NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vol


Ten Hag vol lof over Ajax na dikke zege op Dortmund: 'Alles klopte vanavond'
Erik ten Hag is enorm trots op zijn ploeg na de 4-0-overwinning van Ajax dinsdag op Borussia Dortmund in de groepsfase van de Champions League. Volgens de trainer van de Amsterdammers was Ajax niet alleen aan de bal, maar ook zonder bal ijzersterk.


FC Barcelona mag weer in vol Camp Nou spelen
13 Oktober, 00:00 Skynet Sport
FC Barcelona mag zondag in de thuiswedstrijd tegen Valencia weer in een vol Camp Nou spelen. Dat maakte de club van trainer Ronald Koeman vandaag via Twitter bekend.


Arrestaties na vechtpartij in vol aanmeldcentrum in Ter Apel
9 Oktober, 00:06 NOS nieuws

In het aanmeldcentrum van het azc in Ter Apel is gisteravond onrust ontstaan onder tientallen asielzoekers. De politie heeft vijf mensen aangehouden.

De onrust begon volgens RTV Noord op het terrein van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) en verplaatste zich daarna naar de openbare weg. Een aantal asielzoekers gedroeg zich daar volgens de politie vervelend.

"Na overleg met de burgemeester is besloten ook de Mobiele Eenheid in te zetten", zegt een woordvoerder van de politie tegen de regionale omroep. Een deel van de groep keerde zich tegen de agenten en gooide met stenen.

Veldbedden en stoelen

In het aanmeldcentrum van de IND is het de laatste dagen drukker dan anders. Alle bedden zijn vol. Als noodmaatregel zijn 150 veldbedden bijgeplaatst, maar ook dat bleek niet genoeg. Ook afgelopen nacht heeft een aantal mensen op een stoel gebivakkeerd.

Het COA blijft op zoek naar andere opvangplekken. Daarvoor is de organisatie onder meer in gesprek met gemeenten, hotels en vakantieparken.

Gisteren werd bekend dat de kazerne in Zoutkamp gebruikt wordt om het azc in Ter Apel te ontlasten. De Afghanen die daar zaten, zijn naar een andere plek verhuisd.
Apps van de week: Verlanglijstjes vol met speelgoed
22 September, 00:08 NU.NL - Tech
Kinderen houden een verlanglijstje bij en Twitter brengt mensen rond specifieke onderwerpen samen. Dit zijn de apps van de week.


Flankpartijen spreken vol walging van ?QR-slaven? en ?coronadictatuur?, maar de coronapas komt er
18 September, 00:08 Volkskrant
Flankpartijen in de Tweede Kamer spreken vol walging van ?een coronadictatuur', ?QR-slaven? en ?onmenselijk beleid?, maar het kabinet mag van de meerderheid verder met de invoering van de coronapas. ?Een alternatief heb ik nog steeds niet gehoord.?


Zorgen over vol elektriciteitsnet: netbeheerder en werkgevers willen actie
18 September, 00:07 NOS nieuws

Op steeds meer plekken in Nederland is er geen ruimte meer op het elektriciteitsnet. Werkgeversorganisatie VNO-NCW maakt zich zorgen en pleit voor onconventionele en creatieve oplossingen. Netbeheerder Liander, de grootste van Nederland, mist regie vanuit de overheid.

De vraag naar elektriciteit is groot en wordt de komende jaren alleen maar groter. Van woningen tot bedrijven, auto's en datacenters; de groei neemt alleen maar toe. "Er is wel genoeg capaciteit voor woningbouw, maar het kan zijn dat die er niet is voor bijvoorbeeld een supermarkt of een school", zegt Liander-woordvoerder Peter Hofland.

Laadpalen en een biodieselgenerator

In de regio Amsterdam kwamen er deze week nieuwe knelpunten bij. Bart Drenth, voorzitter van MKB Amsterdam, ziet bijvoorbeeld dat een distributiecentrum in de de stad moeite heeft om aan laadpalen te komen, zodat het met elektrische busjes kan gaan rijden.

Een multifunctioneel centrum met onder meer een basisschool en een bibliotheek in het dorpje Rutten, in de Noordoostpolder, draait al maanden op een biodieselgenerator omdat er geen plek op het stroomnet is.

Netbeheerder Liander kampt met capaciteitsproblemen in onder meer Noord-Holland en de Noordoostpolder:

VNO-NCW heeft grote zorgen over de capaciteitstekorten. Samen met MKB Nederland pleit het voor een zogeheten fast lane. Die moet vergunningsverlening proces over het aanleggen van nieuwe energie-infrastructuur versnellen. Volgens de koepels zijn er nu onconventionele middelen nodig.

"De afgelopen tijd stond de economie in de pauzestand", zegt Drenth van MKB Amsterdam. "Nu zien we dus dat er echt een schaarstevraagstuk ontstaat." Volgens hem kan er niet langer worden gewerkt volgens het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt': "Niemand zit te wachten op die discussie, maar ik denk wel dat die nodig is."

Gevolgen klimaatakkoord

De toenemende vraag van elektriciteit wordt bovendien versterkt door het klimaatakkoord, zegt Liander-woordvoerder Hofland. "Woningen en bedrijven stappen over van aardgas op alternatieven - waarvan een groot deel elektrisch wordt. Daarnaast worden auto's steeds vaker elektrisch en zijn we met z'n allen de hele dag online. Ook vragen datacenters veel."

Dat leidt volgens Hofland onderaan de streep tot een gigantische klus. "Er moeten tienduizenden transformatorhuisjes bij komen, honderd grotere stations en duizenden kilometers extra kabel." Netbeheerders hebben eerder dit jaar extra ruimte hebben gekregen; ze mogen nu ook de reservecapaciteit benutten. Maar daarmee zijn ze er nog niet.

Volgens Liander is er hulp nodig vanuit de politiek. "Denk aan voldoende technici, ruimte om nieuwe infrastructuur te bouwen en aangepaste wet- en regelgeving", zegt Hofland. "Daarvoor ligt een taak op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau."

Onvoldoende regie

De werkgeversorganisaties bevestigen deze vraag, ook zij missen regie. Dit onderwerp zou volgens hen bovenaan de politieke agenda van het nieuwe kabinet moeten komen. Netbeheer Nederland, de vereniging van de netbeheerders, stuurde eerder dit jaar al een brief naar de formatietafel waarin het onder meer ook vraagt om meer regie vanuit de overheid en de aanpassing van wet- en regelgeving.

Het ministerie van Economische Zaken erkent het probleem en zegt dat het de komende tijd helaas vaker zal gaan voorkomen. Volgens het ministerie is dit een belangrijk onderwerp in de formatie, met andere woorden: een nieuw kabinet zal er besluiten over moeten nemen.
Willem II-PSV kan eerste Eredivisie-duel in vol stadion in anderhalf jaar worden
15 September, 00:06 NU.NL - Sport
Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) hebben dinsdag definitief groen licht gegeven voor de terugkeer van volle voetbalstadions in Nederland. Dat betekent dat Willem II-PSV op zaterdag 25 september de eerste Eredivisie-wedstrijd met maximale capaciteit in ruim anderhalf jaar tijd kan zijn.


Nieuws: Cijfers: een elektrische auto kost nu 28% meer dan 10 jaar geleden
14 September, 00:00 Auto55
Hoewel het lijkt alsof er steevast over elektrische auto?s wordt gesproken in de toekomstige tijd, zijn enkele mainstreammodellen inmiddels al meer dan 10 jaar op de markt. Volgens analysebureau Jato Dynamics is het daarom mogeljik om de prijsevolutie uit te tekenen.Alleen in China wordt de elektrische auto goedkoper[module:quote,no:1]Prijsdalingen voor elektrische auto?s worden doo...

Lees meer


PSG na anderhalf jaar weer in vol Prinsenpark
10 Augustus, 00:03 Skynet Buitenland
Paris Saint-Germain mag zijn stadion volledig openen voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, zaterdag op de tweede speeldag in de Ligue 1 tegen het Straatsburg van Rode Duivel Matz Sels, zo maakte de club vandaag bekend. PSG heeft daarvoor groen licht gekregen van de Parijse prefect.


Southgate vol vertrouwen voor halve finale: 'Zijn beter voorbereid dan in 2018'
7 Juli, 00:04 NU.NL - Sport
Gareth Southgate is vol vertrouwen voor de halve finale op het EK tegen Denemarken. De bondscoach van Engeland merkt dat zijn ploeg eensgezind is en heeft geleerd van het recente verleden.


Wij deden de test: zit mijn tuin vol PFOS?
26 Juni, 00:02 De Tijd
01:55 Nu almaar duidelijker wordt dat de gevaarlijke chemische stof PFOS wijdverspreid is, willen veel mensen weten hoe de situatie in hun eigen tuin is. Wij deden de test. ?We kunnen het meten, maar wil je...


New York Times vol lof over actrices Ikram Aoulad & Katelijne Damen
6 Februari, 17:25 HLN.BE
Een journalist van de New York Times heeft een lovende recensie geschreven over ?Antigone in Molenbeek? + ?Tiresias?, twee monologen geschreven door Guy Cassiers, de artistiek directeur van het Antwerpse Toneelhuis. Vooral de acteerprestaties van Ikram Aoulad (43) en Katelijne Damen (60) vielen daarbij in de smaak.


Nu hij optreedt tijdens Super Bowl: The Weeknd verklaart gezicht vol kneuzingen en verband
6 Februari, 09:26 HLN.BE
Wat is er aan de hand met The Weeknd? Die vraag werd lang gesteld over Abel Tesfaye (30), zoals de zanger echt heet. Logisch ook, sinds hij eind vorig jaar meermaals verscheen met een in verband gewikkeld gezicht vol kneuzingen. In een interview met Variety geeft The Weeknd nu voor het eerst toe dat het allemaal om opgezet spel gaat.


Zes vrouwen die door Koers zkt. Vrouw vol voor hun wielerdroom gaan: ?Dankzij het fietsen vul ik mijn dagen?
6 Februari, 06:32 HLN.BE
Koers zkt. Vrouw gaat in ons land op zoek naar nieuw vrouwelijke wielertalent. De respons op de talentenjacht is enorm. Zes vrouwen die via het project vol voor de droom gaan, vertellen over hun liefde voor de fiets. Van een succesvolle onderneming van La Cannibale tot een scherpere tijd dan ex-wereldkampioene Annemiek van Vleuten. ?Ik dacht altijd dat ik al te oud was om nog met wielrennen te beginnen.?


Stinkend stort vol vuilniszakken in De Averegten
5 Februari, 17:30 Gazet v. Antwerpen

Domeinwachter Hans Limet van De Averegten in Hallaar (Heist-op-den-Berg) is boos. Toen hij vrijdagochtend zijn ronde deed, stuitte hij op de parking van het Boshuis op een sluikstort van liefst vijftien grote vuilniszakken. Tussen het afval werd een briefje met persoonsgegevens teruggevonden. De politie onderzoek de zaak.
Rotterdamse straat opeens vol invalideplekken
5 Februari, 12:33 AutoBlog

Een rare gang van zaken in de Buitenhofstraat in Rotterdam, waar de straat opeens vol staat met invalide parkeerplaatsen. Recent kwam aan het licht dat er in de Schilderswijk opeens wel heel veel invalideplekken te vinden waren. Zo ook in Rotterdam. De Buitenhofstraat in Rotterdam-West telt bizar veel parkeerplaatsen voor invalideplekken. Dit gaat stuk voor […]

The post Rotterdamse straat opeens vol invalideplekken appeared first on Autoblog.nl.
Video: Nederlandse dashcam compilatie vol bizarre beelden
3 Februari, 16:49 AutoBlog

Het YouTube-kanaal Dutch Dashcam heeft een nieuwe compilatie naar buiten gebracht met bizarre dashcam beelden in Nederland.

The post Video: Nederlandse dashcam compilatie vol bizarre beelden appeared first on Autoblog.nl.
Chaos op Australian Open: alle matchen van donderdag afgelast

Het coronavirus blijft de aanloop naar de Australian Open in de war sturen. Zo?n vijf- tot zeshonderd spelers, officials en begeleiders moeten zich isoleren nadat een medewerker in een van de quarantainehotels in Melbourne positief heeft getest. Voorlopig zijn alle wedstrijden die donderdag op het programma stonden, waaronder die van onze landgenote Elise Mertens, al afgelast.
Vrouwlief Sarah vol bewondering voor zilveren medaille van haar Wout: ?Hij was meer papa dan coureur?
1 Februari, 05:12 HLN.BE
Dat Wout van Aert niet meer de mentale kracht vond om terug te vechten na zijn lekke band: hey, mocht het even? Niemand die beter kan inschatten hoe zwaar de voorbije weken voor hem waren dan de mama van zijn zoontje. ?Het heeft op hem ingehakt.?


Deze blote voeten zijn de landkaart van een leven vol ontberingen
29 Januari, 19:44 Volkskrant
De rubriek Beeldvormers onderzoekt hoe een foto onze kijk op de werkelijkheid bepaalt. Deze week: veelkleurig boerenprotest in India.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn