NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vlaamse

2News.be / Trefwoorden / Vlaamse

Slechts 14 procent van Vlaamse sportclubs heeft specifiek aanbod voor G-sporters
Dinsdag, 00:01 Skynet
Slechts 14 procent van de sportclubs in Vlaanderen heeft een specifiek aanbod voor G-sporters, sporters met een beperking. Dat blijkt maandag uit onderzoek van de KU Leuven. "Terwijl sporten en bewegen net extra belangrijk zijn voor mensen met een beperking", zegt Jeroen Scheerder (KU Leuven), hoogleraar sportsociologie.


Nederlands-Vlaamse serie Arcadia genomineerd voor Europese tv-prijs
30 Augustus, 00:09 NU.NL - Film
De Nederlands-Vlaamse dramaserie Arcadia is genomineerd voor een Europese televisieprijs. De serie van regisseur Tim Oliehoek maakt kans in de Europese categorie van het Festival de la Fiction TV in de Franse plaats La Rochelle.


Stikstofakkoord - Geen plenair debat over heibel binnen Vlaamse regering
19 Juli, 00:05 Skynet Economie
Groen-fractieleidster Mieke Schauvliege is er niet over te spreken dat de meerderheidspartijen niet ingaan op haar vraag naar een plenaire vergadering over de stikstofcrisis. "Beschamend" en "ongezien", vindt Schauvliege dat. Ze verwacht nu dat minister-president Jan Jambon en alle betrokken ministers dinsdagnamiddag naar de bevoegde commissie afzakken om tekst en uitleg te geven.


Vlaamse onderzoekers zoeken naar duurzame oplossingen voor plagen en ziektes bij aardbeien
17 Juni, 00:06 Skynet Economie
Een team van onderzoekers van KU Leuven, UAntwerpen en het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) gaat de komende jaren op zoek naar een duurzamere bestrijding van ziektes en plagen bij aardbeiplanten. Bedoeling is minder te moeten grijpen naar chemische gewasbeschermingsmiddelen. Het onderzoek start in het najaar.


Vlaamse regering zet trein in gang naar tiendaags innovatiefestival in 2024
14 Juni, 00:00 De Tijd
20:24 Met een symbolische treinrit van Gent naar Antwerpen heeft de Vlaamse regering dinsdag haar campagne voor haar nieuwe innovatiebeleid Flanders Innovation and Technology afgetrapt. De volgende stop wor...


Vakbonden en werkgevers kritisch voor Vlaamse activeringsplannen leefloners
3 Juni, 00:06 Skynet Economie
Vakbonden en werkgevers, verenigd in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), willen dat de Vlaamse regering haar plannen om leefloners sneller aan het werk te krijgen, herbekijkt. De Vlaamse regering doorkruist er haar eigen arbeidsmarktbeleid mee in plaats van het te versterken, luidt het in een advies.


Vlaamse regering erkent droogte van 2022 als ramp
3 Juni, 00:05 Skynet Economie
Op voorstel van Vlaams minister-president Jan Jambon heeft de Vlaamse regering de droogte van 2022 erkend als ramp. Alle 251 gemeenten van waaruit schademeldingen werden ingediend, komen in aanmerking om erkend te worden, zo staat te lezen in de beslissingen van de Vlaamse regering.


Smoutebollen, de Ronde van Vlaanderen en Jacques Brel in Vlaamse canon
10 Mei, 00:00 De Tijd
18:42 In Genk is de langverwachte 'Canon van Vlaanderen' voorgesteld. In 60 onderwerpen wordt de geschiedenis van Vlaanderen behandeld. 'Het is aanbod, tot nut van wat het dienen kan.'


Vlaamse Havendag - Havens openen na zes jaar opnieuw de deuren tijdens 'Vlaamse Havendag'
2 April, 00:03 Skynet Economie
De 'Vlaamse Havendag' is terug. Op 7 mei vindt de zesde editie plaats van de opendeurdag in de havens, zes jaar na de vorige editie. Voor het eerst doet ook haven van Genk mee. Dat meldt het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid vrijdag.


Wat doen Vlaamse comedians als er jonge kinderen in de zaal zitten? Alex Agnew: ?Ik waarschuw ouders met een grappige noot?
26 Maart, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Vanaf welke leeftijd kan je een kind meenemen naar een comedy show? Moeten organisatoren jonge kinderen aan de ingang weren of ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders? En wat doet dat met een comedian? Na het incident waarbij Theo Maassen een driejarige uit zijn show zette, spreken organisatoren en comedians zich uit. ?Een kind van tien is veel erger dan een kind van drie.?
Vlaamse overheid koopt steeds meer landbouwgrond op
22 Maart, 00:07 Skynet Economie
Sinds 2019 kocht het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) 4.268 hectare grond, waarvan een derde landbouwgrond. In 2022 gaat het al over een verdubbeling van de cijfers van 2019, zo blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens heeft opgevraagd bij minister van Omgeving Zuhal Demir. Door het opkopen van landbouwgrond ontpopt de regering zich volgens Janssens "steeds meer als vijand van de boer en het platteland".


OVERZICHT: Alle uitslagen en doelpuntenmakers van zaterdag in het Oost-Vlaamse voetbal

Hieronder vindt u een overzicht van alle uitslagen en doelpuntenmakers van alle zaterdagdwedstrijden in het Oost-Vlaamse voetbal.
PVDA verwijt Vlaamse regering knelpunten opnieuw voor zich uit te schuiven
11 Maart, 00:45 Skynet Economie
Voor PVDA is het stikstofakkoord dat de Vlaamse regering vrijdag bereikte teleurstellend en biedt het geen perspectief voor de landbouw: "De regering schuift de grote discussiepunten, met name over de gelijke behandeling van landbouw en industrie, gewoon opnieuw voor zich uit. En fundamenteel biedt ze geen enkel antwoord op de vraag hoe boeren een eerlijke prijs gaan krijgen voor hun producten om duurzamer te kunnen werken", stelt fractieleider Jos D'Haese.


Vlaamse overheid blokkeert TikTok voor overheidspersoneel - update
13 Maart, 00:01 Tweakers
Vlaamse overheidsambtenaren kunnen niet langer de TikTok-site of -app benaderen via werksmartphones of -computers. Daarnaast wordt TikTok geblokkeerd via het IT-netwerk van de Vlaamse overheid. Vlaanderen zegt dit te doen om veiligheidsredenen.


digimeter - Vlaamse jongeren zijn minder 'digital native' dan verwacht
9 Maart, 00:06 Skynet
Vlaamse jongeren zijn minder vertrouwd met digitale toestellen en vaardigheden dan van hen wordt verwacht. Dat blijkt uit de Digimeter van onderzoekscentrum imec, die jaarlijks naar de digitale gewoontes van de Vlamingen peilt.


Botst ook ultiem voorstel van Jambon op njet van CD&V? Lot van Vlaamse regering hangt aan zijden draadje
6 Maart, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Erop of eronder. Een stikstofakkoord sluiten en de Vlaamse regering weer herlanceren, of geen akkoord en een kruis maken over de coalitie met N-VA, CD&V en Open Vld. Dat is de keuze waar Vlaams minister-president Jan Jambon de Vlaamse christendemocraten zondagavond voor stelde. Maar CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lijkt niet geneigd het N-VA-plan te aanvaarden. Het lot van de Vlaamse regering hangt aan een zijden draadje.
OVERZICHT: Alle uitslagen en doelpuntenmakers van afgelopen weekend in het Oost-Vlaamse voetbal
6 Maart, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Hieronder vindt u een overzicht van alle uitslagen en doelpuntenmakers van alle weekendwedstrijden in het Oost-Vlaamse voetbal.
OVERZICHT: Alle doelpuntenmakers van het weekend in het Oost-Vlaamse voetbal
27 Februari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Hieronder vindt u een overzicht van alle uitslagen en doelpuntenmakers van afgelopen weekend in het Oost-Vlaamse voetbal.
Recordaantal vacatures in Vlaamse opvang
20 Februari, 03:51 HLN.BE
In 2022 waren er maar liefst 7.000 vacatures in de Vlaamse kinderopvang - een absoluut record. Dat meldt De Morgen. De cijfers bevestigen de grote crisis in de sector, met een enorm personeelstekort.


West-Vlaamse specialist in toegangscontrole bouwt fabriek van 30 miljoen
15 Februari, 00:02 De Tijd
01:00 Het Waregemse familiebedrijf Locinox maakt de overstap van traditionele slotenmaker naar een technologische aanbieder van onderdelen voor toegangscontrole. Om die switch te maken, staat een hypermoder...

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn