NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Vluchtelingen

2News.be / Trefwoorden / Vluchtelingen

14 Juni 2023, 00:04 Volkskrant
27 Februari 2023, 00:07 Volkskrant
28 Oktober 2022, 00:06 Volkskrant
Asiel en migratie - Syrische vluchtelingen proberen grote groep te vormen om via Turkije naar Europa te komen
11 September 2022, 00:04 Skynet
Een grote groep Syrische vluchtelingen probeert een "karavaan van licht" te vormen om via Turkije naar Europa te trekken. Dat verneemt het Franse persagentschap AFP.


India beloofde onderdak aan Rohingya-vluchtelingen, maar trok dat snel weer in
18 Augustus 2022, 00:04 NOS nieuws

Een paar uur nadat een Indiase minister had aangekondigd dat het land appartementen in New Delhi zou geven aan Rohingya- vluchtelingen, werd deze aankondiging ontkend door het Indiase Ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens Human Rights Watch verblijven er momenteel 40.000 Rohingya-vluchtelingen in het land, die de regering van premier Modi eerder nog wilde uitzetten.

De Indiase minister van Huisvesting schreef vandaag op Twitter dat de "baanbrekende beslissing" was genomen dat alle Rohingya- vluchtelingen in het land een appartement, basisvoorzieningen en non-stop beveiliging zullen ontvangen.

Ongeveer zeven uur later berichtte het ministerie van Binnenlandse Zaken echter dat hier geen plannen voor zijn en dat "illegale Rohingya-vluchtelingen op hun huidige plek zullen blijven tot zij gedeporteerd worden".

Deze Indiase journalist heeft de twee twitterberichten vastgelegd:

Eerder dit jaar vielen mensenrechtenorganisaties over de plannen van de Indiase regering om Rohingya-vluchtelingen gedwongen terug te sturen naar Myanmar. Human Rights Watch zegt dat het daar nog levensgevaarlijk is voor de islamitische minderheid.

Volgens VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR worden minstens 240 Rohingya vastgehouden in deportatiecentra omdat ze het land illegaal zouden binnen zijn gekomen. Dit gaat in tegen het VN vluchtelingenverdrag, dat India als een van de weinige landen niet heeft ondertekend.

Onder de hindoe-nationalistische regering van premier Modi en zijn BJP-partij zijn er meer spanningen tussen moslims en hindoes in India. Human Rights Watch zegt dat er sinds 2017 meerdere aanvallen op islamitische Rohingya door ultranationalistische hindoegroeperingen hebben plaatsgevonden.

Genocide

Ruim een miljoen Rohingya zijn in 2017 hun levensgebied in Myanmar ontvlucht wegens een militaire operatie van het Myanmarese leger. Vluchtelingen hebben verklaringen afgelegd over moordpartijen, verkrachtingen en brandstichtingen. Vorig jaar greep het leger volledig de macht in het land. Sinds maart kwalificeert de regering van de Verenigde Staten het beleid van de Myanmarese regering jegens de Rohingya als genocide.

De meeste vluchtelingen verblijven in buurland Bangladesh. Volgens de Verenigde Naties verblijven er daar meer dan 600.000 van hen in "het grootste vluchtelingenkamp ter wereld". De Bengaalse regering werkt samen met de VN om ze onderdak te bieden maar de minister-president van het land zei afgelopen week nog wel dat "de Myanmarese regering ze terug moet nemen."
28 Juli 2022, 00:06 Volkskrant
Nederlandse bedrijven nemen voortouw om vluchtelingen aan werk te helpen
12 April 2022, 00:06 NU.NL - Economie
Nederlandse grote bedrijven nemen het voortouw in Europa als het gaat om vluchtelingen in dienst nemen of te begeleiden richting de arbeidsmarkt. "Nederlandse ondernemingen zijn daarin voorloper. Drie jaar geleden was het de bedoeling om 3.500 vluchtelingen aan een baan te helpen. Dat zijn er uiteindelijk 13.000 geworden", zegt topman Hamdi Ulukaya van de Amerikaanse yoghurtgigant Chobani en oprichter van het Tent Partnership for Refugees in gesprek met NU.nl.


Honderden vluchtelingen willen oversteek naar Engeland wagen: ?We betalen 2970 euro per persoon en riskeren ons leven?
26 November 2021, 00:02 HLN.BE
Er zijn uiteindelijk 27 mensen verdronken gisteren bij de ramp voor de kust van Calais, 27 vluchtelingen die met een rubberbootje probeerden het Kanaal over te steken naar Engeland. Hun bootje sloeg lek en kapseisde. Dit drama zat er aan te komen. Daarover is iedereen die de situatie van de transmigranten volgt het eens. Er waren dit jaar al 47.000 pogingen om het Kanaal over te steken: 25.700 keer lukte dat ook. Maar bijna de helft mislukte dus. Dit bootje vertrok uit Duinkerke. Robin Ramaekers trok naar daar en trof honderden mensen aan, allemaal willen ze het wagen.


Ex-minister Salvini voor de rechter vanwege vrijheidsberoving vluchtelingen
23 Oktober 2021, 00:07 Volkskrant
In Palermo verschijnt de rechts-nationalistische politicus Matteo Salvini zaterdag voor de rechter, omdat hij als minister een schip vol op zee geredde vluchtelingen toegang weigerde tot de haven.


VS zullen 125.000 vluchtelingen toelaten in 2022
21 September 2021, 00:02 Skynet
De Verenigde Staten zullen in 2022 125.000 vluchtelingen opnemen, een verdubbeling ten opzichte van dit jaar, om "tegemoet te komen aan de behoeften die zijn ontstaan door humanitaire crisissen overal ter wereld". Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag bekendgemaakt.


Vluchten met Afghaanse vluchtelingen naar VS opgeschort na enkele gevallen van mazelen
11 September 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De vluchten met Afghaanse vluchtelingen naar de Verenigde Staten zijn uit voorzorg opgeschort na vier gevallen van de mazelen bij personen die recent aangekomen waren op Amerikaanse bodem. Dat meldt de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, vrijdag.
Airbnb wil onderdak bieden aan twintigduizend Afghaanse vluchtelingen
25 Augustus 2021, 00:02 NU.NL - Economie
De huizenverhuurapp Airbnb roept zijn verhuurders op om Afghaanse vluchtelingen een tijdelijk onderkomen te geven. Het bedrijf betaalt de verhuurders daarvoor. In totaal wil Airbnb zo twintigduizend vluchtelingen huisvesten, kondigt CEO Brian Chesky aan op Twitter.


VS gaan per jaar acht keer meer vluchtelingen toelaten dan onder Trump
4 Februari 2021, 23:06 Skynet
De Verenigde Staten gaan per jaar 125.000 vluchtelingen toelaten in het land. Dat heeft president Joe Biden donderdag aangekondigd. Onder voormalig president Donald Trump was dat maximum teruggebracht naar 15.000.


COLUMN. ?Weinig politieke vluchtelingen, Kristof Calvo, is groter onrecht aangedaan dan u?
4 Februari 2021, 05:18 HLN.BE
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Kristof Calvo in Nederland, waar het gras groener is.


11.11.11 hekelt penibele situatie van Syrische vluchtelingen in Libanon
2 Februari 2021, 10:57 Skynet
In Libanon hebben een meerderheid van de Libanezen en Syrische vluchtelingen het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Ruim 88 procent stelt geen toegang te hebben tot een minimale gezondheidszorg, als ze COVID-19 zouden oplopen. Dat blijkt uit een onderzoek van verschillende ngo's, waaronder 11.11.11. Die roept de Belgische overheid op om de situatie in het land opnieuw hoog op de Europese politieke agenda te zetten.


Mensensmokkelaars helpen vluchtelingen in ruil voor 10.000 euro aan papieren
28 Januari 2021, 16:36 HLN.BE
Acht verdachten zijn vanmorgen in Antwerpen en Brasschaat opgepakt in een gerechtelijk onderzoek naar mensensmokkel. Volgens het Antwerpse parket werkte de bende via een reisbureau om mensen tegen betaling naar ons land halen. Er is sprake van sommen van 5.000 tot 10.000 euro.


Kamer wil meer hulp voor vluchtelingen in Griekenland
27 Januari 2021, 17:36 NOS nieuws

De Tweede Kamer wil dat het kabinet meer geld uittrekt voor de opvang van vluchtelingen op de Griekse eilanden. Demissionair staatsecretaris Broekers-Knol stelde onlangs vast dat de faciliteiten voor vluchtelingen op de eilanden nog steeds ontoereikend zijn.

Minister Kaag maakte vorig jaar 1,7 miljoen euro vrij voor de hulp en kort geleden nog eens 0,75 miljoen. Maar een Kamermeerderheid vindt dat niet genoeg.

De regeringspartijen CDA, D66, en ChristenUnie en de oppositiepartijen GroenLinks, SP, PvdA en Partij voor de Dieren, 50Plus, Denk en SGP vragen het kabinet de hulpverlening substantieel te verbeteren en daarom extra middelen uit te trekken voor hulporganisaties. De meerderheid benadrukt dat de leefomstandigheden en de veiligheid voor veel mensen onder de maat zijn. Onder de fracties die tegen een motie hierover stemden, was regeringspartij VVD.

Broekers verwijst naar Kaag

Het gaat de Kamerleden om de eilanden Lesbos, Samos en Chios. Eerste ondertekenaar van de motie is ChristenUnie-Kamerlid Voordewind.

In een kort debat verwees staatssecretaris Broekers de Kamer voor humanitaire noodhulp naar minister Kaag. Broekers onderstreepte dat het kabinet al op allerlei manieren geld voor de vluchtelingen in Griekenland heeft uitgetrokken en dat ook de Europese Unie dat heeft gedaan.
Slechts fractie van alle vluchtelingen vond in 2020 nieuwe thuis
25 Januari 2021, 17:08 Skynet
Wereldwijd hebben in 2020 minder vluchtelingen een nieuwe thuis gevonden dan de afgelopen twee decennia ooit het geval was. Dat meldde de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.


Noodweer in Syrische Idlib maakt problemen voor tienduizenden vluchtelingen nog groter
22 Januari 2021, 15:32 Skynet
Door de hevige regen en sneeuwval van de laatste dagen zijn veel vluchtelingenkampen in de Syrische provincie Idlib overstroomd, zo melden plaatselijke gezondheidsautoriteiten. Door de overstroming is de nood aan humanitaire hulp voor tienduizenden vluchtelingen extra groot.


Op twee dagen tijd meer dan 1.500 vluchtelingen gered op Middellandse Zee
26 Mei 2018, 15:24 Gazet v. Antwerpen

Voor de Libische kust zijn de voorbije twee dagen minstens 1.500 migranten gered die in de nood waren geraakt bij een poging om de Middellandse Zee over te steken, zo hebben hulpverleners zaterdag bekendgemaakt.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn