NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Veroordeling

2News.be / Trefwoorden / Veroordeling

Vaticaan sluit ambassade in Nicaragua na veroordeling van bisschop
19 Maart, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Het Vaticaan heeft zijn diplomatieke vertegenwoordiging in Nicaragua gesloten. Vrijdag verliet de laatste vertegenwoordiger van de Heilige Stoel de nuntiatuur in Managua, zo meldt het nieuwsportaal Vatican News zaterdag. Monsignore Marcel Diouf is naar Costa Rica verhuisd.
Protest in oosten van Rusland na veroordeling ex-gouverneur
13 Februari, 00:00 HLN.BE
In het oosten van Rusland hebben mensen tegen de veroordeling van een populaire ex-gouverneur tot 22 jaar strafkamp geprotesteerd. Ongeveer 70 betogers kwamen zondag in de stad Chabarovsk bijeen en eisten de vrijlating van Sergej Foergal, zo hebben onafhankelijke Russische media gemeld.


Trucker in beroep tegen veroordeling na dodelijk ongeval met fietsster Kato (12) in Zwevegem: ?Een kaakslag voor de nabestaanden?
15 November 2022, 00:02 HLN.BE
De 56-jarige vrachtwagenchauffeur die op 18 september 2020 in Zwevegem betrokken was bij het dodelijke ongeval waarbij fietsster Kato Vandenbogaerde (12) uit Zwevegem het leven liet, gaat in beroep tegen zijn veroordeling. In eerste aanleg vond de trucker al dat hij geen schuld trof aan het ongeval omdat hij de fietsster niet raakte. De politierechter oordeelde toen anders.


Bill Cosby gaat in beroep tegen veroordeling voor seksueel misbruik van tiener
23 Juni 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse komiek Bill Cosby gaat in beroep tegen zijn veroordeling voor seksueel misbruik van een 16-jarige in 1975. Dat heeft een woordvoerder van de acteur woensdag aangekondigd. Cosby werd dinsdag veroordeeld tot een schadevergoeding van 500.000 dollar voor het slachtoffer, de nu 64-jarige Judy Huth.
Hof bevestigt veroordeling filmbaas Harvey Weinstein: straf blijft 23 jaar
6 Juni 2022, 00:10 NU.NL - Film
Een hof van beroep in New York heeft donderdag de veroordeling van Harvey Weinstein voor verschillende zedenmisdrijven bevestigd. Een vijftal rechters oordeelde dat er bij de veroordeling in 2020 geen fouten zijn gemaakt. De zeventigjarige oud-filmproducent moet zijn straf van 23 jaar daarom blijven uitzitten, melden Amerikaanse media.


ABVV dreigt met onmiddellijke staking bij nieuwe veroordeling van afgevaardigde
5 Juni 2022, 00:09 Skynet Economie
Als een vakbondsafgevaardigde van het ABVV in de toekomst nog een gevangenisstraf zou oplopen in verband met een stakingsactie, dan zal het ABVV onmiddellijk reageren met een algemene 24 urenstaking. Dat heeft voorzitter Thierry Bodson gezegd op het vierjaarlijkse congres van de socialistische vakbond in Brussel.


Heracles-trainer Wormuth furieus op arbitrage na veroordeling tot play-offs
16 Mei 2022, 00:07 NU.NL - Sport
Heracles-trainer Frank Wormuth richt zijn woede na de veroordeling van zijn ploeg tot de play-offs om promotie/degradatie op de arbitrage bij de thuisnederlaag tegen Sparta Rotterdam (1-3). De Duitser begrijpt niets van het besluit van Danny Makkelie om de bal niet op de stip te leggen na een handsbal van Sparta-verdediger Aaron Meijers.


Nieuwe advocaat R. Kelly vecht veroordeling aan
22 Februari 2022, 00:06 NU.NL - Muziek
De nieuwe advocaat van R. Kelly heeft de rechtbank in Brooklyn verzocht de veroordeling van de zanger terug te draaien of hem een nieuw proces te geven. R. Kelly werd vorig jaar schuldig bevonden aan het leiden van een operatie die tot doel had vrouwen en minderjarige meisjes te misbruiken.


Real en Inter verder in CL, Benzema scoort twaalf uur na veroordeling
25 November 2021, 00:03 NU.NL - Sport
Real Madrid en Internazionale hebben zich woensdag gekwalificeerd voor de achtste finales van de Champions League. De Madrilenen namen mede door een goal van Karim Benzema revanche op FC Sheriff (0-3-zege) en Inter won met 2-0 van Shakhtar Donetsk.


Bondscoach Deschamps mag Benzema ook bij veroordeling blijven oproepen
11 November 2021, 00:04 NU.NL - Sport
Bondscoach Didier Deschamps mag Karim Benzema van de Franse bond blijven selecteren, ook als de spits wordt veroordeeld in het strafproces rond de afpersing van zijn vroegere ploeggenoot Mathieu Valbuena.


Albumverkoop R. Kelly 500 procent omhoog sinds veroordeling
13 Oktober 2021, 00:06 NU.NL - Muziek
De verkoopcijfers van de albums van de Amerikaanse zanger R. Kelly zijn sinds hij schuldig is bevonden aan mensenhandel met ruim 500 procent gestegen, meldt Rolling Stone.


De Veroordeling en Mocro Maffia: dit zijn de winnaars van de Gouden Kalveren
6 Oktober 2021, 00:09 NU.NL - Film
Vrijdag worden de Gouden Kalveren uitgereikt tijdens de slotavond van de 41e editie van het Nederlands Film Festival, dat plaatsvindt in Utrecht. NU.nl houdt alle winnaars (vetgedrukt) live bij.


Belgische veroordeling van Iraanse diplomaat zet kwaad bloed in Teheran
4 Februari 2021, 19:13 De Tijd
19:59 Voor het eerst sinds de Iraanse Revolutie is in Europa een Iraanse diplomaat veroordeeld in een terreurproces. Het vonnis van een Antwerpse rechtbank zet kwaad bloed in Teheran. De hamvraag is of Iran...


Honderden arrestaties tijdens protesten tegen veroordeling Navalny
2 Februari 2021, 22:02 Skynet
In Rusland zijn dinsdagavond honderden mensen opgepakt tijdens protesten naar aanleiding van de veroordeling van opposant Alexej Navalny. Op video's op sociale media is te zien hoe aanhangers van Navalny naar politiebussen werden afgevoerd. Mensenrechtenorganisaties melden dat er in de loop van de dag al meer dan 520 mensen werden opgepakt.


Vrouw (27) beschuldigt collega van aanranding maar riskeert nu zelf veroordeling voor laster: ?Hij heeft wel degelijk in mijn borsten geknepen?
26 Januari 2021, 13:48 HLN.BE
De werkneemster van een bedrijf in Herentals moest zich voor de rechtbank in Turnhout verantwoorden voor laster. In september 2019 beschuldigde ze een collega ervan dat hij haar borsten had betast. De klacht voor aanranding werd geseponeerd. In ruil heeft de jonge vrouw uit Heist-op-den-Berg zelf een klacht voor laster aan haar been.


De kans is afgenomen dat impeachmentproces tegen Trump uitmondt in veroordeling door Senaat
27 Januari 2021, 15:33 Volkskrant
De kans dat het impeachmentproces in de Amerikaanse Senaat tegen oud-president Trump zal uitmonden in een veroordeling lijkt verder afgenomen. Die voorlopige conclusie kan worden getrokken na een eerste procedurele stemming in de Senaat.


Weinig toezicht na veroordeling voor mensenhandel
21 Januari 2021, 05:00 NOS nieuws

Mensenhandelaren worden na een veroordeling maar weinig begeleid door de reclassering. Dat staat in een rapport van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. De instantie bekeek gegevens over daders over een periode van vijf jaar.

Tussen 2015 en 2019 werden zo'n 450 mensen veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens mensenhandel. In de meeste gevallen ging het om seksuele uitbuiting, zoals gedwongen prostitutie. In diezelfde periode hebben 135 daders onder toezicht van de reclassering gestaan.

Opvallend weinig, vindt Nationaal Rapporteur Herman Bolhaar. "We zouden moeten willen weten waarom deze daders zo weinig begeleid worden", zegt hij. "Zeker omdat een deel van de daders zo jong is."

Een op de drie daders van seksuele uitbuiting is jonger dan 23 jaar, blijkt uit het onderzoek. Ook slachtoffers zijn vaak nog jong, soms zelfs minderjarig. Volgens Bolhaar is de jonge leeftijd van zowel daders als slachtoffers verontrustend en is goede begeleiding belangrijk om herhaling te voorkomen.

Advies

De rechter bepaalt of reclasseringstoezicht nodig is. Een dader moet zich dan houden aan bepaalde regels en voorwaarden, zoals een verplichte behandeling of agressietraining. En dat wordt gecontroleerd door de reclassering. Het Openbaar Ministerie kan de rechter vragen om het toezicht op te leggen. De reclassering adviseert daar dan eerst over, op verzoek van het OM.

Reclassering Nederland ziet ook dat toezicht ontbreekt in een deel van de mensenhandelzaken. "Een oplossing zou kunnen zijn dat wij in deze zaken standaard opdracht krijgen van het Openbaar Ministerie om advies uit te brengen", zegt een woordvoerder. Dat zou het aantal keren dat de rechter daadwerkelijk reclasseringstoezicht oplegt, kunnen vergroten.

Het OM zegt dat toezicht alleen mogelijk is als iemand mee wil werken en ook bekent. Dat is bij mensenhandel vaak niet het geval. Daarnaast kan toezicht alleen als de rechter - naast de onvoorwaardelijke straf - ook een voorwaardelijk deel oplegt, als stok achter de deur. Dat gebeurt niet altijd, omdat rechters er soms voor kiezen om de dader zo lang mogelijk in de gevangenis te houden.

Gebrek aan bewijs

De Nationaal Rapporteur constateert verder dat het aantal verdachten van mensenhandel de afgelopen jaren is afgenomen, terwijl het aantal signalen over deze vorm van criminaliteit juist steeg. Ook neemt het aantal zaken dat wordt geseponeerd toe. In 2016 eindigde een kwart van de zaken voortijdig, in 2019 was dat gestegen tot veertig procent. Meestal was dat wegens gebrek aan bewijs.

Tot slot ziet de Nationaal Rapporteur dat er relatief weinig veroordelingen zijn voor arbeidsuitbuiting en dat daarvoor ook lichter wordt gestraft. Volgens Bolhaar is dat zorgelijk, omdat het aantal kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt groot is.

Het Openbaar Ministerie stelt dat het na 2015 juridisch lastiger is geworden om uitbuiting te bewijzen. "Een zaak die niet aan die hoge eisen voldoet, zal door het OM niet worden aangebracht bij de rechter", aldus een woordvoerder.
78ste veroordeling voor ?gevaar op de weg?: elektricien moet meteen 3 jaar in de gevangenis
19 Januari 2021, 13:36 HLN.BE
De politierechter geeft O.M. (34), die al eerdere 77 veroordelingen achter zijn naam had staan, een nog strengere celstraf dan gevraagd. Hij moet drie jaar naar de gevangenis en krijgt een levenslang rijverbod. De man uit Sint-Denijs-Westrem bij Gent kroop in 2019 achter het stuur terwijl hij op dat moment een rijverbod van zeven jaar had. De zelfstandige elektricien wordt onmiddellijk aangehouden.


Rechtbank Antwerpen: Moeders voor Moeders gaat in beroep tegen veroordeling voor discriminatie
13 Januari 2021, 13:12 Skynet Belgie
De Antwerpse vzw Moeders voor Moeders, die zich inzet voor hulpbehoevende gezinnen, gaat in beroep tegen het vonnis van de burgerlijke rechtbank. Die oordeelde vorige week dat de vzw vrouwen niet langer mag vragen om hun hoofddoek af te nemen in bepaalde delen van het gebouw, omdat die interne regel discriminerend is.


Theo Francken (N-VA) over veroordeling Kucam: ?Dit valt niet goed te praten?
12 Januari 2021, 13:30 Gazet v. Antwerpen

Melikan Kucam (46) heeft zich schuldig gemaakt aan mensensmokkel. Hij liet zich door Syrische christenen grof geld betalen in ruil voor een humanitair visum. ?Dit valt niet goed te praten?, zegt Theo Francken (N-VA), toenmalig staatssecretaris van Asiel en Migratie.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn