NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Voorzitter

2News.be / Trefwoorden / Voorzitter

CDA-bestuur draagt Hans Huibers voor als nieuwe voorzitter
Zaterdag, 00:04 NOS nieuws

Het partijbestuur van het CDA heeft voormalig Tweede Kamerlid Hans Huibers voorgedragen als nieuwe voorzitter. Hij maakt daardoor grote kans om op het najaarscongres op 11 december gekozen te worden.

Huibers (60) was tussen 1989 en 1994 Kamerlid voor het CDA. Hij werd naar voren geschoven door de jongerenorganisatie CDJA en was bij zijn aantreden met 28 jaar het jongste lid van de CDA-fractie. Na 1994 vervolgde hij zijn loopbaan bij onderwijsorganisaties en in het bedrijfsleven. Huibers is nu leidinggevende in de voedingsmiddelenindustrie.

Het CDA zit zonder partijvoorzitter sinds Rutger Ploum opstapte. Hij deed dat vanwege de teleurstellende uitslag bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Het CDA verloor vier zetels en zakte van 19 naar 15.

Het CDA heeft een lastig jaar achter de rug met een lijsttrekkersverkiezing die nipt werd gewonnen door Hugo de Jonge, die het stokje vlak voor de verkiezingen overdroeg aan Wopke Hoekstra. Zijn campagne verliep stroef. Verder verloor de partij het populaire Kamerlid Pieter Omtzigt, die inmiddels als eenmansfractie in de Kamer zit.
Oud-minister Wouter Bos gaat definitief aan de slag als voorzitter wielerbond
6 Oktober, 00:08 NU.NL - Sport
Wouter Bos is definitief de nieuwe voorzitter van de Nederlandse wielerbond KNWU. De oud-politicus is maandag verkozen voor een termijn van vier jaar als opvolger van Marc van den Tweel.


PvdA-leden kiezen senator Sent als nieuwe voorzitter
2 Oktober, 00:05 NOS nieuws

Esther-Mirjam Sent wordt de nieuwe partijvoorzitter van de PvdA. Zij is met 52,3 procent van de stemmen gekozen door de leden van de partij,

Sent werd al beschouwd als de favoriet. De 54-jarige senator leidde vorig jaar de verkiezingsprogrammacommissie en kwam met het meest linkse PvdA-programma in jaren. Naast Eerste Kamerlid is Sent hoogleraar economie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Er waren in totaal acht kandidaten voor het voorzitterschap. De leden moesten zich over alle acht uitspreken. Dat maakte dat de uitslag van de verkiezing lastig te voorspellen was.

Bijna 24 procent van de leden van de PvdA bracht zijn stem uit. Nadat de uitslag bekend was gemaakt, bedankte een emotionele Sent hen.
David Lappartient herkozen als voorzitter van de UCI
25 September, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De Internationale Wielerunie heeft David Lappartient herkozen als voorzitter. De 48-jarige Fransman kreeg vrijdag de goedkeuring voor een nieuwe ambtstermijn van vier jaar tijdens het UCI-congres in Leuven, waar momenteel het WK wielrennen plaatsvindt.
MR-voorzitter Bouchez: ?Wij blijven tot 2024 in de regering?
9 September, 00:00 HLN.BE
?Wat voor mij zeker is, is dat we in de Vivaldi-regering blijven tot 2024. Ik denk niet dat er een alternatief is en onze medeburgers verwachten dat we slagen. Maar dat is voor mij geen reden om de hervormingen van links zomaar te accepteren.? Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez deze avond in Terzake op Canvas. De verwachte invoering van een coronapas in het Brussels Gewest toont volgens hem de mislukking van het gevoerd beleid aan.


Voka-voorzitter breekt pensioenvoorstel Lalieux af
7 September, 00:05 Skynet
Voka-voorzitter Wouter De Geest is niet te spreken over het pensioenvoorstel dat bevoegd minister Karine Lalieux (PS) vorige week vrijdag lanceerde. "Een minister die maandenlang naarstig gewerkt heeft aan een plan en dan met dit onvoldragen werkstuk komt, dat frustreert", zei hij in een speech tijdens een aftrapevenement in Brussel.


4 September, 00:01 De Tijd
Tesla benadrukt: Musk niet meteen weer voorzitter als schorsing voorbij is
18 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Tesla wil dat Robyn Denholm, de huidige voorzitter van de raad van bestuur, op haar post blijft. Daarmee zijn geruchten dat topman Elon Musk de positie weer zou innemen van de baan. Denholm werd aangetrokken als voorzitter nadat Musk die functie moest opgeven als gevolg van een schikking met beurstoezichthouder SEC.


La Liga - Barcelona-voorzitter Laporta: "We doen al het mogelijke om Messi te behouden"
3 Augustus, 00:04 Skynet
Of Lionel Messi zijn club Barcelona trouw blijft, is nog altijd niet zeker. Barcelona-voorzitter Joan Laporta zei maandag nog maar eens dat de gesprekken over een nieuw contract met de aanvaller goed verlopen.


Lappartient nog zeker vier jaar langer door als voorzitter wielerbond UCI
7 Juli, 00:04 NU.NL - Sport
De internationale wielerbond UCI staat nog zeker vier jaar onder leiding van voorzitter David Lappartient. De Fransman heeft bij de voor september geplande verkiezing geen tegenkandidaten, zo bleek dinsdag.


Aleid Wolfsen blijft voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)
29 Juni, 00:02 Emerce
Minister Dekker voor Rechtsbescherming wil Aleid Wolfsen te herbenoemen als voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) per 1 augustus 2021 voor een periode van vijf jaar.


Wie de nieuwe FNV-voorzitter ook wordt, het ledenparlement is de echte baas
5 Februari, 20:42 Volkskrant
De leden van vakbond FNV kunnen tot 9 maart op Kitty Jong of Tuur Elzinga stemmen als nieuwe voorzitter. In de tegenstelling van ?straat? versus ?staat? lijkt er veel op het spel te staan, maar de echte macht ligt straks bij het ledenparlement, dat tegelijk wordt verkozen.


Onze Club-watcher feliciteert Club-voorzitter Verhaeghe en heeft een eervolle vermelding voor Brakel: ?Ze gaven zich volledig, je zou voor minder?
3 Februari, 21:54 HLN.BE
Game. Set. Match. Hoe kranig Olsa Brakel zich ook weerde. Een hattrick van Badji en een veelbelovend debuut van Chong vormde het bewijs van hoe groot de weelde bij dit Club Brugge wel is. Laat die clash met Royal Antwerp FC maar komen.


Waarom de Cercle-voorzitter zijn nek uitsteekt met komst van Vanderhaeghe
3 Februari, 19:18 Gazet v. Antwerpen

Yves Vanderhaeghe (51) moet straks Cercle Brugge in 1A houden. Een verrassend snelle beslissing, maar geen onlogische, gezien de oproer van de jongste tijd. Toch is het ook een aanstelling waarmee Cercle-voorzitter Vincent Goemaere zichzelf in de wind zet. Assistent Thomas Buffel (39) lijkt dan weer meer in het plaatje van Monaco te passen.
Sp.a-voorzitter Rousseau wil "deftige loonsverhoging" in sectoren die goed geboerd hebben
3 Februari, 16:07 Skynet
Sp.a-voorzitter Conner Rousseau treedt de vakbonden bij in hun vraag naar een hogere loonmarge in sectoren die het afgelopen jaar goed geboerd hebben. "Ik vind dat de werknemers in die sectoren daar iets mogen voor terugkrijgen. Een deftige loonsverhoging bijvoorbeeld", zegt hij in zijn nieuwjaarsboodschap aan de leden.


De Zeven Vragen aan Gwendolyn Rutten: stel hier jouw vraag aan de gewezen voorzitter van Open Vld
3 Februari, 13:48 HLN.BE
Zaterdag zie je op HLN.be opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Gwendolyn Rutten, burgemeester van Aarschot, Vlaams parlementslid en gewezen voorzitter van Open Vld.


Italiaanse president kijkt naar ex-ECB-baas Draghi om regering te leiden
2 Februari, 22:26 De Tijd
23:06 De Italiaanse president, Sergio Mattarella, heeft Mario Draghi woensdagmiddag bij zich ontboden. Meer dan waarschijnlijk vraagt hij de oud-voorzitter van de Europese Centrale Bank een regering van nat...


Kristof Calvo stopt als fractievoorzitter van Ecolo-Groen

Midden februari geeft Kristof Calvo de fakkel als fractievoorzitter van Ecolo-Groen door. Hij zal zich als kamerlid focussen op inhoudelijk werk en gaat aan de slag op het wetenschappelijk bureau van GroenLinks in Nederland. Dat laat Groen weten in een persbericht.
CM: 'Artsen mogen niet meer verdienen dan premier'
1 Februari, 14:19 De Tijd
14:54 Artsen mogen niet meer verdienen dan de premier, namelijk 290.000 euro bruto per jaar. En een arts mag maximaal het dubbele verdienen van een andere. Dat stelt de CM voor.


Groen-voorzitter Meyrem Almaci over geruzie tussen politici en experts
31 Januari, 10:06 Gazet v. Antwerpen

De rust en eenvoud van de stilte. Het is een filosofische boodschap die Groen-voorzitter Meyrem Almaci zondagochtend predikt in ?De Zondag?. Met name in het verhitte coronadebat, waar politici en experts soms wel over elkaar lijken te vallen om aan het woord te mogen komen. Maar volgens Almaci is dat overaanbood aan meningen kwalijk voor het mentaal welzijn van de bevolking.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn