NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Verraad

2News.be / Trefwoorden / Verraad

Duo Hall & Oates ruziet over verkoop muziekrechten: 'Ultiem verraad'
8 December 2023, 00:07 NU.NL - Muziek
De ruzie tussen Daryl Hall en John Oates van het legendarische muziekduo Hall & Oates gaat over de verkoop van muziekrechten, zo werd donderdag duidelijk in de rechtbank. De twee artiesten hebben een groot zakelijk geschil, dat ze de komende tijd gaan uitvechten.


Straffen voor verraad, sabotage en terrorisme verhoogd in Rusland
29 April 2023, 00:04 Skynet Buitenland
Wie in Rusland veroordeeld wordt voor hoogverraad, riskeert een levenslange gevangenisstraf. De Russische president Vladimir Poetin heeft namelijk strengere wetten goedgekeurd voor verraad, sabotage en terrorisme. Onlangs werd de Russische oppositiefiguur Vladimir Kara-Moerza nog veroordeeld tot 25 jaar cel, onder meer wegens hoogverraad.


Uitgeverij haalt boek ?Het verraad van Anne Frank? uit handel na kritisch rapport
23 Maart 2022, 00:01 HLN.BE
Uitgeverij Ambo Anthos haalt het boek "Het verraad van Anne Frank" uit de handel. Dat meldt de Nederlandse uitgeverij dinsdagavond nadat historici eerder op de avond een kritische analyse hadden voorgesteld over het onderzoek naar het verraad van Anne Frank. Het onderzoek wordt beschreven in het boek van de Canadese schrijfster Rosemary Sullivan.


Heerlen woest over Maastrichts ?verraad?: hoofdkantoor DSM verhuist na 120 jaar
24 Juli 2021, 00:05 Volkskrant
Alle ingewijden wisten het al, Heerlen zelf hoorde het als laatste. Het hoofdkantoor van DSM gaat weg. Een hard gelag voor de oude mijnwerkersstad. ?Heerlenaren hebben onder zeer zware omstandigheden jarenlang de handen uit de mouwen gestoken voor het bedrijf.?


Twee ex-agenten van Franse geheime dienst vervolgd wegens verraad
25 Mei 2018, 01:24 Skynet
In Frankrijk zijn twee gepensioneerde agenten van de geheime diensten in verdenking gesteld van verraad. Dat heeft het Franse ministerie van Defensie donderdagavond bevestigd na berichten in de media. Ook de vrouw van een van de twee mannen is in verdenking gesteld omdat ze op de hoogte zou zijn geweest van de misdaden.


Verraad, corruptie en een comeback: verkiezingen in Maleisië
9 Mei 2018, 05:42 NOS nieuws

Een omstreden leider die het opneemt tegen zijn 92-jarige mentor, die weer samenwerkt met een andere protegé die hij zelf achter de tralies heeft laten zetten. De verkiezingen in Maleisië hebben alle ingrediënten voor een spannende thriller.

Vandaag gaan de 32 miljoen inwoners van het Zuidoost-Aziatische land naar de stembus. Premier Najib Razak, van de partij Barisan Nasional, is verwikkeld in een enorm corruptieschandaal en moet er alles aan doen om de meerderheid in het parlement te behouden.

En dat doet hij dan ook.

Volgens internationale waarnemers heeft de premier al acht extra zetels 'geregeld', door kiesdistricten waar de oppositie een meerderheid heeft in tweeën te hakken. In Maleisië is elk kiesdistrict namelijk een zetel waard, vergelijkbaar met het kiessysteem in de VS.

Waarom is het dan toch spannend?

De afgelopen twee verkiezingen heeft de oppositie steeds meer terrein gewonnen. De laatste keer, in 2013, behaalde die zelfs meer stemmen dan de regeringscoalitie. Maar vanwege het kiessysteem behield de coalitie wel een zetelmeerderheid.

Deze keer heeft de oppositie een grote troef in handen: Mahathir Mohamad, de man die van 1981 tot 2003 het land met ijzeren hand regeerde. Hij is in Maleisië, net zoals de andere kandidaten, bekend onder zijn voornaam: Mahathir.

"Hij was een absoluut heerser, die geen tegenspraak duldde", zegt Maas. "Hij heeft het land als premier opgebouwd tot economisch wonder. Alle politici daarna zijn door hem opgeleid, onder anderen de huidige premier Najib."

Mahathir is teruggekeerd om zijn protegé van de troon te stoten. Hij vindt het slepende corruptieschandaal een smet op het blazoen van Maleisië.

The Wolf of Wall Street

Najib wordt ervan verdacht miljarden dollars in eigen zak te hebben gestoken. Ironisch detail: de film The Wolf of Wall Street zou ermee zijn gefinancierd. "Het gaat om een van de grootste corruptieschandalen die de wereld ooit heeft gezien, volgens de Amerikaanse justitie", zegt Maas.

De correspondent legt uit dat de premier weinig te vrezen heeft zolang hij de baas blijft. Justitie is op zijn hand en in de media wordt niet bericht over de corruptiezaak. Desondanks gingen in 2016 tienduizenden mensen de straat op om zijn aftreden te eisen. "De mensen zijn hem wel een beetje zat, maar hij zit zo stevig in het zadel."

Toch brokkelt de macht van zijn partij langzaam af. Mahathir, jarenlang de leider van Barisan Nasional, is uit de partij gestapt en heeft een nieuwe opgericht. Hij heeft een aantal politici met zich meegenomen, zoals twee ontslagen ministers. Mahathir heeft een alliantie gesmeed met andere oppositiepartijen.

'Uit de weg geruimd'

Daar vinden we een zeer onwaarschijnlijke bondgenoot. Namelijk een andere protegé van de 92-jarige oud-premier: Anwar Ibrahim, jarenlang de gedoodverfde opvolger van Mahathir. "Ze kregen eind jaren 90 ruzie", zegt Maas. "Die liep zo hoog op dat Mahathir Anwar uit de weg heeft geruimd, zo zou je kunnen zeggen."

De charismatische Anwar werd veroordeeld voor sodomie. Hij moest vijf jaar de cel in. Na zijn vrijlating werd Anwar het gezicht van de opkomende oppositie in Maleisië. Die boekte in 2008 en 2013 grote successen, met als gevolg dat hij in 2015 opnieuw werd veroordeeld tot vijf jaar cel voor homoseksuele handelingen. Anwar heeft altijd ontkend. Hij is ervan overtuigd dat hij monddood is gemaakt.

Anwar heeft vanuit de gevangenis opgeroepen om massaal op Mahathir te stemmen. Zijn mentor, die ervoor zorgde dat hij bijna twintig jaar geleden voor het eerst in de cel terechtkwam, is nu zijn belangrijkste bondgenoot. Mahathir is de enige die in staat wordt geacht Najib te kunnen verslaan.

De twee bondgenoten zouden een afspraak hebben gemaakt: als Mahathir wint, wordt Anwar vrijgelaten. Vervolgens zal Mahathir terugtreden en wordt Anwar premier.

In sommige peilingen staat Mahathir hoger dan Najib. Sommige analisten geven de oppositie 40 procent kans op winst. "Maar er moet echt een wonder gebeuren voordat de oppositie echt zal winnen. Honderdduizenden namen op de kieslijst worden verdacht genoemd. En dat is volgens internationale waarnemers nog maar het topje van de ijsberg", zegt Maas.
Democratische partij klaagt Trump-campagne en Rusland aan wegens samenzwering
20 April 2018, 16:30 Volkskrant
De Amerikaanse Democratische partij heeft een aanklacht ingediend tegen Rusland, het campagneteam van president Trump en Wikileaks vanwege een vermeende samenzwering om de presidentsverkiezingen van 2016 te beïnvloeden. De aanklacht is ingediend in New York. In de aanklacht worden hoge functionarissen binnen de Trumpcampagne ervan beschuldigd samengewerkt te hebben met de Russische overheid en de


Verraad en overspel in ?Temptation Island? gemist? Met deze fragmenten bent u helemaal mee
16 Maart 2018, 07:00 Gazet v. Antwerpen

Nog voor er iets gebeurd was, viel het vertrouwen tussen het trouwste koppel in ?Temptation Island? in duigen. Ze zagen elkaar wat flirten, maar raakten meteen in paniek. Deborah zakte wenend in elkaar, maar haar Tim maakte er gebruik van om als lafaard eindelijk toe te geven aan zijn verleidster Cherish. Met een explosieve achtste aflevering tot gevolg. Met deze video?s ben je weer helemaal mee.
Astrid Holleeder getuigt tegen haar broer: 'Dit is het ultieme verraad'
12 Maart 2018, 17:12 NOS nieuws

Na een pauze van twee weken ging in Amsterdam het strafproces tegen Willem Holleeder verder. Het was de dag van het getuigenverhoor van zijn jongste zus Astrid. "Ik ben blij dat ik aan de beurt ben", zei ze toen de zitting begon.

In vogelvlucht beschreef Astrid Holleeder haar leven met broer Willem. Bekende kost voor wie haar boek Judas heeft gelezen. In de extra beveiligde rechtbank vertelde ze hoe Willem "een abonnement" op haar had, hoe hij dreigde, opdracht zou hebben gegeven voor liquidaties - en waarom ze besloot zich tegen hem te keren.

Om met het laatste te beginnen: die beslissing nam ze omdat ze alle bedreigingen van haar broer zat was. "De mate waarin hij zich richtte op Sonja en de kinderen was extreem", verklaarde Astrid. "Hij stopt niet. Hij leert niet van eerdere straffen." Ook zouden vijanden van Holleeder gedreigd hebben een van de zussen iets aan te doen. "Daardoor liepen we zelf ook gevaar."

Zoals ze vandaag zei: "Of ik word door een van zijn vijanden afgeschoten, of ik word door mijn broer afgeschoten omdat ik naar de politie ben gestapt. Dan maakt de keuze niet meer zoveel uit."

'Gieren van de pret' om liquidaties

Astrid zegt dat ze onlangs bij een verhuizing 'nieuwe' geluidsopnamen heeft gevonden, die ze heeft gemaakt van haar broer. Het gaat om zestien gesprekken. De opnamen heeft ze aan het Openbaar Ministerie gegeven. Daarop is volgens haar te horen hoe Holleeder "zit te gieren van de pret" toen het jaren later ging over de dood van Cor van Hout.

Astrid droeg ruim twee jaar lang op verschillende momenten afluisterapparatuur, waarmee ze bewijs tegen haar broer verzamelde. Volgens haar wordt meerdere keren over liquidaties gesproken, maar nooit openlijk. Die liquidatiedreigingen zouden onder meer gaan over Cor van Hout, Sonja Holleeder en misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

'De ultieme vorm van verraad'

Hoewel ze nog altijd achter haar beslissing staat om zich tegen haar broer te keren, heeft Astrid het meerdere malen hoorbaar moeilijk tijdens het getuigenverhoor. "Als je het hebt over verraad, is dit wel de ultieme vorm."

En ook als ze denkt aan de gevolgen die deze strafzaak voor haar broer kan hebben. Snikkend zegt ze: "zelfs als ik een gebakje eet, dan denk ik al: dat kan hij misschien nooit meer doen."

Al geruime tijd zit Astrid Holleeder ondergedoken en wordt ze beschermd. "Ik heb ook levenslang. Ik zit ook tussen vier muren, net als hij. Maar ik heb ook nog eens de angst dat er altijd wat met mijn kinderen kan gebeuren."

Volgens Astrid hoeft haar broer niet in die constante angst te leven. "Tenzij hij namen noemt." Op dat moment schiet Willem Holleeder eventjes uit zijn slof. "Welke namen dan?", roept hij. Welke namen!?" De rechtbank roept hem meteen tot de orde.

'Mijn leven opgegeven'

Dat Astrid haar broer erin heeft geluisd om er zelf financieel beter van te worden, zoals Willem Holleeder eerder beweerde, is volgens haar onzin. "Ik heb mijn leven opgegeven, en dan zou ik een financieel motief hebben? Wat is de logica? Mijn eigen dochter weet niet waar ik woon."

Komende vrijdag gaat het proces weer verder, dan is de verdediging van Willem Holleeder aan de beurt. Een week later volgt het Openbaar Ministerie.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn