NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vergiftiging

2News.be / Trefwoorden / Vergiftiging

Vergiftiging Iraanse schoolmeisjes - Iraanse geheime dienst gaat niet uit van georganiseerd dadernetwerk, maar van hysterie
29 April, 00:04 Skynet Buitenland
De Iraanse geheime dienst denkt niet dat een georganiseerd netwerk achter de mysterieuze golf van vergiftigingen bij schoolmeisjes zit. De dienst gaat wel uit van een nationale hysterie, klinkt het in een rapport waarover de Iraanse media vrijdag berichten.


Vergiftiging Iraanse schoolmeisjes - Iran start onderzoek naar vergiftigingen op meisjesscholen
8 April, 00:04 Skynet Buitenland
De Iraanse autoriteiten hebben een onderzoek aangekondigd naar de mysterieuze vergiftigingen op meisjesscholen verspreid over het hele land. Een speciaal daartoe opgerichte commissie zal zich over de zaak buigen en legt binnen twee weken haar verslag voor, melden Iraanse media vrijdag.


Derde CO-intoxicatie in Brussel deze week. Vrouw sterft door CO-vergiftiging in badkamer
30 Januari 2022, 00:02 HLN.BE
In de Belfortstraat in Brussel is zaterdagnamiddag een vrouw om het leven gekomen door CO-vergiftiging.


Vergiftiging Navalny - Washington veroordeelt "brutale methodes" die Moskou gebruikt tegen manifestanten
23 Januari 2021, 21:26 Skynet
De Verenigde Staten hebben de "brutale methodes" veroordeeld die de Russische politie heeft gebruikt bij de massale arrestaties rond de betogingen voor de vrijlating van oppositieleider Aleksej Navalny. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington roept de Russische autoriteiten op alle arrestanten vrij te laten.


Vergiftiging Navalny - Ook huidige Amerikaanse regering vraagt vrijlating Navalny
18 Januari 2021, 02:25 Skynet
Ook de ontslagnemende Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo veroordeelt de arrestatie van de Russische opposant Alexej Navalny en vraagt zijn onmiddellijke vrijlating. Eerder deed de veiligheidsadviseur van de nieuwe president Joe Biden dat ook al.


Kremlincriticus Aleksej Navalny bij aankomst in Moskou gearresteerd
17 Januari 2021, 21:13 Volkskrant
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is bij aankomst in Moskou gearresteerd. Hij keerde zondag terug uit Duitsland nadat hij maandenlang herstelde van een vergiftiging met zenuwgif novitsjok.


Oppositieleider Navalny keert terug in Rusland ondanks dreigende gevangenisstraf
14 Januari 2021, 06:32 Volkskrant
Ondanks een dreigende gevangenisstraf keert oppositieleider Aleksej Navalny terug naar Rusland. Op Instagram kondigt Navalny aan komende zondag terug te keren uit Duitsland, waar hij maandenlang behandeld is voor vergiftiging met het Russische zenuwgif novitsjok.


"Bijna mirakel dat Skripals vergiftiging overleefden"
29 Mei 2018, 11:06 Skynet
Het is bijna een mirakel dat de voormalige Russische dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter Joelia de gifaanval in Salisbury overleefd hebben. Dat zeggen de behandelende artsen. Zij praatten bijna drie maanden na de aanslag voor het eerst uitvoerig over de zaak.


Dochter van vergiftigde Russische dubbelspion wil terugkeren naar Rusland

Joelia Skripal, die op 4 maart samen met haar vader Sergej werd vergiftigd in het Britse stadje Salisbury, wil na haar herstel terugkeren naar Rusland. Dat heeft de dochter van vroegere Russische dubbelagent gezegd in een woensdag door Reuters verspreid videointerview.
Vergiftiging Russische dubbelspion - Moeder van vergiftigde ex-spion Skripal wil met zoon praten
22 Mei 2018, 10:54 Skynet Buitenland
De moeder van de Russische ex-spion Sergej Skripal, die in maart in het Verenigd Koninkrijk vergiftigd werd, heeft maandag op de Russische televisie aan de Britse autoriteiten gevraagd om te mogen praten met haar zoon. Skripal verliet vorige week het ziekenhuis.


Britten leveren bewijs voor Russische betrokkenheid bij Skripal-vergiftiging
13 April 2018, 20:36 Volkskrant
De Russische geheime dienst heeft getest of deurknoppen kunnen worden gebruikt om mensen te vergiftigen met zenuwgas. Tevens heeft het de Skripals al zeker vijf jaar bespioneerd, onder meer via Joelia Skripals e-mails. Dat heeft de Britse nationale veiligheidsadviseur Mark Sedwill vrijdag bekendgemaakt. Met deze ongebruikelijke openbaring van vertrouwelijk materiaal willen de Britten twijfel wegne


Dochter ex-dubbelspion Skripal uit het ziekenhuis
10 April 2018, 07:24 NOS nieuws

De dochter van de Russische ex-dubbelspion Sergej Skripal heeft het ziekenhuis in Salisbury verlaten. De BBC meldt dat ze gisteren is vertrokken en is ondergebracht op een veilige locatie.

Joelia Skripal (33) en haar vader zijn volgens de Britse regering begin vorige maand het slachtoffer geworden van een Russische aanslag met het zenuwgas novitsjok. Ze werden op 4 maart bewusteloos gevonden op een bank in een park in het Engelse Salisbury.

Sindsdien lagen de twee in het ziekenhuis, waar ze in het begin in een kunstmatig coma werden gehouden. Vorige week werd al duidelijk dat Joelia aan de beterende hand was. Ook haar 66-jarige vader verkeert niet meer in kritieke toestand en herstelt snel.

Uitwijzen van diplomaten

De aanslag met het zenuwgas leidde tot een crisis tussen de Britten en de Russen en het uitwijzen van diplomaten. Rusland ontkent ook maar iets met de kwestie te maken te hebben en wijst voortdurend naar anderen. Ook de EU, de VS en andere landen wezen Russische diplomaten uit vanwege de zaak-Skripal.

Het Kremlin wil gezamenlijk onderzoek doen naar de kwestie, maar dat is door Londen als pervers van de hand gewezen. Rusland wil ook graag spreken met Joelia Skripal. Zij is, net als haar vader, een Russisch staatsburger en woont in Moskou. Ze was bij haar vader in Engeland op bezoek.
Vergiftiging Russische dubbelspion - Rusland veroordeelt Britse beschuldigingen in Veiligheidsraad
5 April 2018, 22:36 Skynet
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties is donderdag bijeengekomen om zich te buigen over de vergiftiging van de gewezen Russische dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter in Groot-Brittannië. De Russische ambassadeur bij de VN, Vasily Nebensja, veroordeelde daarbij fors de beschuldigingen van de Britten.


Russische dubbelspion reageert voor het eerst op vergiftiging: ?Ik word elke dag beter?

?Iets meer dan een week geleden ben ik weer wakker geworden, en ik ben blij te kunnen zeggen dat ik elke dag beter word.? Dat meldt de 33-jarige Joelia Skripal, dochter van de vroegere Russische dubbelspion Sergej, donderdag in een door Scotland Yard verspreide mededeling. In dat bericht dankt ze de vele mensen die bijgedragen hebben tot haar genezing en de vele boodschappen van steun die ze krijgt. Het is de eerste keer sinds de aanval dat Joelia Skripal van zich laat horen.
Britten: Russisch voorstel voor gezamenlijk Skripal-onderzoek pervers
4 April 2018, 10:48 NOS nieuws

Groot-Brittannië wil absoluut geen gezamenlijk onderzoek naar de vergiftiging met zenuwgas van de Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter. Dat twittert de Britse delegatie die op dit moment aanwezig is bij een speciaal overleg van de OPCW, de organisatie tegen chemische wapens.

Sinds tien uur vanmorgen praat een speciale commissie van de OPCW op het hoofdkantoor in Den Haag over de aanslag op Skripal. Dat gebeurt op verzoek van Rusland.

Desinformatie

De zitting van de OPCW is besloten, maar de Britse delegatie twittert er dus wel over. In die tweet noemen de Britten het Russische voorstel tot samenwerking pervers, en een afleidingsmanoeuvre. "Nog meer desinformatie bedoeld om vragen te voorkomen die de Russische autoriteiten moeten beantwoorden."

De Europese Unie heeft tijdens de zitting gezegd dat Rusland moet meewerken aan het onderzoek naar de vergiftiging van Skripal. "Het is noodzakelijk dat Rusland de terechte vragen van Groot-Brittannië beantwoordt, mee gaat werken en volledige openheid geeft aan de OPCW", aldus de Europese Unie in een verklaring.
Joesjtsjenko over vergiftiging: 'Mijn lippen smaakten naar metaal'
2 April 2018, 18:00 NOS nieuws

"Toen ik mijn vrouw kuste was het eerste dat ze zei: je lippen smaken naar metaal."

Het was in september 2004 een van de eerste vergiftigingsverschijnselen bij de Oekraïense presidentskandidaat Viktor Joesjtsjenko. Joesjtsjenko kwam thuis na een diner met het hoofd van de Oekraïense veiligheidsdienst. Hij werd al snel doodziek en zijn gezicht werd gezwollen, geel en pokdalig.

"De pijn verspreidde zich over mijn hele lichaam en mijn gezicht zwol enorm op", vertelt Joesjtsjenko in een exclusief interview met de BBC.

Joesjtsjenko werd naar een ziekenhuis in Wenen gebracht waar doktoren een hoge dosis dioxine aantroffen in zijn lichaam, een giftige stof. "Het onderzoek wijst uit dat ik ben vergiftigd via een bord rijst op tafel", zegt Joesjtsjenko tegen de BBC.

Tegenstanders van Joesjtsjenko ontkrachtten dat het ging om vergiftiging. Die beweerden dat de medische analyses waren vervalst en dat Joesjtjenko een voedselvergiftiging had opgelopen door verkeerde sushi en te veel drank. Joesjtsjenko zou de publiciteit rond het incident hebben gebruikt voor zijn campagne.

De ex-president zelf houdt nog altijd voet bij stuk. Eerder zei hij al het brein achter de vergiftiging te kennen, maar weigerde toen namen te noemen. Op de vraag van de BBC of hij denkt dat de Russische president Poetin erachter zit, zegt hij: "Ik heb een antwoord, maar ik ga het niet uitspreken."

Wie er precies schuldig is, is nog steeds niet duidelijk. Maar volgens correspondent David Jan Godfroid denkt Joesjtsjenko wel degelijk dat Rusland achter de aanval zit. "Waarschijnlijk wil Joesjtsjenko niet direct Poetin de schuld geven, maar wel het Rusland van Poetin."

Joesjtsjenko roept Europa in het interview op in actie te komen tegen aanslagen zoals op dubbelspion Skripal, vorige maand in Engeland. "Ik zou graag zien dat wat wij noemen 'verenigd Europa' een vuist maakt tegen het middeleeuwse beleid van Rusland. Het doet pijn om te zien dat Europa zo blind is."
"Vergiftiging Skripal leidt aandacht af van problematische brexit" (Lavrov)
2 April 2018, 12:18 Skynet
De vergiftiging van de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal in Groot-Brittannië kan in de kaart gespeeld hebben van Londen om zo de aandacht af te leiden van de brexit. Dat zegt althans de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.


Vergiftiging Russische ex-dubbelspion - Diplomatieke rel tussen Rusland en Groot-Brittannië gevoed door incident met vliegtuig
31 Maart 2018, 20:42 Skynet
De diplomatieke rel tussen Rusland en Groot-Brittannië die ontstaan is na de vergiftiging van de voormalige Russische spion Andrej Skripal, is zaterdag nog aangewakkerd door een incident met een Russisch vliegtuig op de luchthaven van Heathrow in Londen. Het vliegtuig van Aeroflot werd vrijdag doorzocht door douaniers op de luchthaven. Londen spreekt van een "routinecontrole", Moskou noemt de actie "illegaal".


Vergiftiging Russische dubbelspion - Russische ex-spion waarschijnlijk aan eigen voordeur vergiftigd
28 Maart 2018, 21:18 Skynet
De vergiftiging van de gewezen Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia vond waarschijnlijk aan hun eigen woning in Groot-Brittannië plaats. Dat heeft de Britse politie woensdagavond meegedeeld.


Probeerden de Russen dubbelspion Sergej Skripal om te brengen, of worden we om de tuin geleid?
29 Maart 2018, 21:36 Volkskrant
De Britse regering zegt dat Rusland achter de poging zit om dubbelspion Sergej Skripal met een zenuwgas om te brengen. Klopt dat, of worden we om de tuin geleid, net als bij de 'massavernietigingswapens' in Irak? Een uitleg zou kunnen zijn dat de Russen kwaad zijn dat Skripal na zijn vrijlating toch voor MI6 en andere westerse inlichtingendiensten is blijven werken. Daarmee zou hij de voorwaarden

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn