NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vuurwerk

2News.be / Trefwoorden / Vuurwerk

Brandweer trekt zich terug bij brand Bruinisse vanwege vuurwerk op zolder
Maandag, 00:01 NOS nieuws

De brandweer heeft zich bij een woningbrand in Bruinisse teruggetrokken omdat er vuurwerk op zolder van een van de woningen lag opgeslagen. Inmiddels is de brand onder controle. De kisten waarin het vuurwerk zat zijn natgemaakt en naar beneden gebracht.

De brandweer was groot uitgerukt voor een brand in drie woningen. De brand werd al snel opgeschaald naar zeer groot, maar op aangeven van de politie stopte de brandweer met blussen. "In het kader van ieders veiligheid zijn de naastliggende huizen daarom ook ontruimd", meldt de veiligheidsregio.

Hoeveel vuurwerk er op de zolder was opgeslagen en hoe de politie ervan wist, kon een woordvoerder van de veiligheidsregio niet zeggen aan de NOS. "We hebben wel van de politie te horen gekregen dat bij de hoeveelheid die er ligt de kans bestaat dat er een groot gat in het dak zou verschijnen als het mis zou gaan", zei de woordvoerder.

Bluskanon

Na het terugtrekken van de brandweerlieden werd verder geblust met een bluskanon op afstand. Uit de regio Rotterdam was een drone gekomen die dichter bij de brand kon kijken. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen.

De bewoners die hun huis moesten verlaten werden opgevangen in het dorpshuis van Bruinisse. De burgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland, Jack van der Hoek, heeft een bezoek gebracht aan het dorpshuis om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Omwonenden van de brand kregen van de gemeente een brief waarin stond dat ze voorlopig het beste binnen konden blijven. Volgens de woordvoerder was er wel rookontwikkeling, maar zijn er geen stoffen zoals asbest aangetroffen.
Betogers Kick Out Zwarte Piet bij protest in De Lier bekogeld met vuurwerk
19 November, 00:03 NOS nieuws

In de Zuid-Hollandse plaats De Lier is het onrustig geweest rond de intocht van Sinterklaas. Activisten van Kick Out Zwarte Piet betoogden er tegen Zwarte Piet, maar werden bekogeld met onder meer vuurwerk. Ook vlogen er eieren, aardappels en tomaten door de lucht.

De politie meldt dat er rond de intocht negen mensen zijn opgepakt. Vier van hen zijn vanochtend aangehouden vanwege het vernielen van meerdere politiecamera's. Die camera's waren in de Hoofdstraat met purschuim bespoten.

In een voertuig vond de politie verder verschillende slagwapens: drie mensen werden gearresteerd. Een persoon werd aangehouden vanwege het afsteken van illegaal vuurwerk, en een ander voor openlijke geweldpleging.

De demonstranten werden met bussen naar De Lier gebracht en door agenten naar een demonstratieplek begeleid. Ze hadden borden mee met teksten als 'Kolonialisme is voorbij' en 'Zwarte Piet is racisme'. De actiegroep wilde in De Lier betogen omdat er bij de intocht van Sinterklaas volledig zwart geschminkte pieten zijn.

De politie moest demonstranten uit elkaar houden en werd zelf ook bekogeld:

Volgens de politie probeerde een "grote groep ordeverstoorders" het protest van de actiegroep te verstoren. Agenten stonden tussen de twee groepen betogers in en hebben pro-pietbetogers naar achteren gedreven, onder meer met wapenstokken, zo meldt Omroep West . Rond 14.45 uur werden de betogers van Kick Out Zwarte Piet onder begeleiding van de politie teruggebracht naar de bussen. Er raakte niemand gewond.

Hooibalen, giertanks en containers

Burgemeester Arends van de gemeente Westland heeft vanwege de protesten een noodbevel afgekondigd. Volgens de gemeente stonden er op een parkeerplaats voertuigen met hooibalen, giertanks en containers. "Dit zou mogelijk ingezet kunnen worden bij een tegenactie", zo meldt de gemeente.

Later kondigde Arends ook een tweede noodbevel af, om mensen die uit waren op "het veroorzaken van ernstige onrust rond de Sinterklaasintocht" te kunnen verwijderen.
Meerdere wagens vatten vuur op parking Delhaize in Kessel-Lo: jongeren met vuurwerk op camerabeelden te zien
5 Oktober, 00:03 HLN.BE
Op de parking van supermarkt Delhaize langs de Diestsesteenweg in Kessel-Lo heeft woensdagavond een hevige brand gewoed. Drie wagens, waaronder een elektrische, hebben daarbij vuur gevat. Camerabeelden tonen net voor de vlammenzee ook enkele jongeren die er bommetjes afstaken. Of het een iets met het ander te maken heeft, wordt nu onderzocht.


Concerten Rammstein in Groningen gaan ondanks dreiging geluidsoverlast door
Het concert van Rammstein donderdagavond, in het Stadspark in Groningen, gaat door. Dat heeft de rechtbank Groningen vandaag besloten. Daarmee wordt de wens van de Natuurbeschermingwacht niet ingewilligd.


Gestaakt duel tussen NAC en Willem II wordt zonder publiek uitgespeeld
Het gestaakte duel tussen NAC Breda en Willem II wordt uitgespeeld zonder publiek. De Brabantse derby werd vrijdag definitief stilgelegd nadat er voor de tweede keer voorwerpen op het veld waren gegooid.


Duel tussen AZ en Heerenveen kort stilgelegd vanwege vuurwerk op het veld
2 April, 00:07 NU.NL - Sport
Het Eredivisie-duel tussen AZ en sc Heerenveen (1-1) heeft zaterdag ruim vijf minuten stilgelegen doordat er vanuit het uitvak vuurwerk op het veld werd gegooid.


Meer dan 50 mensen zwaargewond door vuurwerk in Nederland
5 Januari, 00:06 Skynet Buitenland
Tijdens deze jaarwisseling hebben de plastisch chirurgen in Nederland weer ongeveer evenveel vuurwerkslachtoffers met ernstig letsel behandeld als in de jaren voor de coronacrisis. In totaal ging het om 52 slachtoffers met ernstig letsel, meldt de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Iets minder dan de helft was een jongen onder de 18 jaar.


Ondanks woelige oudejaarsnacht ook veel blije kijklustigen tijdens vuurwerk in Antwerpen: ?Het was prachtig?
2 Januari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De eerste vrije oudejaarsnacht na twee jaar coronaperikelen zit er alweer op. Maar liefst 140.000 bezoekers zakten af naar de binnenstad om er met het uitzonderlijk warme weer de bloemetjes buiten te zetten. Ook het vuurwerk aan de Scheldekaaien was ondanks de wind in volle glorie terug. Dat viel bij veel kijklustigen bijzonder in de smaak.
OVERZICHT. Woelige oudjaar in Antwerpen en Mechelen: hulpdiensten bestookt met vuurwerk, brandstichtingen en relletjes

In Antwerpen en Mechelen is de oudejaarsnacht bijzonder onrustig verlopen. De politie arresteerde tientallen feestvierders wegens vandalisme, brandstichting of openbare dronkenschap. De brandweer en de politie werden in Antwerpen en Mechelen bekogeld met vuurwerkbommen of beschoten met vuurpijlen.
Klantenlijst leidt politie naar grote hoeveelheden illegaal vuurwerk
31 December 2022, 00:08 NU.NL - Tech
De politie heeft een lijst met kopers in handen gekregen die online professioneel vuurwerklont hebben gekocht. Alle kopers krijgen bezoek van de politie omdat het lont gebruikt kan worden om zwaar vuurwerk mee af te steken.


Jongen (13) zwaargewond na afsteken illegaal vuurwerk in Enschede
27 December 2022, 00:05 NOS nieuws

Een 13-jarige jongen uit Enschede is gisteren ernstig gewond geraakt bij het afsteken van zwaar vuurwerk. Waarschijnlijk gaat het om een 'cobra', illegaal knalvuurwerk. Het slachtoffer zal meerdere vingers moeten missen, meldt RTV Oost.

De jongen was vroeg in de middag samen met een vriendje buiten aan het spelen toen ze de cobra vonden. Door onbekende oorzaak ging het vervolgens mis. De politie gaat ervan uit dat de jongen de niet-ontplofte cobra heeft gevonden, waarna hij die alsnog heeft afgestoken.

Het ongeluk ging gepaard met een keiharde knal. Meerdere omstanders waren ooggetuige. De jongen is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar wat er precies is gebeurd.
UEFA opent disciplinaire procedure tegen Marseille en Frankfurt voor gooien van projectielen en vuurwerk
15 September 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Europese Voetbalconfederatie (UEFA) heeft woensdag een disciplinaire procedure geopend tegen Olympique Marseille en Eintracht Frankfurt, vanwege verschillende incidenten tijdens de Champions League-groepsmatch van dinsdagavond in Zuid-Frankrijk. Frankfurt won de partij met 0-1.
FC Utrecht spreekt schande van apengeluiden en vuurwerk in duel met Ajax
29 Augustus 2022, 00:05 NU.NL - Sport
Algemeen directeur Thijs van Es van FC Utrecht spreekt schande van het wangedrag van een deel van het FC Utrecht-publiek tijdens het Eredivisie-duel met Ajax (0-2) van zondagmiddag.


Hongaarse meteorologen ontslagen nadat vuurwerk afgelast werd op basis van ?foutieve? weersvoorspellingen
23 Augustus 2022, 00:02 HLN.BE
Kornelia Radics en Gyula Horvath, het hoofd van de Hongaarse weerdienst OMSZ en haar plaatsvervanger, zijn maandag ontslagen, meldt het Hongaarse staatspersagentschap MTI. Volgens de oppositie verloren de meteorologen hun job door een foutieve weersvoorspelling, waardoor een vuurwerkspektakel ter ere van de Hongaarse heilige Stefanus I werd afgelast.


Dua Lipa geschokt na afsteken vuurwerk bij haar concert: 'Wordt onderzocht'
1 Augustus 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Dua Lipa is "geschokt en in de war" over een incident met vuurwerk tijdens haar concert woensdagavond in Toronto. In het publiek werd siervuurwerk afgestoken. Daarbij zouden meerdere mensen gewond zijn geraakt. De zangeres laat via haar Instagram Stories weten dat wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren.


Laatste speeldag in Groep G belooft vuurwerk
9 December 2021, 00:01 Skynet Sport
Terwijl de eindstand in sommige poules op de laatste speeldag van de groepsfase al lang vastligt, is dat bij groep G nog helemaal niet het geval. Het is zelfs nog onduidelijk wie er eerste, tweede, derde en zelfs vierde zal eindigen. De laatste wedstrijden in deze fase van de competitie beloven dus vuurwerk op te leveren!


Opnieuw onrustig in Nederland: relschoppers gooien vuurwerk naar politie
21 November 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Het was zaterdagavond op verschillende plaatsen in Nederland onrustig door groepjes jongeren die vuurwerk afsteken. Via sociale media was er opgeroepen om samen te komen. In sommige gevallen werd er zwaar vuurwerk naar de politie gegooid. Daarbij werden mensen opgepakt.
Waarom Antwerpse derby voor Holzhauser klein bier is: in Weense derby werd hij bestookt met vuurwerk en waren er paraplu?s tegen projectielen
5 Februari 2021, 13:50 HLN.BE
Raphael Holzhauser mist de fans in het stadion, zeker nu Antwerp zondag komt. De derby tussen Beerschot en Antwerp kan verhit zijn, maar verbleekt bij wat Holzhauser met Austria Wien tegen stadsgenoot Rapid meemaakte. Holzhauser was steevast kop van Jut, kreeg vuurwerk op zich - zie de video - en hij is zelfs ooit door een Rapidfan met de dood bedreigd.


Video | Harde kern bekogelt trainingscomplex Marseille met vuurwerk
30 Januari 2021, 19:01 NU.NL - Sport
De harde kern van Olympique Marseille heeft het trainingscomplex van hun club bestormd. Ze protesteren tegen de slechte
prestaties van de club, maar ook tegen de voorzitter.


Brandbare goederen met stuk vuurwerk gevonden bij teststraat Hilversum
29 Januari 2021, 15:30 NOS nieuws

Op het terrein van een teststraat in Hilversum zijn brandbare goederen gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moest eraan te pas komen.

Aan de goederen bleek een stuk vuurwerk te zijn vastgemaakt. Dit is elders tot ontploffing gebracht. "We willen weten wie dit achtergelaten heeft en waarom", zegt een politiewoordvoerder.

Om 09.50 uur ontdekte iemand een verdacht voorwerp bij de teststraat aan het Colosseum. De GGD sloot de teststraat vervolgens. De omgeving werd uit voorzorg afgezet en daarnaast werden enkele omliggende gebouwen ontruimd.

Camerabeelden

De politie is tot halverwege de middag bezig geweest en dat onderzoek op de locatie is nu afgerond. Er wordt gevraagd om tips en camerabeelden uit de omgeving. De verwachting is dat het terrein in de loop van de middag kan worden vrijgegeven.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn