NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vol


Gazprom houdt vol dat verminderde gasstroom de schuld is van het Westen
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Het Russische gasbedrijf Gazprom zegt dat door de sancties van Canada, de EU en het Verenigd Koninkrijk er nog steeds minder gas door de Nord Stream 1-pijpleiding van Rusland naar het Westen gaat. Ook zou het Duitse Siemens zich niet aan zijn contractuele verplichtingen houden.


Nederlandse gasopslagen voor ruim de helft vol, doel is 80 procent in november
11 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
De gasopslagplekken in ons land zijn op dit moment voor ruim de helft (54,3 procent) gevuld, meldt het ministerie van Economische Zaken vrijdag. Het doel is om uiterlijk 1 november de opslagen voor 80 procent gevuld te hebben.


Engeland wint openingswedstrijd EK vrouwenvoetbal tegen Oostenrijk in vol Old Trafford
7 Juli, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Op het EK vrouwenvoetbal in Engeland hebben de Engelse vrouwen woensdag de openingswedstrijd gewonnen tegen Oostenrijk met 1-0.
LIVE. Van Aert: ?Geen betere rustdag dan verorberen van kasseien?, ook Van der Poel en Froome fietsen los - Tourbaas vol lof over Denen en Van Aert
5 Juli, 00:02 HLN.BE
Rustdag in de Tour. Dat is opvallend vroeg, na amper drie ritten, maar daar is natuurlijk een goeie reden voor. De Tourkaravaan verplaatst zich van Denemarken naar Frankrijk. De renners stapten gisteravond na de rit zelfs nog op het vliegtuig richting Noord-Frankrijk. Wie rijdt daar straks de benen los? En wie krijgt familie op bezoek? Op deze pagina kunt u het vandaag allemaal volgen.


30 Juni, 00:06 Volkskrant
DEME vaart naar beurs met vol orderboek en gewaagde plannen
30 Juni, 00:02 De Tijd
01:05 DEME krijgt donderdag een aparte beursnotering. Binnenkort is het ook het enige beursgenoteerde baggerbedrijf in Europa. Maar DEME is veel meer. De Antwerpse groep is actief in offshorewind, grondsane...


Hoogspanningsnet Limburg en Noord-Brabant vol, stop voor nieuwe bedrijven
13 Juni, 00:03 NU.NL - Economie
Het hoogspanningsnet in Limburg en Noord-Brabant zit "nagenoeg aan de maximale capaciteit". Dat schrijft minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Daardoor kunnen nieuwe bedrijven voorlopig niet worden aangesloten op het elektriciteitsnet van TenneT. De provincies noemen de beslissing "onacceptabel".


Stroomnetwerk Limburg en N-Brabant vol, nieuwe bedrijven niet aangesloten
9 Juni, 00:05 NOS nieuws

Er komt een voorlopige stop voor nieuwe bedrijven die een aansluiting willen op het net voor zowel de afname als het opwekken van elektriciteit in Noord-Brabant en Limburg. Ook bestaande bedrijven krijgen hiermee te maken, als zij een zwaardere aansluiting willen. Dat kondigt landelijk netbeheerder Tennet aan.

Volgens de netbeheerder is het voor het eerst dat zij een stop moeten inlassen voor het afnemen en opwekken van elektriciteit, omdat er geen ruimte meer is. In Noord-Brabant en Limburg zit het hoogspanningsnet vol door de snelle opkomst van warmtepompen, laadpalen, nieuwe bedrijven en de elektrificatie van de industrie.

Tennet zegt de komende tijd met partijen in overleg te gaan om tegen betaling de belasting van het elektriciteitsnet op piekmomenten te beperken.

"Dit is uiteraard erg spijtig nieuws voor de bedrijven en instellingen in deze provincies. Ik neem uiteraard het initiatief om samen met medeoverheden Tennet, Enexis en marktpartijen op korte termijn om tafel te gaan om gezamenlijk op zoek te gaan naar verlichting voor deze situatie", schrijft Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie.

Onacceptabel

De provincies noemen het slot op het elektriciteitsnetwerk onaanvaardbaar. "Juist nu we de afhankelijkheid van gas willen afbouwen, zit de elektriciteitsinfrastructuur in een groot deel van Nederland aan zijn limiet. Dit is onacceptabel en moet zo snel mogelijk opgelost worden", zegt gedeputeerde van Noord-Brabant Anne-Marie Spierings.

"Dit gebrek aan capaciteit is zeer zorgelijk voor ondernemers die juist alles doen om te verduurzamen. Dit gaat de energietransitie en het halen van de klimaatdoelen ernstig in de wielen rijden. Dit is bovendien extra urgent nu we sneller van het gas af willen vanwege Poetin", laten ondernemersverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland weten.

Ook Brainport Development is ontevreden. "Dit is een mokerslag voor alles wat we belangrijk vinden in Nederland. Duurzaamheid, energietransitie, bedrijvigheid, noem maar op", zegt woordvoerder Daniella van Laarhoven. Zij gaan volgende week met het kabinet in gesprek, waarbij de energiezekerheid zeker op de agenda staat. "Het piept en kraakt al lang in Brainport."

Chipmaker ASML in Eindhoven noemt de stop slecht nieuws, maar verwacht er op de korte termijn geen gevolgen van te merken. Maar het bedrijf benadrukt dat er voor de middellange termijn snel een oplossing moet komen.

Onbekend hoe lang

Het is nog onbekend tot hoelang de 'tijdelijke stop' duurt. Huishoudens hebben er vooralsnog geen last van. Ook zal het geen gevolgen hebben voor de woningbouw volgens Tennet.

De laatste maanden is er in Limburg en Noord-Brabant voor ruim 800 megawatt aan nieuwe verzoeken bij gekomen. Dat staat gelijk aan vier keer Den Bosch. Daardoor is de maximale capaciteit van het netwerk bereikt.

Eerder waarschuwde Tennet al dat de uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk veel te traag verloopt, waardoor de energietransitie in gevaar komt doordat nieuwe wind- en zonneparken niet op tijd kunnen worden aangesloten.
Popkoor Pop-it brengt twee aanstekelijke concerten vol ambiance en herkenbare muziek
2 Juni, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Een concert waarbij je niet op je stoel kan blijven zitten. Die garantie krijg je bij Pop-it, een zesstemmig popkoor uit Zandhoven, dat op 4 en op 5 juni twee optredens geeft in GC Den Boomgaard in Broechem (Ranst).
Wiebes maakt hattrick vol en wint eindklassement in de RideLondon Classique
Lorena Wiebes heeft ook de slotrit in de RideLonden Classique (WWT) gewonnen. De Nederlandse van Team DSM haalde het na 85,3 km in de sprint in Londen voor wereldkampioene Elisa Balsamo en Lotte Kopecky. Het is haar derde zege op drie etappes. Ze pakt ook de eindwinst in de Britse rittenkoers.


FordStore Feyaerts en Giovanni Van Lil vol vertrouwen voor afspraak op Circuit Zolder
7 Mei, 00:04 Autosport
Heel wat bekende Belgische gezichten in de paddock van Circuit Zandvoort voor de Voorjaarsraces en ook een blij weerzien met Giovanni Van Lil, die na een moeilijk debuut in 2019 dit jaar via FordStore Feyaerts zijn come-back beleefde in de Ford Fiesta Sprint Cup.

Lees meer: FordStore Feyaerts en Giovanni Van Lil vol vertrouwen voor afspraak op Circuit Zolder


Restaurants spelen in op ramadan en zitten na zonsondergang vaker vol
25 April, 00:04 NU.NL - Economie
Halalrestaurants in ons land serveren steeds vaker speciale maaltijden tijdens de ramadan. En dat betekent dat moslims de deur uitgaan om een hapje te eten of een ijsje te halen na zonsondergang, blijkt uit een rondgang van NU.nl.


Nederlandse vakantieparken nagenoeg vol tijdens Pasen
18 April, 00:02 NU.NL - Economie
Nederlandse vakantieparken zijn mede door veel lastminuteboekingen drukbezet tijdens het lange paasweekend. Dat blijkt uit een rondgang langs grote aanbieders als EuroParcs, Landal GreenParks, Center Parcs en Roompot. Veel Nederlanders kiezen voor een verblijf in eigen land, maar ook Duitsers en Belgen weten Nederlandse parken weer te vinden.


14 April, 00:07 Volkskrant
8 April, 00:09 Volkskrant
Liefdeskoppels, gebarentaal en Will Smith: Oscar-nacht mogelijk vol primeurs
29 Maart, 00:10 NU.NL - Film
Hollywood kijkt zelf reikhalzend uit naar het Oscar-gala in de nacht van zondag op maandag, maar voor kijkers blijkt de show al een paar jaar niet zo interessant meer. Het nieuwste programma belooft daarom aantrekkelijker te worden, geholpen door een aantal mogelijke primeurs tijdens de prijsuitreiking. NU.nl zet de belangrijkste punten op een rij.


Sextech: hoe een groeimarkt vol stigma?s zijn plek verovert binnen wellness
28 Maart, 00:02 Emerce
Sextech is hot. De pandemie en lockdowns hebben de pikante zijde van wellness in een stroomversnelling gebracht. Naast een uplift in e-commerce en toys zien ook contentplatformen hun business rap toenemen. De consument is om en investeerders stappen langzaamaan in, maar marketen blijft een uitdaging. Een blik op deze groeimarkt en enkele opvallende Europese spelers.


Ten Hag vol vertrouwen voor CL-return: 'Maar kunnen nog paar procentjes beter'
15 Maart, 00:07 NU.NL - Sport
Erik ten Hag kijkt met veel vertrouwen uit naar de return tegen Benfica in de achtste finales van de Champions League, ook al maakt Ajax de laatste tijd geen grootse indruk. De trainer van de Amsterdammers vindt niet dat zijn ploeg ondermaats presteert.


Video | Puin en satellieten: raakt de ruimte vol?
31 December 2021, 00:07 NU.NL - Tech
De nieuwe ruimtewedloop is in volle gang. Blue Origin en SpaceX sturen veel satellieten de ruimte in, maar raakt de ruimte niet eens vol?


?Kubernetes nu standaard, maar vol uitdagingen?
19 December 2021, 00:07 Techzine
Het gebruik van het containerorkestratieplatform Kubernetes in zakelijke IT-omgevingen is standaard geworden. Wel brengt het uitdagingen met zich mee. Dit constateren onderzoekers van Vanson Bourne in opdracht van platformleverancier voor Kubernetes clusters D2iQ. Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer driekwart van de onderzochte bedrijven inmiddels Kubernetes standaard in hun applicatie-omgevingen gebruiken. Iets meer dan de […]

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn