NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vertelt

2News.be / Trefwoorden / Vertelt

Facebook vertelt werknemers hoe ze moeten praten over onthullingen Haugen
13 Oktober, 00:08 NU.NL - Tech
Facebook heeft de werknemers uitgelegd hoe ze met hun familie en vrienden over het bedrijf kunnen praten, na de onthullingen van ex-medewerker Frances Haugen vorige week. Dat schreef The New York Times zondag op basis van een interne memo's die de krant heeft ingezien.


Jesy Nelson vertelt de waarheid over haar vertrek bij Little Mix: ?Ik nam een overdosis, een week later moest ik een videoclip opnemen?
7 Oktober, 00:01 HLN.BE
Jesy Nelson (30), voormalig lid van de populaire Britse girlband Little Mix, heeft openhartig verteld over haar vertrek. ?Mijn moeder heeft me gesmeekt om ermee te stoppen?, onthulde de zangeres. ?Ze vreesde dat het mijn dood zou worden.?


Noord-Korea vertelt VN het recht te hebben wapens te testen
28 September, 00:02 Skynet
De Noord-Koreaanse VN-ambassadeur Kim Song vertelde maandag (lokale tijd) de Algemene Vergadering van de VN dat niemand het land het recht kan ontzeggen om wapens te testen.


Martine vertelt in ?Axel Gaat Binnen? over ongeval dat haar blind maakte: ?Ze hebben allebei m?n ogen moeten verwijderen?
16 September, 00:01 HLN.BE
Aan pakkende getuigenissen geen gebrek in de eerste aflevering van ?Axel Gaat Binnen? woensdagavond. Axel Daeseleire (52) verbleef vijf dagen in een blindeninstituut en ontmoette er verschillende bijzondere bewoners. Vooral het verhaal van Martine was erg pakkend.


Misdaadjournalist John van den Heuvel vertelt over zijn vriendschap met Peter De Vries: ?Heel zuur dat we onze ruzie niet meer bijgelegd hebben?
9 September, 00:00 HLN.BE
De Nederlandse misdaadjournalist John van den Heuvel was vandaag te gast in ?De Cooke & Verhulst Show?. De man krijgt 24/7 politiebescherming en getuigde daarover bij Gert en James. Daarnaast vertelt hij ook over zijn relatie met Peter De Vries, die enkele maanden geleden vermoord werd. De twee kenden elkaar 30 jaar, maar hadden het afgelopen jaar een meningsverschil. ?Ik was ervan overtuigd dat dit nog goed zou komen, maar we zijn ingehaald door een verschrikkelijke realiteit.?


8 Februari, 05:51 HLN.BE
Padel is het snelst groeiende spel ter wereld: onze tennisexpert vertelt alles wat je moet weten als je ermee wil beginnen
6 Februari, 13:08 HLN.BE
Afgelopen jaar kwamen er maar liefst 135 padelterreinen bij, enkel in Vlaanderen. ?Bij veel clubs zijn de terreinen zelfs de hele dag door bezet?, aldus onze tennisexpert Filip Dewulf. Maar waarom is padel, de mix tussen tennis en squash, nu zo populair? Wat zijn de spelregels en wat moet je weten als je ermee wil starten? Onze tennisexpert legt uit.


Gigi Hadid vertelt over thuisbevalling: ?Zayn ving de baby op?
4 Februari, 19:00 HLN.BE
In september beviel topmodel Gigi Hadid (25) van haar eerste kindje, dochter Khai. Een bijzonder moment, dat ze niet alleen met haar vriend Zayn Malik (28) deelde, maar ook met haar zus en moeder. Dat vertelt ze in Vogue.


Vogels tellen was door corona nog nooit zo populair
28 Januari, 17:31 NOS nieuws

Door corona zijn veel mensen massaal aan het 'vogelen' geslagen. En dat merken ze ook bij de Vogelbescherming Nederland. Voor de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling, dit weekeinde voor de 18e keer, hebben zich nu al 107.000 mensen ingeschreven. Vorig jaar waren dat er 90.000, ook toen al een record.

Marc Scheurkogel van Vogelbescherming Nederland benadrukt dat de huidige coronapandemie in de eerste plaats voor alles en iedereen vreselijk is, maar: "Voor ons is het een klein lichtpuntje dat Nederland nu massaal geniet van de vogels."

Record aantal deelnemers

De Vogelbescherming gaat voor de Nationale Tuinvogeltelling van komend weekeinde uit van een nieuw record als het gaat om het aantal deelnemers. "Er hebben zich 107.000 mensen via voorinschrijving aangemeld. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen daadwerkelijk meedoet, maar anderzijds kunnen mensen ook nog spontaan aan het tellen slaan. Voorinschrijving is namelijk niet verplicht."

Bij de tuinvogeltelling is het de bedoeling dat de deelnemers een half uur lang bijhouden welke vogels er in hun tuin te zien zijn. Daarbij is het, als het om de toppositie gaat, vaak stuivertje wisselen tussen de huismus en de koolmees: "Vaak afhankelijk van onder meer de regio", zegt Marc Scheurkogel tegen RTV Oost.

Volgens Scheurkogel is de telling vooral belangrijk om bepaalde tendensen te kunnen signaleren. Zo loopt het aantal merels sinds enkele jaren drastisch terug (vorig jaar min 15 procent) door toedoen van het usutuvirus, maar werd de pimpelmees bij de vorige telling opvallend vaak gezien.

Voor dit jaar verwacht de Vogelbescherming een opmars van een aantal 'vreemde vogels'. Zo duikt de grote bonte specht steeds vaker in tuinen op en is er de invasie van de halsbandparkiet: een exoot die van oudsher niet in Nederland voorkomt en vaak als lawaaipapegaai wordt afgeschilderd. Die populatie groeit met name in de Randstad als kool.

Liefde gaat door de maag

Zoals wel vaker gaat ook bij vogels de liefde door de maag. Daarom heeft de Vogelbescherming de deelnemers aan de telling vooraf gevraagd de diertjes te lokken met onder meer vetbollen en zadensilo's. "Dat kan ook enkele dagen voor de telling nog. Vogels hebben vaak heel snel in de smiezen waar er wat te halen valt. Maar we dringen er bij vogelliefhebbers vooral op aan om structurele maatregelen te treffen; dat ze hun tuin groen inrichten. Dat zorgt ook op de langere termijn voor meer vogels in je tuin."

Op zondagavond maakt de Vogelbescherming de balans op van deze achttiende editie van de tuinvogeltelling.
Hoe goed rijdt een plug-inhybride? En wat is het kostenplaatje? Onze auto-expert test er 11 en vertelt waarop je moet letten als je er een wil kopen
27 Januari, 13:16 HLN.BE
Ga je naar de garage om een nieuwe auto, dan is de kans groot dat de verkoper je een PHEV of ?plug-inhybride? probeert aan te praten waarbij een benzinemotor gecombineerd wordt met een elektrische motor. Onze auto-expert vertelt wat je moet weten als je voor een ?oplaadbare hybride? gaat, welke criteria je kan hanteren om hem te beoordelen en welk prijskaartje eraan vasthangt.


FKA twigs vertelt Louis Theroux over mishandeling door Shia LaBeouf en de beslissing om hem te verlaten: ?Eindelijk wilde iemand me in veiligheid brengen?
25 Januari, 20:48 HLN.BE
Zo'n maand geleden kwam aan het licht dat zangeres FKA twigs (32) een rechtszaak had aangespannen tegen haar ex, Shia LaBeouf (34). Aan televisiemaker Louis Theroux (50) geeft ze nu meer details over de zaak.


Nieuwe televisie nodig nu Telenet analoge tv stopzet? Onze techexpert vertelt hoe je de beste smart-tv kiest
22 Januari, 14:18 HLN.BE
Is jouw oude beeldbuis aan vervanging toe nu Telenet vanaf maart een einde maakt aan televisie kijken via de gewone kabel, maar geen idee hoe te beginnen aan je zoektocht? Onze techexpert legt uit waar je allemaal moet op letten als je een smart-tv wil kopen. Voor welk merk kies je? Wat betekenen afkortingen als 4K, OLED en QLED? En vooral: wat krijg je voor welk budget?


Het Britse model Stella Tennant heeft zelfmoord gepleegd, dat vertelt haar familie
8 Januari, 15:01 Skynet
Het Britse model Stella Tennant, een podiumfiguur sinds de jaren negentig, stierf in december op 50-jarige leeftijd en pleegde zelfmoord, aldus haar familie.


Chrissy Teigen vertelt heel eerlijk over de complicaties van haar bevalling
24 Mei 2018, 10:06 Gazet v. Antwerpen
Haar vruchtbaarheidsproblemen, haar postnatale depressie of haar moeilijke relatie met alcohol, niets blijft onbespreekbaar voor Chrissy Teigen. In een recente tweet benadrukte het model dat haar tweede bevalling stukken comfortabeler verliep dan haar eerste en daarbij schuwt ze met nogal expliciete details de controverse niet.


Ontwerpster trouwjurk Meghan vertelt openhartig over hun samenwerking
21 Mei 2018, 10:00 Gazet v. Antwerpen
Wekenlang werd er gegokt op Ralph & Russo als de ontwerpers van de trouwjurk van Meghan Markle, maar zaterdag werd dan eindelijk duidelijk dat het ging om een creatie van de hand van Clare Waight Keller. Zij staat sinds 2017 aan het hoofd van het Franse modehuis Givenchy en is zelf van Britse afkomst. In een interview in Kensington Palace vertelt ze dat de samenwerking met de kersverse bruid bijzonder goed is verlopen. "Ze is echt zoals ze is op televisie, ze is zo oprecht en warm en stralend", zegt ze onder meer.


Realityster vertelt hoe zij eindelijk van acné afraakte
20 Mei 2018, 11:12 Gazet v. Antwerpen
Bekah Martinez (23) kampte in het verleden met ernstige acné op haar gezicht. Op Instagram vertelt de Amerikaanse realityster hoe ze jarenlang vruchteloos allerhande behandelingen uitprobeerde tot ze plots dé oplossing ontdekte. Zodra ze haar voeding aanpaste en overschakelde op darmfloravriendelijke voeding verdween haar acné als sneeuw voor de zon.


Voor eens en voor altijd: Gilles De Coster vertelt nu al welke theorieën over ?De Mol? geen stand houden
14 Mei 2018, 21:24 Gazet v. Antwerpen

De mol is gevat en dat betekent ook voor presentator Gilles De Coster alweer het einde van een indrukwekkend seizoen van het populaire televisieprogramma. ?Het was eens te meer zalig om te zien hoe de fans de hele tijd weer meekeken, -zochten, -lachten, -puzzelden en -genoten?, schrijft hij in een brief via VIER. Om de fans persoonlijk te bedanken geeft hij alvast een paar opmerkelijke antwoorden op vragen die leven tussen de kijkers en de fora. En die snoeren heel wat fantasten meteen de mond.
Trump beslist over de Iran-deal. Wat willen andere landen?
8 Mei 2018, 10:30 NOS nieuws

Om 20.00 uur zijn alle ogen gericht op het Witte Huis, waar president Trump zijn besluit bekendmaakt over de toekomst van het nucleaire akkoord met Iran. Die zogenoemde Iran-deal werd in 2015 gesloten, onder Trumps voorganger Obama. Kern ervan is dat Iran belooft het kernwapenprogramma af te bouwen. In ruil daarvoor trekt het Westen de economische sancties tegen het land in.

Alles wijst erop dat de Amerikaanse president de Verenigde Staten nu wil terugtrekken uit het akkoord. Wat betekent dat voor de andere landen die erbij betrokken zijn? En wat willen zij van Iran? Onze correspondenten leggen het uit.

We beginnen in Iran zelf, het land dat het middelpunt is van het akkoord.

Iran wil dat de deal blijft én dat de Amerikanen zich aan de afspraken gaan houden zoals die destijds gemaakt zijn. Zo is het nu, door Amerikaanse regelgeving, bijvoorbeeld nog steeds niet mogelijk om geld van en naar Iran over te maken. Iran vindt die druk die de Amerikaanse president Trump op het land houdt oneerlijk. Want het akkoord is immers al gesloten.

Daarnaast roept Iran Europese landen op om zich in te zetten om de deal te behouden. Want als dat niet gebeurt, heeft Iran een heel groot probleem. Dan zullen namelijk veel Amerikaanse sancties die zijn opgeheven, juist weer worden ingesteld. Bijvoorbeeld de sancties op de Iraanse Centrale Bank. Mocht Amerika die sancties weer willen instellen, dan zou dat betekenen dat geen enkel Europees of Aziatisch bedrijf nog zaken kan doen met Iran. De kans is dan groot dat de Iraanse munt zal instorten, wat het voor de leiders van het land heel lastig zal maken.

Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn al weken bezig Trump te bewerken. President Macron, bondskanselier Merkel, de Britse minister Johnson: allemaal gingen ze langs in het Witte Huis. De landen proberen Trump zo ver te krijgen om samen nieuwe sancties tegen Iran af te kondigen. Die stevigere aanpak zou moeten voorkomen dat Trump de hele deal opblaast.

Maar het allerliefste zouden de EU-landen willen dat er helemaal niets verandert. Ze vinden de huidige afspraken met Iran niet ideaal, maar wel de beste weg naar ontwapening. Als Trump het akkoord opzegt, vrezen ze nieuwe instabiliteit in het Midden-Oosten met mogelijk vluchtelingenstromen tot gevolg.

Daarnaast vrezen ze dat het einde van de Iran-deal veel geld gaat kosten. Nadat de sancties in 2015 werden verlicht, investeerden de Europese landen ruim 20 miljard euro per jaar in de Iraanse economie. Die investeringen, vooral in de olie- en landbouwsector, zouden dan waardeloos kunnen worden.

Maar er zijn - naast Amerika - nog meer landen die niets liever willen dan dat de Iran-deal opzeggen. Éen van die felle tegenstanders is, vanaf het begin, de Israëlische premier Netanyahu. Hij heeft er dan ook alles aan gedaan om het akkoord te voorkomen. Netanyahu vloog in 2015 zelfs naar Washington om het Amerikaanse Congres ervan te overtuigen de deal een halt toe te roepen, zonder zijn bezoek van tevoren aan te kondigen bij president Obama.

Je zou zeggen: het is voor Israël, als aartsvijand van Iran, toch juist gunstig dat er een deal is waarmee Irans nucleaire macht wordt ingeperkt. Maar Netanyahu gelooft dat Iran niet te vertrouwen is. Hij denkt dat het islamitische land nu de kans grijpt om zijn macht te vergroten in het Midden-Oosten en uiteindelijk, als de restricties worden opgeheven, ook nucleaire wapens te gaan ontwikkelen. En hij gelooft dat de controles van het Internationaal Atoomenergieagentschap niet grondig genoeg kunnen worden uitgevoerd.

In een poging om president Trump te overtuigen de deal te schrappen, kwam Netanyahu onlangs met een uitgebreide presentatie van geheime documenten die de Mossad uit Iran heeft gestolen. Uit die documenten blijkt, volgens Netanyahu, dat Iran heeft gelogen over zijn nucleaire programma in het verleden. Weinig nieuws, zeggen veel experts. Maar voor Netanyahu is het vooral belangrijk of de presentatie Trump over de streep trekt.

Netanyahu is bang voor wat er over een aantal jaar gaat gebeuren, als de restricties die zijn opgelegd aan Iran aflopen. Nu heeft hij een vriend in het Witte Huis, iemand die het akkoord ook slecht vindt. Daarom ziet hij dit als hèt moment om de Iran-deal uit de wereld te helpen. Hij hoopt dus dat Trump de afspraken met Iran schrapt, en dat er hardere maatregelen voor in de plaats gaan komen.

Ook Saudi-Arabië hoopt op het einde van de Iran-deal. Het land oefent deze dagen druk uit op Trump, onder meer door te dreigen zelf nucleaire wapens te gaan ontwikkelen. "Saudi-Arabië wil geen nucleaire bom ontwikkelen of aanschaffen, maar als Iran er een ontwikkelt, zullen wij zonder twijfel zo snel mogelijk volgen", zei de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman tegen CBS tijdens zijn recente bezoek aan de Verenigde Staten.

Iran is de aartsvijand van de Saudi's. De landen zijn op verschillende plekken met elkaar in oorlog: zo steunen ze allebei strijdgroepen in Syrië, Jemen en Irak. De Iran-deal was slecht nieuws voor Saudi-Arabië. De afschaffing of versoepeling van de sancties en de verbetering van de banden met het Westen, leidde tot een betere positie van Iran in de wereld, het land dat Saudi Arabië om ideologische en geopolitieke redenen op alle manieren probeert te bestrijden.

Bin Salman en Trump lijken goed door een deur te kunnen. Trumps eerste buitenlandse bezoek als Amerikaanse president bracht hij aan Saudi-Arabië. Bin Salman ging eerder dit jaar voor zelfs twintig dagen naar de Verenigde Staten. Deze week zal duidelijk worden of de Saudische kroonprins echt op zijn Amerikaanse vriend kan rekenen.

En als laatst kijken we naar de man die de wereld vanavond met spanning zal beluisteren; de Amerikaanse president Trump.

"Dit is de laatste kans." Dit ultimatum sprak president Trump uit toen hij in januari zijn handtekening zette onder een driemaandelijkse verlenging van het nucleaire akkoord. Hij deed het met duidelijke tegenzin: Trump zou de deal het liefst in stukken scheuren. Na diplomatieke druk van Europese bondgenoten ging hij alsnog overstag met een verlenging.

Maar of dat nu ook zo is? Trump liet toen al duidelijk blijken dat het de laatste verlenging zou zijn, tenzij Iran met nieuwe concessies over de brug komt. Hij wilde toen Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië de kans geven om de "terrible flaws" van de bestaande deal te herstellen. "Maar als er geen nieuwe deal komt, dan gaan we weer sancties instellen." De deadline lag op 12 mei, maar de president heeft kennelijk al een besluit genomen.

Wat kan hem tevreden stellen? De Amerikanen hebben aangegeven dat ze Teheran nieuwe beperkingen wil opleggen. Zo moet het raketprogramma van Iran, dat nu nog buiten de oorspronkelijke deal valt, aan banden worden gelegd. Ook eist Washington dat de wapeninspecteurs vaker controles uitvoeren, ook op locaties die nog niet bezocht zijn door het Internationale Atoom en Energie Agentschap (IAEA).

Tot slot heeft het Witte Huis grote moeite met de zogeheten 'sunset clauses'. Delen van het akkoord lopen af na een bepaalde termijn, variërend van tien tot vijftien jaar. In 2025 loopt de eerste termijn al af. "Zeven jaar is al morgen", schamperde Trump eerder deze week nog.

Vanavond moet dus blijken of alles bij het oude blijft, of niet. Om 20.00 uur weten we het.
WK snooker - "Moest van mijn vrouw blijven snookeren", vertelt naakte Mark Williams
8 Mei 2018, 08:30 Skynet Sport
Vorig jaar zat Mark Williams nog in zak en as nadat hij zich niet voor het WK had weten te plaatsen, maandag kroonde hij zich voor de derde keer in zijn carrière tot wereldkampioen snooker. "Ik kan het niet geloven", reageerde de 43-jarige Welshman. "Twaalf maanden geleden overwoog ik nog ernstig om er een punt achter te zetten. Het was mijn vrouw die me overtuigde om toch door te gaan. Zij zag het niet zitten om me de hele dag in huis te hebben."


WK snooker - "Moest van mijn vrouw blijven snookeren", vertelt naakte Mark Williams
8 Mei 2018, 01:12 Skynet
Vorig jaar zat Mark Williams nog in zak en as nadat hij zich niet voor het WK had weten te plaatsen, maandag kroonde hij zich voor de derde keer in zijn carrière tot wereldkampioen snooker. "Ik kan het niet geloven", reageerde de 43-jarige Welshman. "Twaalf maanden geleden overwoog ik nog ernstig om er een punt achter te zetten. Het was mijn vrouw die me overtuigde om toch door te gaan. Zij zag het niet zitten om me de hele dag in huis te hebben."

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn