Wien tegen stadsgenoot Rapid meemaakte. Holzhauser was steevast kop van Jut, kreeg vuurwerk op zich - zie de video - en hij is zelfs ooit door een Rapidfan met de dood bedreigd.


Video | Harde kern bekogelt trainingscomplex Marseille met vuurwerk
30 Januari 2021, 19:01 NU.NL - Sport
De harde kern van Olympique Marseille heeft het trainingscomplex van hun club bestormd. Ze protesteren tegen de slechte
prestaties van de club, maar ook tegen de voorzitter.


Brandbare goederen met stuk vuurwerk gevonden bij teststraat Hilversum
29 Januari 2021, 15:30 NOS nieuws

Op het terrein van een teststraat in Hilversum zijn brandbare goederen gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moest eraan te pas komen.

Aan de goederen bleek een stuk vuurwerk te zijn vastgemaakt. Dit is elders tot ontploffing gebracht. "We willen weten wie dit achtergelaten heeft en waarom", zegt een politiewoordvoerder.

Om 09.50 uur ontdekte iemand een verdacht voorwerp bij de teststraat aan het Colosseum. De GGD sloot de teststraat vervolgens. De omgeving werd uit voorzorg afgezet en daarnaast werden enkele omliggende gebouwen ontruimd.

Camerabeelden

De politie is tot halverwege de middag bezig geweest en dat onderzoek op de locatie is nu afgerond. Er wordt gevraagd om tips en camerabeelden uit de omgeving. De verwachting is dat het terrein in de loop van de middag kan worden vrijgegeven.
Motoragent moest vluchten bij onrust in Schilderswijk, vuurwerk in Enschede
24 Januari 2021, 20:07 NOS nieuws

In aanloop naar het ingaan van de avondklok is het vanavond op meerdere plaatsen in het land onrustig. Er komen berichten uit onder meer Den Haag, Tilburg en Enschede.

In de Haagse Schilderswijk is vuur gesticht. In de Hobbemastraat is een grote groep aanwezig, die zich niet verspreidt, zegt een politiewoordvoerder. "We proberen de orde te herstellen en kijken hoe we de geest weer in de fles kunnen krijgen."

Een motoragent moest vluchten voor een groep jongeren, zag een verslaggever van Omroep West:

Waarom er gereld wordt, is nog niet bekend. Op sociale media werd vanmiddag opgeroepen om te gaan demonstreren op het Hobbemaplein, meldt Omroep West.

Op de Oude Markt in Enschede hebben tientallen mensen zich verzameld die tegen de coronamaatregelen demonstreren, meldt RTV Oost. De sfeer is grimmig en er wordt vuurwerk afgestoken. De vele aanwezige agenten grijpen vooralsnog niet in. Op sociale media werd vandaag opgeroepen om om half negen te verzamelen.

Ook in de buurt van de Tilburgse Wandelboslaan is een gespannen sfeer, schrijft Omroep Brabant. Onder het motto 'Tilburg in opstand' zou hier een demonstratie plaatsvinden. Een getuige zegt dat er veel vuurwerk is afgestoken en verkeersborden en een lantaarnpaal uit de grond zijn gereden.

Eerder vandaag werden er verboden demonstraties gehouden in Amsterdam en Eindhoven. In de lichtstad richtten demonstranten op grote schaal vernielingen aan en plunderden ze winkels bij het station.
Buitenlandse media verbazen zich over rellen in Nederland
25 Januari 2021, 22:26 Volkskrant
Buitenlandse media berichten uitgebreid over de rellen dit weekeinde in Nederland na de invoering van de avondklok. De Duitse krant Bild opende haar website maandagochtend met de uitspraak van de burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma: ?Als het zo doorgaat bewegen we richting een burgeroorlog?.


'I do': prins Harry en Meghan Markle geven elkaar ja-woord
19 Mei 2018, 12:24 NOS nieuws

Prins Harry en Meghan Markle hebben elkaar in de St. George's Chapel van Windsor Castle het ja-woord gegeven.

Het paar gaat vanaf nu als hertog en hertogin van Sussex door het leven. Een paar uur voor het huwelijk maakte koningin Elizabeth bekend dat ze die titels aan haar kleinzoon en zijn toen nog aanstaande vrouw zou geven.

Voor de ogen van 600 nauwkeurig geselecteerde gasten trouwde het paar. Naast de Britse koninklijke familie was een divers gezelschap met onder anderen zanger Elton John, tv-presentator James Corden, tennisster Serena Williams, acteur George Clooney en de cast van Suits, de tv-serie waarmee Markle haar bekendheid als actrice verwierf, uitgenodigd voor de bruiloft. Politici waren niet welkom.

Een selectie van gasten bij aankomst in de St. George's Chapel:

Harry droeg tijdens de ceremonie een zwart militair uniform. Meghan Markle betrad de kerk in een witte jurk die was gemaakt door de Britse mode-ontwerper Claire Waight Keller, de artistiek directeur van modehuis Givenchy.

Met name Harry oogde tijdens de ceremonie ietwat zenuwachtig. Zijn gezicht was gespannen en het zweet stond op zijn voorhoofd. Misschien dat de zaal daarom wel moest gniffelen toen hij voor de eerste keer "I will" zei.

Vader Markle afwezig

Vooraf werd het huwelijk tussen Harry en Markle, die elkaar in 2016 ontmoetten bij een blind date, overschaduwd door de afwezigheid van de vader van Markle. Thomas Markle kwam eerst in het nieuws toen hij zich tegen alle regels in had laten fotograferen bij het uitzoeken van een pak voor de bruiloft. Vorige week werd bekend dat hij definitief zou ontbreken bij de bruiloft, omdat zijn gezondheid te zwak zou zijn.

Markle werd daarom niet door haar vader, maar door Harry's vader prins Charles naar het altaar begeleid. Vanavond houdt prins Charles in het Frogmore House, gelegen op zo'n anderhalve kilometer van het kasteel, een receptie ter ere van het bruidspaar.
Nieuws: Aston Martin V12 Vantage V600 komt nog eens terug, maakt vuurwerk
9 Mei 2018, 16:48 Auto55
Is dat nu niet de vorige Aston Martin Vantage? Wel… ja. Maar er zijn blijkbaar klanten die maar geen genoeg kunnen krijgen van die modelgeneratie. En daarvoor maakt de Q-afdeling van het bedrijf nog eens 14 stuks. Die worden netjes verdeeld tussen coupé en convertible.V8 Vantage V600De naam is afkomstig van de V8 Vantage V600 die in 1998 al eens de meest extreme variant van a...

Lees meer


Vuurwerk in Baskenland: Movistar bestookt vergeefs Roglic, thuisrijder pakt ritje mee
6 April 2018, 15:42 Gazet v. Antwerpen

Omar Fraile heeft de koninginnenetappe van de Ronde van het Baskenland gewonnen. De thuisrijder klopte zes medevluchters waaronder leider Roglic die de eindzege zo goed als op zak heeft.
Sam Dejonghe en Gregory Eyckmans moeten voor vuurwerk zorgen in Zolder
2 April 2018, 08:36 Autosport
Sam Dejonghe en Gregory Eyckmans zullen aan de start staan van de openingsmanche van het European GT4 Championship te Circuit Zolder, later deze week. Dat nieuws is geen late 1 april-grap, maar werd zopas officieel bevestigd door SRT. SRT zet dit weekend overigens drie Mercedes AMG GT4 in, nadat het vorige week het laatste exemplaar in ontvangst nam. Naast Dejonghe komen ook Nicolas Vandierendonck en Johan Vannerum in actie op een zusterwagen, terwijl Louis-Philippe Soenen in zijn eentje de derde Mercedes-AMG GT bemant.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn