NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vlaamse

2News.be / Trefwoorden / Vlaamse

Wat doen Vlaamse comedians als er jonge kinderen in de zaal zitten? Alex Agnew: ?Ik waarschuw ouders met een grappige noot?
Gisteren, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Vanaf welke leeftijd kan je een kind meenemen naar een comedy show? Moeten organisatoren jonge kinderen aan de ingang weren of ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders? En wat doet dat met een comedian? Na het incident waarbij Theo Maassen een driejarige uit zijn show zette, spreken organisatoren en comedians zich uit. ?Een kind van tien is veel erger dan een kind van drie.?
Vlaamse overheid koopt steeds meer landbouwgrond op
Woensdag, 00:07 Skynet Economie
Sinds 2019 kocht het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) 4.268 hectare grond, waarvan een derde landbouwgrond. In 2022 gaat het al over een verdubbeling van de cijfers van 2019, zo blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens heeft opgevraagd bij minister van Omgeving Zuhal Demir. Door het opkopen van landbouwgrond ontpopt de regering zich volgens Janssens "steeds meer als vijand van de boer en het platteland".


OVERZICHT: Alle uitslagen en doelpuntenmakers van zaterdag in het Oost-Vlaamse voetbal

Hieronder vindt u een overzicht van alle uitslagen en doelpuntenmakers van alle zaterdagdwedstrijden in het Oost-Vlaamse voetbal.
PVDA verwijt Vlaamse regering knelpunten opnieuw voor zich uit te schuiven
11 Maart, 00:45 Skynet Economie
Voor PVDA is het stikstofakkoord dat de Vlaamse regering vrijdag bereikte teleurstellend en biedt het geen perspectief voor de landbouw: "De regering schuift de grote discussiepunten, met name over de gelijke behandeling van landbouw en industrie, gewoon opnieuw voor zich uit. En fundamenteel biedt ze geen enkel antwoord op de vraag hoe boeren een eerlijke prijs gaan krijgen voor hun producten om duurzamer te kunnen werken", stelt fractieleider Jos D'Haese.


Vlaamse overheid blokkeert TikTok voor overheidspersoneel - update
13 Maart, 00:01 Tweakers
Vlaamse overheidsambtenaren kunnen niet langer de TikTok-site of -app benaderen via werksmartphones of -computers. Daarnaast wordt TikTok geblokkeerd via het IT-netwerk van de Vlaamse overheid. Vlaanderen zegt dit te doen om veiligheidsredenen.


digimeter - Vlaamse jongeren zijn minder 'digital native' dan verwacht
9 Maart, 00:06 Skynet
Vlaamse jongeren zijn minder vertrouwd met digitale toestellen en vaardigheden dan van hen wordt verwacht. Dat blijkt uit de Digimeter van onderzoekscentrum imec, die jaarlijks naar de digitale gewoontes van de Vlamingen peilt.


OVERZICHT: Alle uitslagen en doelpuntenmakers van afgelopen weekend in het Oost-Vlaamse voetbal
6 Maart, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Hieronder vindt u een overzicht van alle uitslagen en doelpuntenmakers van alle weekendwedstrijden in het Oost-Vlaamse voetbal.
Botst ook ultiem voorstel van Jambon op njet van CD&V? Lot van Vlaamse regering hangt aan zijden draadje
6 Maart, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Erop of eronder. Een stikstofakkoord sluiten en de Vlaamse regering weer herlanceren, of geen akkoord en een kruis maken over de coalitie met N-VA, CD&V en Open Vld. Dat is de keuze waar Vlaams minister-president Jan Jambon de Vlaamse christendemocraten zondagavond voor stelde. Maar CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lijkt niet geneigd het N-VA-plan te aanvaarden. Het lot van de Vlaamse regering hangt aan een zijden draadje.
OVERZICHT: Alle doelpuntenmakers van het weekend in het Oost-Vlaamse voetbal
27 Februari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Hieronder vindt u een overzicht van alle uitslagen en doelpuntenmakers van afgelopen weekend in het Oost-Vlaamse voetbal.
Recordaantal vacatures in Vlaamse opvang
20 Februari, 03:51 HLN.BE
In 2022 waren er maar liefst 7.000 vacatures in de Vlaamse kinderopvang - een absoluut record. Dat meldt De Morgen. De cijfers bevestigen de grote crisis in de sector, met een enorm personeelstekort.


West-Vlaamse specialist in toegangscontrole bouwt fabriek van 30 miljoen
15 Februari, 00:02 De Tijd
01:00 Het Waregemse familiebedrijf Locinox maakt de overstap van traditionele slotenmaker naar een technologische aanbieder van onderdelen voor toegangscontrole. Om die switch te maken, staat een hypermoder...


Oost-Vlaamse Sealution tankt geld voor datanetwerken op schepen
15 Februari, 00:02 De Tijd
01:00 De Oost-Vlaamse start-up Sealution heeft 1,3 miljoen euro opgehaald om zijn oplossing voor draadloze datacommunicatie op schepen naar de markt te brengen.


?De tijd van de envelopkes is al even voorbij?, Oost-Vlaamse clubs reageren vol ongeloof op ?tackle met voeten vooruit van Voetbal Vlaanderen?
15 Februari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Vol ongeloof. Dat is kort geschetst de reactie van de Oost-Vlaamse amateurclubs op de beslissing van Voetbal Vlaanderen om vanaf volgend seizoen een definitief einde (proberen) te maken aan de zwarte betalingen in het amateurvoetbal. Al zijn er hier en daar ook clubs die de ingreep toejuichen.
Vlaamse regering zoekt verder naar stikstofakkoord
11 Februari, 00:10 Skynet Economie
De kern van de Vlaamse regering heeft dinsdagavond opnieuw enkele uren vergaderd over het stikstofdossier. Voor een landing in het heikele dossier was het nog te vroeg, maar er is wel vooruitgang geboekt, was te horen. Het dossier van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) is dinsdagavond niet aan bod gekomen.


Actiegroepen stellen Lantis en Vlaamse overheid in gebreke: ?Studie over waterzuivering nog niet klaar?
8 Februari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Actiegroep Leefmilieu Rupelstreek, Climaxi, Red Onze Kleiputten en burgerplatform OnzeMobiliteit stellen Lantis, COTU en de Vlaamse overheid in gebreke vanwege nieuwe informatie van VITO. De onderzoeksinstelling meldde dinsdagnamiddag in een brief dat er geen studie is afgerond over de ?Beste Beschikbare Technieken? (BBT) om water te zuiveren van PFAS. ?Daarmee toont de overheid dat ze niet zorgvuldig handelt?, zeggen de actiegroepen in een persbericht.
Vlaamse regering mikt op een nieuw krokusakkoord over stikstof
6 Februari, 00:55 Skynet Economie
De Vlaamse regering mikt op de krokusvakantie voor een akkoord over stikstof. Maandag is er wel al een nieuwe ministerraad, waar Landbouwminister Jo Brouns (CD&V) groen licht hoopt te krijgen voor de verdeling van de landbouwsubsidies. De knip in de groenestroomcertificaten, het derde dossier dat de regering verdeelt, is terug naar kabinetsniveau verwezen.


Zuhal Demir wil justitie volledig in Vlaamse handen: ?Eigen gevangenissen en strafbepalingen zijn cruciaal?
3 Februari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Is het een goed idee om justitie niet langer grotendeels een federale bevoegdheid te maken, maar ze voornamelijk naar de gemeenschappen door te schuiven? Op vraag van Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) werd dat bestudeerd door twee Grondwetspecialisten, zo zei ze donderdagavond in Terzake. De conclusie? ?Ik denk dat het cruciaal is dat er eigen gevangenissen en eigen strafbepalingen komen in de gemeenschappen.?
Groen hekelt "belemmering ambitieuze natuurbescherming" door Vlaamse regering
8 Januari, 02:35 Skynet Belgie
Oppositiepartij Groen is ontstemd over een nieuw voorontwerp van decreet van de Vlaamse regering, dat bepaalt dat lokale besturen geen strenger vergunningenbeleid mogen voeren dan wat gewestelijk wordt vastgelegd. "Lokale besturen die hun natuur beter willen beschermen door een extra vergunnings- of meldingsplicht in te voeren, zullen dat in de toekomst niet meer kunnen. Ambitieuzer zijn dan de regering-Jambon wordt onmogelijk. Dat is absurd", zegt Vlaams parlementslid en covoorzitter van Groen Jeremie Vaneeckhout vrijdag.


REACTIES. Zesde clean sheet voor Bolat: ?Laat die West-Vlaamse ploegen maar komen?
8 Januari, 00:07 Gazet v. Antwerpen

Sinan Bolat hield tegen Cercle Brugge voor de zesde keer dit seizoen de nul. Opmerkelijk: de Turkse doelman deed dat telkens tegen een West-Vlaamse ploeg.
Vlaamse transitiepremie wordt uitgebreid
20 November 2022, 00:06 Skynet Economie
De Vlaamse regering heeft beslist om de transitiepremie ook beschikbaar te maken voor werkzoekenden zonder uitkering die zelfstandig worden. Dat meldt minister van Economie Jo Brouns vandaag.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn