NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Verkiezingen

2News.be / Trefwoorden / Verkiezingen

Techreuzen gaan samenwerken om misbruik AI bij verkiezingen te bestrijden
20 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
Grote techbedrijven hebben een samenwerkingsverband opgezet om misbruik van kunstmatige intelligentie bij verkiezingen tegen te gaan. Onder andere OpenAI, Meta, Microsoft, Google, Amazon en X doen daaraan mee.


Peilers verwachten ruk naar rechts bij Europese verkiezingen
24 Januari, 00:00 HLN.BE
EU-burgers maken bij de komende Europese verkiezingen een ruk naar rechts, verwachten onderzoekers. De pro-Europese middenpartijen die nu nog het EU-beleid stempelen, dreigen volgens hen hun zekere meerderheid te verliezen. Dat kan grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de omgang met Rusland en het klimaat.


Verkiezingen 2024 - Colruyt corrigeert uitspraken PVDA-voorzitter Hedebouw
15 Januari, 00:02 Skynet Economie
De aanval van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw op supermarktketen Colruyt valt in het hoofdkwartier in Halle slecht. De retailer noemt de cijfers die Hedebouw zondag in zijn nieuwjaarstoespraak gaf "kort door de bocht" en wijst erop dat het bedrijf net geen 25 procent aan vennootschapsbelasting betaalde in het boekjaar 2022-'23. "We vinden het wel positief om te zien dat er gestreden wordt voor de koopkracht van de consument", zegt Colruyt nog.


Verkiezingen 2024 - PS start opnieuw burgerbevraging
15 Januari, 00:01 Skynet
De PS gaat maandag opnieuw van start met een grote burgerbevraging, om na te gaan met welke prioriteiten de Franstalige sociaaldemocraten naar de volgende verkiezingen gaan. Dat kondigt de PS zondagavond aan. Bij de verkiezingen van 2019 hield de partij ook al zo'n bevraging.


Verkiezingen Congo - Verkiezingen worden dag verlengd
21 December 2023, 00:01 Skynet
Er zal donderdag nog gestemd kunnen worden in de stembureaus in Congo die woensdag niet konden opengaan. Dat kondigde Denis Kadima, de voorzitter van de nationale kiescommissie (Ceni), woensdagavond aan op de nationale televisie.


De week die komt: stikstof, fraudeplan en verkiezingen Congo
18 December 2023, 00:01 De Tijd
01:00 Krijgt Vincent Van Peteghem zijn fraudeplan er nog door, slaagt Tshisekedi erin de verkiezingen in Congo te winnen en raakt het stikstofdecreet eindelijk gestemd? Dat komt u onder andere te weten deze...


Verkiezingen Nederland - Plasterk door als informateur, zorg in Kamer om rechtsstaat blijft
14 December 2023, 00:02 Skynet Buitenland
De Nederlandse oud-minister Ronald Plasterk kan na zijn werk als verkenner direct door als informateur. Een meerderheid in de Tweede Kamer is het woensdag eens geraakt dat hij de door hemzelf geopperde "korte informatieronde" met de partijen PVV, VVD, NSC en BBB gaat leiden. Unanieme steun is er evenwel niet, daarvoor maken te veel partijen zich grote zorgen om mogelijk gesjacher met de rechtsstaat.


Naji, Van den Brandt en Van der Straeten trekken lijst Groen in Brussel bij verkiezingen 2024
9 December 2023, 00:00 HLN.BE
Covoorzitter Nadia Naji gaat bij de verkiezingen van volgend jaar in Brussel de Vlaamse lijst voor Groen trekken. Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt trekt voor het Brussels Gewest en minister van Energie Tinne Van der Straeten is de groene kopvrouw op de gedeelde Kamerlijst met Ecolo. Dat heeft de partij vrijdagavond beslist op een ledencongres.


Verkiezingen 2024 - Galmaarden gaat op zoek naar vrijwilligers om verkiezingsbureaus te bemannen
8 December 2023, 00:01 Skynet Belgie
De gemeente Galmaarden in Vlaams-Brabant heeft een oproep gelanceerd om vrijwilligers te zoeken die bij de verkiezingen van juni 2024 in een stembureau willen zetelen. Dat schrijft VRT NWS donderdag en bevestigt burgemeester Ludo Persoons (CD&V).


Verkiezingen Nederland - Partij van Omtzigt niet klaar om regeringsonderhandeling met Wilders op te starten
30 November 2023, 00:06 Skynet Buitenland
NSC, de partij van Pieter Omtzigt, is nog niet klaar om te onderhandelen over de vorming van een nieuwe Nederlandse regering. Omtzigt heeft die boodschap woensdag overgebracht aan verkenner Ronald Plasterk, zo deelde hij na afloop van dat gesprek mee aan de Nederlandse media.


Deelnemers sociale verkiezingen kennen lijstnummer
23 November 2023, 00:04 Skynet Economie
Een onschuldige kinderhand heeft woensdag op het kabinet van minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) de lijstnummers getrokken voor de organisaties die in mei deelnemen aan de sociale verkiezingen. De liberale vakbond ACLVB krijgt opnieuw nummer 1, het christelijke ACV nummer 2, het socialistische ABVV nummer 3. De NCK, die het kaderpersoneel vertegenwoordigt, staat op lijst nummer 4. Het bepalen van de lijstnummers is traditioneel het startschot voor de sociale verkiezingen. De verkiezingsprocedure gaat officieel van start op 15 december 2023.


Verkiezingen Nederland - Wilders roept andere partijen op tot samenwerking: PVV is "niet meer te negeren"
23 November 2023, 00:03 Skynet Buitenland
De extreemrechtse partij PVV is "echt totaal niet meer te negeren bent, door welke partij dan ook". Dat heeft partijleider Geert Wilders woensdagavond verklaard in een eerste toespraak na de exitpolls. Hij riep de andere partijen ook op tot samenwerking.


Verkiezingen Nederland - Omtzigt bereid om in regering te stappen, maar "zal niet eenvoudig worden"
23 November 2023, 00:03 Skynet
Pieter Omtzigt, de leider van de nieuwe partij NSC, is bereid om in de volgende Nederlandse regering te stappen. Dat heeft hij woensdagavond duidelijk gemaakt in een toespraak voor zijn aanhangers.


Verkiezingen Nederland - "Nu breekt het uur aan dat we de democratie gaan verdedigen", zegt Timmermans
23 November 2023, 00:02 Skynet
Frans Timmermans, de lijsttrekker van de linkse alliantie van GroenLinks-PvdA, heeft na de verkiezingsoverwinning van de extreemrechtse partij PVV beklemtoond dat hij de democratie en de rechtstaat in Nederland zal blijven verdedigen. Hij sluit ook uit dat hij met de partij van Geert Wilders in een coalitie zou stappen.


Verkiezingen Nederland - Vlaams Belang feliciteert Geert Wilders met verkiezingsoverwinning
23 November 2023, 00:01 Skynet
Vlaams Belang heeft woensdagavond de Nederlandse politicus Geert Wilders gefeliciteerd met zijn verkiezingsoverwinning. "Het is duidelijk: de bevolking smacht naar echte verandering. Niet alleen in Nederland, maar ook in Vlaanderen", zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken in een persbericht.


?Cyberveiligheid ondergeschoven kindje bij verkiezingen?
23 November 2023, 00:00 Emerce
Cyberveiligheid krijgt weinig aandacht in verkiezingsprogramma?s. Dit blijkt uit een analyse van cybersecurityspecialist Eye Security.


Goed nieuws voor Britse premier Sunak: prijsgroei neemt af voor verkiezingen
16 November 2023, 00:07 NU.NL - Economie
De Britse inflatie is vorige maand afgenomen tot het laagste niveau in twee jaar. Dat is gunstig voor premier Rishi Sunak, die heeft beloofd de prijsgroei te beteugelen voor de verkiezingen in 2024.


Facebook blundert en kondigt verkiezingen een week te vroeg aan
16 November 2023, 00:07 NU.NL - Economie
Op Facebook verscheen woensdagochtend de melding dat vandaag de verkiezingen voor de Tweede Kamer worden gehouden. Daarmee was het sociale medium een week te vroeg, want pas op 22 november gaan we stemmen.


Verkiezingen 2024 - Willem-Frederik Schiltz wordt lijsttrekker Open VLD Antwerpen
15 November 2023, 00:02 Skynet
Willem-Frederik Schiltz, fractieleider in het Vlaams parlement van de liberalen, zal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar de lijst van Open VLD trekken in Antwerpen. Dat bevestigen Schiltz en de lokale voorzitter Fons Borginon dinsdagavond.


Portugese premier Antonio Costa stapt op na corruptieonderzoek, vervroegde verkiezingen op 10 maart
10 November 2023, 00:02 HLN.BE
De Portugese premier Antonio Costa heeft dinsdag zijn ontslag ingediend, nadat de politie zijn ambtswoning had doorzocht in het kader van een corruptieonderzoek. De 62-jarige Costa, lid van de Socialistische Partij, was sinds 2015 premier. President Marcelo Rebelo de Sousa heeft donderdagavond in een televisietoespraak de ontbinding van het parlement en vervroegde verkiezingen op 10 maart 2024 aangekondigd.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn