NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vlaamse

2News.be / Trefwoorden / Vlaamse

Krantencontract: Vlaamse uitgevers kijken aan tegen 20 miljoen euro extra kosten
22 Maart, 00:00 De Tijd
21:27 Na een wekenlange impasse bereikte de regering woensdag een akkoord over de overheidssteun voor de krantenbedeling. Dat zal de Vlaamse uitgevers op 20 miljoen euro extra kosten jagen.


De Wever dreigt deur te openen voor Vlaams Belang: ?Federale regering zonder Vlaamse meerderheid? Dan kan men Vlaams ook niet meer op mij rekenen?
28 Februari, 00:01 HLN.BE
N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de regeringsvorming op Vlaams niveau aan het feit of er een Vlaamse meerderheid is op federaal niveau. Komt er federaal een regering in de steigers zonder Vlaamse meerderheid, ?dan kan men ook Vlaams niet meer op mij rekenen?, dixit De Wever. Hij dreigt zo de deur open te zetten naar een Vlaamse regering met Vlaams Belang.


Vlaamse regering bereikt akkoord over landbouwmaatregelen
16 Februari, 00:00 De Tijd
23:22 De Vlaamse regering is het alsnog eens geraakt over maatregelen om de boerenprotesten te temperen. In het pakket zit een tijdelijk verbod voor Vlaamse overheidsdiensten om landbouwgronden aan te kopen...


Federale en Vlaamse regering ?schouder aan schouder? voor ArcelorMittal-project
9 Februari, 00:01 De Tijd
20:59 De federale en Vlaamse regering bekijken wat ze nog kunnen doen om het miljardendossier voor de vergroening van de staalfabriek van ArcelorMittal in Gent over de streep te trekken. Of een Europees ini...


?De band is heel streng?: Vlaamse technical director van U2 klapt uit de biecht
17 Januari, 00:02 HLN.BE
U2 viert nog tot begin maart het 30-jarige jubileum van het legendarische album ?Achtung Baby? met hun concertreeks ?U2:UV Achtung Baby Live? in de Sphere in Las Vegas. Volgens Stefaan Desmedt, de technical director van die show, is de band heel streng voor hunzelf en voor hun collega?s. Dat vertelt hij in een gesprek met Wim Oosterlinck op radiozender Willy.


Vlaamse minister vraagt zich af of verplichte slimme meter per 2029 te duur is
13 Januari, 00:01 Tweakers
De Vlaamse minister die verantwoordelijk is voor energie vraagt zich af of het plaatsen van slimme meters bij elk huishouden voor 2029 goed haalbaar is. De kosten zouden te hoog zijn, de baten juist te laag.


Omwonenden van veebedrijven dagvaarden Vlaamse overheid voor geurhinder
9 Januari, 00:07 Skynet Economie
Een tiental omwonenden van intensieve veehouderijen in de Antwerpse Kempen dagvaarden samen met milieuvereniging Dryade de Vlaamse overheid over het "falend geurbeleid" in Vlaanderen. De omwonenden stellen dat ze "voortdurend in stank leven" en daardoor ernstige schade lijden, terwijl Vlaanderen niets onderneemt en nauwelijks een wetgevend kader rond geur heeft.


REPORTAGE. Dit Oost-Vlaamse dorp was vandaag even het epicentrum van Vlaanderen: ?Zandzakken? Ik heb verdorie een dompelpomp nodig!?
4 Januari, 00:02 HLN.BE
Overal in Vlaanderen staan straten blank en lopen huizen onder, maar nergens was de nood zo hoog als in Zandbergen. Onze reporter trok naar de Dendervallei, waar hij veel tristesse zag, maar ook hartverwarmende solidariteit. Hij zag zelfs ex-partners terug samenkomen om het water tegen te gaan. ?Hier in huis borrelde het water uit het toilet de vloer op. Ik stond compleet machteloos.?


Franse coach van Belgian Cats, Rachid Meziane, wil Vlaamse coachtrofee delen met iedereen
15 December 2023, 00:00 Skynet Sport
De coach van de Belgian Cats, Rachid Meziane, is "echt trots" en "zeer gelukkig" na het winnen van het Vlaamse sportjuweel voor de Beste Topsportcoach van 2023, een prijs die hij wil delen met speelsters en staf. De Cats wonnen EK-goud in juni, maar ook over de toekomst van de nationale basketbalvrouwen toont Meziane zich zeer optimistisch .


Vlaamse deelname aan sensibiliseringscampagne rond chemische stoffen in Chinees textiel
14 December 2023, 00:05 Skynet Economie
Het Departement Zorg werkt volgend voorjaar mee aan een sensibiliseringscampagne rond hormoonverstoorders en chemische stoffen in kledij van Chinese makelij. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) dinsdagnamiddag in de commissie Volksgezondheid van het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Freya Saeys (Open VLD).


Vlaamse regering vormen is prioriteit voor Van Grieken
11 December 2023, 00:01 De Tijd
13:34 Tom Van Grieken, die zondag herverkozen is als voorzitter van het Vlaams Belang, wil eerst een Vlaamse regering vormen. Pas daarna is er ruimte voor federale onderhandelingen.


'Sites van Vlaamse politieke partijen plaatsen cookies zonder toestemming'
21 November 2023, 00:01 Tweakers
De websites van twee Vlaamse politieke partijen plaatsen zonder toestemming te vragen cookies. Het gaat om CD&V en PVDA, al zegt eerstgenoemde de site inmiddels te hebben aangepast. Privacyexpert Bart van Buitenen onderzocht de sites van de Vlaamse politieke partijen.


Stikstofakkoord - "Koehandel met stikstof door Vlaamse regering"
15 November 2023, 00:07 Skynet Economie
"De Vlaamse regering zet een koehandel op in stikstof, het lijkt alsof we in de vorige eeuw zijn." Zo reageert klimaatorganisatie Climaxi dinsdag op het bereikte stikstofakkoord. Climaxi verzet zich al geruime tijd tegen de bouw van een ethaankraker door Ineos in het Antwerpse havengebied.


"Personeel Vlaamse woonzorgcentra dreigt 455 euro eindejaarspremie te verliezen", zegt ACV
15 November 2023, 00:07 Skynet Economie
De eindejaarspremie voor de werknemers in de Vlaamse woonzorgcentra dreigt dit jaar 455 euro lager uit te vallen dan die voor het personeel in de ziekenhuizen en de thuiszorg. Dat zegt de christelijke vakbond dinsdag. Hij roept de Vlaamse regering op om net als vorig jaar de eindejaarspremie gelijk te trekken.


Aandeel biogebaseerde grondstoffen in Vlaamse economie groeit
1 November 2023, 00:07 Skynet Economie
Tussen 2016 en 2020 is de toegevoegde waarde van de Vlaamse bio-economie - dat zijn de economische activiteiten die gebruikmaken van biologische hulpbronnen - met 21 procent gestegen. In diezelfde periode is de totale fysieke Vlaamse economie, met uitzondering van de dienstensector, slechts met 6 procent gegroeid. In 2020 was een derde (34 procent) van de totale fysieke Vlaamse economie gebaseerd op niet-fossiele brandstoffen. In 2016 was dat nog 30 procent. Dat blijkt dinsdag uit de jaarlijkse economische monitoringsstudie van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO).


Vlaamse Kim (28) die stenen uit Turkije meenam verschijnt voor rechter: ?Ik word afgeschilderd als dom wicht, maar dat ben ik niet?
27 Oktober 2023, 00:03 HLN.BE
Vrijdag komt in Antalya de zaak voor van Kim (28), de Antwerpse die anderhalve maand geleden op de luchthaven van Antalya betrapt werd met drie ?gestolen stenen? in haar reiskoffer. Al die tijd mocht onze landgenote Turkije niet verlaten en probeerde ze zo goed en zo kwaad mogelijk de tijd te doden. ?Als er een tweede zitting komt en ik hier nog langer moet blijven, ga ik crashen.?


Lydia Peeters trekt Vlaamse lijst Open VLD in Limburg
22 Oktober 2023, 00:01 De Tijd
13:04 Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters trekt voor Open VLD de lijst voor het Vlaams parlement in Limburg. Steven Coenegrachts is lijsttrekker voor de Kamer.


VEKA lanceert online tool om Vlaamse EPC's op te zoeken
5 Oktober 2023, 00:03 HLN.BE
Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) heeft een online tool gelanceerd waarmee iedereen kan nagaan of er voor een bepaald adres een geldig Energieprestatiecertificaat (EPC) beschikbaar is en welk EPC-label er toegekend werd. Dat heeft VEKA gemeld. Zoeken naar een EPC kan op basis van adres of certificaatnummer.


West-Vlaamse onderdelenspecialist Sidem trekt naar VS
30 September 2023, 00:00 De Tijd
01:00 Door een deal met een Amerikaanse luchtveringspecialist staat de Wevelgemse auto-onderdelenproducent Sidem voor een doorbraak in de Verenigde Staten.


Vlaamse regering schroeft ziekenhuisinvesteringen op
30 September 2023, 00:00 De Tijd
01:00 De Vlaamse regering laat haar investeringssteun voor ziekenhuizen sneller meestijgen met de inflatie. Voor werven die de voorbije twee jaar zijn opgestart, betekent dat algauw een kwart meer geld.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn