NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vrouwen

2News.be / Trefwoorden / Vrouwen

Ajax Vrouwen gelooft ook zonder Spitse in stunt tegen Chelsea: 'Er zijn kansen'
19 Maart, 00:05 NU.NL - Sport
Coach Suzanne Bakker van Ajax Vrouwen ziet ook zonder de geschorste aanvoerder Sherida Spitse kansen voor haar ploeg tegen Chelsea in de kwartfinales van de Champions League, ook al is de Londense club koploper in de sterkste competitie van Europa.


Infographic: vrouwen steeds prominenter aanwezig in crypto
11 Maart, 00:00 Emerce
Vrijdag was het Internationale Vrouwendag, een mooi moment om eens te bekijken hoe vrouwen vertegenwoordigd zijn in crypto. De wereld van cryptocurrency wordt nog steeds gezien als een mannenwereld. Toch zijn er steeds meer vrouwen actief op de cryptomarkt, blijkt uit onderzoek van Crypto Insiders. Data laat zien dat vrouwen in Nederland een actievere rol in cryptocurrency zijn gaan spelen. De vrouwelijke interesse in crypto steeg met 39 procent vergeleken met 2023, waar de provincie Flevoland de hoofdrol speelt.


Meer standbeelden van mythische dieren dan van vrouwen: Denemarken grijpt in
8 Maart, 00:03 NOS nieuws

Van de 321 beelden en bustes in Deense steden zijn er maar 31 van een vrouw. En in de Deense hoofdstad Kopenhagen staan meer beelden van mythische dieren dan van vrouwen. Daar moet snel verandering in komen, vindt de Deense regering.

Minister van Engel-Schmidt van Cultuur heeft nu bekendgemaakt dat er 50 miljoen Deense kroon (ongeveer 6,7 miljoen euro) wordt vrijgemaakt om de scheve verhoudingen te corrigeren. Ook komt er een commissie die voorstellen moet doen voor nieuwe beelden van vrouwen die zo herdacht kunnen worden, meldt het Deense ministerie van Cultuur.

'Totaal gestoord'

"De cijfers spreken bijna voor zich: slechts 31 van de 321 beelden en bustes in steden zijn van vrouwen, en in Kopenhagen zijn er meer beelden van mythische dieren dan vrouwen", schrijft de minister. "Het is totaal gestoord. Vooral als je bedenkt hoeveel cruciale prestaties in de samenleving te danken zijn aan vrouwen. We hebben allemaal rolmodellen nodig waar we naar op kunnen kijken en die ons inzicht geven in ons gedeelde verleden."

De minister riep ook het publiek op om met suggesties te komen. Zelf kwam Engel-Schmidt met een aantal voorstellen, meldt The Guardian, zoals Nielsine Nielsen, de eerste vrouwelijke arts van Denemarken, en Bodil Begtrup, de eerste vrouwelijke ambassadeur van het land en lid van het parlement. Begtrup maakte ook deel uit van de commissie die in 1948 onderhandelde over de VN-verklaring van de mensenrechten.

Engel-Schmidt deed de oproep voor suggesties op X:

17 procent in Nederland

De scheve man-vrouwverhouding is in Nederland niet anders. Vorig jaar bleek uit een inventarisatie van ruim 5000 standbeelden in 197 gemeenten in het land, op initiatief van de Volkskrant. Maar 17 procent van die beelden was van een vrouw. Daar stond tegenover dat de persoon die het meest vereeuwigd was wel een vrouw was: koningin Wilhelmina.

Vorig jaar werd in Rotterdam het beeld Moments Contained onthuld, een 4 meter hoog beeld van een jonge, zwarte vrouw. Het beeld zorgde op sociale media voor veel discussie, maar veel Rotterdammers waren al snel enthousiast en gingen er graag mee op de foto.
Bijzondere loting in KNVB-beker voor vrouwen: Ajax treft eigen beloftenploeg
20 Februari, 00:03 NU.NL - Sport
De loting voor de kwartfinales van de KNVB-beker voor vrouwen heeft maandag een bijzonder affiche opgeleverd. Ajax Vrouwen speelt uit tegen de beloftenploeg van de eigen club.


'Perfecte' AI-vrouwen op Instagram zijn probleem voor zelfbeeld tieners
20 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
Instagram kan zorgen voor een slecht zelfbeeld bij tieners, en met de opkomst van generatieve AI kan dit probleem toenemen. Niet eerder was het zo makkelijk om oneindig veel afbeeldingen van (niet-bestaande) vrouwen te maken die de perfecte maten hebben en een smetteloze huid.


Ali B in juni voor rechter in zaak rond verkrachting en aanranding van 3 vrouwen
28 December 2023, 00:48 NU.NL - Muziek
De rechtszaak tegen Ali B gaat naar verwachting op 12 en 13 juni van start in de rechtbank van Haarlem. Dan vindt de inhoudelijke behandeling plaats, meldt het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Holland.


Ook jonge vrouwen en werkenden wonen steeds vaker bij hun ouders
22 December 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Het aantal jongvolwassen vrouwen dat thuis blijft wonen is de afgelopen twintig jaar gestegen van 31 procent naar 40 procent. Ook jonge mannen en werkende twintigers wonen steeds minder vaak op zichzelf.


Onderzoek toont aan waarom zwangere vrouwen misselijk worden
16 December 2023, 00:03 HLN.BE
Wetenschappers hebben ontdekt waarom veel zwangere vrouwen (ochtend)misselijkheid ervaren. Een hormoon dat de foetus aanmaakt kan bij de moeder zorgen voor misselijkheid en braken. Dat blijkt uit onderzoek dat eerder deze week is gepubliceerd. Hierdoor kan er gerichter worden gezocht naar een mogelijk geneesmiddel tegen misselijkheid tijdens de zwangerschap.


Politie zet traangas in op betoging tegen geweld op vrouwen
27 November 2023, 00:00 De Tijd
15:08 De politie kwam zondagmiddag tussen bij een betoging. Honderden betogers trekken door Brussel om te protesteren tegen alle vormen van geweld tegen vrouwen.


Hitserie Gooische Vrouwen keert eind 2024 terug met nieuw seizoen
24 November 2023, 00:12 NU.NL - Film
De hitserie Gooische Vrouwen keert eind 2024 terug op de televisie. Dat bevestigt Talpa aan NU.nl. De serie was eerder van 2005 tot 2009 te zien.


Ajax Vrouwen gelooft ook tegen Roma in stunt: 'Zege op PSG geeft vertrouwen'
24 November 2023, 00:08 NU.NL - Sport
Ajax Vrouwen heeft er vertrouwen in donderdag ook op bezoek bij AS Roma te kunnen stunten in de Champions League. De Amsterdamse ploeg hoopt daarmee het afgelopen weekend tegen FC Twente opgelopen 'deukje' van zich af te spelen.


Ajax Vrouwen begint Champions League met stunt tegen PSG in ArenA
16 November 2023, 00:09 NU.NL - Sport
Ajax Vrouwen heeft woensdag gestunt met een 2-0-zege op Paris Saint-Germain in de Champions League. De ploeg van Suzanne Bakker grijpt door de overwinning in de Johan Cruijff ArenA de koppositie in groep C.


NU+ | Hoe zit het nou echt met de loonkloof tussen mannen en vrouwen?
16 November 2023, 00:07 NU.NL - Economie
Vrouwen verdienen per uur gemiddeld 13 procent minder dan mannen. Dat komt deels doordat mannen sneller opklimmen binnen een bedrijf. Maar ook voor precies hetzelfde werk krijgen vrouwen minder geld dan hun mannelijke collega's.


Vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd in de techniek
2 November 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Het aantal jonge mannen dat kiest voor een technische opleiding is nog altijd fors groter dan het aantal vrouwen. 609.000 jongeren tot 35 jaar hebben de afgelopen jaren een technische opleiding afgerond, van wie ongeveer 125.000 vrouw zijn.


Champions League volley vrouwen - Asterix Beveren heeft kwalificatie op zak
26 Oktober 2023, 00:00 Skynet Sport
Asterix Beveren is zeker van een plaats in de groepsfase van de Champions League vrouwenvolleybal. De Oost-Vlaamse club won in het Roemeense Veza zijn eerste twee wedstrijden in de tweede kwalificatieronde en dat deed ook gastclub Alba Blaj, zodat de top twee vastligt.


Champions League vrouwen - Asterix Beveren start met nipte zege in tweede kwalificatieronde
25 Oktober 2023, 00:04 Skynet
Asterix Beveren is dinsdag in het Roemeense Veza met een nipte 3-2 zege tegen het Kroatische Mladost Zagreb aan de tweede kwalificatieronde voor de Champions League vrouwenvolleybal begonnen. In de eerste ronde had de Belgische kampioen nog met 3-0 de maat genomen van datzelfde Mladost Zagreb, nu ging het moeizamer. De setstanden waren 25-19, 21-25, 25-13, 24-26 en 15-9.


Ajax Vrouwen probleemloos naar Champions League, pijnlijke aftocht FC Twente
19 Oktober 2023, 00:04 NU.NL - Sport
Ajax Vrouwen heeft zich woensdag eenvoudig geplaatst voor de Champions League. Ook FC Twente leek op weg naar het hoofdtoernooi, maar gaf het ticket vervolgens uit handen.


Challenge Cup vrouwen - Charleroi botst op Tent Obrenovac en is uitgeschakeld
19 Oktober 2023, 00:00 Skynet Sport
Charleroi heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de zestiende finales van de Challenge Cup volleybal voor vrouwenteams. Het Henegouwse team verloor in de eigen Spiroudome in de terugwedstrijd van de kwalificatieronde (1/32e finales) tegen Tent Obrenovac met 2-3. De setstanden waren 13-25, 31-29, 20-25, 25-17 en 11-15).


Julie De Wilde krijgt prijs voor Belofte van het Jaar bij de vrouwen
11 Oktober 2023, 00:00 Skynet Sport
Julie De Wilde is dinsdagavond tijdens de 32e editie van de Kristallen Fiets in Kruisem uitgeroepen tot Belofte van het Jaar bij de vrouwen.


Mexicaanse vrouwen baas in eigen buik: hoogste gerechtshof decriminaliseert abortus
7 September 2023, 00:00 HLN.BE
Het hoogste gerechtshof van Mexico heeft woensdag abortus uit het strafrecht gehaald. Daardoor zullen publieke ziekenhuizen in heel het land de ingreep moeten aanbieden, waar dat nu in ongeveer een derde van de 32 deelstaten gebeurt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn