NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vluchten

2News.be / Trefwoorden / Vluchten

Lufthansa schrapt meer dan duizend vluchten vanwege staking
1 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft woensdag het werk neergelegd. Daardoor moesten meer dan duizend vluchten geannuleerd worden. De staking leidt ook tot meerdere verstoringen tijdens het drukke zomerseizoen.


Verscheidene vluchten Ryanair afgelast dit weekend door staking piloten
24 Juli, 00:09 Skynet Economie
Door een staking van de piloten van Ryanair zijn dit weekend een aantal vluchten van de Ierse luchtvaartmaatschappij geannuleerd.


Surinaamse vliegmaatschappij SLM schrapt vluchten naar Nederland
11 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
SLM schrapt de komende dagen diverse vluchten van en naar Amsterdam. De Surinaamse luchtvaartmaatschappij wijst op de oplopende brandstofprijzen, de nasleep van de coronapandemie en het niet-hebben van eigen vliegtuigen als oorzaak.


KLM schrapt tot eind augustus elke dag tien tot twintig extra vluchten
11 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
KLM schrapt tot en met 28 augustus dagelijks tussen de tien en twintig extra retourvluchten binnen Europa. Ook wordt de verkoop van nog niet bezette stoelen fors beperkt. Dat maakt de luchtvaartmaatschappij vrijdag bekend.


Surinaamse luchtvaartmaatschappij schrapt reeks vluchten van en naar Amsterdam
7 Juli, 00:05 NOS nieuws

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij Surinam Airways, ook wel de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), schrapt deze maand een reeks retourvluchten naar Amsterdam. Het gaat om zeven heen- en terugvluchten die gepland waren tussen 8 en 17 juli. Dat melden meerdere Surinaamse media, waaronder Dagblad Suriname.

De luchtvaartmaatschappij zegt dat de situatie wordt veroorzaakt door de nasleep van de coronapandemie, het niet hebben van een eigen vloot en hoge brandstofprijzen. Ook vluchten naar Miami worden geschrapt.

Reorganisatie ingezet

Er is, zo stelt het bedrijf volgens het dagblad, "fundamentele interventie vereist". Er zou een reorganisatie in gang zijn gezet om het bedrijf weer gezond te maken. Reizigers die worden getroffen door de annuleringen kunnen aanspraak maken op een voucher of hun vlucht laten omboeken.

Een van de reizigers die hierdoor worden getroffen, is de vader van Loraine Oosterhuis-van de Leuve. Zij laat aan de NOS weten dat haar vader sinds afgelopen zondag vanuit Nederland naar Suriname probeert te vliegen. "We proberen nu via KLM te boeken, maar een enkeltje is vier keer zo duur." Ze zegt dat de Surinaamse luchtvaartmaatschappij veel wordt gebruikt door Surinamers die naar Nederland reizen.

Bovendien is er geen communicatie vanuit de luchtvaartmaatschappij zelf, zegt ze. "Er is ons officieel niks verteld, we hebben het via via moeten horen."

Vertrouwen onder druk

Volgens vaksite Luchtvaartnieuws verkeert Surinam Airways al jaren in financieel zwaar weer. Het bedrijf zou een grote schuldenlast hebben en heeft geen eigen vliegtuigen meer. Vliegtuigen elders huren is erg duur.

De luchtvaartmaatschappij was voor de NOS vanavond niet bereikbaar voor commentaar.
Honderden vluchten geannuleerd voor weekeinde Amerikaanse nationale feestdag
3 Juli, 00:10 Skynet Buitenland
In de VS zijn zijn aan de vooravond van de nationale feestdag (4 juli) honderden vluchten geannuleerd omdat de luchtvaartmaatschappijen kampen met gebrek aan personeel.


KLM annuleert beperkt aantal vluchten, easyJet ontziet vakantiegangers
27 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
KLM annuleert deze zomer een beperkt aantal vluchten. Gedupeerde reizigers krijgen een "acceptabel alternatief" aangeboden. Omdat Schiphol het aantal reizigers per dag heeft beperkt, moeten alle vliegmaatschappijen ingrijpen. Prijsvechter easyJet schrapt volgende maand ook vluchten, maar ontziet daarbij grotendeels de vakantiegangers.


Transavia schendt volgens Consumentenbond EU-regels bij schrappen vluchten
27 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
Luchtvaartmaatschappij Transavia moet passagiers bij geschrapte vluchten hun geld teruggeven, een vlucht aanbieden op dezelfde dag of hen laten kiezen op welk ander moment ze willen vliegen, zegt de Consumentenbond vrijdag. Nu zijn de opties geld terug of een vlucht na de zomer en dat druist in tegen Europese regels. Transavia laat in een reactie weten dat reizigers altijd kunnen omboeken als ze een alternatieve vlucht zien bij de maatschappij.


Schiphol moet fors inkrimpen: 60.000 vluchten minder per jaar
27 Juni, 00:02 NU.NL - Economie
Schiphol mag straks minder vliegtuigen laten landen en opstijgen. Het maximum ligt nu nog op 500.000 vluchten per jaar, maar dat moet van het kabinet per november 2023 terug naar jaarlijks 440.000. Dat is vrijdag besloten in de ministerraad.


Lufthansa schrapt meer dan 3.000 vluchten tijdens zomer
26 Juni, 00:10 Skynet Economie
De Duitse luchtvaartmaatschappij moet tijdens de zomer nog meer vluchten schrappen. In totaal worden er meer dan 3.000 vluchten geannuleerd, zo heeft Lufthansa bekendgemaakt.


Staking verloopt zoals gepland: geen extra vluchten geannuleerd
26 Juni, 00:10 Skynet Economie
De vluchten van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines die donderdag gepland stonden om te vertrekken, zijn tot hiertoe ook allemaal kunnen vertrekken. Dat meldt Maaike Andries, woordvoerster van Brussels Airlines. Door een driedaagse staking van het cabinepersoneel zijn er in totaal ruim 300 vluchten geannuleerd.


Driedaagse staking leidt tot annulering 127 Ryanair-vluchten op luchthaven Charleroi
26 Juni, 00:10 Skynet Economie
Tijdens de drie dagen staking bij de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair - van vrijdag tot zondag - zijn 127 Ryanair-vluchten met vertrek op de luchthaven van Charleroi geannuleerd. Dat meldt de woordvoerster van de luchthaven vanochtend.


Kabinet wil dat Schiphol fors krimpt: zeker 50.000 vluchten minder per jaar
Het kabinet wil dat Schiphol structureel gaat krimpen, melden De Telegraaf en het AD donderdag op basis van Haagse bronnen. Het aantal vliegbewegingen (take-offs en landingen) zou met zeker 10 procent moeten dalen. De 500.000 vliegbewegingen per jaar moeten ook op de lange termijn omlaag naar 450.000 of zelfs 440.000.


Luchthaven Brussel annuleert maandag alle vertrekkende vluchten
Brussels Airport annuleert maandag, op de nationale actiedag van de Belgische vakbonden, alle vertrekkende passagiersvluchten. "We kunnen de veiligheid van de reizigers en het personeel niet garanderen", zegt een woordvoeder.


Twee op de drie vluchten TUI fly vanop Zaventem omgeleid naar regionale luchthavens
19 Juni, 00:11 Skynet Economie
Naar aanleiding van de nationale actiedag van maandag heeft luchtvaartmaatschappij TUI fly besloten om twee op de drie vluchten die normaal vanuit Brussels Airport zouden vertrekken om te leiden naar de regionale luchthavens van Oostende, Luik en Antwerpen. Daarnaast zullen ook alle tien de aankomende vluchten worden omgeleid. Geen enkele vlucht wordt geannuleerd, beklemtoont TUI fly.


KLM schrapt in pinksterweekend tot 50 vluchten per dag wegens drukte
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM annuleert dit verlengde pinksterweekend tot vijftig vluchten per dag. Het bedrijf verwacht opnieuw grote drukte op de luchthaven van Schiphol en zegt zich genoodzaakt te voelen de stap te zetten "om bij te dragen aan een beheersbare situatie op de luchthaven" en in de eigen organisatie.


Nieuwe landingsregels moeten zorgen voor minder vluchten vanaf Schiphol
30 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
Schiphol heeft nieuwe regels voor de start- en landingsrechten ingevoerd, die ervoor moeten zorgen dat deze zomer minder vluchten vertrekken vanaf Schiphol. Door die nieuwe regels worden tijdslots van een luchtvaartmaatschappij niet meer opgevuld door een andere luchtvaartmaatschappij als deze niet worden gebruikt.


EasyJet annuleert tweehonderd Europese vluchten vanwege IT-probleem
30 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft donderdag zo'n tweehonderd vluchten in Europa geannuleerd vanwege een IT-probleem. Het mankement is inmiddels verholpen, maar volgens het bedrijf kan het vliegschema nog de rest van de dag ontregeld blijven.


Minder tickets voor KLM-vluchten vanaf Schiphol, luchthaven komt met actieplan
30 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
KLM vermindert de verkoop van tickets voor vluchten die de komende dagen vertrekken vanaf Schiphol. Dat doet de luchtvaartmaatschappij vanwege de grote drukte op de luchthaven. Het gaat om KLM-vluchten tot en met aanstaande zondag. Schiphol heeft donderdag een actieplan tegen de drukte aangekondigd. Eerder werd gemeld dat KLM de verkoop van alle tickets tot en met zondag zou schrappen. Dat bleek onjuist.


Schiphol wil van vluchten af maar kan er 'slechts' 24 bij andere luchthavens kwijt
9 Mei, 00:04 NU.NL - Economie
Schiphol ging donderdag in gesprek met luchtvaartmaatschappijen over het verplaatsen van vluchten naar andere luchthavens in het komende weekend. Daarmee wil de luchthaven voorkomen dat er opnieuw een grote chaos ontstaat. Bij andere luchthavens is er echter beperkte ruimte: tot dusver zouden er 'slechts' 24 vluchten overgenomen kunnen worden.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn