NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vrijlating

2News.be / Trefwoorden / Vrijlating

Olivier Vandecasteele - Vandecasteele landt vrijdagavond op Melsbroek
Na 455 dagen gevangenschap in Iran, in mensonterende omstandigheden, landt de Belgische ngo-medewerker Olivier Vandecasteele vrijdag tussen 21.00 en 22.30 uur op de militaire luchthaven van Melsbroek. Dat werd vrijdag bekendgemaakt in Belgische regeringskringen.


Oostenrijk verscherpt grenscontroles na vrijlating mensensmokkelaars door Hongarije
22 Mei, 00:00 HLN.BE
Oostenrijk gaat de controles aan de grens met Hongarije opvoeren. Die maatregel komt er nadat Boedapest heeft aangekondigd dat het duizenden buitenlandse mensensmokkelaars zal vrijlaten uit de gevangenis.


Gary Glitter maand na vrijlating weer terug in cel omdat hij voorwaarden schond
16 Maart, 00:06 NU.NL - Muziek
Gary Glitter is maandag een maand na zijn vrijlating teruggestuurd naar de gevangenis. De 78-jarige zanger, die werd veroordeeld voor het seksueel misbruiken van minderjarigen, heeft de voorwaarden van zijn vrijlating geschonden.


28 April 2022, 00:08 Volkskrant
Bill Cosby blijft op vrije voeten, rechter wil besluit vrijlating niet herzien
8 Maart 2022, 00:13 NU.NL - Film
De rechter gaat zich niet buigen over het verzoek van de aanklagers van Bill Cosby. De 84-jarige komiek is sinds vorig jaar weer op vrije voeten nadat hij zijn straf had uitgezeten voor het misbruiken van Andrea Constand, maar de aanklagers wilden hem naar de gevangenis laten terugkeren.


Beroep tegen vrijlating Lil Kleine dient maandag
1 Maart 2022, 00:12 NU.NL - Muziek
De raadkamer van de rechtbank Amsterdam buigt zich maandag over het beroep dat het Openbaar Ministerie (OM) heeft aangetekend tegen de vrijlating van Lil Kleine. De rapper zat vorige week vast op verdenking van mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes.


Europese Unie herhaalt vraag om vrijlating politieke gevangenen in Wit-Rusland
7 September 2021, 00:06 Skynet Buitenland
De Europese Unie blijft "het aanhoudende flagrante gebrek aan respect voor de mensenrechten en de fundamentele vrijheden van de mensen in Wit-Rusland door het regime in Minsk" betreuren. De EU herhaalt haar eis voor de vrijlating van de meer dan 650 politieke gevangenen in Wit-Rusland. Dat zegt de woordvoerder van de Europese diplomatieke dienst in een reactie op de veroordeling van de Wit-Russische oppositieleidster Maria Kolesnikova en haar advocaat Maxime Znak, tot respectievelijk elf en tien jaar gevangenisstraf.


Aung San Suu Kyi aangeklaagd voor bezit illegale walkietalkies
3 Februari 2021, 16:33 Volkskrant
De door het leger afgezette regeringsleider van Myanmar Aung San Suu Kyi is aangeklaagd voor het illegaal importeren van walkietalkies. Ze blijft de komende twee weken vastzitten. Dat blijkt uit een woensdag vrijgegeven politiedocument.


Staatsgreep leger in Myamar: partij van regeringsleidster vraagt haar onmiddellijke vrijlating
2 Februari 2021, 06:36 HLN.BE
De partij van de Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi heeft vandaag haar onmiddellijke vrijlating gevraagd. De regeringsleider is gisteren opgepakt tijdens een staatsgreep van het leger.


'Regeringsleider Aung San Suu Kyi met partijgenoten gearresteerd in Myanmar'
1 Februari 2021, 00:43 NOS nieuws

In Myanmar is regeringsleider Aung San Suu Kyi gearresteerd, zegt een woordvoerder van haar partij tegen persbureau Reuters. Naast de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede zouden ook andere prominente leden van de partij zijn opgepakt.

Het nieuws komt nadat het leger vorige week had gesuggereerd dat het mogelijk een staatsgreep zou plegen. Volgens de legerleiding is er fraude gepleegd bij de parlementsverkiezingen in november, waar Aung San Suu Kyi's partij wederom de absolute meerderheid behaalde. Volgens waarnemers zijn de verkiezingen eerlijk verlopen.

Leger op straat

Militairen hebben in diverse regio's kabinetsleden meegenomen, zeggen familieleden tegen de BBC. De Britse omroep meldt ook dat er soldaten op straat zijn in grote steden. In hoofdstad Naypyitaw ligt internet en telefonie plat. De staatstelevisie meldt op Facebook dat er vanwege technische problemen geen uitzending mogelijk is.

De partijwoordvoerder zegt dat Aung San Suu Kyi in de vroege ochtend van haar bed is gelicht. "Ik roep onze achterban op niet overhaast te reageren en de wet te volgen", en voegde daar aan toe dat hij waarschijnlijk ook zal worden opgepakt.

Aung San Suu Kyi werd in 2016 de eerste democratisch gekozen regeringsleider na tientallen jaren militair bewind. Jarenlang heeft ze onder huisarrest geleefd. In 1991 kreeg ze de Nobelprijs voor de Vrede toegekend voor haar inzet voor democratie in Myanmar.

Rohingya-crisis

De afgelopen jaren werd de 75-jarige wereldwijd fel bekritiseerd, omdat ze te weinig zou doen tegen de vervolging van de Rohingya-bevolking in haar thuisland. De VN stelde in 2017 dat er sprake was van een etnische zuivering. Ruim 700.000 leden van de moslimminderheid vluchtten de afgelopen jaren het land uit.

Aung San Suu Kyi verdedigde Myanmar in 2019 voor het het Internationaal Strafhof in Den Haag. Het Hof oordeelde vorig jaar dat de Rohingya "extreem kwetsbaar" zijn voor militair geweld in Myanmar.
Beroep tegen vrijlating hoofdbeschuldigde van moord op Daniel Pearl
29 Januari 2021, 12:20 Skynet
De Pakistaanse provincie Sindh heeft een verzoek ingediend tot herziening van de beslissing van het Hooggerechtshof om de hoofdverdachte van de ontvoering en moord op de Amerikaanse journalist Daniel Pearl vrij te spreken.


Kim Kardashian bedankt iedereen behalve Donald Trump na vrijlating gevangene
25 Januari 2021, 11:42 HLN.BE
Kim Kardashian (40) zet zich de laatste tijd wel vaker in voor gevangenen en eentje van hen is Chris Young. Hij werd door Donald Trump vrijgelaten op zijn laatste dag als president en bedankt als gevolg nu een aantal mensen op zijn sociale media. Kim, die zich jarenlang ingezet heeft voor zijn zaak, deelde het filmpje op haar Instagramaccount en bedankte op haar beurt iedereen behalve ex-president Trump.


Voor Poetin wordt het nu echt menens: durven Russen massaal te demonstreren voor vrijlating van Navalny?
22 Januari 2021, 22:15 Volkskrant
Het wordt erop of eronder deze zaterdag: durven de Russen massaal te demonstreren voor de vrijlating van oppositieleider Aleksej Navalny, of accepteren ze een toekomst zonder rechtsstaat?


Von der Leyen eist onmiddellijke vrijlating Navalny
18 Januari 2021, 10:49 Skynet
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de arrestatie van Aleksej Navalny door de Russische autoriteiten bij zijn terugkeer in Rusland. Ze eist de onmiddellijke vrijlating van Navalny en vraagt dat zijn veiligheid gegarandeerd wordt.


Vergiftiging Navalny - Ook huidige Amerikaanse regering vraagt vrijlating Navalny
18 Januari 2021, 02:25 Skynet
Ook de ontslagnemende Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo veroordeelt de arrestatie van de Russische opposant Alexej Navalny en vraagt zijn onmiddellijke vrijlating. Eerder deed de veiligheidsadviseur van de nieuwe president Joe Biden dat ook al.


Zwijgzame verdachte van moordpoging vraagt niet om vrijlating
18 Mei 2018, 14:48 Gazet v. Antwerpen

Lang had de raadkamer in Turnhout niet nodig om de aanhouding van Willem S. (48) uit het Nederlandse Etten-Leur met een maand te verlengen. De behandeling van zijn zaak was binnen de minuut afgehandeld. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moordpoging op de 29-jarige kippenkweker Nick Leemans uit Rijkevorsel.
Noord-Korea laat mogelijk drie Amerikaanse gevangenen vrij
3 Mei 2018, 21:54 Volkskrant
Noord-Korea zal mogelijk drie Amerikanen die in strafkampen in het stalinistische land vastzitten vrijlaten als een gebaar van goede wil aan het adres van president Trump. Volgens onbevestigde berichten zouden de drie al zijn overgebracht naar een hotel in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Rudy Giuliani, sinds kort lid van Trumps advocatenteam, voorspelde tegenover Fox News dat de drie binne


Amnesty "fotografeert" Egyptische ambassade voor vrijlating fotoreporter Shawkan
3 Mei 2018, 10:48 Skynet
Activisten van Amnesty International en van Human Rights Watch hebben op de Internationale Dag van de Persvrijheid geprotesteerd aan de Egyptische ambassade voor de vrijlating van de Egyptische fotoreporter Mahmoud Abu Zeid, alias Shawkan. De activisten namen met een denkbeeldig fototoestel foto's van de ambassade.


Vervroegde vrijlating van criminelen is niet populair, maar wat is het effect als we het drastisch beperken?
1 Mei 2018, 20:06 Volkskrant
Het wetsvoorstel van minister Dekker voor Rechtsbescherming om de vervroegde vrijlating van zware criminelen aan banden te leggen, vloeit rechtstreeks voort uit de lotgevallen van Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. Het was na diens vrijlating in 2014, na het uitzitten van tweederde van zijn 18-jarige celstraf, dat toenmalig staatssecretaris Teeven onderzoek aankondigde naar de vraa


Wetsvoorstel: automatische vrijlating vervalt, zware criminelen langer in de cel
1 Mei 2018, 10:30 Volkskrant
Wie is veroordeeld tot een celstraf van minimaal zes jaar, komt voortaan niet meer vanzelf vrij na het uitzitten van tweederde van de straf. Minister Dekker van Rechtsbescherming heeft een wetsvoorstel klaar waardoor de automatische vrijlating vervalt. Daarmee komt hij tegemoet aan een langgekoesterde wens van het rechterdeel van de Tweede Kamer.In het huidige strafrecht komen gevangenen die zijn

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn