NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vrijgelaten

2News.be / Trefwoorden / Vrijgelaten

Antwerpse advocaat opgepakt in Sky-onderzoek: ?Verhoord en vrijgelaten onder voorwaarden?
15 Februari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Een Antwerpse strafpleiter is dinsdag door de federale gerechtelijke politie opgepakt in een Sky-onderzoek. Dat bevestigt het Antwerps parket. De man werd na voorleiding bij de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.
Iraanse regisseur Jafar Panahi na ruim half jaar vrijgelaten uit gevangenis
6 Februari, 01:10 NU.NL - Film
De Iraanse regisseur Jafar Panahi is na een gevangenisstraf van ruim een half jaar vrijgelaten uit de Evin-gevangenis in Teheran. Dat nieuws werd gemeld door mensenrechtenorganisatie Center for Human Rights in Iran en later door zijn vrouw gedeeld op sociale media.


Verdachte van moord op rapper Takeoff op borgtocht vrijgelaten
8 Januari, 02:37 NU.NL - Muziek
De man die wordt verdacht van de moord op rapper Takeoff is volgens Amerikaanse media op borgtocht vrijgelaten. De 33-jarige man moest een borgsom van 1 miljoen dollar (zo'n 950.000 euro) betalen.


Twee Amerikanen die gevangen zaten in Afghanistan zijn vrijgelaten: ?Een gebaar van goede wil van de taliban?
21 December 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Twee Amerikanen die in Afghanistan in de cel zaten, zijn vrijgelaten. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag.
Hoofdverdachte in witwaszaak na twee maanden vrijgelaten
24 November 2022, 00:09 NOS nieuws

De hoofdverdachte in de witwaszaak waarin ook Jumbo-topman Frits van Eerd verdachte is, wordt onder voorwaarden vrijgelaten. Deze Theo E. heeft twee maanden vastgezeten.

De 58-jarige E. uit Aa en Hunze in Drenthe wordt ervan verdacht dat hij op grote schaal geld en goederen heeft witgewassen via onroerendgoedtransacties, autohandel, contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport.

Daarbij gebruikte de voormalig coureur en bekende in de motorsport zijn netwerk. Het OM ziet E. als de spin in het web, waarin ook Jumbo-topman Frits van Eerd, zelf actief in de autosport, verstrikt lijkt geraakt. Van Eerd heeft zich vanwege de verdenking tijdelijk teruggetrokken als topman van Jumbo.

Theo E. was de enige verdachte die nog vast zat. Van Eerd werd na een paar dagen in de cel vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie denkt dat het onderzoek nog lang zal duren vanwege de complexiteit en de omvang ervan.

In september deed justitie invallen in woningen en bedrijfslocaties in de provincies Groningen, Drenthe en Noord-Brabant. Daarbij is administratie in beslag genomen. Ook is op diverse locaties veel contant geld aangetroffen.
Jumbo-baas Van Eerd vrijgelaten in witwaszaak, maar blijft nog wel verdachte
19 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
De eigenaar van Jumbo Frits van Eerd is vandaag vrijgelaten maar blijft wel verdachte in het witwasonderzoek, laat het Openbaar Ministerie weten. De 55-jarige Brabantse ondernemer zat al sinds dinsdag vast.


Topman van Belgische PostNL-tak onder voorwaarden vrijgelaten
5 April 2022, 00:04 NU.NL - Economie
De CEO van de Belgische tak van Post NL, Rudy Van Rillaer, is vrijdag onder voorwaarden vrijgelaten, melden onder meer VRT en Het Laatste Nieuws. Van Rillaer werd maandag bij een inval opgepakt op verdenking van onder meer mensenhandel. Ook de tweede man van de Belgische tak, die maandag ook werd opgepakt, is inmiddels weer op vrije voeten.


Lil Kleine onder voorwaarden vrijgelaten in afwachting van rechtszaak
15 Maart 2022, 00:08 NU.NL - Muziek
Lil Kleine komt onder voorwaarden op vrije voeten in afwachting van de strafzaak tegen hem, zo heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam maandag besloten. De rapper zat vast op verdenking van mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes. De voorlopige hechtenis kon worden verlengd met maximaal negentig dagen, maar de raadkamer zag hiervan af.


Sywert van Lienden weer op vrije voeten, ook zakenpartners vrijgelaten
4 Maart 2022, 00:10 Volkskrant
Mondkapjeshandelaar Sywert van Lienden is na twee dagen voorarrest en een aantal verhoren woensdag aan het einde van de middag weer vrijgelaten. Dat bevestigt zijn advocaat.


Saudische prinses na drie jaar vrijgelaten uit cel
10 Januari 2022, 00:05 NOS nieuws

Een Saudische prinses en haar dochter zijn vrijgelaten na bijna drie jaar gevangenschap in de hoofdstad Riyad. Dat is bekendgemaakt door een mensenrechtenorganisatie die zich had hardgemaakt voor de zaak van de 57-jarige prinses Basmah bint Saud, die een nicht is van koning Salman. Haar juridisch adviseur heeft het nieuws bevestigd.

Basmah, die in haar land bekendstaat als voorstander van vrouwenrechten, werd met haar dochter Suhoud begin 2019 aangehouden toen ze op het punt stonden om voor een medische behandeling naar Zwitserland te vliegen. Ze werden vastgezet in een gevangenis waar veel politieke gevangenen zitten.

De Saudische autoriteiten hebben nooit bekendgemaakt waarvan de twee werden verdacht en er is volgens mensenrechtenorganisatie ALQST ook nooit een aanklacht ingediend. Haar directe familie stelde twee jaar geleden in een verklaring dat haar detentie waarschijnlijk verband hield met haar kritiek op "misstanden" in het land.

Onduidelijk is waarom de prinses en haar dochter zijn vrijgelaten. Wel stelt ALQST dat haar in de gevangenis "medische zorg is ontzegd die ze nodig had voor een mogelijk levensbedreigende gezondheidstoestand".

Basmahs juridisch adviseur zegt tegen persbureau Reuters dat de twee vrouwen inmiddels thuis zijn in de stad Jeddah. De prinses maakt het goed, maar heeft volgens hem nog wel medische hulp nodig.

Basmah is de jongste dochter van de voormalige koning Saud. Die werd in 1964 afgezet. Alle koningen die sindsdien aan de macht zijn geweest, inclusief de huidige koning Salman, zijn halfbroers van haar vader.
Jonge moeder twee jaar na feiten verdacht van moord op baby van twee maanden: ?Uitzonderlijk dat ze toch vrijgelaten werd?
2 Februari 2021, 20:12 HLN.BE
Een 32-jarige vrouw uit Gijzegem bij Aalst wordt ervan verdacht haar twee maanden oude baby te hebben gedood in het Onze-Lieve-Vrouw ziekenhuis in Aalst. De feiten dateren al van 2019, maar de vrouw ontkent alles. Ze verscheen dinsdag voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. ?Ze werd officieel in verdenking gesteld, maar uitzonderlijk toch vrijgelaten omdat ze geen gevaar vormt voor de maatschappij?, zegt haar advocaat Jeroen D?Hondt.


Man (35) uit Willebroek springt met dochtertje (6) in de armen van viaduct in Vilvoorde
27 Januari 2021, 13:24 Gazet v. Antwerpen

De lichamen van twee personen die vanochtend zijn aangetroffen onderaan het viaduct van Vilvoorde zijn van een vader (35) en zijn dochter (6). De man uit Willebroek zou om vier uur vanochtend van het viaduct gesprongen zijn met zijn dochter in de armen. De vader was eerder deze week opgepakt omdat de moeder vreesde dat hij hun kind iets zou aandoen. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord lastens de 35-jarige man en een mogelijk nog onbekende dader.
Wereldwijde kritiek op arrestatie Navalny: ?Hij moet onmiddellijk vrijgelaten worden?
18 Januari 2021, 11:13 Volkskrant
Wereldwijd is forse kritiek geuit op de arrestatie van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny. Jake Sullivan, de Nationaleveiligheidsadviseur van president-elect Joe Biden, zei zondag dat Navalny ?onmiddellijk vrijgelaten? moet worden. Ook andere landen roepen op tot zijn vrijlating.


Bij Capitool opgepakte man was 'verdwaald' en is weer vrijgelaten
17 Januari 2021, 10:01 NOS nieuws

De man die vrijdagavond werd opgepakt bij een controlepost in het centrum van Washington D.C. is voorlopig weer vrijgelaten. Tegen The Washington Post, die de 31-jarige Wesley Allen Beeler heeft gesproken, zegt hij dat zijn aanhouding op een misverstand berust.

De man uit Virginia was opgepakt omdat hij bij de controlepost vlak bij het Capitool ongeldige papieren voor de inauguratie van aankomend president Joe Biden had laten zien. Ook had hij volgens de politie een geladen pistool bij zich en meer dan 500 patronen. Op zijn vrachtwagen zouden bumperstickers zitten met teksten als 'Assault Life' en 'Als ze je wapens komen halen, geef dan eerst je kogels'.

'Verdwaald'

Tegen The Washington Post ontkent Beeler dat hij zo veel munitie in zijn auto had liggen. Hij zou de hele week in Washington hebben gewerkt voor een beveiligingsbedrijf. Van zijn werkgever zou hij accreditatie hebben gekregen voor de inauguratie, maar volgens persbureau AP waren die papieren niet officieel erkend.

Dat Beeler een wapen had meegenomen, ontdekte hij naar eigen zeggen pas toen hij al halverwege was tussen zijn huis in Virginia en de Amerikaanse hoofdstad. Hij zegt dat hij in Virginia een vergunning heeft voor het wapen.

"Ik weet niet wat de D.C.-wetten zijn", zegt Beeler tegen The Washington Post. "Ik stopte bij een controlepost omdat ik was verdwaald in D.C., omdat ik een plattelandsjongen ben." Toen de politie de man vroeg of hij wapens in zijn auto had, heeft hij zelf toegegeven dat hij een pistool bij zich had.

Beeler is dus inmiddels weer vrijgelaten. Hij mag voorlopig niet terugkeren in Washington, zegt de krant, behalve om voor de rechter te verschijnen of voor ontmoetingen met zijn advocaat.

Bestorming Capitool

De Amerikaanse hoofdstad is de afgelopen dagen veranderd in een vesting, vanwege de inauguratie van Joe Biden woensdag. Er zijn zo'n 20.000 zwaarbewapende leden van de Nationale Garde op de been en het gebied rond het Witte Huis, het Capitool en de National Mall is afgesloten.

Op 6 januari drongen pro-Trumpbetogers het Capitool binnen, het Amerikaanse parlementsgebouw. Daarbij kwamen vier mensen om het leven en werden tientallen relschoppers gearresteerd.
Twee verdachte relschoppers vrijgelaten bij gebrek aan bewijs
15 Januari 2021, 14:24 HLN.BE
Twee verdachten die woensdag van hun vrijheid werden beroofd bij de rellen in Brussel zijn weer vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Dat meldt het parket van Brussel in een persbericht.


Twee volwassen verdachten van rellen vrijgelaten, minderjarige krijgt taak opgelegd
15 Januari 2021, 14:13 Skynet
De twee meerderjarigen die woensdag waren opgepakt naar aanleiding van de rellen na de manifestatie voor de overleden Ibrahima Barrie, zijn vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket. De twee waren opgepakt op verdenking van opzettelijke brandstichting maar volgens het parket waren er in dit stadium van het onderzoek onvoldoende bewijzen tegen hen. Een minderjarige verdachte van brandstichting werd toevertrouwd aan het parket van Verviers terwijl een minderjarige die opgepakt werd voor weerspannigheid, een prestatie van algemeen nut van 30 uur moet uitvoeren.


135 gedetineerden vervroegd vrijgelaten in tweede coronagolf
12 Januari 2021, 05:24 De Tijd
06:00 Om de overvolle gevangenissen ruimte te geven in de coronacrisis zijn tijdens de tweede coronagolf 135 gedetineerden vervroegd vrijgelaten. Dat stoot tegen de borst, vindt oppositiepartij N-VA.


Amerikaanse oud-missionaris na twee jaar uit Venezolaanse cel vrijgelaten

Na een verblijf van bijna twee jaar in de gevangenis van de Venezolaanse geheime dienst is een Amerikaans staatsburger vrijgelaten. Dat is zaterdag door de autoriteiten in de VS en Venezuela bevestigd.
Hamza Attou door Franse gerecht vrijgelaten onder voorwaarden
15 Mei 2018, 09:12 Skynet Belgie
Hamza Attou (23), één van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs die aan Frankrijk was overgeleverd, is door het Franse gerecht vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt RTL en het nieuws wordt door gerechtelijke bronnen bevestigd. Attou, die Salah Abdeslam na de aanslagen in Parijs ging ophalen, wordt in Frankrijk verdacht van heling van misdadigers, een misdrijf waarvoor hij zes jaar cel riskeert. Bij een eventuele veroordeling kan hij wel zijn celstraf uitzitten in België.


Vier Antwerp-hooligans vrijgelaten in onderzoek naar ?freefights?
14 Mei 2018, 16:36 Gazet v. Antwerpen

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft maandagnamiddag beslist dat vier leden van de harde kern van R. Antwerp F.C. de gevangenis mogen verlaten onder voorwaarden.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn