NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Verplichte

2News.be / Trefwoorden / Verplichte

Zorgpersoneel voert heel de week actie tegen verplichte vaccinatie
Woensdag, 00:06 Skynet Economie
Een honderdtal personen, zo schat de politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene, heeft vandaag omstreeks 11 uur deelgenomen aan een actie in de Wetstraat, voor het kabinet van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). De aanwezigen protesteerden er tegen de verplichte vaccinatie tegen COVID-19 voor het zorgpersoneel. Vorige vrijdag vond een eerste actiemoment plaats, het protest zal deze week elke dag worden herhaald. De organisatie is in handen van het gemeenschappelijk vakbondsfront.


Verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel: vakbond dreigt met harde acties
21 November, 00:02 De Tijd
15:35 De Franstalige overheidsvakbond CSC Services publics dreigt met harde acties in de Brusselse en Waalse ziekenhuizen na het akkoord binnen de regering over een verplichte vaccinatie voor het zorgperson...


Duits akkoord over verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel en 2G-regeling op basis van aantal ziekenhuisopnames
19 November, 00:01 HLN.BE
In een poging de uit de pan swingende coronacijfers te bedwingen, gaat Duitsland de vaccinatie tegen Covid-19 verplicht maken voor het personeel van ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en rusthuizen. Er komen in verschillende Duitse staten mogelijk ook strengere maatregelen voor mensen die niet gevaccineerd zijn tegen Covid-19. De zestien deelstaatpremiers zijn het donderdag eens geraakt met de centrale regering over bijkomende maatregelen.


China overweegt verplichte cybersecuritytoets voor beursgenoteerde bedrijven
18 November, 00:11 NU.NL - Tech
Bedrijven die naar de beurs gaan in Hongkong moeten mogelijk binnenkort eerst een soort cybersecuritytoets ondergaan. Een plan daarvoor is volgens persbureau Bloomberg dit weekend ingediend door de Chinese internetautoriteit CAC.


ACV Puls: "Regeling verplichte vaccinatie in zorg is kaas met heel veel gaten in"
17 November, 00:06 Skynet Economie
De regeling van de verplichte vaccinatie in de zorg is een kaas met heel veel gaten. Dat zegt de christelijke vakbond ACV Puls. "Voorts zijn de sancties te hard en de invoering ervan is veel te snel", luidt het.


Verplichte woningrenovatie kost minstens 26.000 euro, renteloze leningen moeten het betaalbaar houden
6 November, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De minimale kostprijs om een verouderde woning energiezuiniger te maken, ligt tussen 26.000 en 37.000 euro. Renteloze leningen van de Vlaamse overheid moeten die renovatie betaalbaar houden.
Coronavirus - Duizenden mensen op straat in Rome tegen verplichte coronapas op werkvloer
12 Oktober, 00:06 Skynet Economie
Enkele duizenden mensen hebben zaterdag in het centrum van Rome geprotesteerd tegen de beslissing van de regering om vanaf 15 oktober het gebruik van de coronapas uit te breiden en ook te verplichten op het werk.


Eerste dag verplichte coronatoegangsbewijzen bij bioscopen verloopt rustig
29 September, 00:08 NU.NL - Film
De eerste dag dat een coronatoegangsbewijs voor bioscoopbezoekers verplicht is, verloopt rustig. Dat laat de bioscoopkoepel NVBF desgevraagd weten aan persbureau ANP. Vanaf zaterdag moet iedereen vanaf dertien jaar een coronatoegangsbewijs bij zich hebben om toegang te krijgen tot een horecazaak, sportevenement of een kunst- en cultuurinstelling.


Vanaf 1 oktober geen verplichte mondmaskers meer in middelbare scholen
23 September, 00:01 HLN.BE
De mondmaskerplicht vervalt vanaf 1 oktober ook in het secundair onderwijs in Vlaanderen. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) verteld na afloop van het onderwijsoverleg.


Personeel Walt Disney World ontkomt in VS niet aan verplichte vaccinatie
25 Augustus, 00:02 NU.NL - Economie
Alle werknemers van themapark Walt Disney World in Florida moeten zich laten vaccineren tegen corona als ze hun baan willen behouden. Daar heeft vakbond Service Trades Council Union mee ingestemd, kort nadat het Pfizer-vaccin in de VS volledig werd goedgekeurd.


Franse vakbonden roepen op tot staking in zorgsector tegen verplichte vaccinatie
10 Augustus, 00:04 Skynet Economie
De Franse vakbonden Sud et CGT hebben het personeel in de zorgsector opgeroepen om te staken tegen de verplichte vaccinatie tegen COVID-19 en tegen de gezondheidspas (pass sanitaire).


Waalse OCMW's pleiten voor verplichte vaccinatie in ouderenzorg
10 Augustus, 00:03 Skynet Economie
De vereniging van Waalse OCMW's pleit vrijdag opnieuw voor een verplichte vaccinatie van de personeelsleden in de ouderenzorg. In december lanceerden de OCMW's al eens een gelijkaardige oproep.


5.000 Grieken op straat tegen verplichte vaccinatie zorgpersoneel
22 Juli, 00:02 HLN.BE
In Griekenland hebben ongeveer 5.000 mensen actiegevoerd tegen de verplichte vaccinatie van zorgmedewerkers. In het centrum van de hoofdstad Athene kwamen zowat 3.000 manifestanten samen, in de tweede stad Thessaloniki om en bij de 2.000.


Pedro Facon: "Politieke debat nodig over verplichte vaccinatie zorgpersoneel"
20 Juli, 00:04 Skynet Economie
Voor coronacommissaris Pedro Facon is een politiek debat nodig over de verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel. Ook het personeel moet daarbij betrokken worden. Dat zei hij vandaag in De Ochtend. Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro herhaalde in het programma de oproep voor een verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel.


Brusselse nagelstudio legt verplichte sluiting naast zich neer en blijft in het geniep open
5 Februari, 19:28 HLN.BE
Niet-medische contactberoepen, zoals schoonheidsspecialisten en nagelstilisten mogen op maandag 1 maart de deuren opnieuw openen, voor het eerst sinds de verplichte sluiting begin november. Toch lijken sommige salons het niet nauw te nemen met die regel. Zo kon een reporter van VTM Nieuws vandaag zonder problemen een afspraak maken in een Brusselse nagelstudio.


Bijna 30.000 reizigers uit rode zone lappen verplichte test aan laars
31 Januari, 06:42 Gazet v. Antwerpen

Bijna 30.000 Belgen zijn de voorbije weken uit een rode zone in het buitenland teruggekeerd, zonder dat ze zich lieten testen, wat nochtans verplicht is.
Politie start met controles op verplichte thuisquarantaine
26 Januari, 04:36 Gazet v. Antwerpen

De politiezone Berlaar-Nijlen is begonnen met controles op de verplichte quarantaine. Als je positief test op het coronavirus, mogelijk in contact kwam met een besmet persoon of terugkeert uit een rode zone moet je verplicht een aantal dagen in je eigen woning blijven.
7.000 Belgen omzeilen verplichte coronatest
22 Januari, 18:42 Gazet v. Antwerpen

Meer dan 7.000 Belgen die vorige week terugkeerden uit een rode zone in het buitenland hebben zich niet laten testen, en riskeren nu een boete van 250 euro.
KLM in de knel door verplichte sneltest, hoopt op uitzonderingspositie
20 Januari, 18:30 NOS nieuws

Door de verplichte sneltest voor reizigers uit het buitenland is de kans groot dat KLM zaterdag stopt met het uitvoeren van langeafstandsvluchten. Zoals het er nu voorstaat zouden honderden vracht- en passagiersvluchten per week worden geschrapt, zegt de luchtvaartmaatschappij.

Vanmiddag maakte het kabinet bekend dat vanaf zaterdag alle reizigers uit landen met verhoogd coronarisico kort voor vertrek een sneltest ondergaan. Zonder negatieve testuitslag mogen ze niet in het vliegtuig stappen.

Volgens KLM lopen bemanningsleden die positief testen hierdoor het risico dat ze in het buitenland moeten achterblijven en dat zou niet te rijmen zijn met "goed werkgeverschap". Ook leidt het achterblijven van personeel waarschijnlijk tot bezettingsproblemen op de toestellen.

Uitzonderingspositie

KLM probeert de overheid ervan te overtuigen dat het personeel een uitzondering krijgt. Daarnaast kijkt het bedrijf intern of er andere oplossingen zijn om het risico van achterblijvend personeel op te kunnen vangen, bijvoorbeeld door met extra veel bemanningsleden naar verre bestemmingen te vliegen.

Ook de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel zegt dat de KLM-directie overlegt over een uitzonderingspositie. "Wil de overheid geen uitzondering maken, dan ziet KLM zich inderdaad genoodzaakt om de intercontinentale vloot voorlopig volledig aan de grond te houden", schrijft de vakbond in een verklaring.

Volgens een woordvoerder van KLM gaat het om enkele honderden vluchten per week, vooral intercontinentale verbindingen.
Verplichte push-ups voor toeristen die geen mondmasker dragen op Bali
20 Januari, 12:00 HLN.BE
Buitenlanders die geen mondkapje dragen op het Indonesische eiland Bali, lopen het risico te worden verplicht tot push-ups of squats. Dat is te zien op beelden die op sociale media circuleren.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn