NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Verkiezingen

2News.be / Trefwoorden / Verkiezingen

In Irak is status quo bijna heilig verklaard: hebben de verkiezingen van zondag wel zin?
9 Oktober, 00:07 Volkskrant
Na een historische protestgolf die maanden aanhield, gaat Irak zondag naar de stembus. Maar veel animo is er niet, door het klimaat van wetteloosheid dat in het land heerst. Wat zijn de grootste struikelblokken voor verandering?


Staatsgreep Guinee - Washington roept junta in Guinee op om tijdschema voor verkiezingen vast te leggen
5 Oktober, 00:02 Skynet
De Verenigde Staten hebben maandag het hoofd van de regerende junta in Guinee, Mamady Doumbouya, opgeroepen om een tijdschema voor de verkiezingen vast te leggen. Doumbouya werd vrijdagmiddag ingezworen als interim-president van het West-Afrikaanse land tijdens een plechtigheid in het paleis Mohammed-V in Conakry.


Klimaat, immigratie en start-ups: hierop baseren Duitsers hun stem bij de verkiezingen
25 September, 00:08 Volkskrant
De Duitsers kiezen zondag een nieuw parlement. Het afscheid van zestien jaar Merkel belooft een nek-aan-nekrace te worden, tussen haar eigen CDU en de sociaal-democratische SPD. Wat vinden de Duitse kiezers belangrijk?


Duitse verkiezingen, reuzespannend maar weinig gegoogled door Nederlanders
25 September, 00:07 Volkskrant
Wie kijkt naar de zoekopdrachten op Google ziet een groot verschil in populariteit tussen de Duitse en Amerikaanse verkiezingen.


Telegram verwijdert chatbot die advies geeft over Russische verkiezingen
22 September, 00:08 NU.NL - Tech
Berichtendienst Telegram heeft de zogenoemde Smart Voting-chatbot van de Russische oppositieleider Alexei Navalny geblokkeerd, schrijft The Moscow Times zaterdag. De bot geeft Navalny's aanhangers informatie over verkiezingskandidaten die kritisch tegenover het Kremlin staan, zodat ze strategisch kunnen stemmen.


Verkiezingen Duitsland - Scholz en Baerbock steunen minimumuurloon van 12 euro
21 September, 00:05 Skynet Economie
De twee kandidaten die de conservatieve partij het bondskanselierschap willen afsnoepen bij de verkiezingen in Duitsland op 26 september, eisen de invoering van een minimumloon van 12 euro per uur. Ze deden dat in het laatste grote debat voor de stembusgang;


Golf van arrestaties in aanloop naar verkiezingen Nicaragua zet zich voort
5 Augustus, 00:01 HLN.BE
In Nicaragua is opnieuw een tegenstander van president Daniel Ortega opgepakt. Ze is gediskwalificeerd voor de presidentsverkiezingen.


Vlaams Parlement schaft opkomstplicht lokale verkiezingen af
15 Juli, 00:00 HLN.BE
De plenaire vergadering van het Vlaams Parlement heeft vanavond het licht op groen gezet voor de afschaffing van de opkomstplicht bij de lokale verkiezingen. In oktober 2024 bent u daardoor niet meer verplicht om te gaan stemmen voor een nieuwe gemeente- en provincieraad.


Patstelling na verkiezingen in Liechtenstein: amper 23 stemmen verschil tussen 2 partijen
7 Februari, 19:12 Skynet
Liechtenstein is in een patstelling terechtgekomen na de parlementsverkiezingen. Tussen de twee conservatieve volkspartijen is er een verschil van amper 23 stemmen. Zo eindigen zowel de Progressieve Burgerpartij (FBP) als de Patriottische Unie (VU) op 35,9 procent van de stemmen.


Somalische verkiezingen uitgesteld
6 Februari, 16:47 Skynet Buitenland
De Somalische verkiezingen die maandag zouden plaatsvinden, zijn uitgesteld. Dat heeft president Mohamed Abdullahi Farmajo aangekondigd in het parlement.


Feestpartij, JONG en de BoerenBurgerbeweging: 37 partijen doen mee aan de verkiezingen
5 Februari, 17:34 Volkskrant
Het stembiljet voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart zal 37 partijlijsten tellen. Dat heeft de Kiesraad vrijdag bekendgemaakt. Daarmee wordt het record uit 2017 van 28 partijen verpulverd.


Britse plaatselijke verkiezingen in mei gaan door, ondanks coronapandemie
5 Februari, 14:22 HLN.BE
Inwoners van Engeland en Wales kunnen in mei gewoon naar de stembus, ondanks de coronapandemie. De regering heeft wel extra maatregelen aangekondigd om te zorgen dat de lokale verkiezingen veilig verlopen. Zo moeten kiezers dit keer een eigen pen of potlood meenemen naar het stemhokje, berichten Britse media. Ook het dragen van mondmaskers in stembureaus is verplicht.


Britse plaatselijke verkiezingen in mei gaan door, ondanks coronapandemie
5 Februari, 14:04 Skynet Buitenland
Inwoners van Engeland en Wales kunnen in mei gewoon naar de stembus, ondanks de coronapandemie. De regering heeft wel extra maatregelen aangekondigd om te zorgen dat de lokale verkiezingen veilig verlopen. Zo moeten kiezers dit keer een eigen pen of potlood meenemen naar het stemhokje, berichten Britse media. Ook het dragen van mondmaskers in stembureaus is verplicht.


Recordaantal van 41 partijen levert kandidatenlijst in voor verkiezingen
2 Februari, 20:26 NOS nieuws

Een recordaantal partijen heeft zich aangemeld voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart. De Kiesraad heeft bekendgemaakt dat er door 41 partijen kandidatenlijsten zijn ingeleverd. Het vorige record dateert van 2017: vier jaar geleden deden er uiteindelijk 28 partijen mee aan de verkiezingen.

In december werd al duidelijk dat er een ongekend aantal van 89 partijnamen was geregistreerd. Dat is de eerste stap op weg naar deelname aan de verkiezingen.

De deadline voor de volgende stap, het inleveren van de namen van kandidaten, verstreek gisteren. Alle partijen die nu in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn, doen weer mee. Daarnaast kan er bijvoorbeeld worden gestemd op partijen als BIJ1 van Sylvana Simons, JA21 van de oud-FVD'ers Joost Eerdmans en De Feestpartij van Oranjefan Johan Vlemmix.

Verzuimen herstellen

De komende dagen kunnen partijen nog eventuele verzuimen herstellen. Dan gaat het bijvoorbeeld om voldoende ondersteuningsverklaringen. Om mee te kunnen doen moet een partij in iedere kieskring 20 ondersteuningsverklaringen ophalen.

Opvallend is dat 35 partijen nog niet aan alle eisen hebben voldaan. Daaronder zijn ook gevestigde namen als de PvdA, het CDA en de VVD.

De Kiesraad maakt vrijdag in een openbare bijeenkomst bekend welke kandidatenlijsten geldig zijn en hoeveel partijen er definitief meedoen. Dan wordt ook de volgorde duidelijk waarin de partijen op het stembiljet komen te staan.

Om aan de verkiezingen te mogen meedoen, moeten nieuwe partijen ook een waarborgsom betalen van 11.250 euro. Ze krijgen die terug als ze bij de verkiezingen minimaal 75 procent van de kiesdeler halen. De ondersteuningsverklaringen en de waarborgsom zijn alleen verplicht voor partijen die bij de vorige verkiezingen geen zetel hebben gehaald. Vanwege de coronacrisis zijn de Kamerverkiezingen dit jaar over drie dagen gespreid: 15, 16 en 17 maart.
Wekdienst 2/2: Persconferentie Rutte en De Jonge ? Kiesraad komt met kandidatenlijst verkiezingen
2 Februari, 06:14 NOS nieuws

Goedemorgen! Om 19.00 uur is er weer een corona-persconferentie en de Kiesraad maakt bekend welke partijen een kandidatenlijst hebben ingeleverd voor deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Het weer: de bewolking wordt vandaag snel dikker en vanuit het zuidwesten trekt een regenstoring het land over. In het noordoosten valt in de middag sneeuw. Daar wordt het 1 graad, in het midden van het land tussen 4 en 7 graden en in het zuiden lokaal ruim 10 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten? Wat heb je gemist?

De Amerikaanse rockster Marilyn Manson is aan de kant gezet door zijn platenmaatschappij Loma Vista Recordings, nadat er op maandag nieuwe beschuldigingen tegen hem opdoken van seksueel misbruik en huiselijk geweld. Actrice Evan Rachel Wood wees de zanger en bandleider aan als de man die haar "jarenlang gruwelijk heeft misbruikt".

Ook tv-zender AMC verbreekt de banden met Manson, die in de jaren '90 bekend werd als 'shock rocker'.

Ander nieuws uit de nacht: En dan nog even dit:

Online complimentjes krijgen van een voormalige first lady, welke vierjarige maakt dat nou mee? Michelle Obama reageerde vannacht via Twitter op foto's van Ryleigh en Zayden, twee kinderen die verkleed zijn als Michelle en Barack Obama tijdens de inauguratie van president Joe Biden.

"Perfect!", tweette de oud-first lady. De jonge Ryleigh Madison duikt overigens wel vaker in de verkleedkist: eerder poseerde ze al als het evenbeeld van vice-president Kamala Harris en rockster Prince.

Fijne dag!
Technologie in de verkiezingen 2021 - Alle programma's doorgespit
30 Januari, 05:24 Tweakers
De verkiezingen komen eraan, dus hebben we alle verkiezingsprogramma's doorgespit om te kijken wat de politieke partijen zeggen over digitalisering.


Trump wil Republikeinen helpen bij volgende verkiezingen
29 Januari, 00:50 Skynet
Voormalig president Donald Trump wil de Republikeinse partij helpen aan een meerderheid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden als er volgend jaar weer nieuwe leden van het parlement worden gekozen. Dat laat Republikeinse fractieleider Kevin McCarthy weten na een bezoek aan Trump op zijn resort Mar-a-Lago in Florida. De ontmoeting zou "hartelijk" geweest zijn.


Twitteraar aangeklaagd om verspreiding desinformatie tijdens verkiezingen VS
28 Januari, 08:02 NU.NL - Tech
Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Twitter-gebruiker Douglass Mackey aangeklaagd, omdat hij tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 desinformatie heeft verspreid. De 31-jarige man uit Florida hangt een celstraf van maximaal tien jaar boven het hoofd.


24 Januari, 21:08 Skynet
?Trump wilde met nieuwe minister verkiezingen ongeldig verklaren?
23 Januari, 09:42 HLN.BE
Oud-president Donald Trump heeft in de eindfase van zijn ambtstermijn met de gedachten gespeeld om toenmalig Amerikaans minister van Justitie Jeffrey Rosen te ontslaan en hem te vervangen met een jurist die voor hem de verkiezingsuitslag in de staat Georgia ongeldig zou verklaren.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn