NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vlaamse

2News.be / Trefwoorden / Vlaamse

Alle Vlaamse teams en rijders tijdens het Franco Fun Festival
21 Mei, 00:04 Autosport
Foto's: Alle Vlaamse teams en rijders tijdens het Franco Fun Festival


Politieke hoogspanning door West-Vlaamse pylonenstrijd
12 Mei, 00:02 De Tijd
01:00 Burgerverzet, rechtszaken en electorale schade dreigen van de West-Vlaamse hoogspanningslijn Ventilus een nieuw hoofdpijndossier voor de Vlaamse regering te maken. De kabels ondergronds leggen botst o...


Pukkelpop krijgt toch voorschotten betaald door Vlaamse overheid
5 Mei, 00:04 De Tijd
22:22 Pukkelpop krijgt dan toch door de Vlaamse overheid het voorschot uitbetaald voor de geannuleerde editie van vorig jaar. Dat melden de Vlaamse ministers van Economie en Toerisme, Hilde Crevits (CD&V) e...


Vlaamse veebedrijven haalden rode cijfers in 2020, varkensteelt slechtst aan toe
1 Mei, 00:09 Skynet Economie
2020 was geen boerenjaar voor de Vlaamse gespecialiseerde melkvee-, vleesvee-, varkens- en legpluimveebedrijven. Zij zagen hun winst diep onder nul zakken. De varkensteelt was er, met een verlies van gemiddeld meer dan 58.000 euro, het slechtst aan toe. Enkel de slachtpluimveesector tekende een positief netto bedrijfsresultaat op, al moeten die bedrijven het met heel wat minder winsten stellen. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen, op basis van gegevens van het Departement Landbouw en Visserij.


Vlaamse tuinbouw boekte van 2016 tot 2020 winst, landbouw steunde op Europese premies
1 Mei, 00:08 Skynet Economie
In de periode van 2016 tot en met 2020 boekte de tuinbouw opvallend hogere winsten dan de landbouw. In diezelfde periode was de rechtstreekse steun die landbouwers ontvingen uit de eerste pijler van het Europese landbouwbeleid goed voor een kwart van het bedrijfsinkomen en vijf procent van de opbrengst. Dat meldt Statistiek Vlaanderen op basis van cijfers van het Departement Landbouw en Visserij.


Vlaamse regering zoekt oplossing om Oosterweel te redden: ?Zonder grondverzet kun je geen tunnel bouwen?
21 April, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Vlaamse regering verkent verschillende denksporen om Oosterweel niet te laten kapseizen. Er is haast mee gemoeid, tegen het bouwverlof vallen de werken stil. De regering hoopt op een wapenstilstand tussen alle partijen.
Vlaamse jongeren zeggen Facebook en klassieke tv-abonnementen steeds vaker vaarwel
19 April, 00:00 HLN.BE
Vlaamse jongeren gebruiken Facebook en klassieke tv-abonnementen steeds minder. Dat blijkt vandaag uit de nieuwste digimeter van onderzoekscentrum imec. TikTok en videostreamingplatformen lijken de plek van Facebook en klassieke tv te hebben ingenomen.


"Vlaamse regering neemt akte van problemen in kinderopvang"
4 April, 00:10 Skynet Economie
Een delegatie van het consortium dat vandaagvoor een kwalitatievere kinderopvang heeft betoogd, is daarover ook in dialoog gegaan met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en zijn topministers. "De regering begrijpt de problemen, neemt er akte van en erkent de bijkomende noden", verklaart Nathalie Winters van vakbond ACV Puls.


Kronos 8 Hours of Mettet: alle Vlaamse teams en rijders in beeld
3 April, 00:05 Autosport
Foto's: Kronos 8 Hours of Mettet: alle Vlaamse teams en rijders in beeld


Mathieu van der Poel voelt zich klaar voor een hoofdrol in de Vlaamse klassiekers: ?Ik haal mijn gewenste niveau?
30 Maart, 00:02 HLN.BE
?I am ready.? Hij zei het in het Engels, tegen de verzamelde internationale media. Drie woorden waarmee Mathieu van der Poel (27) niets aan de verbeelding overliet. Knallen, zal hij. Morgen in Dwars door Vlaanderen. Zondag in de Ronde van Vlaanderen. En ver daarna.


Vlaamse sociale partners sluiten werkgelegenheidsakkoord
28 Maart, 00:09 Skynet Economie
Om de krapte op de Vlaamse arbeidsmarkt dit en de komende jaren aan te pakken, hebben de sociale partners binnen de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) een werkgelegenheidsakkoord gesloten. Dat meldt de SERV zaterdag. Onder de noemer "Iedereen nodig, iedereen mee", doet de SERV de Vlaamse regering een veertigtal voorstellen om de problemen aan te pakken. Het gaat onder meer over een RSZ-korting bij de aanwerving van langdurig werklozen of een transitiepremie voor wie zijn of haar job echt niet meer aankan.


Vlaamse handel met Rusland zo goed als stilgevallen
21 Maart, 00:09 Skynet Economie
"We zien op dit moment dat de handelsstromen met Rusland nagenoeg stilvallen, en dit niet enkel voor de producten die rechtstreeks onder de sancties vallen." Dat zei Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) vandaag in het parlement na een vraag van Kurt Vanryckeghem (CD&V).


Win 5 x 2 VIP-tickets voor de Vlaamse klassiekers
28 Februari, 00:05 Skynet

Het seizoen van de grote Vlaamse wielerklassiekers is van start gegaan en Proximus stelt je opnieuw voor om de koers vanaf de eerste rij te beleven! Dat doen we door 5 x 2 VIP-tickets weg te geven voor Dwars door Vlaanderen op 30 maart en de Ronde van Vlaanderen op 3 april. Neem deel aan onze wedstrijd en win!
Staking bij Vlaamse Waterwegen voorlopig opgeschort, maar personeel blijft spartelen: ?Het water staat hen aan de lippen?
18 Februari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Er werd een hele dag gestaakt bij de Vlaamse Waterwegen. De staking begon donderdagochtend in Brugge en verspreidde zich later op de dag naar het Albertkanaal, de sluis van Wintam (Bornem), Mol en Geel. De stakers eisen betere werkomstandigheden. Vandaag zaten de stakers al samen met hun werkgevers en vakbonden. De vakbonden waren uitgenodigd op het kabinet van minister van openbare werken en mobiliteit Peeters (Open Vld). Dat leidde laat op de avond tot (een beetje) witte rook. De partijen bereikten een voorlopig akkoord en de acties worden opgeschort.
Vlaamse titelstrijd biedt eerste kans op limieten voor WK in Belgrado
29 Januari, 00:04 Skynet Belgie
Zondag gaat in de Gentse Topsporthal het Kampioenschap van Vlaanderen indooratletiek door. Het zaalseizoen trekt zich bescheiden op gang, want slechts een handjevol toppers verschijnt aan de start. De Vlaamse titelstrijd biedt wel een eerste kans op limieten voor het WK van eind maart in Belgrado.


Demir wil akkervogels helpen overleven en zo Vlaamse landschapskwaliteit verbeteren
28 Januari, 00:06 Skynet Economie
Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) start een soortenbeschermingsprogramma voor het behoud van akkervogels. Die vertellen ons namelijk iets over de kwaliteit van onze landschappen. "Werken aan deze soort, is werken aan het ganse landschap en de biodiversiteit ervan", verklaart Demir.


Vervoort voert druk op Uber opnieuw op na incident met Vlaamse bestuurder
23 Januari, 00:02 HLN.BE
Na een incident met een Vlaamse Uber-chauffeur donderdagavond voert Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) de druk op de Amerikaanse taxidienst opnieuw op. Brussel dreigt ermee de erkenning van Uber in te trekken als Vlaams en Waalse bestuurders moedwillig in Brussel rondrijden.


ACOD eist billijke thuiswerkvergoeding voor Vlaamse ambtenaren
13 Januari, 00:05 Skynet Economie
ACOD wil dat de Vlaamse overheid werk maakt van een "billijke vergoeding" voor het overheidspersoneel dat verplicht wordt om van thuis uit te werken. Dat blijkt woensdag uit een mededeling van de socialistische overheidsvakbond.


Nieuw op 1 januari - Ruim 700 opleidingen geschrapt uit Vlaamse opleidingsdatabank
30 December 2021, 00:07 Skynet Economie
Uit de Vlaamse opleidingsdatabank, die bijna 5.000 opleidingen bevat, worden 701 opleidingen geschrapt. Het Departement Werk en Sociale Economie gaf 756 opleidingen, 15 procent van het totaal, een negatieve beoordeling.


Vlaams begrotingsdebat - "Waar is het geld voor het stikstofdossier in de Vlaamse begroting?"
23 December 2021, 00:02 Skynet Belgie
Waar zijn in de begroting de middelen terug te vinden voor de aanpak van het stikstofdossier? Dat vroeg Bruno Tobback van Vooruit woensdag in het luik Omgeving van het begrotingsdebat in het Vlaams Parlement.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn