NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vrouwendag

2News.be / Trefwoorden / Vrouwendag

10 Maart, 00:36 Volkskrant
Internationale Vrouwendag - Ongeveer 400 vakbondsleden demonstreren voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen
Tussen de 350 en 400 mensen zijn woensdagnamiddag op het Brusselse Albertinaplein bijeenkomen om te demonstreren voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Dat deden ze na een oproep van de vakbonden ACV Brussel en ABVV Brussel naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag.


Internationale Vrouwendag - Duizenden vrouwen trekken straat op in Pakistan, ondanks verbod en dreigementen
9 Maart, 00:14 Skynet Buitenland
Duizenden vrouwen zijn woensdag, op Internationale Vrouwendag, de straat opgetrokken in Pakistan, ondanks de pogingen van de Pakistaanse autoriteiten om betogingen te blokkeren en de betogers te bedreigen. In Pakistan worden de marsen op Internationale Vrouwendag "aurat" genoemd, wat "vrouw" betekent in het Urdu.


Internationale Vrouwendag - Zakenman moet ex-vrouw ruim 200.000 euro betalen voor huishoudelijk werk
9 Maart, 00:14 Skynet Buitenland
Een Spaanse rechtbank heeft een zakenman veroordeeld tot de betaling van 204.000 euro aan zijn ex-vrouw als compensatie voor 25 jaar van onbetaald huishoudelijk werk, zo heeft de Britse krant i gemeld.


Internationale Vrouwendag - De vrouw aan de haard? Ierland houdt referendum over seksistische passages in grondwet
9 Maart, 00:10 Skynet Buitenland
In Ierland zal in november een referendum gehouden worden over het verwijderen van bepaalde seksistische passages in de grondwet, die stellen dat de plaats van de Ierse vrouw aan de haard is. Dat heeft de Ierse regering woensdag aangekondigd, op Internationale Vrouwendag, melden het Franse persagentschap AFP en het persbureau Reuters. De wijzigingen moeten gendergelijkheid in de grondwet verankeren.


Collecti.e.f 8 Maars roept op tot nationale vrouwenstaking op Internationale Vrouwendag
11 December 2022, 00:03 Skynet Economie
Het Collecti.e.f 8 Maars roept voor het vijfde jaar op rij op tot een feministische staking op 8 maart. Het vraagt vrouwen en genderminderheden die dag niet te werken of les te volgen, geen huishoudelijke taken te verrichten of een symbolische actie te voeren, zoals het dragen van een paars symbool. Dat zegt het collectief donderdag, exact drie maanden voor Internationale Vrouwendag op 8 maart 2023.


Op Internationale Vrouwendag stemt Guatemala voor ultraconservatieve wet
11 Maart 2022, 00:08 Volkskrant
Terwijl in veel Latijns-Amerikaanse landen vrouwen en seksuele minderheden gestaag meer rechten verwerven, stemde het Guatemalteekse parlement dinsdag in grote meerderheid voor het verhogen van de straf op abortus, een verbod op het homohuwelijk en een verbod op onderwijs over seksuele diversiteit.


Gildezusters houden eigen vrouwendag
16 Maart 2018, 04:36 Gazet v. Antwerpen
Ook de Sint-Sebastiaansgilde Poppel, een eeuwenoude schuttersvereniging in Ravels, heeft zijn eigen vrouwendag. Dan komen de gildezusters ?s morgens vroeg samen in café Mieke Pap, waarna ze een bezoek brengen aan basisschool De Negensprong om de hoek. Ze zingen er hun zelfgemaakte lied 'Tien Gildevrouwtjes', op de melodie van het bekende deuntje van 'Tien Kleine Negers'. Aan de kinderen delen ze gezonde koeken en mandarijntjes uit. De dag wordt afgesloten met koffie en versgebakken taart bij Mieke Pap.


Massale staking Spaanse vrouwen op Internationale Vrouwendag
8 Maart 2018, 17:00 NOS nieuws

In Spanje hebben miljoenen werknemers meegedaan aan de "feministische staking" op Internationale Vrouwendag. Spaanse vakbonden steunen de werkonderbreking door vrouwen, maar ook mannen mochten vandaag staken, omdat de wet discriminatie verbiedt. De actievoerende vrouwen eisen gelijke betaling en een veilige werkplek zonder seksuele intimidatie.

Volgens de grootste vakbonden hebben 5,3 miljoen mensen het werk vanochtend gedurende twee uur neergelegd. "Als wij stoppen, stopt de wereld" luidt de slogan van de stakende vrouwen. Elders wordt 24 uur gestaakt.

Door het hele land vinden vanmiddag en vanavond 120 demonstraties plaats; die in Madrid en Barcelona beloven massaal te worden. De burgemeesters van beide steden, Manuela Carmena en Ada Calau, hebben zich achter de acties geschaard.

Vanochtend blokkeerden stakende Catalaanse vrouwen al een snelweg bij Barcelona. De oproerpolitie maakte snel een eind aan de protestmanifestatie. In het hele land vielen honderden treinen uit, en in de media waren geen presentatrices meer te horen. Op scholen en in de gezondheidszorg werd niet of nauwelijks gestaakt.

Ook elders in de wereld wordt stilgestaan bij Internationale Vrouwendag. Zo waren er demonstraties in Afghanistan, Pakistan en India voor gelijke rechten en tegen seksueel geweld.

In de Filipijnse hoofdstad Manilla protesteerden honderden vrouwen tegen president Duterte, in hun ogen de grootste schender van vrouwenrechten in Azië. De activisten overhandigden bloemen aan de echtgenotes en moeders van drugsgebruikers en -dealers die op last van de zero-tolerance-president zijn doodgeschoten. Duterte zorgde onlangs nog voor ophef met zijn uitspraak dat militairen vrouwelijke communistische rebellen in hun vagina mogen schieten.
Vrouwendag in Sint-Lenaarts: ?Te weinig vrouwen actief in de politiek?
8 Maart 2018, 13:24 Gazet v. Antwerpen

Vrouw&Maatschappij herdoopte Internationale Vrouwendag tot Sjerpendag, want nog steeds te weinig vrouwen zijn actief in de politiek. OCMW-voorzitters Annemie Van Dyck van Brecht en Katrien Schryvers van Zoersel voerden vanochtend actie op de markt in Sint-Lenaarts (Brecht).
Mannen aan het woord op Vrouwendag: ?Net alsof wij allemaal monsters zijn?
8 Maart 2018, 10:24 Gazet v. Antwerpen

Het is Vrouwendag vandaag en daarom trokken studenten journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen de straat op. Ze wilden wel eens weten wat jonge mannen vinden van de overvloed aan berichten van de voorbije maanden waarin vrouwen grensoverschrijdend gedrag aan de kaak stellen. Mag die #metoo stilaan verdwijnen of is er nog werk aan de winkel op deze vrouwendag?
Internationale vrouwendag: vrouwelijke ondernemers nog steeds in de minderheid, en de kloof wordt groter
8 Maart 2018, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Het is donderdag 8 maart internationale vrouwendag. Ondernemers­organisatie Unizo en vrouwen­beweging vzw Markant reiken dan de ?WOMED Award? uit, een prijs voor de vrouwelijke ondernemer van het jaar. Die extra aandacht is nodig, want slechts 35% van de zelfstandige ondernemers in hoofdberoep in België is een vrouw. En de kloof wordt groter, want er komen meer mannelijke ondernemers in hoofdberoep bij dan vrouwelijke. Vrouwen ondernemen liever in bijberoep. Ze gaan wel minder vaak failliet.
Florida stemt voor strengere wapenregels
8 Maart 2018, 01:24 NOS nieuws

Het Huis van Afgevaardigden in de Amerikaanse staat Florida heeft ingestemd met strengere wapenregels. Gisteren ging de Senaat in Florida al akkoord. Aanleiding voor de nieuwe wet is het bloedbad dat een man van 19 vorige maand aanrichtte op een school in de plaats Parkland. Hij gebruikte daarbij een semi-automatisch vuurwapen.

In het plan wordt de minimumleeftijd voor het aanschaffen van een geweer verhoogd van 18 naar 21 jaar. Verder komt er bij de aankoop van vuurwapens een verplichte wachttijd van drie dagen.

Leraren bewapend

Tegelijk staat de wet ook de bewapening van bepaald schoolpersoneel toe. Alleen leraren en overige schoolmedewerkers die een speciale training hebben gevolgd, komen daarvoor in aanmerking.

De wet gaat binnen vijftien dagen in, tenzij gouverneur Scott een veto uitspreekt. Hij zegt dat hij daarover nog geen besluit heeft genomen.

Nabestaanden

De strengere regels volgen op een aanzwellend pleidooi in de Verenigde Staten om de wapenverkoop aan banden te leggen. De stemverhouding in het Huis was 67 tegen 50. Zowel Republikeinen als Democraten stemden voor.

De plannen kunnen volgens Amerikaanse media op de goedkeuring rekenen van nabestaanden van de aanslag in Parkland, die zeventien levens eiste. Wel hadden sommigen van hen liever een verdere aanscherping gezien, zoals een algeheel verbod op semi-automatische wapens.

Aanklacht

Eerder op de dag werd bekend dat de schutter in Parkland, Nikolas Cruz, wordt aangeklaagd voor zeventienvoudige moord. Zijn advocaat heeft gezegd dat Cruz volledige schuld zal bekennen als er wordt toegezegd dat hij niet de doodstraf krijgt.
STANDPUNT. ?Waarom zou je geen ?Gelukkige Vrouwendag? mogen wensen??
8 Maart 2018, 01:24 Gazet v. Antwerpen

Je wenst mensen een gelukkige verjaardag, je wenst moeders een gelukkige Moederdag, waarom zou je vrouwen dan geen gelukkige Vrouwendag wensen? Hebben ze die niet verdiend soms? Voor al het werk dat ze het hele jaar door verzetten, voor hun creativiteit, hun sensualiteit, hun intelligentie en hun hard labeur? Ik dacht het wel. Bij deze dus: aan alle vrouwen een fijne dag gewenst, eentje met niet te veel werk, maar wel genoeg om je gelukkig te maken, met wat extra aandacht en steun van de mannen in je leven, met een portie vrouwelijke solidariteit, wat verwennerij, niet te veel gedoe en drukte, niet te veel stress en veel plezier.
CD&V doet oproep op Internationale Vrouwendag: ?Helft van burgemeesters en schepenen moet vrouw zijn?
8 Maart 2018, 01:24 Gazet v. Antwerpen

Verdeel na de verkiezingen in oktober alle posten voor schepenen en burgemeesters­ evenwichtig tussen mannen en vrouwen.? Dat is op Internationale Vrouwendag vandaag met de campagne #stemvrouw de oproep van Vrouw & Maatschappij, onderdeel van CD&V en de grootste politieke vrouwenorganisatie in Vlaanderen.
Vrouwen relaxen op café voor Vrouwendag
5 Maart 2018, 01:06 Gazet v. Antwerpen
Heist-op-den-BergIn café Den Afgrond is zaterdag alvast de Internationale Vrouwendag gevierd, die op 8 maart op de kalender staat. Dat gebeurde onder het motto Yes We Can Relax. ?Er waren interactieve workshops over stress en handmassage en de avond is afgesloten met een muzikaal orgasme?, klinkt het.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn