NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vrachtwagens

2News.be / Trefwoorden / Vrachtwagens

Wit-Rusland beperkt toegang Poolse vrachtwagens na sluiting grensovergang
18 Februari, 00:05 Skynet Buitenland
Wit-Rusland heeft de toegang voor Poolse vrachtwagenchauffeurs beperkt en gaat de Poolse verbindingsofficier het land uitzetten. Het heeft ook de Poolse zaakgelastigde op het matje geroepen. De maatregelen komen er als protest tegen de Poolse sluiting van een belangrijke grensovergang.


Tesla zet eerste elektrische vrachtwagens in elkaar, levering vanaf december
11 Oktober 2022, 00:07 NU.NL - Tech
Tesla is gestart met de productie van zijn eerste elektrische vrachtwagen, de Tesla Semi. De autofabrikant wil de eerste vrachtwagens in december aan Amerikaanse klanten gaan leveren.


Kabinet verhoogt dit jaar subsidiepot voor elektrische vrachtwagens
24 Juni 2022, 00:01 Tweakers
Het kabinet gaat de subsidiepot voor de aanschaf van schone vrachtwagens van dit jaar verhogen. Ook het subsidiebudget voor schone bouwmachines wordt opgehoogd. De komende jaren wordt het subsidiebudget daardoor juist verlaagd.


Vrachtwagens vervoerden vorig jaar meer goederen dan ooit
18 April 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Met 702 miljoen ton goederen vervoerden vrachtwagens in Nederland afgelopen jaar meer vracht dan ooit. Vergeleken met een jaar eerder gaat het om een stijging van 2,6 procent, blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


2.500 vrachtwagens zand, vier enorme kabels: bij Wijk aan Zee komt de energietransitie aan land
8 Februari 2022, 00:08 Volkskrant
Boormeesters trokken zaterdag de laatste van vier enorme buizen onder de duinen bij Wijk aan Zee. Die moeten groene stroom van de Noordzee straks naar het hoogspanningsnet brengen. De bewoners van het dorp zijn er niet gerust op.


Afgelopen jaar kwamen er duizend nieuwe vrachtwagens per maand bij
7 Januari 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Er zijn in 2021 in Nederland iets meer dan twaalfduizend nieuwe vrachtwagens bij gekomen. Dat is een toename van ruim 8 procent vergeleken met een jaar eerder, zo melden brancheorganisaties RAI Vereniging, BOVAG en databureau RDC.


Nederland wil in 2040 alle nieuwe vrachtwagens en bussen op schone energie
11 November 2021, 00:03 NU.NL - Economie
Alle nieuwe vrachtwagens en bussen die vanaf 2040 worden verkocht, moeten op schone energie rijden. Die ambitie spraken zeker dertien landen dinsdag uit op de klimaattop in Glasgow. De verklaring waar het doel in staat, is een initiatief van Nederland. Ook diverse bedrijven en steden spreken hun steun uit.


Meer gemeenten gaan vervuilende vrachtwagens en busjes weren
6 Oktober 2021, 00:05 NU.NL - Economie
Vervuilende bestelbussen en vrachtwagens zijn over vijf jaar niet meer welkom in de centra van veel grote steden in Nederland. Tot nu toe hebben 27 gemeenten plannen gemaakt voor de invoering van een zogeheten zero-emissiezone voor goederenvervoer, blijkt uit een dinsdag gepresenteerde inventarisatie van Natuur & Milieu (pdf). In zulke zones zijn alleen voertuigen die geen CO2 en andere schadelijke stoffen uitstoten nog welkom om bijvoorbeeld winkels te bevoorraden.


Deel Zuiderring afgesloten na kop-staartaanrijding met vrachtwagens
1 Februari 2021, 14:18 Gazet v. Antwerpen

Op de Zuiderring in Mol deed zich maandagnamiddag een kop-staartaanrijding voor tussen twee vrachtwagens.
Drie vrachtwagens en auto botsen op A12 in Stabroek: politie roept op omgeving te vermijden
29 Januari 2021, 15:18 HLN.BE
Een stevig ongeval op de A12 in Stabroek veroorzaakt bijzonder sterke verkeershinder in de richting van Nederland. Drie vrachtwagens en een auto zijn daar gebotst, waardoor de snelweg richting Bergen op Zoom volledig versperd is. Een tweede ongeval in de Frans Tijsmanstunnel veroorzaakt extra verkeershinder richting Antwerpen.


Hinder in Kalmthout door ongeval op Brasschaatsteenweg
28 Januari 2021, 10:24 Gazet v. Antwerpen

Een ongeval met twee vrachtwagens op de Brasschaatsteenweg (N117) zorgt donderdagochtend voor hinder in Kalmthout. De bestuurder van een van de twee voertuigen is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Truckfabrikant DAF groter in grote vrachtwagens in 2020
26 Januari 2021, 16:25 NU.NL - Economie
De Nederlandse vrachtwagenfabrikant DAF heeft zijn marktaandeel in het segment van voertuigen vanaf 16 ton vorig jaar zien toenemen tot 16,3 procent. Dat blijkt uit dinsdag gepresenteerde jaarcijfers van het Amerikaanse moederbedrijf PACCAR.


Auto geplet tussen twee vrachtwagens
25 Januari 2021, 17:30 Gazet v. Antwerpen

Een bestuurder is maandag om 13.30 uur met zijn auto geplet tussen twee vrachtwagens op de R2 in Kallo ter hoogte van de afrit Waaslandhaven-Noord. De man kwam er met de schrik vanaf. Zijn auto werd zwaar beschadigd en moest worden getakeld. Het ongeval veroorzaakte de nodige verkeershinder. Na ruim een uur was de rijbaan opnieuw vrijgemaakt.
Vrachtwagens botsen in Kennedytunnel: ?Tunnel wordt 10 minuten afgesloten richting Gent?
20 Januari 2021, 11:30 Gazet v. Antwerpen

In de Kennedytunnel richting Gent zijn woensdag drie vrachtwagens gebotst. Twee van de drie rijstroken zijn versperd. Voor de takeling wordt de tunnel straks tien minuten volledig afgesloten. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
Video ? Nissan gooit zich tussen twee vrachtwagens
20 Januari 2021, 02:01 AutoBlog

De bestuurster komt er nog bijna mee weg ook. Bijna.

The post Video – Nissan gooit zich tussen twee vrachtwagens appeared first on Autoblog.nl.
Zware hinder op E19 door ongeval met 2 vrachtwagens

Op de E19 richting Antwerpen is maandagochtend een ongeval gebeurd met twee vrachtwagens ter hoogte van Loenhout. De rijweg was daar een tijdlang volledig versperd. Door het stilstaande verkeer liepen de wachttijden er snel op.
E34 volledig versperd na botsing tussen vrachtwagens
25 Mei 2018, 12:48 Gazet v. Antwerpen

Op de E34 in Turnhout is het vrijdag tot een stevige botsing gekomen.
De brug die al heel wat vrachtwagens hun dak heeft gekost: ?We weten ook niet meer wat we moeten doen?
21 Mei 2018, 12:24 Gazet v. Antwerpen

Opnieuw heeft een vrachtwagen zich vrijdag vastgereden tegen de brug van Bosdel in Genk. Het is helaas niet meer bij te houden hoeveel vrachtwagenbestuurders geen verband leggen tussen de massale signalisatie en de hoogte van hun voertuig.
Vrachtwagens verhitten gemoederen op berghelling
17 Mei 2018, 01:36 Gazet v. Antwerpen

Aan de bocht van de Voogdijstraat en de Grotstraat op de berghelling van Heist-op-den-Berg heeft zich maandag weer een vrachtwagen vastgereden. ?De gemeentearbeiders hadden een uur daarvoor de paaltjes hersteld en alweer reed een vrachtwagen zich er tegen vast. Ze mogen hier niet komen, maar doen dat toch. We vragen een veel meer opvallende signalisatie en politiecontroles. Wekelijks rijden camions zich hier vast?, stelt buurtbewoner Dirk De Meyer. N-VA?ers Patrick Cottenie en ­Willy Anthonis bezochten gisteren de bewoners en beloofden de zaak voor te leggen op de gemeenteraad. ?De mensen zijn het spuugzat, er is zelfs wat duw- en trekwerk gebeurd toen de bestuurder tegen de paaltjes was gereden en een buurman een foto nam?, zegt Cottenie.
Nederlandse bedrijven stappen in productie zware elektrische vrachtwagens
16 Mei 2018, 13:36 NOS nieuws

Zware vrachtwagens met oplegger die rijden op een accu in plaats van op een dieselmotor. Ze gaan binnenkort de weg op in Nederland. Verschillende Nederlandse bedrijven maken al elektromotoren voor deze zware jongens. Ook voor de export.

Het Eindhovense bedrijf VDL presenteert vandaag een elektrische vrachtwagen van 40 ton. De cabine en het onderstel van de elektrotruck worden gebouwd door DAF. De actieradius is ongeveer 100 kilometer maar na een half uur opladen komt daar weer 50 kilometer bij.

Een aantal supermarkten zou al in gesprek zijn over de aanschaf van de elektrische vrachtwagen van VDL om daarmee winkels in grote steden te bevoorraden. Albert Heijn bevestigt dat het een daarvan is. De supermarktketen maakt nu al gebruik van elektrotrucks van 20 ton.

Ook het bedrijf EMOSS uit Oosterhout produceert zware elektrische trucks. Dat doet het door bestaande dieselvrachtwagens om te bouwen naar elektrisch. Het bedrijf levert binnenkort drie 50-tonners aan Noorwegen. Die zouden een bereik hebben van ruim 200 kilometer.

"Nederland doet waar anderen over praten"

Volgens Bert van Wee, hoogleraar transportbeleid aan de TU Delft, zijn Tesla en de Chinezen nog niet zo ver als de Nederlandse producenten. "Hieruit blijkt dat anderen er over praten maar dat Nederland het doet."

Van Wee ziet de nieuwe elektrotruck vooral als een nieuwe stap in een geleidelijk proces. Met een actieradius van 100 kilometer is het milieurendement volgens hem het grootst in de stad. Het gebruik is volgens de hoogleraar op dit moment geen kosteneffectieve manier om de luchtkwaliteit te verbeteren. Maar de prijzen van accu's dalen snel, dus mogelijk kan er over een paar jaar een betere accu in de truck.

Transportsector wil snelle invoering kilometerheffing

Volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) is er zeker behoefte aan zware elektrische trucks. Maar de actieradius moet wel groter worden en er moeten voldoende snellaadpunten komen, vindt de brancheorganisatie.

TNL pleit ook voor een snelle invoering van de aangekondigde kilometerheffing voor vrachtauto's. "Wij hebben met de overheid afgesproken dat de opbrengst van de komende kilometerheffing voor vrachtauto's naar verduurzaming van de transportsector gaat", laat een woordvoerder weten. En dat is hard nodig volgens TLN. "Transportondernemers hebben hulp nodig bij het bekostigen van de transitie naar elektrisch vervoer."Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn