NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vervuiling

2News.be / Trefwoorden / Vervuiling

PFOS-vervuiling - "Rapport van Commissie Grondverzet geeft te weinig garanties"
20 Juli, 00:04 Skynet
Het rapport dat de Commissie Grondverzet vorige week voorstelde, biedt "niet voldoende garanties voor de volksgezondheid van de omwonenden en de arbeiders". Dat stelt de lokale actiegroep Grondrecht, die samen met onafhankelijke experts het rapport heeft geanalyseerd. Dat is volgens de organisatie te vaag en te vrijblijvend.


PFOS-vervuiling - Uitbreiding maatregelen na bodemonderzoek rond voormalige papierfabriek Willebroek
20 Juli, 00:03 Skynet
Naar aanleiding van een bodemverontreiniging met PFAS zijn in een afgebakend gebied rond de site van de Fabrieksloop en het Provinciaal Groendomein Broek De Naeyer in Willebroek bijkomende voorzorgsmaatregelen in een groter gebied nodig. In een deel van dat gebied spelen kinderen best niet op onbedekte grond. Dat melden Luc Spiessens, de waarnemende burgemeester van Willebroek, en de door de Vlaamse regering aangestelde opdrachthouder Karl Vrancken maandagavond.


Toxicologen over PFOS-vervuiling: ?Geen reden tot paniek?
3 Juli, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De namiddagsessie van de eerste zitting van de Vlaamse onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling bracht een enigszins optimistische boodschap. ?Er is geen reden tot paniek?, oordeelden verschillende toxicologen. Het gehalte aan PFOS in onze omgeving daalt en de effecten laten zich slechts op lange termijn voelen.
3M-directeur Peter Vermeulen over PFOS-vervuiling: ?Mogelijk ook verspreiding via de lucht?
1 Juli, 00:04 HLN.BE
Het is niet ondenkbaar dat de PFOS-vervuiling op het terrein van 3M in Zwijndrecht niet alleen via de bodem en het grondwater is verspreid, maar ook via de lucht. Dat heeft Peter Vermeulen, directeur van de chemiereus in onder meer Europa, woensdagavond verklaard in Terzake. Hij blijft er wel bij dat er geen aangetoond oorzakelijk verband is tussen PFOS en gezondheidsproblemen bij mensen.


PFOS-vervuiling - "Dading tussen 3M en Lantis is onwettig"
24 Juni, 10:55 Skynet Belgie
De dading die Oosterweel-bouwheer Lantis in 2017 sloot met chemiereus 3M over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, is onwettig. Dat zegt Vlaams parlementslid voor Groen Mieke Schauvliege. Advocate milieurecht Isabelle Larmuseau beaamt dat. Volgens haar is de Vlaamse overheid kwetsbaar voor strafrechtelijke procedures als men doorgaat met de constructie van een veiligheidsberm waarin de zwaarst vervuilde gronden zouden worden opgeborgen.


PFOS-vervuiling - Boerenbond vraagt compensatie voor landbouwers die nu al schade lijden
24 Juni, 10:43 Skynet Economie
De Boerenbond vraagt aan de Vlaamse overheid om een regeling uit te werken voor compensaties aan landbouwbedrijven die worden getroffen door de PFOS-crisis. Dat heeft Boerenbond-voorzitter Sonja De Becker woensdag verklaard tijdens een bezoek aan een Zwijndrechtse fruitteler die zijn thuis- en groothandelverkoop nu al zag stilvallen. "Er heerst grote onzekerheid en onduidelijkheid", stelt De Becker naar eigen zeggen vast.


Mijnbouwgigant krijgt recordboete voor vervuiling in Russisch noordpoolgebied
5 Februari, 15:31 HLN.BE
Het Russische gerecht heeft vrijdag mijnbouwgigant Norilsk Nickel veroordeeld tot een recordboete. Een van zijn bedrijven is verantwoordelijk voor gigantische milieuschade, nadat meer dan 20.000 ton brandstof in rivieren in het Russische noordpoolgebied was gelekt.


Gent bant nu ook bromfietsen uit centrum: ?Meer lawaai, vervuiling en gevaar door de stijgende afhaalcultuur?
30 Januari, 09:18 HLN.BE
Doordat de horeca al maanden focust op afhaal, is de hoeveelheid koeriers sterk gegroeid. In Gent zie je veel koeriers op de fiets, maar ook alsmaar meer op de bromfiets. En dat zint de stad niet. Om het lawaai, de stank en de roekeloosheid van scooters te bannen, komt er binnenkort een bromfietsverbod in het autovrije gebied.


De Waal is de A15 voor de binnenscheepvaart - Nijmegen worstelt met vervuiling
11 April 2018, 19:24 Volkskrant
De Waalkade in Nijmegen is sinds kort een attractie rijker. Op acht lantaarnpalen aan de oever zijn zwarte kastjes aangebracht. Het zijn sensoren die de uitstoot van afmerende schepen meten. Op die manier hoopt Nijmegen meer zicht te krijgen op de vervuiling door de binnenscheepvaart, een groot probleem voor de stad aan de drukst bevaren rivier van Nederland. Milieuzones voor vervuilend wegverkeer


Filipijns vakantie-eiland tijdelijk dicht vanwege 'strontstank': riolering kan toeristenstroom niet aan
5 April 2018, 10:48 Volkskrant
President Rodrigo Duterte had er al mee gedreigd, en dus gaat het nu gebeuren: het populairste vakantie-eiland van de Filipijnen, Boracay, gaat zes maanden dicht. Honderdduizenden toeristen zullen een ander wit strand moeten zoeken, terwijl de Filipijnen werken aan een grote schoonmaak van het eilandje dat door Duterte smalend 'een beerput' is genoemd. De regering maakte donderdag bekend Dutertes


Miljoenenclaim tegen Philips na jarenlange vervuiling door lek
1 April 2018, 15:36 Gazet v. Antwerpen

Er hangt Philips een miljoenenclaim boven het hoofd wegens jarenlange vervuiling bij een fabriek in de Verenigde Staten. Het lukte de Amerikaanse tak van het medisch technologiebedrijf niet om een rechtszaak over het lekken van de stof dioxaan in Long Island af te wenden.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn