NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vrouwen

2News.be / Trefwoorden / Vrouwen

"Taliban komen beloftes voor meisjes en vrouwen niet na" (Guterres)
12 Oktober, 00:05 Skynet Buitenland
VN-secretaris-generaal Antonio Guterres dringt er bij de taliban op aan om "hun beloftes voor meisjes en vrouwen na te komen en om hun verplichtingen voor de internationale mensenrechten en het humanitair recht na te leven". Guterres zegt "bijzonder gealarmeerd" te zijn over het feit dat de taliban hun beloftes voor meisjes en vrouwen niet nakomen, zei hij vandaag.


Deze vier vrouwen bakken taart voor jarige kinderen in armoede: ?Iedereen verdient het om volop van die dag te genieten?
9 Oktober, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Liefdadigheidsorganisatie Kruibeke Helpt heeft een nieuw project opgestart. Een Taart Voor Elk Kind bezorgt een verjaardagstaart aan minderbedeelde kinderen met hulp van vrijwilligers die willen meebakken. ?Je bent maar een keer per jaar jarig.?
Sara Van de Vel wint solo eerste editie Binche-Chimay-Binche voor vrouwen
6 Oktober, 00:01 Skynet Sport
Sara Van de Vel (Rupelcleaning) heeft vandaag de eerste editie van Binche-Chimay-Binche (1.2) voor vrouwen, over 117,2 kilometer tussen Chimay en Binche, op haar naam geschreven. De Nederlandse Loes Adegeest (Mix Van Arcel Restore) won zestien tellen later de sprint voor de tweede plaats voor haar landgenote Nicole Steigenga (Doltcini - Van Eyck - Proximus CT).


Wet voor meer vrouwen in top bedrijfsleven definitief aangenomen
29 September, 00:03 NU.NL - Economie
Grote bedrijven worden mogelijk al vanaf januari 2022 verplicht om meer vrouwen in hun leiding te benoemen. De Eerste Kamer heeft dinsdagmiddag in navolging van de Tweede Kamer ingestemd met een wetsvoorstel om een zogeheten vrouwenquotum of streefcijfer aan te houden in de top van het bedrijfsleven. Over de noodzaak van een wet is jarenlang gesteggeld.


Gescheiden vrouwen verliezen flink meer koopkracht dan hun mannelijke ex-partners
25 September, 00:07 Volkskrant
Gescheiden vrouwen ondervinden aanzienlijk meer economische schade van hun scheiding dan hun mannelijke ex-partners. Met name in koopkracht gaan de vrouwen flink achteruit. Een jaar na de scheiding lag de koopkracht van vrouwen maar liefst 29 procent onder die van mannen.


Rutte vraagt bij VN aandacht voor 'schaduwpandemie': geweld tegen vrouwen
25 September, 00:04 NOS nieuws

Demissionair premier Rutte heeft er bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op aangedrongen om in de wereldwijde strijd tegen het coronavirus niet alleen aandacht te hebben voor de ziekte zelf, maar ook voor de maatschappelijke gevolgen ervan. Geweld tegen vrouwen noemde hij een 'schaduwpandemie'.

"Het was voor vrouwen extra gevaarlijk om thuis te blijven tijdens de lockdowns: huiselijk geweld is dramatisch toegenomen", zei Rutte in New York. "Over het algemeen zijn de kwetsbaren in de samenleving het hardst getroffen door de crisis." Als voorbeeld noemde hij vrouwen die door de pandemie hun baan in de textielindustrie verloren en jongeren die niet naar school konden, met name meisjes.

Hij voegde eraan toe dat sommige landen de coronamaatregelen als excuus gebruikten om mensenrechten zoals vrijheid van meningsuiting te beknotten. "Veel mensenrechtenactivisten en maatschappelijke organisaties lijden daaronder." Rutte noemde die landen niet bij naam.

De strijd tegen corona is volgens Rutte nog altijd het meest acute probleem wereldwijd. Hij riep op tot wereldwijde solidariteit, "want niemand is veilig zolang niet iedereen veilig is". Volgens hem moeten er daarom meer vaccins worden geproduceerd en moeten die worden gedeeld met armere landen.

Klimaatverandering

Verder zei hij dat de overname van Afghanistan door de Taliban "20 jaar werk ongedaan dreigt te maken". Volgens de demissionair premier is het nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken, "maar we moeten de reputatie van de Taliban in ons achterhoofd houden".

Met betrekking tot de zware overstromingen in West-Europa riep hij op tot internationale samenwerking tegen klimaatverandering. "Politieke spanningen mogen het bereiken van doelen niet in de weg staan. We kunnen toekomstige generaties niet opzadelen met het probleem."

Rutte erkende dat het extreme weer, de val van Afghanistan en de opgelaaide pandemie tot een "zomer vol zorgen" hadden geleid, maar maande zijn gehoor niet cynisch of fatalistisch te worden. "Dat is mijn boodschap. Vooral vandaag, vooral hier. Want het VN-hoofdkwartier is een baken van internationale samenwerking, waar we samen oplossingen kunnen vinden. Zelfs als de problemen te groot en te complex lijken."

Vanavond heeft Rutte nog een ontmoeting met VN-secretaris-generaal Guterres en voert hij overleg met verschillende regeringsleiders.
Uma Thurman spreekt steun uit voor vrouwen in Texas: "Ik liet ook abortus uitvoeren"
23 September, 00:01 HLN.BE
De Amerikaanse actrice Uma Thurman, bekend van Pulp Fiction en Kill Bill, spreekt haar steun uit voor de vrouwen in de Amerikaanse deelstaat Texas. Daar geldt sinds kort een bijzonder strenge abortuswet. In een opiniestuk dat vandaag in de Washington Post werd gepubliceerd, getuigt ze over haar "donkerste geheim": als jonge vrouw liet ook zij een abortus uitvoeren.


Wiegman haalt dubbele cijfers bij tweede duel als bondscoach Engelse vrouwen
22 September, 00:04 NU.NL - Sport
De Engelse voetbalsters hebben dinsdag ook de tweede WK-kwalificatiewedstrijd onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman met grote cijfers gewonnen. Engeland was in en tegen Luxemburg oppermachtig en eindigde zelfs in de dubbele cijfers: 0-10.


De Taliban beschouwen sport voor vrouwen als ?gepast noch noodzakelijk?
18 September, 00:07 Volkskrant
De rubriek Beeldvormers onderzoekt hoe een foto onze kijk op de werkelijkheid bepaalt. Deze week: Afghanistan na de machtsgreep van de Taliban.


Taliban willen geen sportende vrouwen: ?Lichaam en gezicht zijn dan soms niet volledig afgedekt?
9 September, 00:01 HLN.BE
Afghaanse vrouwen mogen van de taliban geen enkele sport beoefenen. ?Dat zien wij niet als iets belangrijks voor hen. Het risico bestaat bovendien dat in sommige situaties hun lichaam en gezicht niet volledig afgedekt zullen zijn?, stelde het plaatsvervangend hoofd van de cultuurcommissie van de taliban in een interview met SBS News.


Monument voor inheemse vrouwen vervangt standbeeld Columbus in Mexico-Stad
7 September, 00:05 Skynet
Een standbeeld van Christoffel Columbus in het centrum van Mexico-Stad moet worden vervangen door een monument ter ere van inheemse vrouwen. Dat heeft Claudia Sheinbaum, burgemeester van de Mexicaanse hoofdstad, bekendgemaakt.


Taliban aan de macht - Wereldbank schort hulp aan Afghanistan op, toont zich ongerust over lot van vrouwen
31 Augustus, 00:04 Skynet Economie
De Wereldbank schort haar hulp aan Afghanistan op, na de machtsname door de taliban. Dat heeft de Wereldbank dinsdagavond bekendgemaakt. Wel wordt bekeken hoe er steun kan blijven gegeven worden aan het Afghaanse volk, klinkt het.


?Vrouwenrechten binnen sharia?: wat staat de meisjes en vrouwen in Afghanistan te wachten?
21 Augustus, 00:07 Volkskrant
De Taliban zeggen dat ze als de nieuwe machthebbers in Afghanistan de rechten van vrouwen zullen respecteren, zij het binnen het kader van de sharia. Maar wat betekent dat?


Amper nog vrouwen op straat in Kaboel: ?Ik ben bezorgd om mijn dochters en alle meisjes in Afghanistan?
19 Augustus, 00:02 HLN.BE
In Kaboel lijkt het gewone leven te hernemen, al zie je bijna geen vrouwen meer op straat. Ze zijn doodsbang. De taliban beloven wel dat ze de vrouwenrechten zullen respecteren, maar veel vrouwen geloven daar niks van, vertellen ze aan CNN-correspondente Clarissa Ward.


Kaarsjes en bloemen op plek waar auto met twee vrouwen werd gevonden
14 Augustus, 00:05 NOS nieuws

Het gaat naar omstandigheden goed met Ruth, een van de twee jonge vrouwen uit de Achterhoek die gisteren gevonden werden in een verongelukte auto in de buurt van het Gelderse Wehl. Dat zegt haar opa tegen Omroep Gelderland.

Samen met haar vriendin Myrthe (19) was de 22-jarige Ruth dinsdagnacht waarschijnlijk op weg van Doetinchem naar Wehl voor een feestje. Door nog onbekende oorzaak raakte hun auto van de weg en verdween in de struiken.

Pas na anderhalve dag zoeken vond de politie de auto. Voor Myrthe kwam die hulp te laat. Ruth, de bestuurder van de auto, leefde nog en ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Op de plek van het ongeluk leggen bekenden en voorbijgangers bloemen. Ook de opa van Ruth staat erbij en zet een kaarsje neer om van afstand zijn kleindochter sterkte te wensen. "We hebben geloof nodig."

Met Ruth gaat het volgens hem naar omstandigheden goed. "Maar het is allemaal nog afwachten." Ruth heeft meerdere breuken, een gescheurde milt en twee klaplongen. "En dan twee dagen op de kop in de auto hangen. Dan moet je wel sterk zijn."

Ruth is al even bij kennis geweest in het ziekenhuis. "Toen heeft ze gezegd: 'Mam, het wordt nooit meer hetzelfde'."

Bizar

Ook voor Myrthe zijn er mensen op de plek aanwezig met bloemen. Een vrouw plaatst twee zonnebloemen op het fietspad. "Ik heb die vermissing op de voet gevolgd en dan hoor je dat dit is gebeurd, verschrikkelijk. Dan is dit het minste dat je kunt doen."

Een collega legt ook bloemen neer. "Heel verdrietig. En ongelofelijk dat ze nog zo lang in die auto hebben gezeten zonder dat iemand ze heeft ontdekt. Ik woon hierachter en ben hier woensdag overdag twee keer langsgereden. Bizar dat er toen niks te zien was terwijl die auto hier toen al achter de bosjes moest liggen."

De politie gaat uit van een eenzijdig ongeval, maar heeft nog veel vragen. Zo is nog onduidelijk wat de oorzaak was, wanneer het precies gebeurde en wat eraan voorafging.

De auto werd uiteindelijk achter deze bosschage gevonden, vertelde de politie eerder:
Vrouwen verliezen zeven jaar na eerste kind helft van inkomen
24 Juni, 10:57 NU.NL - Economie
Vrouwen verliezen meteen na de geboorte van hun eerste kind een deel van hun inkomen en na zeven jaar loopt dat op tot gemiddeld 46 procent, blijkt uit een studie van het Centraal Planbureau (CPB). Dat komt volgens het CPB vooral doordat de rolverdeling tussen mannen en vrouwen nog steeds zeer traditioneel is. Met andere woorden: vrouwen gaan vaker minder werken na de geboorte van een kind.


Zes vrouwen die door Koers zkt. Vrouw vol voor hun wielerdroom gaan: ?Dankzij het fietsen vul ik mijn dagen?
6 Februari, 06:32 HLN.BE
Koers zkt. Vrouw gaat in ons land op zoek naar nieuw vrouwelijke wielertalent. De respons op de talentenjacht is enorm. Zes vrouwen die via het project vol voor de droom gaan, vertellen over hun liefde voor de fiets. Van een succesvolle onderneming van La Cannibale tot een scherpere tijd dan ex-wereldkampioene Annemiek van Vleuten. ?Ik dacht altijd dat ik al te oud was om nog met wielrennen te beginnen.?


Ajax, PSV en FC Twente bereiken halve finales KNVB-beker vrouwen
5 Februari, 21:12 NU.NL - Sport
Ajax, PSV en FC Twente hebben zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het TOTO KNVB Beker-toernooi voor vrouwen. De topclubs wonnen van respectievelijk sc Heerenveen (1-2), PEC Zwolle (1-0) en vv Alkmaar (4-1).


5 Februari, 00:28 De Tijd
Politie op zoek naar man die vrouwen betast in station van Kortrijk
4 Februari, 21:34 Skynet
De politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor een man die in januari verschillende vrouwen lastigviel in het station van Kortrijk. Hij wordt gezocht voor aanranding van de eerbaarheid. De politie vraagt andere slachtoffers om contact op te nemen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn