NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vrouwelijke

2News.be / Trefwoorden / Vrouwelijke

Poptalent Griff: 'Vrouwelijke artiesten moeten zich nog steeds meer bewijzen'
Woensdag, 00:07 NU.NL - Muziek
De Britse popartiest Griff begint steeds meer voet aan de grond te krijgen met haar zelfgeproduceerde popliedjes als Black Hole. De twintigjarige zangeres ziet het zelf produceren als een voordeel in een muziekindustrie waarin vrouwen volgens haar nog steeds harder moeten werken dan mannen om zichzelf te bewijzen als muzikant.


Extra duwtje in de rug voor vrouwelijke ondernemers die getroffen zijn door coronacrisis
3 Februari, 10:13 Skynet
Vrouwelijke ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis, kunnen een project indienen om extra ondersteuning te krijgen. Minister van Zelfstandigen en Kmo's David Clarinval (MR) lanceert daarvoor een overheidsopdracht. Uiteindelijk zullen vier projecten een ondersteuning krijgen van elk 70.000 euro.


LeBron James krijgt het aan de stok met twee vrouwelijke fans in de NBA: ?Courtside Karen was MAD MAD?
2 Februari, 08:24 HLN.BE
Animo in de NBA tussen Atlanta Hawks en Los Angeles Lakers. Lakers-sterspeler LeBron James belandde in een woordenwisseling met twee vrouwelijke fans van de thuisploeg. Veiligheidsbeambten grepen in en verwijderden de vrouwen uit de hal.


INTERVIEW. De eerste vrouwelijke decaan van de Vlerick Business School Marion Debruyne (48): ?Ooit was ik hier zelf een verlegen studentje?
31 Januari, 08:30 HLN.BE
Ze schopte het van studente tot decaan. Als eerste vrouw ooit leidt Marion Debruyne de Vlerick Business School, waar de Marc Couckes en Bart Verhaeghes dezer wereld de stiel leerden. Thuis heeft ze met haar echtgenoot en twee zonen drie mannen onder de vleugels. ?Het zijn veel bordjes om in de lucht te houden. En soms knalt er al eens eentje tegen de grond.?


Vrouwelijke ondernemers lijden onder corona, bij ons blijven ze overeind door elkaar te helpen in community ?Alfavrouwen?. ?Zonder enige jaloezie of concurrentie?
26 Januari, 12:27 HLN.BE
Vrouwelijke ondernemers lijden harder onder de coronacrisis dan mannelijke, blijkt uit onderzoek. En toch lanceerden vorig jaar meer Vlamingen een eigen zaak dan in 2019. ?Een crisis kan een sterk startpunt zijn?, geloven Amy Vandeputte en Jessica De Block. De Antwerpse onderneemsters zijn de bezielers van ?Alfavrouwen?, een Belgische online community met zo?n 9.000 leden die vrouwelijke ondernemers ondersteunt. Met elkaars hulp en tips bouwden heel wat ?Alfavrouwen? in 2020 toch een succesvolle zaak op. ?Het grootste obstakel voor een vrouwelijke onderneemster? Zichzelf.?


Wordt dit de eerste vrouwelijke Formule 1-coureur uit NL?
23 Januari, 02:01 AutoBlog

De 16-jarige Maya Weug zou over een paar jaar zomaar eens de eerste vrouwelijke Formule 1-coureur uit Nederland kunnen zijn. Het is een vraag die (al dan niet gevoelsmatig) de laatste jaren steeds vaker wordt gesteld; waarom doen er eigenlijk alleen mannen mee aan de Formule 1? Het is niet alsof er nooit vrouwen achter […]

The post Wordt dit de eerste vrouwelijke Formule 1-coureur uit NL? appeared first on Autoblog.nl.
Nederlandse Weug (16) als eerste vrouwelijke coureur in opleiding Ferrari
22 Januari, 18:25 NU.NL - Sport
Maya Weug is vrijdag als eerste vrouwelijke coureur opgenomen in het talentenprogramma Ferrari. De zestienjarige Nederlandse was het sterkst in de 'Girls on Track Rising Stars'-competitie en werd beloond met een plek in het opleidingsteam van de Italiaanse Formule 1-renstal.


Politieman op non-actief: inspecteur zou meer dan tien vrouwelijke collega?s aangerand hebben
19 Januari, 17:06 HLN.BE
Een politie-inspecteur van de zone Arro Ieper is op non-actief gezet omdat tegen hem een gerechtelijk onderzoek loopt naar aanranding van de eerbaarheid en stalking van vrouwelijke collega?s. Officieel is de man met ziekteverlof. De feiten zouden gebeurd zijn in de voorbije twee jaar, onder meer tijdens een buitenlandse opdracht. Er zouden meer dan tien slachtoffers zijn. De inspecteur, een veertiger, verscheen voor de onderzoeksrechter. Die liet hem vrij onder strenge voorwaarden.


Vrouwelijke jury kiest de beste auto?s van het jaar
19 Januari, 12:54 HLN.BE
Veel vrouwelijke autojournalisten zijn er niet. En dat is best jammer, want het vrouwelijke oog voor detail is in vele gevallen een aanwinst. Om de vrouwelijke stem in de autojournalistiek kracht bij te zetten, wordt er nu een vrouwelijke auto van het jaarverkiezing georganiseerd. De resultaten kan je lezen op HLN Drive.


Opvangcentra voor vrouwelijke slachtoffers van geweld krijgen miljoen euro extra
19 Januari, 11:19 Skynet
Staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz (Ecolo) maakt een miljoen euro extra vrij voor opvangcentra voor vrouwelijke slachtoffers van geweld. De extra middelen maken deel uit van het steunpakket van de taskforce kwetsbare groepen van minister van Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux (PS).


Met PvdA-leider Lilianne Ploumen krijgt strijd op links nieuwe dynamiek
18 Januari, 22:26 Volkskrant
Met minder dan 60 dagen te gaan tot de verkiezingen moet Lilianne Ploumen de PvdA uit het slop zien te trekken. Vooral op links ligt het veld nu weer open.


Topmagistraat Johan Sabbe voor strafrechter voor aanranding en ongewenst seksueel gedrag
15 Januari, 12:07 Skynet
Johan Sabbe, de geschorste Oost-Vlaamse procureur des Konings, moet zich voor het Gentse hof van beroep verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid en ongewenst seksueel gedrag op het werk. Dat vernam Belga bij het Gentse parket-generaal.


Sandra Bullock blij dat een film met alleen vrouwelijke hoofdrolspelers het licht ziet
23 Mei 2018, 12:44 Skynet
Actrice Sandra Bullock is naar eigen zeggen "verrast" dat haar nieuwe actiefilm "Ocean's 8" binnenkort in de filmzalen te zien is. In de prent worden alle hoofdrollen vertolkt door vrouwen.


PVDA trekt in Deurne met jonge, diverse en vrouwelijke ploeg naar de kiezer
18 Mei 2018, 10:36 Gazet v. Antwerpen

PVDA trekt in het district Deurne met een jonge, vrouwelijke en diverse ploeg naar de kiezer op 14 oktober. ?Met deze kandidaten wil de PVDA gaan voor een district op mensenmaat, waar de noden van de bewoners centraal staan, en niet die van de betonlobby of andere megalomane projectontwikkelaars?, stelt de lokale afdeling in een persbericht.
82 vrouwelijke sterren in rode-loper-protest Cannes voor gelijke rechten
12 Mei 2018, 19:36 NOS nieuws

Liefst 82 vrouwelijke sterren hebben op de rode loper in Cannes geprotesteerd voor gelijke rechten voor vrouwen in de filmindustrie. Het getal 82 staat voor het aantal door vrouwen gemaakte films dat in de geschiedenis van het festival is getoond. Ter vergelijking: meer dan 1600 door mannen geregisseerde films passeerden de revue in de 71 edities van het prestigieuze filmfestival.

De demonstratie volgt na een periode waarin de filmindustrie op zijn kop is gezet door het #MeToo-schandaal, dat wereldwijd aan het rollen werd gebracht door het seksueel overschrijdende gedrag van filmproducent Harvey Weinstein. Uitgerekend in Cannes zou hij verschillende actrices hebben aangerand.

Een van zijn slachtoffers was de juryvoorzitter van Cannes, Cate Blanchet. Kort geleden vertelde zij ook slachtoffer te zijn geweest van Weinstein. Blanchet liep ook mee met de demonstratie.

Trap is symbool

Op de trappen van het Palais des Festivals et des Congrès te Cannes nam Blanchet het woord: "Vrouwen zijn geen minderheid in de wereld, toch lijkt dat wel zo te zijn als je kijkt naar de huidige staat van onze industrie. We staan op deze trappen als symbool voor onze vastberadenheid verandering te brengen. De ladder,'stairs', van onze industrie moet voor iedereen te beklimmen zijn."

Onder de demonstranten waren verder actrices Salma Hayek en Jane Fonda, Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins en de Franse regisseur Agnes Varda, die in 2011 de Gouden Palm oeuvreprijs heeft ontvangen. Ook de vier andere vrouwelijke juryleden van dit jaar liepen mee in het protest: Kristen Stewart, Ava DuVernay, Lea Seydoux en zangeres Khadja Nin.
Krijgt Amerika zijn eerste vrouwelijke CIA-directeur?
11 Mei 2018, 17:06 NOS nieuws

Zelf had ze er geen zin meer in, maar toch zat Gina Haspel deze week in de Senaat om gehoord te worden als kandidaat-directeur van de CIA. Senatoren van de inlichtingencommissie hadden een waslijst aan vragen voor Haspel, die al 33 jaar bij de CIA werkt. Haspel was het laatste jaar plaatsvervangend directeur. Vrijwel direct na haar afstuderen ging ze er aan de slag, om er nooit meer weg te gaan.

Met zoveel ervaring als carrièrespion lijkt ze de perfecte directeur van de CIA, maar juist al die ervaring roept ook vragen op over haar beoordelingsvermogen. Zo gaf Haspel na de aanslagen van 11 september leiding aan een zogeheten 'black site' van de CIA in Thailand.

In deze geheime gevangenissen (het bestaan daarvan werd altijd ontkend) werden terreurverdachten gemarteld. Ook in de gevangenis in Thailand gebeurde dat. De rol van Haspel daarin is onduidelijk, maar ze zou zich nooit verzet hebben tegen die praktijken.

Vernederend verhoor

Sterker nog, Haspel was voorstander van het geheimhouden ervan. In 2005 was ze voor het vernietigen van videobanden waarop te zien was hoe gevangen werden onderworpen aan waterboarding (waarbij de gemartelde het gevoel krijgt te verdrinken). Daar gingen woensdag bij de hoorzitting in de Senaat dan ook veel vragen over.

Wegens al die vragen dreigde Haspel vorige week vrijdag nog haar kandidatuur in te trekken. Ze vreesde voor een vernederend verhoor, waarbij haar eigen reputatie en die van de CIA geschaad konden worden.

Haspel uitte die vrees richting het Witte Huis. De woordvoerder van president Trump, Sarah Sanders, ging halsoverkop naar het CIA-hoofdkantoor om Haspel over te halen zich niet terug te trekken.

Haspel is niet de eerste kandidaat van Trump die onder vuur kwam te liggen. Vorige maand trok Ronny Jackson zich terug als kandidaat-minister voor Veteranenzaken, nadat er geruchten gingen dat hij zich misdroeg, onder meer door dronken te zijn onder werktijd. Volgens Jackson waren de beschuldigden vals en verzonnen.

Maar Haspel had geen zin om de "nieuwe Ronny Jackson te worden", zoals ze zelf zei. De hele dag is op haar ingepraat om er zeker van te zijn dat ze woensdag voor de Senaatscommissie zou verschijnen. De president stuurde op maandag zelfs een tweet de wereld in om zijn steun aan Haspel te bevestigen.

Trump prees haar juist omdat ze een geharde terrorismebestrijder is. Tijdens de campagne liet Trump zelfs vallen dat hij het martelen van terreurverdachten nuttig acht. Het waren juist die praktijken waarover Haspel deze week werd ondervraagd.

Ze beloofde dat de CIA onder haar leiding het martelprogramma niet opnieuw zal opstarten. Haspel zei dat ze niet geloofde dat marteling werkt en haar "sterke morele kompas" zal volgen als de president haar zou vragen om het martelprogramma opnieuw op te starten. Ze wilde geen antwoord geven op de vraag of het martelen van verdachten immoreel was. Het verhoor van Haspel duurde al met al maar liefst vijf uur.

Eén Republikeins lid van de inlichtingencommissie vond haar antwoorden niet overtuigend. John McCain, de Republikeinse presidentskandidaat in 2008, liet weten tegen haar benoeming te stemmen.

McCain had vooraf schriftelijke vragen ingediend bij Haspel, omdat hij wegens een tumor in zijn hersenen niet aanwezig kon zijn bij het verhoor. Volgens Amerikaanse media is er een kleine kans dat McCain beter wordt. Vrienden zoals voormalig vicepresident Joe Biden zouden al afscheid van hem nemen zonder 'vaarwel' te zeggen. McCain zal door zijn afwezigheid mogelijk niet mee kunnen stemmen.

Ook enkele Democraten zullen tegen Haspels benoeming stemmen, onder wie Dianne Feinstein uit California. Dat is opmerkelijk, want Feinstein stemde vorig jaar wel voor Haspels benoeming als onderdirecteur van de CIA. Het illustreert de spagaat waarin sommige Democraten verkeren om hun kritische achterban tevreden te houden.

Ondanks de ophef en het verzet van sommige senatoren zal de nominatie van Haspel waarschijnlijk niet in gevaar komen. Democratische senatoren uit staten waar Donald Trump in 2016 won, zullen geneigd zijn om voor Haspel te stemmen.

Democraat Joe Manchin uit West-Virginia heeft zijn steun al toegezegd. Verwacht wordt dat de Senaat zich volgende week over Haspels benoeming zal uitspreken.
Eerste vrouwelijke chef-dirigent bij toporkest: ?Beoordeel mij op wat ik presteer?
9 Mei 2018, 12:18 Volkskrant
Ze is een protegee van Jaap van Zweden en geldt in de klassieke wereld als een groot talent. Voor het eerst krijgt een Nederlands toporkest een vrouw als chef-dirigent op de bok.


Deel proffen en studenten boycot vrouwelijke rector
8 Mei 2018, 12:30 Het Nieuwsblad Binnenland

De universiteit Gent krijgt zeker geen vrouwelijke rector. Gisteren boycotte een deel van de proffen en studenten het door Vlaanderen opgelegde kiessysteem door weg te blijven bij een cruciale stemronde. Daardoor wordt de vice-rector een vrouw: Anne De Paepe, maar gaat de hoogste post van rector naar een man: Freddy Mortier.
PS-topman gaat stevig uit bocht en noemt vrouwelijke burgemeester ?rotwijf, slet? tijdens 1 mei toespraak

Minister en MR-voorzitter van Henegouwen Denis Ducarme heeft dinsdag excuses geëist van Eric Massin, PS-voorzitter van Charleroi. Die heeft in een 1 mei toespraak de liberale burgemeester van Courcelles, Caroline Taquin, een ?salope? (rotwijf of slet in het Frans) genoemd.
S.J. Clarkson wordt eerste vrouwelijke regisseur in de geschiedenis van 'Star Trek'
27 April 2018, 07:48 Skynet
De Britse S.J. Clarkson komt in de regisseursstoel van 'Star Trek 4' te zitten. Ze wordt daarmee de eerste vrouw ooit die een film in de 'Star Trek'-franchise voor haar rekening neemt. Dat meldt entertainmentmagazine Variety.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn