NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Verwoest

2News.be / Trefwoorden / Verwoest

Opnieuw zware naschokken verwacht in Turkije, al 84.000 gebouwen verwoest
18 Februari, 00:07 Skynet Buitenland
In de zwaar getroffen Turkse gebieden worden de komende dagen opnieuw naschokken met een kracht van meer dan vijf verwacht. Dat meldt de Turkse civiele bescherming aan staatsbureau Anadolu. Ongeveer elke vier minuten is er een naschok te voelen in de meest getroffen gebieden.


Monumentale kapel in Veghel verwoest na brand: 'stukje nostalgie weg'
2 Januari, 00:05 NOS nieuws

Van de monumentale Congregatiekapel in het centrum van Veghel is weinig meer over na de brand van afgelopen nacht. Alleen de voor- en achtergevels en de buitenmuren staan nog overeind. De brandweer vermoedt dat vuurwerk de oorzaak is van de brand die kort na middernacht uitbrak.

Het gebouw stamt uit het jaar 1890 en is een ontwerp van Pierre Cuypers, de architect van onder meer het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. De kapel werd later nog als moskee gebruikt maar stond inmiddels al jaren leeg.

De Congregatiekapel is een rijksmonument. "Het is een uniek gebouw dus daarom moet het wel behouden blijven. Het zal wel een flinke kostenpost worden", zegt pastoor Ard Smulders tegen Omroep Brabant.

Of het gaat lukken, is nog onduidelijk. Vanmiddag was er sprake van instortingsgevaar. Burgemeester Kees van Rooij van de gemeente Meierijstad weet niet wat er gaat gebeuren met het gebouw. "Daar heb ik echt nog geen idee van, we moeten gewoon kijken hoe groot de schade is en wat er te redden valt."

Stukje nostalgie weg

"Het valt me mee, maar ook zeer tegen", zegt een buurtbewoonster. "De muren staan natuurlijk nog, maar het dak is helemaal weg en voor mij is er met deze brand ook een stukje nostalgie weg."

"Het was een heel schril contrast, aan de ene kant vuurwerk en aan de andere kant echt vuur", zegt een andere buurtbewoner. Op videobeelden is te zien hoe de brandende toren uiteindelijk instort.

Toch is de pastoor niet al te verrast: "Het moest een keer gebeuren. Er is dertig jaar lang geen onderhoud gepleegd aan het gebouw. Die verrotte toren die erop stond en dat oude dak, het geeft ook wel een beetje het gevoel van 'opgeruimd staat netjes'."
Huis verwoest van Iraanse klimster die zonder hoofddoek in actie kwam
5 December 2022, 00:02 NU.NL - Sport
De familiewoning van de Iraanse sportklimster Elnaz Rekabi, die in oktober bij een toernooi in Zuid-Korea aantrad zonder hoofddoek, is verwoest. Dat zou te zien zijn op videobeelden van het hervormingsgezinde kanaal IranWire.


Twee Europese internetkabels werden kort na elkaar verwoest
22 Oktober 2022, 00:00 Tweakers
Cloudbeveiliger Zscaler meldt dat er woensdagavond een internetkabel is verwoest waardoor er wereldwijd problemen met de internetverbinding konden optreden. In de Noordzee ging een andere kabel rond dezelfde tijd kapot, al lijkt dit niets met elkaar te maken hebben gehad.


Schaker Hans Niemann eist ruim 100 miljoen euro na beschuldigingen van valsspelen: ?Reputatie is verwoest?
21 Oktober 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Hans Niemann heeft de wereldkampioen schaken Magnus Carlsen en enkele andere schakers aangeklaagd. De 19-jarige Niemann eist een schadevergoeding van ruim 100 miljoen dollar, omdat hij door onder anderen de Noor openlijk is beschuldigd van valsspelen. De Amerikaan zegt dat zijn reputatie is ?verwoest? en zet daarom in een rechtszaak hoog in.
Brand verwoest vier woningen in Chimay
16 Augustus 2022, 00:03 HLN.BE
In Chimay (provincie Henegouwen zijn bij een zware brand maandagnamiddag vier woningen in vlammen opgegaan. De brandweer bevestigt berichtgeving van RTL Info en Sudinfo daarover.


21 Juli 2022, 00:07 Volkskrant
Grote brand en explosies in bedrijfspand Rijswijk
26 Mei 2022, 00:03 NOS nieuws

In een bedrijfspand in Rijswijk woedt een zeer grote brand. Daarbij komt veel rook vrij. De rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien. Ook hebben getuigen explosies gehoord.

In het brandende pand aan de Van Gijnstraat zit onder meer een garage. Volgens de veiligheidsregio Haaglanden zijn veel hulpdiensten ingezet om het vuur te bestrijden.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan.
Nederlandse topturnsters uiten onvrede over bond: 'Er zijn dromen verwoest'
25 April 2022, 00:06 NU.NL - Sport
De Nederlandse topturnsters hebben zondag in een interview met de NOS hun onvrede geuit over hun huidige situatie. Lieke Wevers, Tisha Volleman en Naomi Visser vertellen, mede namens de rest van de nationale selectie, dat de ploeg zich tijdens de turncrisis niet gehoord heeft gevoeld door de leiding van gymnastiekunie KNGU.


Uitslaande brand verwoest twee oude klaslokalen: ?Vermoedelijk brandstichting?
17 Januari 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Een uitslaande brand heeft zondagnamiddag twee leegstaande klaslokalen van de voormalige meisjesschool in Berlaar-Heikant verwoest. ?Vermoedelijk gaat het om brandstichting?, zegt burgemeester Walter Horemans.
Felle bosbrand in Colorado verwoest honderden huizen: ?Dit is schokkend in december?
3 Januari 2022, 00:05 Volkskrant
Een snel om zich heen grijpende stedelijke natuurbrand in de buitenwijken van Denver in de Amerikaanse staat Colorado heeft donderdag en vrijdag mogelijk duizend huizen verwoest. Volgens de autoriteiten is het een wonder dat er geen doden zijn gevallen.


Uitslaande brand verwoest rijwoning in Assebroek: bewoner wordt net op tijd verwittigd door buren
31 Januari 2021, 22:24 HLN.BE
In de Sint-Kruisstraat in Assebroek heeft zondagavond een zware brand gewoed in een rijwoning. De bewoner zat nietsvermoedend in de zetel, toen het vuur uitbrak. Hij werd net op tijd verwittigd door buren.


Brand in vluchtelingenkamp Rohingya in Bangladesh verwoest honderden huizen
14 Januari 2021, 19:01 NOS nieuws

Een brand in een vluchtelingenkamp voor Rohingya in Bangladesh heeft honderden huizen verwoest. Niemand raakte ernstig gewond, maar 3500 mensen uit het kamp bij de Bengaalse stad Cox's Bazar hebben geen dak meer boven hun hoofd. Ook zijn 150 winkels in de as gelegd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Omdat het winter is, is het erg koud in Bangladesh. VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zorgt voor dekens, kleding en warme maaltijden voor de getroffen vluchtelingen.

Bekijk hier beelden van de brand in het kamp:

In Cox's Bazar wonen zeker 700.000 Rohingya-vluchtelingen. Ze zijn gevlucht uit Myanmar omdat ze daar als moslims worden vervolgd door overheid. Myanmar wordt geregeerd door de boeddhistische meerderheid.

Bangladesh wil de overbevolkte kampen in Cox's Bazar het liefst sluiten. Daarom is er op een eiland voor de kust een nieuw vluchtelingenkamp gebouwd, waar al duizenden Rohingya naartoe gebracht zijn. Veel Rohingya en ook verschillende mensenrechtenorganisatie verzetten zich tegen die overplaatsing omdat het eiland erg vatbaar is voor stormen.
Brand verwoest voetbaltribune Berkel
9 Januari 2021, 02:09 NOS nieuws

In Berkel en Rodenrijs is gisteravond de tribune van voetbalclub TOGB volledig door brand verwoest. De brandweer rukte groot uit naar sportcomplex Het Hoge Land, maar kon niks meer redden. Rond 22.15 uur was de brand onder controle.

De sportvereniging schrijft dat door de brand ook de lichtinstallatie beschadigd raakte en er schade ontstond aan het kunstgrasveld. "Bovenal is het ontzettend treurig dat de tribune gebouwd door de TOGB-leden verloren is gegaan."

De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling boven Berkel en Rodenrijs. Ook de gloed van het vuur was tot in de wijde omtrek te zien.

De regionale zender Rijnmond meldt dat de brand mogelijk is aangestoken. De politie onderzoekt dat nog en vraagt getuigen zich te melden.
Nigeriaanse arts overleefde ebolavirus: ?Als het virus artsen verwoest, gaat alle hoop verloren?
21 Mei 2018, 19:36 Volkskrant
De Nigeriaanse arts Akinniyi Fadip raakte in 2014 besmet met het ebolavirus, maar hij overleefde het. Nu kijkt hij met grote zorg naar Congo. 'Ik heb geleerd dat het leven zo voorbij kan zijn.'


Auto verwoest door twee botsingen
7 Mei 2018, 06:54 NOS nieuws

Op de A12 richting Oberhausen is vanmorgen bij Zevenaar een ongeluk gebeurd. Volgens een verslaggever van Omroep Gelderland die op de plek van het ongeluk is geweest, is er een meisje lichtgewond geraakt. Een woordvoerder van de politie kan dat niet bevestigen.

Een man zou rond 04.00 uur met zijn dochter in de richting van de Duitse grens hebben gereden, toen hij op een vrachtwagen botste. Hoe dat kon gebeuren, is niet duidelijk. De auto waarin de vader en het meisje zaten stond daarna stil op de snelweg.

Een andere vrachtwagen kon niet op tijd remmen en botste tegen de auto aan. Volgens de regionale omroep waren het meisje en haar vader toen al uit de auto. Wanneer het meisje gewond raakte, is niet duidelijk.

De officier van dienst van Rijkswaterstaat heeft het op Instagram over een "bizar ongeval".

De bestuurder van de eerste vrachtwagen is na de aanrijding doorgereden. De politie is nog naar hem op zoek geweest, maar hij werd niet gevonden.

De A12 ligt ter hoogte van het BP-tankstation Oudbroeken bezaaid met brokstokken. Na het ongeluk werd de rechterrijstrook afgesloten. Er ontstond een file. Die neemt inmiddels flink af.
Brandende BMW in garage verwoest huis
30 April 2018, 07:12 AutoBlog
Dat is dan weer het nadeel van een garage. Een zeer prettige bijkomstigheid van een luxe huis is de aanwezigheid van een garage. Je trouwe vierwieler (of tweewieler) kan droog en beschermd in zijn eigen hokje staan. Een nadeel is dat als de auto in de fik vliegt, je huis er vaak ook aan moet […]


Strandpaviljoen Scheveningen door brand verwoest
19 April 2018, 06:18 NOS nieuws

Het is vandaag strandweer, maar Blue Lagoon op Scheveningen kan daar niet meer van profiteren. Het strandpaviljoen ging vanochtend in vlammen op.

De eigenaar is er kapot van, zegt een woordvoerder van de brandweer. "Dat kan ik me goed voorstellen, met zoveel mooie dagen voor de boeg."

Inmiddels is de brand onder controle. Er zijn geen slachtoffers. Omliggende strandtenten werden door de brandweer afgeschermd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, schrijft Omroep West.
Eerste beelden na bommen Syrië tonen verwoest 'fabriekspand'
14 April 2018, 16:24 NOS nieuws

Uren na de luchtaanvallen in Syrië zijn de eerste beelden getoond van een gebombardeerd doel in de buurt van Damascus. Op de beelden, die onder meer door de Syrische staatstelevisie en persbureau Reuters zijn verspreid, is te zien dat een wetenschappelijk onderzoekscentrum volledig is verwoest. Slechts enkele muren staan nog overeind.

Volgens het Syrische leger zaten in het pand een onderwijscentrum en enkele laboratoria. Een leidinggevende van het centrum zegt op de Syrische staatstelevisie dat er een fabriek was gevestigd die onder meer medicijnen maakte en dat het de enige medicijnenfabriek in de regio was. Maar volgens de Amerikanen werden er chemische wapens ontwikkeld.

De westerse coalitie vuurde afgelopen nacht 105 raketten af op drie Syrische doelen: naast het onderzoekscentrum bij Damascus waren dat een opslagplaats voor chemische wapens in Homs en een opslagplaats en commandopost in dezelfde regio.

Van de twee andere doelen zijn nog geen beelden verspreid. Volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie is het hart van het chemische wapenprogramma van president Assad geraakt. De luchtaanvallen van de Amerikanen, Fransen en Britten waren een vergeldingsactie op het mogelijke gebruik van chemische wapens in Douma door het Syrische bewind.

"Alles is normaal"

Intussen gaat het leven in Damascus gewoon door. "Na zeven jaar oorlog kan het Syrische volk het nauwelijks iets schelen", zegt een inwoner van de stad. "Alles is normaal. We zijn allemaal naar ons werk gegaan alsof er niets is gebeurd."

Ook een andere inwoner lijkt niet onder de indruk: "Het is een onsuccesvolle aanval, net als alle andere. Waarom zouden we ons daar zorgen over maken?" Eerder zond de Syrische staatstelevisie beelden uit van demonstrerende militaire en burgers op straat die hun steun betuigden aan Assad.
Zware brand verwoest hotel in mum van tijd: ?Er zullen ernstige vragen moeten worden gesteld?
22 Maart 2018, 08:24 Gazet v. Antwerpen

De Ierse hoofdstad Dublin werd woensdagnacht opgeschrikt door een zware brand die verschillende verdiepingen van een hotel razendsnel verwoestte. Meer dan zestig brandweermannen hadden alle moeite van de wereld om de vlammen te bestrijden en werden gehinderd door vallend, brandend puin. Er vielen geen slachtoffers, maar lokale politici vragen een grondig onderzoek en zullen ?ernstige vragen? stellen omdat de vlammen zich zo snel konden verspreiden.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn