NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Verkiezingen

2News.be / Trefwoorden / Verkiezingen

Griekse premier Mitsotakis claimt overwinning na verkiezingen, maar tweede termijn nog niet voor meteen
22 Mei, 00:00 HLN.BE
Geen enkele partij is er tijdens de Griekse verkiezingen zondag in geslaagd om goed genoeg te scoren om een absolute meerderheid te hebben in het parlement. Het conservatieve Nea Dimokratia van premier Kyriakos Mitsotakis (55) komt wel met voorsprong als grootste uit de bus. Die ?klinkende verkiezingsoverwinning? opent volgens de premier de weg naar een tweede stemronde, waarin zijn partij alsnog een absolute meerderheid kan behalen.


17 Mei, 00:07 Volkskrant
10 Mei, 00:04 Volkskrant
10 Mei, 00:04 Volkskrant
Verkiezingen Nederland - Nederlandse regering wil, na crisisberaad, verbeteringen op grote dossiers
29 Maart, 00:09 Skynet
De Nederlandse regering gaat proberen verbeteringen aan te brengen op dossiers waar de kiezer zich zorgen over maakt, zei premier Mark Rutte (VVD) na afloop van een overleg tussen de top van het kabinet naar aanleiding van de verkiezingsuitslag. De coalitiepartijen verloren flink bij de Provinciale Statenverkiezingen, nieuwkomer de BoerBurgerBeweging (BBB) boekte een historische overwinning in alle provincies.


Treinongeval Griekenland - Griekse premier kondigt verkiezingen aan in mei
22 Maart, 00:02 Skynet
De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft dinsdag aangekondigd dat de Grieken in mei naar de stembus zullen trekken. Over een exacte datum wou de premier zich nog niet uitspreken.


12 Maart, 00:07 Volkskrant
Stikstofakkoord - Punten die moeilijk liggen voor CD&V over de verkiezingen getild, hekelt Tobback
11 Maart, 00:45 Skynet Economie
Voor Vooruit verschilt het stikstofakkoord dat de Vlaamse regering vrijdag bereikte nauwelijks van het akkoord van een jaar geleden. Alleen worden de punten die het moeilijkst liggen voor CD&V nu over de verkiezingen getild.


10 Maart, 00:45 Volkskrant
TikTok keurt advertenties met nepnieuws over provinciale verkiezingen goed
3 Maart, 00:09 NU.NL - Tech
TikTok heeft advertenties met nepnieuws over de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen en oproepen om de stembusgang te saboteren goedgekeurd. Dat blijkt uit onderzoek van BNR.


27 Februari, 00:07 Volkskrant
20 Februari, 00:42 Volkskrant
ANALYSE. Bart De Wever staat moeilijk 2023 te wachten: vooruitzicht op verkiezingen tempert feestvreugde
2 Januari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Bart De Wever blaast als burgemeester van Antwerpen tien kaarsjes uit. Zijn karakter wat kennende, zal dat niet met toeters en bellen gebeuren. Het vooruitzicht op de nationale en lokale verkiezingen in 2024 tempert de feestvreugde. Zijn Bourgondische coalitie zonder al te veel brokken naar de finish leiden, de gevolgen opvangen van de talrijke crisissen en de kiezers overtuigen om hem een derde mandaat te geven als burgemeester: die uitdagingen zullen nog heel wat energie van hem vragen.
Lokale verkiezingen Kosovo uitgesteld door etnische spanningen
11 December 2022, 00:02 Skynet Buitenland
In Kosovo zijn de geplande lokale verkiezingen uitgesteld door de toenemende etnische spanningen. De verkiezingen zouden plaatsvinden tussen 18 en 25 december, maar worden uitgesteld tot april. Dat heeft presidente Vjosa Osmani vandaag bekendgemaakt na overleg met de politieke partijen in Pristina. De exacte nieuwe datum voor de lokale stembusslag wordt later bekendgemaakt.


GRAFIEK. De laatste stand van zaken in de Amerikaanse midterm-verkiezingen
10 November 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Bij de Amerikaanse midterm-verkiezingen stond traditioneel veel op het spel. Alle 435 zitjes van het Huis van Afgevaardigden moesten worden verdeeld, ongeveer een derde van alle senatoren moest worden gekozen, net als 36 nieuwe gouverneurs. Hieronder vinden jullie de laatste stand van zaken weergegeven in een grafiek.
Toch geen Noord-Ierse verkiezingen voor Kerstmis
6 November 2022, 00:06 Skynet Economie
Noord-Ierland zal toch geen spoedverkiezingen organiseren in december. Dat heeft de Britse minister Heaton-Harris, die voor de regio bevoegd is, bevestigd in een persbericht.


Facebook en Instagram stonden illegaal advertenties toe rond verkiezingen
4 November 2022, 00:00 Tweakers
Meta-merken Facebook en Instagram hebben in de dagen voor de presidentsverkiezingen in Kenia illegaal advertenties toegestaan van politici. Dat is tegen de wet in dat land en ook tegen de regels van Meta zelf rond politieke advertenties.


3 November 2022, 00:06 Volkskrant
Vervroegde verkiezingen in Noord-Ierland bijna onvermijdelijk
31 Oktober 2022, 00:06 Skynet Economie
Met morgen als deadline om een eenheidsregering te vormen, lijken vervroegde verkiezingen in Noord-Ierland bijna niet meer af te wenden. Vandaag hield de DUP, de belangrijkste protestantse unionistische partij, het been opnieuw stijf en weigerde in zee te gaan met de katholieke republikeinse partij Sinn Fein. Een oplossing om uit deze politieke impasse - die al maandenlang aansleept - te geraken, lijkt nihil.


28 Oktober 2022, 00:06 VolkskrantGerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn