NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vergelijkt

2News.be / Trefwoorden / Vergelijkt

Orban vergelijkt Europaproject met Hitlers plannen voor wereldheerschappij
13 Mei, 00:04 Skynet Buitenland
De Hongaarse premier Viktor Orban heeft het Europese eenwordingsproject vergeleken met de plannen van Adolf Hitler voor wereldheerschappij. Al sinds het einde van het Romeinse Rijk zijn er pogingen om het rijk te herstellen, zei de rechtspopulist vrijdag in de Hongaarse stad Veszprem.


Lewis Hamilton vergelijkt Red Bull met de Kardashians
27 November 2022, 00:02 AutoBlog

Zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton vindt dat de situatie bij Red Bull een beetje doet denken aan de Kardashians. Het Formule 1 seizoen is voorbij en dat betekent dat we ons […]

Dit artikel Lewis Hamilton vergelijkt Red Bull met de Kardashians verscheen eerst op Autoblog.nl.
Actrice Ann Van den Broeck vergelijkt chemokuur met Aperol: ?Zouden de katers vergelijkbaar zijn??
22 September 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Ann Van den Broeck heeft haar eerste zogeheten AC chemokuur gehad, laat ze weten op Instagram. De actrice probeert er het beste van te maken: ?All inclusive in het UZA!?, klinkt het.
Vader Djokovic vergelijkt zijn zoon met Jezus
7 Januari 2022, 00:00 Skynet Sport
Srdjan Djokovic, de vader van Novak Djokovic, heeft donderdag op een persconferentie in Belgrado zijn zoon vergelen met Jezus Christus. "Jezus werd gekruisigd, maar heeft het doorstaan en leeft nog steeds onder ons", zei hij. "Nu proberen ze Novak op dezelfde manier te kruisigen."


Harry vergelijkt coronapandemie met hiv-pandemie
3 December 2021, 00:02 HLN.BE
Prins Laurent (58) is niet de enige royal die de afgelopen dagen corona en hiv vergelijkt. Ook prins Harry (37) zegt dat de coronapandemie vergelijkbaar is met die van hiv. In een opvallende video, waarin ook zijn overleden moeder Diana te zien is, spreekt hij met Winnie Byanyima van het VN-programma UNAIDS.


?Verwerpelijk?: valse fotomontage vergelijkt vaccinatieslogan met nazispreuk
19 Januari 2021, 16:24 HLN.BE
Op sociale media doet een valse vergelijking tussen de slogan van het vaccinatiecentrum in de Mechelse Nekkerhal en een nazislogan de ronde. ?Verwerpelijk?, reageert burgemeester Alexander Vandersmissen.


Ontslagen FBI-directeur noemt Trump onethische maffiabaas
13 April 2018, 04:24 NOS nieuws

Voormalig FBI-directeur James Comey haalt in zijn memoires hard uit naar president Trump, die hem vorig jaar ontsloeg. Delen van het boek, dat binnenkort verschijnt, zijn via Amerikaanse media naar buiten komen.

Comey omschrijft zijn voormalige baas als een onethisch persoon die losjes met de waarheid omgaat. Trump zou zich gedragen als een maffiabaas die bewust het grijze gebied opzoekt tussen wetshandhaving en politiek. "Het presidentschap van Trump is een bedreiging voor wat goed is aan deze natie", schrijft Comey, die de regering-Trump een onbeheerste bosbrand noemt.

Trump ontsloeg Comey in mei als directeur van de inlichtingendienst. Volgens Comey was de reden dat hij weigerde een onderzoek naar Trumps veiligheidsadviseur Michael Flynn te staken. Trump spreekt dat tegen en zegt dat hij Comey ontsloeg omdat die zijn werk niet goed deed. Ook noemde hij Comey een ijdeltuit en een leugenaar.

'Lying Comey'

Het boek van Comey komt volgende week uit in de Verenigde Staten. Het komt op een ongunstig moment voor het Witte Huis, nu Trump opnieuw onder het vergrootglas ligt van de FBI. Vorige week deed de dienst een inval bij de advocaat van de president.

Het ongunstige beeld dat Comey schetst van Trump en zijn presidentschap schiet sommige Republikeinen in het verkeerde keelgat. Zij hebben de website lyingcomey.com opgericht om de voormalige FBI-baas aan te merken als leugenaar.
Britse minister vergelijkt WK in Rusland met Spelen in nazi-Duitsland
21 Maart 2018, 18:00 NOS nieuws

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson denkt dat de Russische president Poetin het WK voetbal wil gebruiken om het imago van zijn land op te poetsen, "net zoals Hitler met de Olympische Spelen van 1936 deed". Het WK wordt komende zomer in Rusland gehouden.

De gedachte dat Poetin het WK gebruikt als pr-middel voor zijn "meedogenloze, corrupte regime" doet Johnson walgen, zei hij voor de parlementscommissie voor buitenlandse zaken.

Supportersboycot

Het gaat hem te ver om het Engelse voetbalelftal terug te trekken van het WK - hij wil de spelers niet straffen - maar de supporters zouden het toernooi kunnen boycotten. Parlementslid Ian Austin van Labour zei dat de veiligheid van de supporters niet gegarandeerd is.

Johnson denkt dat Poetin onrust wil stoken waar hij maar kan om zijn land sterker neer te zetten na de ineenstorting van de Sovjet-Unie. "Ik denk dat Vladimir Poetin merkt dat Rusland aan invloed verliest, dus hij wil problemen veroorzaken waar hij maar kan", zei de minister. Hij voegde eraan toe dat Groot-Brittannië niet zit te wachten op een nieuwe Koude Oorlog.

Mensenrechten

Johnson zei ook dat Rusland de aanval met zenuwgas op voormalig dubbelspion Skripal heeft uitgevoerd omdat Groot-Brittannië Rusland vele malen heeft aangesproken op de schending van mensenrechten en van democratische waarden.

Skripal en zijn dochter zijn aangevallen met het zenuwgas novitsjok, dat door de Sovjet-Unie is ontwikkeld. Het Kremlin wil bewijs zien voor de beschuldiging van de Britten.

Groot-Brittannië heeft naar aanleiding van de vergiftiging 23 Russische diplomaten uitgewezen. Rusland reageerde met het uitzetten van een net zo groot aantal Britse diplomaten. Het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang.
Boris Johnson vergelijkt Poetin met Hitler
21 Maart 2018, 17:42 Skynet
De gespannen diplomatieke betrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Rusland zullen er na de jongste uitspraken van de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson alvast niet op vooruitgaan: hij sloot zich tijdens een zitting van de Commissie Buitenlandse Zaken in het parlement aan bij de analyse van een Labour-parlementslid dat de Russische president Vladimir Poetin het WK voetbal zal gebruiken zoals Adolf Hitler de Olympische Spelen in 1936 gebruikte.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn