NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Verlinden

2News.be / Trefwoorden / Verlinden

Boodschap van politievakbonden aan minister Verlinden: ?Na 20 jaar stilstand is het tijd voor verandering?
7 Oktober, 00:01 HLN.BE
De politievakbonden VSOA, NSPV en ACV hebben een duidelijke boodschap voor minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V): ?Denk aan ons.? Sinds 2001 is het loon van politieagenten onveranderd gebleven. De vakbonden hopen dan ook dat daar snel verandering in komt. Dat maken ze duidelijk met een filmpje dat ze deelden via sociale media.


?iPhone van journalist Peter Verlinden gehackt met spionagesoftware Pegasus?

De iPhones van voormalig VRT-journalist Peter Verlinden en zijn echtgenote Marie Bamutese zijn ?waarschijnlijk aangevallen met spionagesoftware Pegasus?. Dat schrijven Knack en Le Soir vrijdagavond op basis van een rapport van de militaire inlichtingendienst ADIV. Daarbij wordt gekeken naar Rwanda.
Minister Verlinden: ?Voorbereidingen getroffen om coronapas in Brussel te veralgemenen?
4 September, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) treft voorbereidingen om de coronapas in Brussel in meer situaties te verplichten. Dat heeft ze gezegd in De afspraak op vrijdag op VRT NWS. Verlinden wil de coronapas niet opleggen in Vlaanderen, waar de vaccinatiegraad hoog is. Maar ze sluit het ook niet uit mocht de situatie weer verslechteren.
Vlaams Nationaal Front wil betogen tegen minister Annelies Verlinden
5 Februari, 20:04 Gazet v. Antwerpen

Het Nationaal Front, een nieuwe extreemrechtse Vlaamsgezinde beweging, wil op zondag 21 februari ?statisch? betogen in Schoten.
Oppositie legt Verlinden vuur aan de schenen over ontbreken pandemiewet: ?Dit zijn geen gegeven volmachten, deze zijn genomen?
4 Februari, 19:00 HLN.BE
De verzamelde oppositie heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) donderdagmiddag het vuur aan de schenen gelegd over het ontbreken van een pandemiewet. "Dit zijn geen gegeven volmachten, deze zijn genomen?, zei N-VA-fractieleider Peter De Roover.


Oppositie legt Verlinden vuur aan de schenen over ontbreken pandemiewet
4 Februari, 18:24 Skynet Belgie
De verzamelde oppositie heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vanmiddag het vuur aan de schenen gelegd over het ontbreken van een pandemiewet. "Dit zijn geen gegeven volmachten, deze zijn genomen", zei N-VA-fractieleider Peter De Roover.


Minister Verlinden zet door met pandemiewet ondanks kritiek De Croo
4 Februari, 04:12 Gazet v. Antwerpen

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zet door met de pandemiewet. Ze wil binnen enkele weken al naar de ministerraad trekken met een voorontwerp van de wet, liet ze woensdag weten tijdens een webcast bij het VBO.
Nederlander wil website over coronavirus ?verkopen voor 1.000 euro? na radioblunder van minister Annelies Verlinden
29 Januari, 08:18 HLN.BE
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) refereerde gisteren op Radio 1 aan de website coronavirus.be in plaats van info-coronavirus.be als overheidswebsite waar de bevolking meer informatie over het virus kan vinden. Een Nederlandse software-ingenieur die de domeinnaam in handen heeft, vraagt nu 1.000 euro voor de website. ?Behalve als de Belgische premier het vraagt?, voegt hij eraan toe.


AstraZeneca-vaccin goedgekeurd door Europese medicijnwaakhond
29 Januari, 15:30 NOS nieuws

Het Oxford/AstraZeneca-vaccin is goedgekeurd door het Europese Geneesmiddelenbureau EMA. Het is het derde vaccin dat is goedgekeurd voor de Europese Unie, na die van Pfizer/BioNTech en Moderna.

Wanneer de Europese Commissie het advies van het EMA overneemt, wordt het vaccin beschikbaar gesteld voor mensen in de EU vanaf 18 jaar en ouder. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zat namens Nederland in het beoordelingstraject.

"Met dit derde coronavaccin voegen we nog een werkzaam en veilig vaccin toe aan de middelen om het coronavirus te bestrijden", zegt CBG-voorzitter Ton de Boer. "Alle coronavaccins zijn hard nodig om mensen te beschermen. Deze beoordeling is net zoals altijd grondig gedaan met dezelfde hoge eisen die we altijd stellen aan vaccins."

Het vaccin bestaat uit twee doseringen. De tweede prik moet tussen de vier en twaalf weken na de eerste worden gegeven. Uit twee grote studies blijkt dat het vaccin bij 60 procent van de mensen van 18 jaar en ouder bescherming biedt.

Beperkt bewijs voor 55-pussers

Er is nog maar beperkt bewijs voor de bescherming van 55-plussers. Dat komt doordat de meeste deelnemers aan de studies jonger waren. Duidelijke conclusies voor mensen van boven de 55 zijn dus niet mogelijk, zegt het CBG.

"Wel is er betrouwbare informatie dat het vaccin veilig is voor deze doelgroep. Gebaseerd op ervaringen met andere vaccins, waaruit blijkt dat deze leeftijdsgroep een goede immuunrespons heeft, is te verwachten dat het vaccin ook in deze groep bescherming biedt. Daarom kan het vaccin ook gebruikt worden voor ouderen."

Bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen zijn volgens het CBG gevoeligheid en pijn op de prikplek. Ook kan spierpijn voorkomen, net als hoofdpijn, vermoeidheid, verhoging en koorts, koude rillingen, gewrichtspijn en misselijkheid. De bijwerkingen zijn mild en kortdurend.
Minister Verlinden daagt CD&V-afdeling uit: ?Pionieren in democratische vernieuwing?
25 Januari, 19:36 Gazet v. Antwerpen

CD&V Schoten gaat na hoe ze gevolg kan geven aan de oproep van lid Annelies Verlinden. In haar toespraak tot de lokale afdeling tijdens de online nieuwjaarsreceptie herinnerde de minister aan het feit dat ook democratische vernieuwing in haar portefeuille zit. ?Het zou mooi zijn mochten mijn Schotense vrienden een pioniersrol willen opnemen.?
Annelies Verlinden wil amokmakers in recreatiedomeinen harder aanpakken
22 Januari, 04:06 Gazet v. Antwerpen

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil amokmakers in recreatiedomeinen of op het strand strenger aanpakken door de uitbreiding van het plaatsverbod. Tegen de zomer gaat ze daarvoor een regeling uitwerken, verklaarde ze daarover in de Kamer aan Franky Demon (CD&V) en Koen Metsu (N-VA).
Ligue 1 - Napoli leent Milik anderhalf jaar uit aan Marseille
21 Januari, 23:31 Skynet
Het Italiaanse Napoli van onze landgenoot Dries Mertens leent zijn Poolse aanvaller Arek Milik voor achttien maanden, met optie tot aankoop, uit aan het Franse Olympique Marseille, zo bevestigde de Franse club donderdag.


Brusselse PS spreekt Verlinden aan over racistische politievideo
21 Januari, 11:42 Skynet Belgie
"Mevrouw de minister van Binnenlandse Zaken, we hebben een nationaal verzoeningsproject nodig, en snel." Met die woorden lanceert de voorzitter van de Brusselse PS, Kamerlid Ahmed Laaouej, een oproep aan minister Annelies Verlinden nadat een video opgedoken is van twee Brusselse agentes die zich te buiten gaan aan racistische en homofobe commentaren.


Marc Verlinden is nieuwe voorzitter Basketbal Vlaanderen
26 Maart 2018, 12:36 Gazet v. Antwerpen

Marc Verlinden is zaterdag verkozen tot nieuwe voorzitter van Basketbal Vlaanderen. De voormalige scheidsrechter volgt Adri Welvaarts op en blijft minstens tot 31 december 2021 op post. Dat heeft Basketbal Vlaanderen maandag bekendgemaakt. Welvaarts blijft lid van de Raad van Bestuur.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn