NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vrijgelaten

2News.be / Trefwoorden / Vrijgelaten

Zuid-Koreaanse voetballer Son Jun-ho na tien maanden vrijgelaten door China
26 Maart, 00:05 NU.NL - Sport
De Zuid-Koreaanse international Son Jun-ho is na tien maanden vrijgelaten uit de Chinese gevangenis. De middenvelder werd vastgehouden op verdenking van omkoping.


Veroordeelde Dani Alves betaalt 1 miljoen euro en wordt op borgtocht vrijgelaten
26 Maart, 00:05 NU.NL - Sport
Dani Alves heeft de Spaanse rechtbank maandag 1 miljoen euro betaald om voorlopig vrijgelaten te worden uit de gevangenis. De Braziliaanse oud-voetballer zat in Spanje vast vanwege seksueel misbruik van een vrouw.


Twee Iraanse journalistes vrijgelaten die dood Koerdische vrouw bekendmaakten
15 Januari, 00:02 Skynet Buitenland
In Iran zijn twee journalistes, die veroordeeld waren omdat ze in 2022 de dood van de Koerdische vrouw Mahsa Amini bekendmaakten, zondag op borgtocht vrijgelaten. Dat hebben Iraanse media bekendgemaakt.


Ontvoerde Duitse priester na jaar vrijgelaten in Mali
27 November 2023, 00:03 NOS nieuws

Een Duitse priester die een jaar geleden in Mali werd ontvoerd is vrijgelaten. Medewerkers van zijn geloofsgemeenschap melden dat aan het Britse persbureau Reuters. Een anonieme regeringsbron bevestigt het nieuws tegen het Franse AFP maar geeft geen verdere details.

Hans-Joachim Lohre verdween november 2022 uit zijn woning in de hoofdstad Bamako. Hij bleef onvindbaar nadat hij niet was komen opdagen voor een mis; zijn auto was achtergebleven en zijn telefoon stond uit.

Lohre werkte al 30 jaar in het land als missionaris voor de Witte Paters. Zo gaf hij les aan het Instituut voor Christelijk-Islamitisch Onderwijs, waar toenadering tussen de twee geloven het uitgangspunt is.

Veel onduidelijkheid

Het is nooit duidelijk geworden wie er achter de ontvoering van Lohre zat. Ontvoeringen komen vaker voor in Mali, maar zijn uitzonderlijk in de hoofdstad. Het land wordt al lange tijd geplaagd door sociale onrust door Toearegstrijders en moslimterroristen gelieerd aan al-Qaida.

Lohre zei eens dat hij zich bewust was van het gevaar. "Je weet niet wanneer of waar het zal gebeuren, maar witte Europeanen zijn een makkelijk doelwit. Er is ons verteld dat de jihadisten ons in de gaten houden."

Ook nu blijven er vragen. Een regeringswoordvoerder kan geen details geven over wie Lohre had ontvoerd, waarom en hoe hij weer is vrijgekomen. Er is alleen bekendgemaakt dat Lohre per vliegtuig op weg is naar zijn geboorteland.
Verdachte in zaak overleden Amerikaanse ijshockeyer op borgtocht vrijgelaten
16 November 2023, 00:08 NU.NL - Sport
De verdachte in de zaak rond de tragische dood van ijshockeyer Adam Johnson is op borgtocht vrijgelaten. Het is nog steeds niet bekend wie deze persoon is.


Verdachte (42) van aanrijding met vluchtmisdrijf in Beringen weer vrijgelaten
3 November 2023, 00:02 HLN.BE
De 42-jarige man uit Koersel die zich gisteren bij de politie heeft aangeboden na een aanrijding met vluchtmisdrijf in Beringen, is vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens onopzettelijke slagen en verwondingen in het verkeer en vluchtmisdrijf. De onderzoeksrechter heeft hem na de voorleiding zonder verdere maatregelen vrijgelaten.


Vijf VN-medewerkers na 1,5 jaar vrijgelaten in Jemen
12 Augustus 2023, 00:03 NOS nieuws

Vijf VN-medewerkers die anderhalf jaar geleden werden ontvoerd in Jemen zijn vrijgelaten. Het gaat om beveiligingsmedewerkers die op 11 februari 2022 in het zuiden van het land werden ontvoerd.

VN-chef Guterres is opgelucht over de vrijlating, meldt zijn perschef. Hij is blij "dat er een einde is gekomen aan hun beproeving en aan de angst van hun families en vrienden".

Guterres zegt dat "ontvoering een onmenselijke en onrechtvaardige misdaad is" en roept op de daders ter verantwoording te roepen.

Volgens de perschef zijn de beveiligers alle vijf in goede gezondheid. Details over de omstandigheden van hun vrijlating zijn er niet. Ook is niet bekendgemaakt door wie ze waren ontvoerd. Vlak na de ontvoering werd gesuggereerd dat het om al-Qaida zou gaan.

Judith Spiegel

Ontvoeringen komen regelmatig voor in Jemen, waar al jarenlang een bloedige burgeroorlog gaande is en de mensen in extreme armoede leven. Onder andere al-Qaida op het Arabisch Schiereiland (AQAP) is actief in Jemen en eist doorgaans losgeld en de vrijlating van terroristen in ruil voor de vrijlating van gijzelaars.

In 2013 werden een Nederlandse journaliste, Judith Spiegel, en haar man, Boudewijn Berendsen, in de hoofdstad Sanaa ontvoerd. Ze werden na een half jaar vrijgelaten. Er zou geen losgeld zijn betaald.
Eind mei vrijgelaten Eva Kaili reist maandag naar Europees Parlement in Straatsburg
12 Juni 2023, 00:02 HLN.BE
Europees Parlementslid Eva Kaili heeft van de raadkamer de toestemming gekregen om morgen aan de plenaire vergadering in het Europees parlement in Straatsburg te kunnen deelnemen. Kaili werd in december 2022 opgepakt in het kader van een lopende corruptieonderzoek.


Nintendo-hacker Gary Bowser is vervroegd vrijgelaten
20 April 2023, 00:00 Tweakers
Nintendo-hacker Gary Bowser is vervroegd vrijgelaten. In een interview met een youtuber zegt Bowser dat hij nog steeds tien miljoen dollar aan Nintendo moet betalen en dat hij denkt dat hij daar de rest van zijn leven aan vastzit.


Rwandees die model stond voor film Hotel Rwanda vrijgelaten uit gevangenis
29 Maart 2023, 00:44 NU.NL - Film
Paul Rusesabagina is vrijdag vrijgelaten na een celstraf van meer dan negenhonderd dagen. De Rwandees werd beroemd nadat de film Hotel Rwanda een groot publiek op de hoogte had gebracht van zijn heldendaden tijdens de Rwandese genocide in 1994.


Antwerpse advocaat opgepakt in Sky-onderzoek: ?Verhoord en vrijgelaten onder voorwaarden?
15 Februari 2023, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Een Antwerpse strafpleiter is dinsdag door de federale gerechtelijke politie opgepakt in een Sky-onderzoek. Dat bevestigt het Antwerps parket. De man werd na voorleiding bij de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.
Iraanse regisseur Jafar Panahi na ruim half jaar vrijgelaten uit gevangenis
6 Februari 2023, 01:10 NU.NL - Film
De Iraanse regisseur Jafar Panahi is na een gevangenisstraf van ruim een half jaar vrijgelaten uit de Evin-gevangenis in Teheran. Dat nieuws werd gemeld door mensenrechtenorganisatie Center for Human Rights in Iran en later door zijn vrouw gedeeld op sociale media.


Verdachte van moord op rapper Takeoff op borgtocht vrijgelaten
8 Januari 2023, 02:37 NU.NL - Muziek
De man die wordt verdacht van de moord op rapper Takeoff is volgens Amerikaanse media op borgtocht vrijgelaten. De 33-jarige man moest een borgsom van 1 miljoen dollar (zo'n 950.000 euro) betalen.


Twee Amerikanen die gevangen zaten in Afghanistan zijn vrijgelaten: ?Een gebaar van goede wil van de taliban?
21 December 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Twee Amerikanen die in Afghanistan in de cel zaten, zijn vrijgelaten. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag.
Hoofdverdachte in witwaszaak na twee maanden vrijgelaten
24 November 2022, 00:09 NOS nieuws

De hoofdverdachte in de witwaszaak waarin ook Jumbo-topman Frits van Eerd verdachte is, wordt onder voorwaarden vrijgelaten. Deze Theo E. heeft twee maanden vastgezeten.

De 58-jarige E. uit Aa en Hunze in Drenthe wordt ervan verdacht dat hij op grote schaal geld en goederen heeft witgewassen via onroerendgoedtransacties, autohandel, contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport.

Daarbij gebruikte de voormalig coureur en bekende in de motorsport zijn netwerk. Het OM ziet E. als de spin in het web, waarin ook Jumbo-topman Frits van Eerd, zelf actief in de autosport, verstrikt lijkt geraakt. Van Eerd heeft zich vanwege de verdenking tijdelijk teruggetrokken als topman van Jumbo.

Theo E. was de enige verdachte die nog vast zat. Van Eerd werd na een paar dagen in de cel vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie denkt dat het onderzoek nog lang zal duren vanwege de complexiteit en de omvang ervan.

In september deed justitie invallen in woningen en bedrijfslocaties in de provincies Groningen, Drenthe en Noord-Brabant. Daarbij is administratie in beslag genomen. Ook is op diverse locaties veel contant geld aangetroffen.
Jumbo-baas Van Eerd vrijgelaten in witwaszaak, maar blijft nog wel verdachte
19 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
De eigenaar van Jumbo Frits van Eerd is vandaag vrijgelaten maar blijft wel verdachte in het witwasonderzoek, laat het Openbaar Ministerie weten. De 55-jarige Brabantse ondernemer zat al sinds dinsdag vast.


Topman van Belgische PostNL-tak onder voorwaarden vrijgelaten
5 April 2022, 00:04 NU.NL - Economie
De CEO van de Belgische tak van Post NL, Rudy Van Rillaer, is vrijdag onder voorwaarden vrijgelaten, melden onder meer VRT en Het Laatste Nieuws. Van Rillaer werd maandag bij een inval opgepakt op verdenking van onder meer mensenhandel. Ook de tweede man van de Belgische tak, die maandag ook werd opgepakt, is inmiddels weer op vrije voeten.


Lil Kleine onder voorwaarden vrijgelaten in afwachting van rechtszaak
15 Maart 2022, 00:08 NU.NL - Muziek
Lil Kleine komt onder voorwaarden op vrije voeten in afwachting van de strafzaak tegen hem, zo heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam maandag besloten. De rapper zat vast op verdenking van mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes. De voorlopige hechtenis kon worden verlengd met maximaal negentig dagen, maar de raadkamer zag hiervan af.


Sywert van Lienden weer op vrije voeten, ook zakenpartners vrijgelaten
4 Maart 2022, 00:10 Volkskrant
Mondkapjeshandelaar Sywert van Lienden is na twee dagen voorarrest en een aantal verhoren woensdag aan het einde van de middag weer vrijgelaten. Dat bevestigt zijn advocaat.


Saudische prinses na drie jaar vrijgelaten uit cel
10 Januari 2022, 00:05 NOS nieuws

Een Saudische prinses en haar dochter zijn vrijgelaten na bijna drie jaar gevangenschap in de hoofdstad Riyad. Dat is bekendgemaakt door een mensenrechtenorganisatie die zich had hardgemaakt voor de zaak van de 57-jarige prinses Basmah bint Saud, die een nicht is van koning Salman. Haar juridisch adviseur heeft het nieuws bevestigd.

Basmah, die in haar land bekendstaat als voorstander van vrouwenrechten, werd met haar dochter Suhoud begin 2019 aangehouden toen ze op het punt stonden om voor een medische behandeling naar Zwitserland te vliegen. Ze werden vastgezet in een gevangenis waar veel politieke gevangenen zitten.

De Saudische autoriteiten hebben nooit bekendgemaakt waarvan de twee werden verdacht en er is volgens mensenrechtenorganisatie ALQST ook nooit een aanklacht ingediend. Haar directe familie stelde twee jaar geleden in een verklaring dat haar detentie waarschijnlijk verband hield met haar kritiek op "misstanden" in het land.

Onduidelijk is waarom de prinses en haar dochter zijn vrijgelaten. Wel stelt ALQST dat haar in de gevangenis "medische zorg is ontzegd die ze nodig had voor een mogelijk levensbedreigende gezondheidstoestand".

Basmahs juridisch adviseur zegt tegen persbureau Reuters dat de twee vrouwen inmiddels thuis zijn in de stad Jeddah. De prinses maakt het goed, maar heeft volgens hem nog wel medische hulp nodig.

Basmah is de jongste dochter van de voormalige koning Saud. Die werd in 1964 afgezet. Alle koningen die sindsdien aan de macht zijn geweest, inclusief de huidige koning Salman, zijn halfbroers van haar vader.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn