NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vraagt

2News.be / Trefwoorden / Vraagt

Apple vraagt rechter om uitstel van nieuw App Store-beleid
13 Oktober, 00:08 NU.NL - Tech
Apple heeft de rechter die de zaak tegen Epic Games overziet vrijdag gevraagd om uitstel van het doorvoeren van het nieuwe App Store-beleid. Het bedrijf moet vanaf 9 december appontwikkelaars toestaan hun eigen betaalsystemen te gebruiken.


Europa vraagt lidstaten winsten uit energietaksen te gebruiken voor steun
9 Oktober, 00:02 De Tijd
21:56 Wat stopt de Europese klimaattsaar Frans Timmermans in zijn gereedschapskist tegen de hoge energieprijzen? Geen snelle fixeerlijm voor Europese gasvoorraden, gezamenlijke gasaankopen of een loskoppeli...


Van Quickenborne vraagt Staatsveiligheid Moslimexecutieve door te lichten
7 Oktober, 00:01 HLN.BE
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft aan de Staatsveiligheid gevraagd om de volledige Moslimexecutieve te onderzoeken. Hij stelt de organisatie opnieuw in gebreke. Dat maakte Van Quickenborne woensdagavond bekend in "Pano". De Moslimexecutieve is het orgaan dat alle moslims in ons land moet vertegenwoordigen, maar baadt al langer in een sfeer van controverse.


Spanje vraagt gezamenlijke Europese aankoop van gas
2 Oktober, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Spaanse premier Pedro Sanchez pleit voor Europese groepsaankopen als reactie op de forse prijsstijgingen op de gasmarkten. ?De gezamenlijke aankoop van vaccins heeft goed gewerkt. Waarom versterken we onze onderhandelingsmacht niet door samen gas te kopen en een strategische reserve aan te leggen.?
Rutte vraagt bij VN aandacht voor 'schaduwpandemie': geweld tegen vrouwen
25 September, 00:04 NOS nieuws

Demissionair premier Rutte heeft er bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op aangedrongen om in de wereldwijde strijd tegen het coronavirus niet alleen aandacht te hebben voor de ziekte zelf, maar ook voor de maatschappelijke gevolgen ervan. Geweld tegen vrouwen noemde hij een 'schaduwpandemie'.

"Het was voor vrouwen extra gevaarlijk om thuis te blijven tijdens de lockdowns: huiselijk geweld is dramatisch toegenomen", zei Rutte in New York. "Over het algemeen zijn de kwetsbaren in de samenleving het hardst getroffen door de crisis." Als voorbeeld noemde hij vrouwen die door de pandemie hun baan in de textielindustrie verloren en jongeren die niet naar school konden, met name meisjes.

Hij voegde eraan toe dat sommige landen de coronamaatregelen als excuus gebruikten om mensenrechten zoals vrijheid van meningsuiting te beknotten. "Veel mensenrechtenactivisten en maatschappelijke organisaties lijden daaronder." Rutte noemde die landen niet bij naam.

De strijd tegen corona is volgens Rutte nog altijd het meest acute probleem wereldwijd. Hij riep op tot wereldwijde solidariteit, "want niemand is veilig zolang niet iedereen veilig is". Volgens hem moeten er daarom meer vaccins worden geproduceerd en moeten die worden gedeeld met armere landen.

Klimaatverandering

Verder zei hij dat de overname van Afghanistan door de Taliban "20 jaar werk ongedaan dreigt te maken". Volgens de demissionair premier is het nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken, "maar we moeten de reputatie van de Taliban in ons achterhoofd houden".

Met betrekking tot de zware overstromingen in West-Europa riep hij op tot internationale samenwerking tegen klimaatverandering. "Politieke spanningen mogen het bereiken van doelen niet in de weg staan. We kunnen toekomstige generaties niet opzadelen met het probleem."

Rutte erkende dat het extreme weer, de val van Afghanistan en de opgelaaide pandemie tot een "zomer vol zorgen" hadden geleid, maar maande zijn gehoor niet cynisch of fatalistisch te worden. "Dat is mijn boodschap. Vooral vandaag, vooral hier. Want het VN-hoofdkwartier is een baken van internationale samenwerking, waar we samen oplossingen kunnen vinden. Zelfs als de problemen te groot en te complex lijken."

Vanavond heeft Rutte nog een ontmoeting met VN-secretaris-generaal Guterres en voert hij overleg met verschillende regeringsleiders.
Macron vraagt vergiffenis aan Algerijnse harki's
21 September, 00:05 Skynet Buitenland
De Franse president Emmanuel Macron heeft namens zijn land vergiffenis gevraagd aan de harki's, Algerijnen die tijdens de Algerijnse oorlog aan de zijde van de Fransen vochten. "Frankrijk heeft gefaald in zijn plichten tegenover hen", zo zei hij.


Bioscoopvereniging vraagt Tweede Kamer om uitzondering omtrent coronapas
15 September, 00:09 NU.NL - Film
De bioscoopsector heeft de Tweede Kamer in een brandbrief gevraagd om de coronapas niet verplicht te stellen bij een bezoek aan filmtheaters. Op de coronapersconferentie van het demissionaire kabinet werd dinsdagavond bekendgemaakt dat men vanaf 25 september alleen nog naar de film kan met een geldig coronatoegangsbewijs.


Taliban vraagt wereld met hen "samen te werken" om Afghanen te helpen
14 September, 00:05 Skynet Buitenland
De taliban hebben de internationale gemeenschap opgeroepen om met de islamistische beweging samen te werken, om zo de Afghaanse bevolking te helpen. "De wereld moet met ons samenwerken", zei woordvoerder Zabihullah Mujahid. "Veiligheid is verzekerd in het land en de mensen zijn in economische moeilijkheden: voedsel en medicijnen zijn schaars."


Artiesten toegevoegd aan line-up Dutch Grand Prix: dj's komen betaald draaien
1 September, 00:07 NU.NL - Muziek
Het entertainmentprogramma van de Dutch Grand Prix is aangepast, laat een woordvoerder maandagmiddag aan NU.nl weten. Naast Davina Michelle, die op 5 september het Wilhelmus ten gehore brengt, zal ook een aantal dj's een show geven tijdens het race-evenement. Zij worden betaald voor hun optreden.


Britse voedselindustrie vraagt regering om visa voor buitenlands personeel
28 Augustus, 00:03 NOS nieuws

De Britse voedselindustrie vraagt de Britse regering om speciale visa voor buitenlanders die in die branche aan de slag willen. De sector komt door de gevolgen van de coronapandemie en de Brexit een half miljoen mensen tekort.

Dat is onder meer merkbaar bij varkenshouders. Door het tekort aan personeel benutten de slachterijen maar 75 procent van hun capaciteit. Boeren kunnen varkens die slachtrijp zijn niet kwijt. Het overschot neemt elke week toe met 15.000 varkens. Dat brengt zo veel kosten met zich mee dat veel varkenshouders nu verlies lijden.

De bond van varkenshouders zegt dat er van alles geprobeerd is om in eigen land personeel te vinden. Zo werden de lonen verhoogd, maar veel buitenlands personeel is na de Brexit naar het buitenland vertrokken. Veel Britten willen geen zwaar werk doen.

"In andere landen is er voldoende aanbod van mensen die hier willen komen werken", zegt de directeur van de bond tegen de BBC.

Supermarkten

Het tekort aan personeel in het Verenigd Koninkrijk wordt ook gevoeld in de tuinbouw, de fastfoodrestaurants en de transportsector.

Melkproducent Arla kan door het tekort aan chauffeurs minder melk leveren aan supermarkten. In de supermarkten blijven ook andere schappen leeg. De supermarktketens Tesco en Iceland waarschuwden deze week dat de problemen moeten worden opgelost voordat de bevoorrading voor Kerstmis moet beginnen.
Grote Coronastudie vraagt of coronaregels werden nageleefd op vakantiebestemming
28 Juli, 00:03 Skynet Belgie
Halverwege de zomer polst de Grote Coronastudie van de UAntwerpen naar de reiservaringen van de Belgen tijdens corona. De wetenschappers hebben ook een bijzondere interesse in alles wat met testen te maken heeft.


Ineos vraagt omgevingsvergunning aan voor ethaankraker in Antwerpse haven
27 Juli, 00:06 Skynet Economie
Ineos heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de ethaankraker van zijn omstreden 'Project One' in de Antwerpse haven. Dat maakte de Britse chemiegroep dinsdag bekend. Het gaat om een investering van 3 miljard euro.


Vlaams Parlement vraagt aangepast federaal werkgelegenheidsbeleid
20 Juli, 00:04 Skynet Economie
Het Vlaams Parlement vraagt het federale niveau om het werkgelegenheidsbeleid aan te passen, zodat Vlaanderen zijn ambitie kan waarmaken om 120.000 extra jobs te realiseren en zo de werkzaamheidsgraad richting 80 procent te duwen. Dat blijkt uit een resolutie op initiatief van Robrecht Bothuyne (CD&V), Axl Ronse (N-VA) en Tom Ongena (Open Vld) die woensdag werd goedgekeurd. Begin september organiseert de federale regering een werkgelegenheidsconferentie met de deelstaten.


Mahdi vraagt partijen geen valse hoop te geven aan hongerstakers
13 Juli, 00:05 Skynet
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) vraagt partijen om geen valse hoop te geven aan hongerstakers. "Een kort verblijf aan alle hongerstakers geven is onwenselijk. Een paar maanden later zitten diezelfde mensen zonder papieren opnieuw in onwettig verblijf. De hongerstakers hebben trouwens zelf aangegeven dat ze geen tijdelijke, maar een definitieve en collectieve verblijfsvergunning willen voor alle sans papiers", reageert hij vanavond.


Facebook test pop-up in VS die gebruikers vraagt of vriend 'extremist wordt'
4 Juli, 00:00 Tweakers
Facebook is in de Verenigde Staten bezig met een test om gebruikers een pop-up te tonen met de vraag of ze bezorgd zijn dat een vriend extremist wordt. Het bedrijf bevestigt de test en meldt dat het onderdeel is van verschillende maatregelen om extremisme op Facebook te weren.


Presidentsverkiezingen Peru - Presidentskandidate Keiko Fujimori vraagt internationale audit
29 Juni, 00:04 Skynet
De rechtste Peruaanse presidentskandidate Keiko Fujimori heeft maandag aan interim-president Francisco Sagasti een internationale audit gevraagd naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op 6 juni. De resultaten werden nog steeds niet gecommuniceerd.


Jan Mulder wil bij een corner graag tien penalty?s zien en vraagt zich af waar de Belgische arbiters op het EK zijn
24 Juni, 11:44 HLN.BE
De poulefase op het EK zit erop, tijd om de balans op te maken van het scheidsrechterskorps met onze analist Jan Mulder. De Nederlander gaat niet mee in de heersende overtuiging dat zij het goed doen en daar heeft hij een aparte reden voor. Mulder vraagt zich ook af waarom onze Belgische refs niet vertegenwoordig zijn: ?Bertrand heeft gefaald.?


PFOS-vervuiling - Boerenbond vraagt compensatie voor landbouwers die nu al schade lijden
24 Juni, 10:43 Skynet Economie
De Boerenbond vraagt aan de Vlaamse overheid om een regeling uit te werken voor compensaties aan landbouwbedrijven die worden getroffen door de PFOS-crisis. Dat heeft Boerenbond-voorzitter Sonja De Becker woensdag verklaard tijdens een bezoek aan een Zwijndrechtse fruitteler die zijn thuis- en groothandelverkoop nu al zag stilvallen. "Er heerst grote onzekerheid en onduidelijkheid", stelt De Becker naar eigen zeggen vast.


Coronavirus - Janssen vraagt VS om versnelde goedkeuring
5 Februari, 00:09 Skynet
Farmaceut Janssen Biotech uit Leiden heeft de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit toestemming gevraagd om zijn coronavaccin op de markt te zetten. Dat maakte het Amerikaanse moederbedrijf Johnson & Johnson (J&J) bekend. Het gaat om een aanvraag voor een versnelde goedkeuring van het vaccin bij de Food and Drug Administration (FDA).


Kamer vraagt regering om Belgen te helpen bij verzaken aan tweede nationaliteit
4 Februari, 22:04 Skynet
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdag een resolutie goedgekeurd waarin het parlement de regering oproept om landgenoten die willen verzaken aan hun tweede nationaliteit, actiever bij te staan.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn