NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vragen

2News.be / Trefwoorden / Vragen

Na Arsenal meldt ook Inter zich af voor toernooi in Florida: ?Internationaal reizen is vragen om moeilijkheden?
22 Juli, 00:01 HLN.BE
Inter Milaan heeft zich in navolging van de Engelse voetbalclub Arsenal afgemeld voor het toernooi om de Florida Cup. De Italiaanse kampioen heeft besloten niet naar de VS te vliegen wegens het wereldwijd stijgend aantal nieuwe coronabesmettingen. Internationaal reizen is volgens de club van Romelu Lukaku momenteel vragen om moeilijkheden.


Platgelegde kassa's en computers op slot: vier vragen over de megahack
7 Juli, 00:08 NU.NL - Tech
Het afgelopen weekend vond een grote cyberaanval plaats, die wereldwijd tientallen bedrijven trof. Als gevolg van de aanval heeft een aantal slachtoffers nog steeds geen toegang tot hun computersystemen. NU.nl zet de feiten op een rijtje.


Hongerstaking sans-papiers - Actievoerders UGent vragen dat premier Brusselse sans-papiers ontmoet
6 Juli, 00:06 Skynet
De actievoerders die aan de UGent hun solidariteit tonen met de zowat 430 hongerstakende sans-papiers in Brussel, willen hun actie niet stopzetten. Maandag vroegen de demonstranten dat rector Rik Van de Walle zich zou scharen achter een collectieve regularisatie en arbeidsvergunning voor de hongerstakende mensen.


Ook Rabobank gaat geld vragen voor pinnen, Consumentenbond wil dat politiek ingrijpt
3 Juli, 00:07 Volkskrant
Gratis geld pinnen wordt weer iets verder ingeperkt. De Rabobank rekent vanaf 1 september kosten voor het opnemen van geld bij automaten die niet van Rabobank of Geldmaat zijn. Dat betekent dat pinnen in het buitenland 75 cent per keer gaat kosten.


Plots is iedereen Rode Duivel: internationale pers stroomt massaal toe in Tubize... en schotelt lastige vragen voor
1 Juli, 00:03 HLN.BE
De regels zijn verstrengd. Omdat de aandacht is toegenomen. ?Elkeen mag nog maximum twee vragen stellen.? Een impressie vanuit het Jupiler Media Village van de Rode Duivels, waar we met steeds meer verschillende nationaliteiten zijn.


16 Europese leiders vragen aandacht voor LGBTI-gemeenschap niet te laten verslappen
24 Juni, 11:44 HLN.BE
Enkele uren voor de start van een Europese top in Brussel roepen premier Alexander De Croo (Open Vld) en vijftien andere Europese leiders op om te blijven vechten tegen de discriminatie van de LGBTI-gemeenschap. Die staat in Hongarije momenteel onder grote druk wegens de goedkeuring van een veelbesproken wet die de ?promotie van homoseksualiteit? verbiedt.


Q&A met Gerrit en Willemijn: jullie vragen over sneeuw, vorst en code rood
6 Februari, 17:00 NOS nieuws

Kan ik mijn hond morgen uitlaten? Komt er een Elfstedentocht? Rijden de treinen nog en krijgen we bloedsneeuw zoals in Duitsland? Vragen te over bij de Q&A met de NOS-weerpresentatoren Willemijn Hoebert en Gerrit Hiemstra over de naderende sneeuw en code rood. De belangrijkste vragen en antwoorden:

Wat zijn de gevolgen van code rood?

Veel mensen zitten met praktische vragen over de weerswaarschuwing die is afgegeven vanwege de verwachte sneeuwval en harde wind. Wat zijn de gevolgen voor het testen en vaccineren? Kunnen we nog de weg op, en hoe lang gaat het duren?

De harde wind kan sneeuwduinen veroorzaken en het zicht kan slecht zijn, wat gevaarlijke situaties op de weg kan opleveren. Code rood geldt voor 24 uur, vanaf middernacht. Maandag is het wel weer veilig om de weg op te gaan, verwacht Gerrit Hiemstra:

Is de sneeuw geschikt voor poppen en ballen?

De weerpresentatoren krijgen veel vragen over de soort sneeuw die gaat vallen. Is die geschikt voor sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen bouwen? Dat kan nog wel eens tegenvallen, legt Willemijn Hoebert uit:

En wanneer kunnen we schaatsen?

Hoe de kwaliteit van het ijs wordt op sloten en plassen heeft te maken met hoe het winterweer losbarst: met veel sneeuw of alleen vorst. Maar in de loop van de week zal het water op veel plekken zijn dichtgevroren, verwachten de weerkenners:

Verder kwamen er voor de weerpresentatoren ook vragen binnen over de 'bloedsneeuw', oranje gekleurde sneeuw zoals die in Duitsland wordt verwacht. Die kleur wordt veroorzaakt door Saharazand dat via de lucht wordt meegevoerd. Of we dat hier ook gaan krijgen? "Dat Saharazand zou ook best wat verder meegevoerd kunnen worden richting onze regio", zegt Hoebert. "Dus als onze sneeuw een ietwat afwijkende kleur heeft, dan ligt dat aan dat zand."

Ook waren er vragen over de lange termijn. Gaan we dit winterweer vaker zien? Gerrit Hiemstra legt uit dat de komende vorstperiode niet veel zegt over klimaatverandering. Om daar iets over te zeggen, moet je naar een veel langere periode van tientallen jaren kijken, en ook naar een veel groter gebied. "Wat wel geldt is dat er vroeger vaker dit soort periodes van vorst voorkwamen."

En hoe lang blijft de sneeuw liggen? In ieder geval tot volgend weekend, zegt Willemijn Hoebert. "Pas als de temperatuur boven het vriespunt uit gaat komen, gaat de sneeuw verdwijnen."

Je kunt de complete Q&A hieronder terugkijken:
Capitool-bestormers vragen rechter om vakantie en om biologisch eten in cel
4 Februari, 17:22 Volkskrant
Terwijl Congresleden woensdag hun laatste eer bewezen aan een omgekomen Capitool-agent, wekten twee aangeklaagde bestormers van het parlement verbazing in de VS met hun verzoeken aan de rechter. Een vrouw uit Texas wil op een geplande vakantie gaan naar Mexico. En de ?QAnon-sjamaan? eiste biologisch eten in zijn cel.


Advies: horeca en scholen mogen om vaccinatiebewijs vragen
4 Februari, 13:09 Volkskrant
Bedrijven en instellingen mogen mensen om een vaccinatiebewijs vragen ?bij toegang tot de voorzieningen.? Dat schrijft de Gezondheidsraad in een advies aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.


Supermarkten vragen alleen vaccinatiebewijs als overheid dat verplicht
4 Februari, 11:38 NU.NL - Economie
De supermarkten zullen bij het al dan niet vragen naar een vaccinatiebewijs dezelfde lijn aanhouden zoals eerder bij de mondkapjesplicht. Als de overheid het verplicht, zullen ze erom vragen. Dat laat de koepel van supermarkten CBL donderdag desgevraagd weten.


Gezondheidsraad: vragen naar vaccinatiebewijs alleen als het echt niet anders kan
4 Februari, 09:19 NOS nieuws

Winkels, bedrijven, horeca en andere private partijen mogen bezoekers straks in principe vragen om aan te tonen dat ze gevaccineerd zijn. Wel moet dat aan strikte voorwaarden voldoen, zegt de Gezondheidsraad in een advies over dit vraagstuk. De overheid moet er toezicht op houden dat die voorwaarden worden nageleefd.

Zo vindt de Gezondheidsraad dat een vaccinatiebewijs pas mag worden gevraagd als dat "een gerechtvaardigd doel" dient en als er echt geen andere optie is om dat doel te bereiken. Hoe die voorwaarden precies gedefinieerd worden, moet de overheid bepalen in wetgeving of door brancheorganisaties richtlijnen op te laten stellen.

In het advies laat de Gezondheidsraad zich ook uit over de wat de overheid zou mogen doen om Nederlanders te stimuleren zich te laten vaccineren. Een vaccinatieplicht is uit den boze, staat in het advies, omdat dat op dit moment wettelijk niet mogelijk is. Het kabinet heeft eerder ook gezegd dat helemaal niet te willen.

Wel werd er een politiek debat gevoerd over wat een indirecte vaccinatieplicht genoemd wordt: dat houdt in dat mensen die gevaccineerd zijn bepaalde dingen wel weer mogen zonder beperking, zoals naar de kroeg of een museum gaan, terwijl mensen die niet gevaccineerd zijn geweigerd kunnen worden.

De Gezondheidsraad benoemt dat als het het verschil tussen 'dwang' en 'drang'. Drang, waarbij Nederlanders indirect zouden worden aangezet om zich te laten vaccineren, zou onder bepaalde omstandigheden wel mogen, maar daarbij moet altijd de afweging van de overheid zijn of het inperken van individuele keuzevrijheid opweegt tegen de collectieve gezondheidswinst die ermee behaald wordt.

Daarmee doelt de Gezondheidsraad op het bereiken van groepsimmuniteit. Als genoeg mensen zich laten inenten, zo zeggen experts, dan valt de verspreiding van het virus grotendeels tegen te gaan.
De Zeven Vragen aan Gwendolyn Rutten: stel hier jouw vraag aan de gewezen voorzitter van Open Vld
3 Februari, 13:48 HLN.BE
Zaterdag zie je op HLN.be opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Gwendolyn Rutten, burgemeester van Aarschot, Vlaams parlementslid en gewezen voorzitter van Open Vld.


Britten vragen EU, na harde verwijten, om verlenging soepelere grenscontroles
3 Februari, 10:37 NOS nieuws

Het Verenigd Koninkrijk heeft de EU gevraagd voor een langere versoepeling van handelscontroles tussen Noord-Ierland en de rest van het Verenigd Koninkrijk. Op die manier moeten de negatieve gevolgen van de brexit worden verzacht, schrijft de BBC.

Michael Gove, de Britse minister voor Kabinetszaken, heeft een brief gestuurd aan de Europese Commissie waarin hij vraagt om een politieke oplossing.

Als onderdeel van het brexithandelsakkoord werd een transitieperiode afgesproken van drie maanden. In die tijd zouden onder meer voedsel en dierlijke producten vanuit Engeland naar Noord-Ierland gemakkelijker doorgelaten worden. De Britten willen nu, ruim een maand nadat de afspraken werden gemaakt, dat er ook na maart soepelere regels blijven gelden. Ze willen naar verluidt een verlenging tot 2023.

Harde verwijten

Afgelopen tijd waren er allerlei problemen bij de controle van goederen tussen Noord-Ierland en de rest van het Verenigd Koninkrijk. De Noord-Ierse autoriteiten trokken grenscontroleurs terug vanwege intimidaties en bedreigingen, en niet veel later trok ook de EU inspecteurs terug.

En vorige week kondigde de EU tot ergernis van de Britten een uitvoerverbod van coronavaccins aan, dat ook zou gaan gelden voor Noord-Ierland. Omdat daarmee alsnog controles zouden komen tussen Ierland en Noord-Ierland klonk felle kritiek vanuit Londen, waarna de EU het plan deels introk.

Premier Johnson verweet de EU gisteravond nog de transitie-afspraken die zijn gemaakt te ondermijnen:

Minister Gove liet zich in vergelijkbare bewoordingen uit. Hij zei dat de EU het vertrouwen heeft beschadigd en riep Brussel op tot snelle actie. Gove had eerder in het Lagerhuis gezegd dat supermarktgoederen en ook andere spullen consumenten moeten kunnen bereiken. De Britse minister gaat vandaag in gesprek met Maros Sefcovic, vicevoorzitter van de Europese Commissie.

Die liet vanochtend op Twitter weten dat de afspraken over controles tussen het VK en Noord-Ierland die vorige maand zijn gemaakt cruciaal zijn voor het brexit-handelsakkoord en voor de vrede op het Ierse eiland:

De Ierse minister van Buitenlandse Zaken Simon Coveney heeft gezegd voorstander te zijn van verlenging.
Rusthuizen overstelpt met vragen van familie sinds vaccinaties
3 Februari, 04:36 Gazet v. Antwerpen

Nu enkele Vlaamse woon-zorgcentra hun bewoners al een tweede vaccin hebben toegediend, stijgt de druk van buitenaf. Familieleden staan te springen om op bezoek te komen nu oma of opa weer veilig is. De rusthuisdirecteurs krijgen zo veel vragen dat het thema vandaag op topniveau wordt besproken. Maar het antwoord staat nu al vast ? voorlopig blijft alles zoals het is.
Theaters vragen kabinet meer dan 30 man per zaal toe te staan na lockdown
2 Februari, 19:27 NU.NL - Film
Theaters en bioscopen blijven voorlopig dicht nu de huidige lockdown is verlengd tot en met 2 maart. Bij de koepelorganisaties heerst begrip, maar ze hopen bij heropening na de lockdown meer dan dertig mensen per zaal te mogen ontvangen.


Haarlems bouwarchief nu online doorzoekbaar en digitaal op te vragen
2 Februari, 12:19 Emerce
Het Haarlems Bouwarchief van 1901 tot en met 2010 is vanaf 1 februari online op te vragen via de website van het Noord-Hollands Archief. Haarlemmers kunnen hier van de meeste panden in Haarlem het complete dossier terugvinden. In totaal gaat het om zo?n 64.000 stuks.


2 Februari, 12:03 Volkskrant
14 jaar na ?Thuis? maakt Marijke Hofkens een comeback in ?Lisa?: ?Er is veel talent, maar ze vragen altijd dezelfde namen?
2 Februari, 09:42 HLN.BE
Trouwe ?Thuis?-kijkers kennen haar vast nog als Leontien, maar sinds haar afscheid in 2007 verdween Marijke Hofkens (57) helemaal van het voorplan. Maar nu is ze weer dagelijks op de buis als Greet in de telenovelle ?Lisa? op VTM. ?Ik heb jarenlang lesgegeven, maar da?s een eenzaam beroep. Ik miste het contact met collega?s op de set enorm?, vertelt Marijke in Dag Allemaal.


Coronavaccins 2.0: vier vragen over de bescherming tegen nieuwe varianten
1 Februari, 11:36 Gazet v. Antwerpen

Bijgewerkte versies van het coronavaccin staan op stapel. Ze moeten beschermen tegen besmettelijker virusvarianten die de wereld aan het veroveren zijn.
Bekende ouders vragen om jongeren voorrang te geven bij vaccinatie

Verschillende bezorgde ouders en volwassenen onder wie Heidi De Pauw van Child Focus, kinderpsychiater Peter Adriaenssens en federaal procureur Frederic Van Leeuw trekken in een open brief aan de alarmbel over de situatie van de jongeren tijdens de coronapandemie. In de brief, die maandag is gepubliceerd in De Morgen en Het Laatste Nieuws, roepen ze op om jongeren bij versoepelingen van de coronamaatregelen en bij de vaccinatie voorrang te geven.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn